Şimdi Ara

tavsiye istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar vucut geliştirmeye başlıycam. 1.83 boy 90 kiloyum vucutta yağlanma var biraz. Protein amino asit bca ve l carnitine kullanmak istiyorum. Hepsini bir arada kullanirsam zararlı olur mu? Hangi markaları tavsiye edersiniz? Ve nasıl bir şekilde kullanmalıyım bunları? Yardımcı olursanız sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Daha spora bile başlamadan bunlara ihtiyacın olduğunu düşündüren ne ?
  • Daha önce 6 ay kadar spor yapmışlığım var. Biraz kilo vermek dışında başka bir faydasını göremedim o yüzden bunları kullanmak istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim

• Kreatin i yazmayı unutmuşsun...
  • Protein hacim kazandırıcı bir nevi kilo aldırıcı
    L-carnetine de yağ yakıcı
    sence mantıklı olur mu

• BENCE ilk etapta sadece ağırlık, kardiyo ve düzgün beslenme ile başla.
    vücudun zaten ilk etapta alışık olmadığı bir strese maruz kaldığı için hızlıca cevap verecek.
    bir süre sonra adaptasyon sebebiyle sonuçlar yavaşlayınca birer birer supplementlar eklenebilir.
    amacın büyümekse ilk başta whey protein alırsın, antrenmanlardan sonra bir ölçek kullanırsın.
    bir sonraki aşamada creatine alırsın, protein shake'in içine bir çay kaşığı koyarsın.
    sonra mesela toz bcaa alırsın, seni anabolik tutması için antrenman esnasında yudumlarsın.
    en son da yaza doğru l carnitine alırsın, kardiyo öncesi kullanırsın, yağ yakımını hızlandırırsın.

Tabi karar senin.
  • Çok teşekkür ederim yardımlarınız için

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tavsiye
    5 ay önce açıldı
    Dell tavsiye almak istiyorum
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İlla alacam diyorsan
    Protein : iso 100
    Bcaa: xtend
    Amino: herhangi bir tablet olabilir
    Carnitin: alma, yerine aktardan Çin yeşil çayı al.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersaydin

İlla alacam diyorsan

spor'a yeni başlayan birine iso 100 önermek ??
  • en güzel tavsiye
    başka sitelerden tavsiye al
  • quote:

Orijinalden alıntı: overdose58

quote:

İlla alacam diyorsan

Spora yeni başlayan birisi hangi whey i kullanmalı. Engin bilginizden faydalanmak isterim?
    Bir de whey kullanım zaman kriteri neye göre belirleniyor?

• quote:

quote:

İlla alacam diyorsan

Spora yeni başlayan birisi hangi whey i kullanmalı? Engin bilginizden faydalanmak isterim !
    Bir de whey çeşidi kullanım zamanlaması hakkında bilgi verirseniz öğrenmiş oluruz?
    Hangi ayda hangi çeşit whey kullanılmalı ve kriterleri?

• quote:

quote:

quote:

İlla alacam diyorsan

Spora yeni başlayan birisi hangi whey i kullanmalı? Engin bilginizden faydalanmak isterim !
    Bir de whey çeşidi kullanım zamanlaması hakkında bilgi verirseniz öğrenmiş oluruz?
    Hangi ayda hangi çeşit whey kullanılmalı ve kriterleri?

ilk aylarda sporcu ne yerse yesin yarıyacağı için whey protein , whey'in içindeki aminoasitler yeni başlayan için yeterli olcağı için yanına başka takviye'ye gerek yoktur.
    sporcu hacim döneminde (bulk) veya kilo alamıyorsa gainer öneririm ama bana kalırsa gainerlar şeker basılmış bir protein tozu sağlıklı olduğunuda söyliyemem.
    sporcu gün içinde aç kalıyor , proteinin kana yavaş karışmasını istiyor veya durumu iyi ise casein + iso veya whey kombinasyonu uygulanabilir
    casein tüm aminoasit ihtiyacını karşılıyıcaktır gece alındığında kas kaybını minimuma indirip kas yenilenmesini arttırcaktır. whey ise protein ihtiyacını karşılıcaktır.
    öğrenci ise caseini sabah akşam kombinasonu yapabilir yatarken ve kalktıktan sonra alırsa gün içinde casein kana yavaş karıştığı için gün boyu kas yenilenmesi sürer.
    iso wheyler oldukça pahalı olduğu için yeni başlayan birine önermek pek tavsiye etceğim bişe değildir ama sporcunun maddi durumu iyi ise ve şeker , yağ gibi şeylerden uzak durmak istiyorsa alabilir onun haricinde iso wheyler genelde define döneminde ve yarışma öncelerinde tercih edilen ürünlerdir.
    kompleks proteinler creatine içerdiği için hacim döneminde kullanılabilir.

kısaca hacim dönemindeki biri için gainer ve kompleks protein
    define olcak biri için whey , iso , casein

• quote:

Orijinalden alıntı: Elensar35

Protein hacim kazandırıcı bir nevi kilo aldırıcı
    L-carnetine de yağ yakıcı
    sence mantıklı olur mu

bu yanlış bilgiyi nereden aldın kardeşim ?
    whey protein dolaylı yoldan yağ yakımına bile yardımcı olur.Gainer ile karıştırıyor olmayasın
  • N0YAN kullanıcısına yanıt
    Dolayli yoldan yag yakici yani proteini alirsin piramit sistem ve agirlik arttirarak calisirsin o zaman evet yag yakar. Ama arkadas yeni baslayacak vucut daha oturmamis halde protein kullanip yanina l carnetine alicak ters etki olur o yuzden oyle yazdim. Gainer gibi olmasa da protein kullanip kilo alanlar da var. Ikisini bir almamasi lazim.

• quote:

Dolayli yoldan yag yakici yani proteini alirsin piramit sistem ve agirlik arttirarak calisirsin o zaman evet yag yakar. Ama arkadas yeni baslayacak vucut daha oturmamis halde protein kullanip yanina l carnetine alicak ters etki olur o yuzden oyle yazdim. Gainer gibi olmasa da protein kullanip kilo alanlar da var. Ikisini bir almamasi lazim.

kardiyoyu unutmuşsun bak.Kilo almak için günlük alman gereken kalori miktarının üzerine çıkmak yeterlidir, basit bir olay yani.2500 kcal alması gerekiyorsa arkadaşın, istersen 2500 kalorilik baklava yesin yine de alamaz 2600 e çıktığında ise almaya başlar.Gainerlar da aynı şekilde, günlük alması gereken kalori miktarının üzerine çıkamazsa gainer kullandığı halde, yine kilo alamaz.Bu arada protein kabaca kas kazanımı karnitin ise yağ yakımı ( ne kadar işe yaradığı meçhul) içindir, ters etki olayı diye bir şey yok yani.Şahsen termojenik yağ yakıcı ve protein tozunu birlikte kullanıyorum bir sıkıntı olmuyor

Ben aksi bir şey söylemedim zaten. Arkadaş daha yeni başlayacağı için ikisini bir kullanması doğru olmaz. İleri ki seviyelerde tabi ikisini birden alabilir. Bende normalde bcaa glutamine amino ve protein kullanıyorum kışın . Nisan aylarında bunların yanına carnetine ürünlerinden kullanıyorum. Ama en başında bunları alması doğru olmaz. Yani bir işe yaramaz onu anlatmaya çalıştım.
  • quote:

Ben aksi bir şey söylemedim zaten. Arkadaş daha yeni başlayacağı için ikisini bir kullanması doğru olmaz. İleri ki seviyelerde tabi ikisini birden alabilir. Bende normalde bcaa glutamine amino ve protein kullanıyorum kışın . Nisan aylarında bunların yanına carnetine ürünlerinden kullanıyorum. Ama en başında bunları alması doğru olmaz. Yani bir işe yaramaz onu anlatmaya çalıştım.

bilmeyen arkadaşlar yanlış anlayabilir onu düzelttim
    Doğrudur ben arkadaşın sorusuna yönelik cevap verdim. Genel kullanıma yönelik cevap vermişim gibi algıladı herkes :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.