Şimdi Ara

TAVSİYE KASA! Enermax Uber Chakra(BIG TOWER!!!), RESİMLİ !!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese selamlar, bugün chakra big tower kasa aldım ve eski kasamla yer değiştirdim.
    Daha önce video incelemesi de olduğu için çok birşey diyecek değilim, kendi gözlemlediğim şeyleri burada anlatmaya çalışacağım kısaca.

Kasanın Artıları
    +Kasa gayet büyük
    +Hava akışı süper
    +250 mm fan(650 rpm de dönüyor ve intake&exhaust olarak ayarlanabiliyor) ve önde 120 mm intake fanıyla beraber geliyor sadece arkaya bir tane 120 mm lik eksoz fanı takması kalıyor
    +Işıkları harika görünüyor.
    +Masa altı kullanımı için süper ötesi, power tuşu, usb ve ses çıkışları tam üst köşesinde nefis bir durum.
    +eSATA çıkışı mevcut ön panelinde.
    +Komple vidasız tasarım, HDD ve DVDROM lar çok çok rahat takılıyor
    +Video incelemede titreşim denmiş ama ben pek de algılamadım rahatsız edici boyutta
    +Detay, işçilik, vida ekipmanı nefis.
    +Çok ihtişamlı ve güven verici duruyor
    +Çok iddialı olacak ama bence tolere edilebilir düzeyde ses çıkarıyor

Kasanın Eksileri
    -Fiyatı biraz pahalı (270 ytl) ama fiyat/performans oranı bence iyi
    -Ağır birazca, benim gibi beli ağrıyan insanlar için değil :)

Sonuç

Maddi olarak sağlam bir destek varsa arkanızda:) alınabilecek yegane muhteşem kasadır.

KASANIN TÜM RESİMLERİ (ESKİ MICRO TOWER KASAMLA DA KIYASLAYABİLİRSİNİZ)

------- >>http://www.burakyahsi.net/

* Kasayı temin etmek zor biraz, firebalda stoklarda yok görünüyor ben epdata.com.tr den aldım, 1 günde geldi ankaradan paketi inceliyordum üzerinde firebal ismini görünce epey şaşırdım ama :)

** RESİMLERE BAKANLAR VEYA BU KASAYI KULLANANLAR DA YORUM YAZARSA KASA ALMAYI DÜŞÜNEN ARKADAŞLAR İÇİN DE YOL GÖSTERİCİ OLUR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byahsi -- 4 Temmuz 2007; 22:06:44 >

• eski sisteminle şimdiki sistemin arasındaki ısı farkı ne kadar??? hayırlı uğurlu olsun bu arada
  • Öncelikle hayırlı olsun...

Çok şık bir duruşu var... Masanın altına giremeyecek kadar.. :(
    Üzerinde duramayacak kadar da büyük...
    Ayrıca da girişlerin üstte olması büyük bir avantaj... Ama masanın altında olursa :)
    Sisteminin yükünü kaldırıyor mu acaba... Soğutma nasıl diye sorulması lazım ...
    Ama önceki ile kıyaslarsan iyi olur..
  • Tipi bozuk bu kasanın
  • kardes ıyı guzelde cok buyuk yaw tabi bu benım dusuncem hayırlı olsuın
  • burak öncelikle hayırlı olsun dostum

bu kasanın daha önce dh de video anlatımını izlemiştim hem hava akımı olsun hemde büyüklüğü olsun gerçekten süper...iyi bir seçim yapmışsın.
    bu kasada tek beğenmediğim yönü ise hdd lerin düz değilde yan takılması,onun dışında kasanın her yeri güzel bana göre.
    artık kasanın içi buz gibi olmuştur umarım oc ile istediğin değerlere çıkarsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi subzero_eren -- 30 Haziran 2007; 23:27:44 >
  • Bu Benımm msaya Sıgmıo:D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 54 derecelerde idi eski sıcaklık 4-5 fan ile toplamda, şu an 3 fan ile 41 dereceye kadar düştü. 13 derece gibi bir fark var, fena sayılmaz. bu arada kabloları da kablo kelepçeleri(plastik dandik kıskaçlardan) ile derli toplu yaptım çok yakışıklı oldular kasanın açık resimlerini de koyarım yakında.

eren, kasanın HDD leri yan duruyor evet buna yapacak bişey yok ben çözüm olarak HDD sata giriş kablolarını girişi 90 derecelik kırık kablolardan yaptım böylece kasanın yan kapağını kapatırken pek sorun çıkmadı. HDD güç kablolarını da ufaklardan seçtim böylece kabarık durup da yan kapağın kapanmasına mani olmadı. Dediğim gibi eski AOPEN h600 y12 den sonra ilaç gibi geldi. yayla gibi kasa walla :).

kasa cidden kocaman olduğu için her bilgisayar masasına sığmayabilir, bendeki masa genel kullanım amaçlı olduğu için kasa için özel göz yok bu yüzden kasa rahatça girdi oraya.

kasa alacaksanız inanın hiç uğraşmayın herşeyden kısın bu kasayı alın derim. (high-end bir donanım için tabii)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byahsi -- 1 Temmuz 2007; 2:06:12 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.