Şimdi Ara

tavsiyelerinize ve yardımlarınıza ihtiyacım var. Kaynak/Yöntem/Dershane/Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2008 senesinde bilgisayar prog bitrdim sonra askerden 1-2 sene yırtmak için iktisat okudum. 2014 senesinde dgs ile trakya bil. muh kazadım ama 28 yaşında yaşadığım şehir dışında okula gitmek koyduğu için ve maddi durumlar sıkıntılı olduğundan geri dönmek zorunda kaldım izmir'e.

Hedefim mf4 de 150k - 160k civarı yapmak. (Aslında hayalim hep bir hukuk okumaktı ama bunu gerçekleştirmem için sanırım treni çoook önceden kaçırdım)

İş tempom çok yoğun yabancı bir firmada çalışıyorum. Zaman zaman seyahatlerim oluyor. Benim az ve öz çalışmam lazım yani nokta atış yapmam lazım. Sizce bu hedefi tutturabilir miyim? Nasıl çalışmalıyım? Hangi internaktif kaynakları önerirsiniz? Hangi kitapları almam lazım? Nasıl bir çalışma yönetemi tavsiye edebilirsiniz? Dershaneye gitmem gerekli mi gitmeden de yapabilir miyim? Eğer gitmem lazım ise meslek liseliler için İzmir'de iyi bir dershane biliyor musuuz?

Cevaplarınızı şiddetle bekliyorum.

Teşekkürler hepinize şimdiden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhan_ertastr -- 11 Ağustos 2016; 12:33:47 >

• Düzenli çalışmak çok önemli. Senin için en büyük risk bu çünkü çalışıyorsunuz. Bir gün çok iyi kasıp, konuyu çok iyi öğrenirsin ama sonra hemen unutursun. Unutmamak için sürekli tekrar yapmak çok ama çok önemli. Benim tavsiyem önce durum tespiti için 10 adet YGS denemesi çöz ve en çok nerede eksik olduğunu gör. Sonra ise şu şekilde çalış:

- Aynı anda bir konu anlatım ve soru bankası çalış. Misal Üçgenlere çalışıyorsun diyelim. Önce üçgenleri konu anlatımda bitir ve hemen ardından soru bankası çöz. Sonra o tarihi not ederek tam 7 gün ikinci soru bankanı çöz. Yine o tarihi not et ve tam 30 gün sonra üçüncü soru bankanı çöz. Bu şekilde çalışırsan o konuyu gerçekten öğrenmiş olur ve uzun zamana dek unutmazsın.

- Sıfırdan başlayacaksın toplamda 120 konu var. Bu demek ki her gün bir konu çalışmak ve belirli bir süre sonra hem yeni konu çalışıp, hem de tekrar için ortalama 2-3 test fazladan çözmen gerekecek.

Gerçi bir yıl boyunca bu şekilde çalışırsan 5K garanti olur.

Kısacası: Her konu için 1 konu anlatım ve 3 soru bankası çözmüş olmalısın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uygurca -- 11 Ağustos 2016; 12:42:22 >

• Cevabın için öncelikle teşekkür ederim. Şöyle bir durum var okey 1 konu anlatım bitirdim 3 soru bankası ama şuanki kapasiteme baktığımda ben günde dediğin gibi bir konu bitiremem zaten Temelim zayıf mat geo bir nebze ama biyoloji kimya fizik verdiğin sürelerde baya sorun yaratabilir burada Nasıl bir çıkış yolu bulabilirim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.