Şimdi Ara

Tavsiye Dell XPS 1645

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Aşağıdaki ürünü almayı düşünüyorum. Bazı sorularım olacak. Ayrıca fikirleriniz nedir ya da i serisi hangi notebook tavsiye edersiniz.

http://www.hepsiburada.com/dell-xps-1645-intel-core-i7-720qm-1.6ghz-4gb-500gb-15.6-tasinabilir-bilgisayar-rq72p4/productDetails.aspx?categoryid=98&productid=bd750623

1 - Uzun zamandır HP ürünlerini kullanıyorum ama bu sefer Dell düşünüyorum ne dersiniz?
    2 - Dell cihazlarında ısınma ne durumdadır.
    3 - Wireless kartlarının performansı ne durumdadır? Sanırım Intel kart kullanılmadığından dolayı takılı gelen kart Intel e göre performansı düşük olduğunu söyleniyor.
    4 - Ben yazılımla uğraşıyorum. Benim için Wled olmasının bir dezavantajı olabilir mi?

• @kadircakir

1- Hp'nin hangi modeli kullandığınız bilmeden yorum yapmak sadece markaya odaklı olur. Fakat DELL'in ürünleri HP markasından daha kaliteli.

2-Isınma tüm notebooklarda olması gereken bir durumdur aşırı ısınma bu modelin ilk partisinde görüldü.

3-Wireless konusunda zaten gerekli bilgiye sahipsiniz. Performasn düşüklüğü %10 olacağını tahmin ediyorum.

4-Wled avantajı diğer floresan aydınlatmaya göre daha fazla beyaz bir görüntü ortaya çıkarır(daha fazla ışık) ve LED teknolojisi güç tüketimi düşüktür.

Yazılım ile uğraşmanızı biraz daha açmanız gerek.

Kullandığınız yazılımların işlemci desteği çekirdek desteği ve bellek kullanım gibi krıterlerine göre uygun bir ürün tercih edilebilir.

1645 modeli multimedia kullanım amacına göre üretilmiş bir ürün yazılım için kullanımaz yorumu çıkmasın.

Örnek; Aile arabasına ihtiyacınız var ise 4kapalı bir araç alırsınız. 2kapılı spor bir araç değil. Fakat 1645 ise hem 4kapılı bir aile aracı hemde spor bir araç

çokmu yanlış örnek oldu acaba.

• Bnde bu laptopu düşünüyordum ama bir kaç soru bnmde var
    1)HMI çıkışı var mı?
    2)RGB LED yoksa WLED mi almak daha mantıklı(Çünkü Türkiye sitesinde 2 seçenek var)
    3)Yine Dell Türkiye sitesinde i7 820QM olarakda bulunuyor özelliklerinde ama Türkiyede yok bunun sebebi disbürötörlerin seçenekleri olduğu için mi i7 720QM olarak geliyor Türkiye'ye.
  • Selam BkOzen,
    Yazılım derken özellikle Visual Basic, Microsoft Sql Server ve WmWare Workstation kullanıyorum test amaçlı.
    Led teknolojisinde benim için Wled ya da RGB Led fark eder mi sence. Bu iki teknolojinin farkı nedir?
    Ben oyun ya da multimedia olarak kullanmıyorum tek derdim performans ve şarj. Şu an tr de bu cihaz 6 cell geliyor yurt dışında ise 9 cell olarak geliyor. Yurt dışından 9 cell pilde almayı düşünüyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: bkozen

@kadircakir

1- Hp'nin hangi modeli kullandığınız bilmeden yorum yapmak sadece markaya odaklı olur. Fakat DELL'in ürünleri HP markasından daha kaliteli.

2-Isınma tüm notebooklarda olması gereken bir durumdur aşırı ısınma bu modelin ilk partisinde görüldü.

3-Wireless konusunda zaten gerekli bilgiye sahipsiniz. Performasn düşüklüğü %10 olacağını tahmin ediyorum.

4-Wled avantajı diğer floresan aydınlatmaya göre daha fazla beyaz bir görüntü ortaya çıkarır(daha fazla ışık) ve LED teknolojisi güç tüketimi düşüktür.

Yazılım ile uğraşmanızı biraz daha açmanız gerek.

Kullandığınız yazılımların işlemci desteği çekirdek desteği ve bellek kullanım gibi krıterlerine göre uygun bir ürün tercih edilebilir.

1645 modeli multimedia kullanım amacına göre üretilmiş bir ürün yazılım için kullanımaz yorumu çıkmasın.

Örnek; Aile arabasına ihtiyacınız var ise 4kapalı bir araç alırsınız. 2kapılı spor bir araç değil. Fakat 1645 ise hem 4kapılı bir aile aracı hemde spor bir araç

çokmu yanlış örnek oldu acaba.

• quote:

Orijinalden alıntı: kadircakir

Selam BkOzen,
    Yazılım derken özellikle Visual Basic, Microsoft Sql Server ve WmWare Workstation kullanıyorum test amaçlı.
    Led teknolojisinde benim için Wled ya da RGB Led fark eder mi sence. Bu iki teknolojinin farkı nedir?
    Ben oyun ya da multimedia olarak kullanmıyorum tek derdim performans ve şarj. Şu an tr de bu cihaz 6 cell geliyor yurt dışında ise 9 cell olarak geliyor. Yurt dışından 9 cell pilde almayı düşünüyorum.

9cell bataryalı Türkiye'ye gelmedi. Tabikide 9cell alabilirsin fakat 9cell batarya cihazın batarya kısmından 3-4cm hava kaldırıyor.

RGB led renkler wled göre daha canlı yani tüm renkler daha canlı senin için rgb led olması pek birşeyi değiştirmez.

Performans bir cihaz istiyorsan HDD si SSD düşünebilisin yada HDD 7200Rpm bir ürün.

Ram'inde 4gb ve üzeri.

Cihazı devamlı masada mı kullanılacak.

• Cihaz sürekli masada derken? Sürekli dışarda müşterilerde çalışıyorum. Şu an kullandığım 14" ama bu 15.6" ağırlık birazda düşündürmedi değil.
    Zaten bu cihaz 7200rpm ssd bende düşündüm ama ssd disklerde kapasite düşük. Bana yetmiyor.

quote:

Orijinalden alıntı: bkozen

quote:

Orijinalden alıntı: kadircakir

Selam BkOzen,

9cell bataryalı Türkiye'ye gelmedi. Tabikide 9cell alabilirsin fakat 9cell batarya cihazın batarya kısmından 3-4cm hava kaldırıyor.

RGB led renkler wled göre daha canlı yani tüm renkler daha canlı senin için rgb led olması pek birşeyi değiştirmez.

Performans bir cihaz istiyorsan HDD si SSD düşünebilisin yada HDD 7200Rpm bir ürün.

Ram'inde 4gb ve üzeri.

Cihazı devamlı masada mı kullanılacak.

• Sürekli mobil halinde isen 16'' büyük bela

Ozaman tavsiyem eğer bütçe sorun değile studio xps 1340 veya vostro 1220
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.