Şimdi Ara

Tavsiyelerinizi bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Araba alma sürecinin en önemli kısmı alacağınız modeli veya modelleri belirleyebilmektir. Forumda yazılmış bütün konulara ulaşıp icelemeye çalıştım. Şimdi de sizden tavsiyelerini ve görüşlerinizi bekliyorum.

Öncelikle kafamda sizlerin önceden yazdıkları veya kısmen başka türlü araştırmalarla edindiğim bazı fikirler mevcut. Birkaç marka ve model belirlemiş durumdayım ;

2000 üstü olmak kaydı ile

1- Citroen Saxo 1.5D

2- Peugeot 206 hdi

3- Renault Twingo

4- Peugeot 206 XR veya XT

Öncelikle bu araçların fiyatları arasında bazı farklılıklar mevcut. Ancak sizlerden asıl beklediğim tavsiyeler bu araçlar hakkındaki fikirleriniz. İkisinin dizel ikisinin benzinli olması tabii ki yakıt harcamasında farklılıklar oluşturacaktır. Alacağım arabadan performans ve hız gibi bir beklentim yok. Aracın düşük yakıt tüketimine sahip olması ki 16-17 kuruş yukarısına çıkmaması ve arıza durumunda parça sorunu yaşatmaması.

Görüşleriniz nelerdir? Önereceğiniz başka marka ve model araçlar var mı?(Tofaş-Fiat harici)

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

• citroen saxo 2. ele gore 206 dan daha kısıtlı alana sahip bir araç.zaten genel anlamda citroen peugeot dan daha az tutunur 2. elde.
    eger yakıt tsaruufu diyorsanız dizellere bakıcaz direkt.bu durumda 206 derim listenızdekilerde.ancak 1.4 hdi gercekten cok agır bir motor haberiniz olsun.

siz net bir fiyat aralıgı verirseniz daha rahat tavsiyelerde bulunulabilir
  • bunların arasından en mantıklı 206 hdi...
  • Aslına bakarsanız çok fazla bir fiyat aralığı yok , 10.000-12.000 ytl gibi bir bütçe mevcut ancak belki banka kredisi borç falan dersek daha yukarı çıkma şansı olur. Ancak tabii ki mutlaka şu alınmalıdır gibi bir fikir çıkarsa ortaya tabii ki bütçe zorlanacak.
  • yılda kaç km yaparsınız ortalama??
    istersenız ilk once benzinli mi dizel mi onu kesinleştirelim.
    15.000 km yi falan buluyorsanız oole ozman bosverin hemen dizeli benzinli daha ii bir araç alın.honda civic,toyota corolla gibi mesela.
  • Peugeot 206 hdi işinizi görür.

saxo 2.elde pug gibi iyi değil.

diğerleri için yorum yok.
  • Büyük bir ihtimalle 15.000 hatta 20.000 km üstüne bile çıkma ihtimali olabilir. Zaten disel düşüncesi buradan kaynaklanıyor. Corolla ve civicseçeneklerinde ise modellerin eski olması ve motor seçeneklerinin daha eski olması bir dezavantaj gibi geliyor. Ayrıca bir de sedan arabadan çok sport modeller hem bana hemde eşime daha hoş geliyor. Bu arada Citroen C3 HDI içinde düşüncelerinizi alabilir miyim? Tavsyeler için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur257 -- 30 Eylül 2007; 16:38:19 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: gyrmann

yılda kaç km yaparsınız ortalama??
    istersenız ilk once benzinli mi dizel mi onu kesinleştirelim.
    15.000 km yi falan buluyorsanız oole ozman bosverin hemen dizeli benzinli daha ii bir araç alın.honda civic,toyota corolla gibi mesela.

Katılıyorum çok mantıklı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.