93 model italyan tipo mu sattıktan sonra arabasız kaldım. 19-20 bin lira bütçe ile bir araç almak istiyorum.Fakat ikinci elde iyi bir tırmanış var.200-2001 Opel vectra 1,6 comfort düşünüyordum. Rahatlık ve confor açısından. Ancak araştırmalarımda 1,6 motorun bu kasaya ağır geldiği söyleniyor.Kafam hepten karıştı.Birde malum bakım maliyetleri ve yakıtı.Bana önerebileceğiniz orta düzeyde ( yani söylediğim fiyatlarda en fazla 1-2 lira daha ilave edebilirim) yakıt ve bakım konusunda beni üzmeyecek bir araç varmıdır? Ha bu arada yıllık ortalama 8-9 bin km. yol yapıyorum, yarısı şehir içi yarısı uzun yol. Yardımlarınız için şimdiden tşk ederim.
Kesinlikle 1.6 motor vectra yı cekmıyor bunu sana soyleyen dogru soylemiş.ben sana bır araba solıyım ona bak begenıceksındır 1999 & 2001 arası laguna RXT 2.0 arabalara bak.deri doseme hafızalı ve ısıtmalı koltuklar dıgıtal klima gıbı dolu arabadır.Lpg ıle 30 krs a kadar yakıtını ındırebılırsın 140 hp volvo motorludur
2.0 hdi 2005 model c5 kullanıyorum şehir içide dışıda oldukça az yakıyor araç özellikler rahatlık üst sınıf bir araç 2002-2005 arası 20-25 arasında bulursunuz memnun kalırsınız :) (şehir dışı tüketimi çok çok az)
aslında lagunayı düşünmedim değil, ama birkaç kişi bakımlarının ağır olduğunu ve ikinci elde çok yavaş olduğunu söyledi, malum birde vergi ve yakıt konusu. yılbaşından sonra yeni zamlar düşündürmüyor değil
orta sınıf bir araçta (vectra, passat, avensis, mondeo vs...) kesinlikle ama kesinlikle 1.6 motor tercih etmeyiniz. gerekirse lpg ama bilin ki orta sınıf 2.0'dan başlar. (tsi gibi istisnalar hariç. ;)) 1.6 102 ps passat (bir de otomatik) kahroluyo araba rampa çıkarken.
quote:
Orijinalden alıntı: tutuklu_
aslında lagunayı düşünmedim değil, ama birkaç kişi bakımlarının ağır olduğunu ve ikinci elde çok yavaş olduğunu söyledi, malum birde vergi ve yakıt konusu. yılbaşından sonra yeni zamlar düşündürmüyor değil
Ben vectra baktıgınız ıcın bu ornegı verdım sıze ıkı arac arasında bakım ve 2. elde cok buyuk bır fark yok.araba zaten 10 yasını doldurdugu ıcın vergıde sıkıntı yasatmaz.yakıtı lpg de sızı hıc uzmez
motor kasayı kaldırmıyor dediğiniz model vectra c.dir yani 2003 ve sonrası vectra b, 2000-1 model makyajlı kasası bu motor için idealdir
arkadaşlar lütfen yardım , 16 astra , 2011 1,6 vectra ve 2005 hyundai elantra arasında kaldım , buraya kadar ilerleme var ne dersiniz, elantra donanım olarak daha önde fakat confor , performans ve bakım olarak bilmiyorum onuda sizin yorumlarınıza bırakıyorum
quote:
arkadaşlar lütfen yardım , 16 astra , 2011 1,6 vectra ve 2005 hyundai elantra arasında kaldım , buraya kadar ilerleme var ne dersiniz, elantra donanım olarak daha önde fakat confor , performans ve bakım olarak bilmiyorum onuda sizin yorumlarınıza bırakıyorum
2001 vectra olacaktı düzeltiyorum
verdiğin linkteki araç ELEGANCE değil. satıcının üçkağıtçılığı var burda çünkü bu araçların en üst donanımlısı elegancedir, ondan sonra cd, sonrasında comfort gelir sırasıyla. elegance jantları, cd jantlarından bile farklı çelik jantlıdır ve döşemeleri farklıdır. bu araba astra comfort, istersen satılık araçlardan karşılaştırma yap farkı görebilirsin
2000-1 modeller makyajlı kasa diye çıktı, bunların da en dolusu elegancedir, yalnız piyasada pek bulunmaz, olsa bile genelde ya 2.0 motorludur yada otomatiktir bu kasanın piyasada en çok tutulan ve bulunan modeli 1.6 comforttur. bir alt modelide gl.dir
(1.6 motor bu kasayı ziyadesiyle kaldırır. benim bi önceki 98 model 1.6 mpi motor tipom, bu kasa vectralardan daha ağırdı. yani motor muhabbetini yapmanın hiç manası yok)
2003 vectra c kasalara 1.6 motor, benzinde dahi kullanılsa kafi gelmemekte. işte onun için bu araçların birsürü motor seçeneği vardır, yanlış hatırlamıyosam bu kasa vectraların 3.0 motorlu olanlarıda var diye hatırlıyorum.
ben 2001 vectra comfort veya bulabilirsen eleganceyi tavsiye ederim.
quote:
Astranın teknik verileri
100 hp 0-->100 :11.4 sn yakıt tüketimi ş.içi: 9.6 lt/100 km ş.dışı: 5.6 lt/100 km
son hız :188 km/saat
Elantra teknik verileri
107 hp 0-->100 11 sn yakıt tüketimi ş.içi: 9.4 lt/100 km ş.dışı: 6.2 lt/100 km
son hız :183 km/saat
Konfor kısmına gelirsek ikisi arasında çok fark yok, ikisi de sert süspansiyonlu araçlar ikisi de yol tutuşunda iyi sayılır. Bakım maliyetleri açısından Elantra daha uygun. Elantra daha yeni olacağından büyük problem çıkarma riski daha az.
quote:
Orijinalden alıntı: tandem_78
verdiğin linkteki araç ELEGANCE değil. satıcının üçkağıtçılığı var burda çünkü bu araçların en üst donanımlısı elegancedir, ondan sonra cd, sonrasında comfort gelir sırasıyla. elegance jantları, cd jantlarından bile farklı çelik jantlıdır ve döşemeleri farklıdır. bu araba astra comfort, istersen satılık araçlardan karşılaştırma yap farkı görebilirsin
2000-1 modeller makyajlı kasa diye çıktı, bunların da en dolusu elegancedir, yalnız piyasada pek bulunmaz, olsa bile genelde ya 2.0 motorludur yada otomatiktir bu kasanın piyasada en çok tutulan ve bulunan modeli 1.6 comforttur. bir alt modelide gl.dir
(1.6 motor bu kasayı ziyadesiyle kaldırır. benim bi önceki 98 model 1.6 mpi motor tipom, bu kasa vectralardan daha ağırdı. yani motor muhabbetini yapmanın hiç manası yok)
2003 vectra c kasalara 1.6 motor, benzinde dahi kullanılsa kafi gelmemekte. işte onun için bu araçların birsürü motor seçeneği vardır, yanlış hatırlamıyosam bu kasa vectraların 3.0 motorlu olanlarıda var diye hatırlıyorum.
değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim, alırken yorumlarınızı dikkate alacağım
quote:
Orijinalden alıntı: mustafag26
quote:
Astranın teknik verileri
100 hp 0-->100 :11.4 sn yakıt tüketimi ş.içi: 9.6 lt/100 km ş.dışı: 5.6 lt/100 km
son hız :188 km/saat
Elantra teknik verileri
107 hp 0-->100 11 sn yakıt tüketimi ş.içi: 9.4 lt/100 km ş.dışı: 6.2 lt/100 km
son hız :183 km/saat
Konfor kısmına gelirsek ikisi arasında çok fark yok, ikisi de sert süspansiyonlu araçlar ikisi de yol tutuşunda iyi sayılır. Bakım maliyetleri açısından Elantra daha uygun. Elantra daha yeni olacağından büyük problem çıkarma riski daha az.
yorumlarınız için çok teşekkürler, artık iş temiz bir araba bulmaya geldi
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: tandem_78
değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim, alırken yorumlarınızı dikkate alacağım
birde sanırım bu 2000-1 comfortlarda motor gücü farklı, bazılarında 76-100 , bazılarında 101-125 arası yazıyor. Bu modellerin hepsinde motor gücü aynı değil mi?
valla güzel kardeşim, bu araçların motor hp.lerini pek bilmiyorum ama 1.6 ecotech motorlu astraların aynı gücü ürettiğini düşünüyorum geçen sene bende arabasız kaldığım için bi ara 2001 vectra comfort almayı düşündüm, şahsen benim çok hoşuma gidiyor. kendim bizzat bi tanesini test ettim, yalnız fiyatta anlaşamadık o ayrı.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme