Arkadaşlar 40k dan mezuna kaldım. Benim geçen sene aldığım ve faydasını sınavda gördüğüm kaynak önerilerini yazmak istiyorum. Şüphesiz hepsi işe yaramış olsa 40k da olmazdım bu yüzden sizden de kaynak tavsiyelirinizi bekliyorum. Hem ben hem sınava hazırlanacak olan herkes faydalansın. Ayrı ayrı konulardan bakmak yerine toplu bir şekilde burda olsun ve herkes faydalansın istiyorum. Başlayayım Tyt Fen de 17 doğru 2 yanlış yapmıştım. Boş sorum Dalton sorusuydu. Tyt Fen de kimya ve biyodan bana katan kaynakların karekök fen bilimleri ve palme çözdüm. Ayrıca Palmenin 20 li tyt fen denemesi son aylarda çok şey kattı bana kesinlikle tavsiye ederim. Tyt Türkçe de ise bence batırdım. 31 doğru 7 yanlış yaptım. Paragraftı bunlar genel anlamda. Çünkü paragraf çok çözmedim hatta bazı zamanlar hiç çözmedim. Fakat soru kitabı olarak dil bilgisinde yapmamı sağlayan karekök ve fen bilimleri oldu kesinlikle. Tyt Matematik zaten yetişmedi 22 doğru 4 yanlış yaptım malasef ki nasıl çözdüğümü bile hatırlamıyorum zamandan dolayı. Sosyal de keza aynı şekilde yetişmedi ve 7 doğru 3 yanlış yaptım. Sene içinde felsefeye bakıp sınavda sorusuna dahi bakamamak canımı sıkmıştı cidden. Ayt ye gelince ayt beni 100k dan 37k ya çekti fakat obp 3k geriye attı beni. Okul sınavlarım ve dönemim çok iyi geçmedi özellikle 9 ve 10 cidden sıkıntı olacak derecede çalışmadım. Pişmanlığını ise yaşıyorum. 9 ve 10 lara tavsiyem en azından yazılılara çalışın ve derslerinizi dinleyin kesinlikle. Ayt ye gelince. Ayt mat da 31 doğru 5 yanlış yaptım. Ayt mat da beni bitiren geometrisi oldu. Fakat sene içinde çalışırken geometrim her deneme çok iyi geliyodu netimi arttıran oluyodu. Sorular tarz olarak bana çok farklı geldi duraksadım geo sorularında. İntegral türev gibi ağır konuları sınavda çözebildim sorunsuz bir şekilde. Sevdiğim içinde sene içinde üstüne düşmmüştüm. Ayt mat da ise beni en güzel şekilde ileri atan kitabın 345 Ayt Mat olduğunu düşünüyorum. Kesinlikle öneriyorum o kitabı. Onun dışında Fen Bilimleri Lys Mat çözdüm soruları gayet güzel kalite kokuyordu. Fakat Fen Bilimlerinin Lys kitaplarının biraz daha en son çözülecek kitaplar olduğunu düşünüyorum. Benim hatam ise En başta çözmeye kalkmam oldu. Bir de Apotemi nin konu kitapları çok harika kesinlikle türev integral için mükemmeller. Ayt fizik de ise 10 doğru 3 yanlışım var. Fiziği son 2 ay güzel bi şekilde başladım aslında çünkü elimde kaynak yoktu ve erteliyordum. Son 2 aya girdiğimizde ise Mustafa Başer in Fizik konu anlatım kitabını aldım Final yayınlarının. Efsane bir kitap. 10 doğru yapmamı sağlayan bir kitap kesinlikle. Soru bankası olarak yine FEn bilimleri çözdüm.(Fİzik Lys kitabının kolay Ygs kitabının ise cidden zor olduğunu düşünüyorum.) Ayt Kimyada Ful yapabilecekken saçma sapan 2 hatadan dolayı 2 yanlışım çıktı. Palmeyi kimyada gerçekten çok güzel buluyorum. Fen bilimleri lys kimya ise kesinlikle zor bir kitap. Biyo da bitirecen bitki oldu beni. 9 doğru 3 yanlış. 1 boşum transgenik sorusuydu. Biyo da Karekök çözdüm. Güzeldi. Bilgi Sarmalı da çözmüştüm. Zor bir kitaptı ve müfredat dışı sorular vardı hocalarıma çözdürdüğüm de böyle dediler en azından. Evet 40k da olan birinin yapabileceği diyebileceği kitaplar anca böyle oluyor malasef ki. O yüzden önerisi olanlarıda duymak yardımcı olmalarını istiyorum. Çok büyük iyilik yapmış olursunuz. Sınava hazırlanan herkes faydalanır bu içerikten. Hedefim en kötü 6k-7k bu sene. Bakalım artık inşallah olur. Önerilerinizi bekliyorum. Çok saolun şimdiden. Sınav sonucum da ss atıyorum buraya.
Up
Gören tıklayan 145 kişiden kimse mi yardımcı olmak istemez ya