Şimdi Ara

tavsiyelerinizi bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar packard bell dvd dıvx aldım şimdide 5.1 ses sistemi almak istiyorum ancak konudan hiçi bilgim yoktur çok pahalı olmamak kaydıyla şöyle kaliteli bişey alim diyorum bu konuda bana bilgi verirseniz teşekkür ederim bide 5.1 ile 5+1 aynı şey demekmidir??

• ayırabileceğin bütçe ne kadar?Ne kadar büyüklükte bir alanda kullanacaksın?Ayrıca 5+1 ile 5.1 aynı şey değil 5+1 demek,toplam 6 adet hoparlörün hebirinden aynı sesi alman demektir Fakat 5.1 denildiğinde,bu mesela film izlerken yada surround bir müzik dinlerken,sesin hoparlörlerde dolaştığı anlamına gelir,yani 5+1 deki gibi şarkıcının sesi+gitar sesi+vs... tüm hoparlörlerden çıkmaz,5.1 söz konusu olunca,sanatçının sesi sadece merkez hoparlörden,gitar sesi bir hoparlörden,piyano sesi başka bir hoparlörden gelir vs...Fark bu,hoşçakal Ve ses odanın içinde döner...

• eyvallah çok saol kardeş.benim ayırabileceğim bütçe 200-250 arası ama öyle dandik bişey almakta istemiyom gerekirse daha fazlada verebilirim uzun süre kullanabileceğim bişey tavsiye et bana.çok saol
  • elindeki DVD&DIV-X Playerda ayrıca 5+1 girişleri de var diye hatırlıyorum,peki DTS çözücüsü varmı playerın içinde biliyor musun?En fazla ne kadar açabilirsin bütçeyi? Ona göre çok kaliteli tavsiyerelde bulunabiliriz Ne amaçla kullanıcaksın daha çok,film?müzik?her ikiside? Muhtemelen 150-200 daha çıkabilirsen sana önerim Logitech z-5300,birçok kişiye tavsiye ettik burdan,ve şimdi alanlar çok memnun Mesela çok sevdiğim "İSPİDER"kardeşimiz var,O da aldı tavsiyemiz üzerine,şimdi"iyiki sizi dinleyip almışım,çok sağolun,yeri göğü inletiyorum"diyor,280 watt RMS'ye sahip bir set,ama daha da çıkabileceksen,dijital çözücülü vs...tarzı birşey istiyorsan verebileceğin miktara göre yine konuşuruz,hoşçakal

• kardeş bütçeyi çok fazla yukarılara çekemem hepsiburada baktım Z 5300 şık görünüyo.ben çok tefarratlı bişeler istemiyorum ortalığpı salliyim yeri göğü inletim değilde evde film izlerken müzik dinlerken zevk alim filan çok sesli camlar sallansın felan bana uzak.üztelik evleneceğim için hatunda kızar öyle şeylere dvd yi yeni aldım çok özelliğini bilmiyorum pzt günü sana yazarım dts varmı diye?? benim dvd 5+1 destekliyorsa ondan mı satın almam daha mantıklı.yani 5.1 , 5+1 hangisi daha iyi olur? görüşmek üzere
  • @ekoses dostum,başta da dediğim gibi,hoparlörlerin zaten hepsi aynı,5+1 yada 5.1 diye ayıramazsın,bunu belirleyen hoparlörlerin bağlı olduğu kaynaktır,amfi,dvd player vs...Sen alırsın hoparlörleri DVd playerının yada tv'nin yada vs...'nin arkasına bağlarsın,eğer senin cihazın sesi ayırabilme özelliğine sahipse sen o sesi 5.1 olarak,yok değilde sen alıp TV'ye bağlarsan hoparlörleri yada stereo bir kaynağa,bu sefer 5+1 olarak ses alırsın,yani ses o hoparlörden öbür hoparlöre dolaşarak sana surround olayını yaşatmaz,yani bu 5+1 ve 5.1 olayı bir nevi sesi algılama biçimi sadece,ses ayrılıyorsa,odada dönüyorsa 5.1,hepsinden aynı anda aynı sesler çıkıyorsa 5+1 sesi algılamış olursun Bu arada ben baktım senin yerine DVD playerına,divx 350 modeli zannedersem seninki,piyasada en çok ondan var çünkü,fazla açık yazmamışlar özellikleri ama ses çıkış biçimi DD-DTS vs...dediğine göre DTS çözüyor muhtemelen(EĞER İZLEDİĞİN KAYNAK Da DTS OLARAK KODLANMIŞSA TABİİ Kİ) Bu arada tamam sen sesi fazla açmayacağını söylüyorsun ama açmak zorunda değilsin zaten,sana bahsettiğim ürün olan Logitech z-5300 her yönüyle kaliteli bir ürün,illa sesi sonuna vurdur demiyorum zaten,sen EN ÇOK DAYANICAK,YARI YOLDA BIRAKMAYACAK VE KALİTELİ hoparlör tavsiyesi istedin,ben sana onu yazdım Ama dersen"yok yawww,olsun,gerek yok yinede"diye,o zaman gidip 107$+KDV'ye forumda birçok kişinin kullandığı Logitech z-530 alabilirsin,70 Watt gücünde toplam olarak,yine de sen bilirsin,seçim senin,ben sadece öneriyorum,hoşçakal,kolay gelsin,bu arada hayırlı olsun,tek yastıkta kocayın inşallah

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu arada yanlış yazmışım özür diliyorum,z-530 yazmışım ama X-530 olucaktı
  • arkadaşlar merhaba....Affan83 kardeş valla kulaklarımı acayip çınlattın bu aralar,seninde dediğin gibi z-5300 ümle mutlu ve mesut hayata devam ediyorum bu denox u bırakıp bu sistemi almamı sağladığın içinde sana ve diğer arkadaşlara çok teşekkürler bir kez daha................ekoses kardeş,Affan83 kardeşim gayet güzel açıklamış olayı,ama bende bir şeyler yazayım...........şimdi yazılarından anladığım kadarıyla,senin istediğin ev sineması-müzik te kaliteli ve güzel ses versin demişsin..........o zaman senin alacağın 2 sistem var bunlardan birincisi z-5300 280 watt rms gücünde özellikle sinema izlerken büyük etki yapıyor tabi yüksek seste aynı şey müzik içinde geçerli,kısacası z-5300 ses çıkış gücü sinema ve müzik performnasıyla harbiden alınacak bir sistem..............ikincisi 70 watt rms gücündeki yine bir logıtech harikası x-530 ses sistemi..bu sistemin watt değerlerindende anlaşılacağı gibi z-5300 e göre daha az bir sesi var...sinema ve müzik performansı küçük ortamlarda(20 metre kareye kadar odalar) tatmin edici olur.ama sinemadaki gibi gümbür gümbür izleyemessin filmi bu duyguyu vericek olan z-5300 tür.............sopn olarak şu ses açma konusuna gelelim,valla yengeyi tanımıyoruz artık ama artık"hanım beni seviyorsan katlanacaksın" gibi şeyler diyeceksin kardeş....ben z-5300 almandan yanayım sesini çok veremesende büyük wooferi sayesinde düşük seslerde bile x-530 göre daha iyi performan elde edersin hem bunu alınca yengenin evde olmasığı zamanlar verirsin sesini,çağırırsın arkadaşları alsana sine maysa sinema müzikse müzik...eğer para çıkarabilirsen gerçek söylüyorum z-5300 alman daha mantıklı olacak,illa sesi kökleyecen diye bişey yok ama sen merak etme yenge z-5300 sesini duyunca sesi kendisi verecek...neyse pazartesi şu dvdp.olayı açıklığa kavuşsun bunlardan birini sana en uygun olanı seçeriz beraber.......

• Ekoses kardeş bu ses sistemleri işi ilginç bir iştir içine girdinmi çıkamazsın eğer sinema ve müzik diyorsan bence güçlü bir sistem almakta yarar var uzun vadede faydasını görürsün x-530 iyi bir set ama film izlerken yeterli olmaya bilir gücü özellikle büyük bir salona falan kurarsan. Kısaca ben z-5300 tavsiye ederim sana daha uzun vadeli olur bence.
  • slm arkadaşlar işten ancak vakit bulabildim tavsiyeleriniz için çok teşekkürler.aldığım dvd de DTS dolby digital surround ses çıkışı var diyor.önerdiğiniz 5300 modei gerçekten çok şık fiyatıda 210USD+KDv gibi almanyada baktım fiyatına (abim var ordada) hemen hemen aynı.bu alet uzaktan kumandalı ama KABLOLU değilmi?? yine tavsiyelerinizi bekliyorum.bye bye
  • Evet uzaktan kumanda kablolu maalesef ama zaten uzaktan kumandalı olan modellerin cogunun fiyati 200$
    üstünde.
  • Yaa iyi güzel hoş insanlara fikir veriyosunuz da hepiniz sürekli neden hep aynı speakerı tavsiye ediyosunuz sözleşmiş gibi anlamadım bunun bi kotası falan mı var 100 kere tavsiye edince logitech size x-530 speaker falan mı hediye edicek...??? başka sistem mi yok ama artık bıkkınlık verdi sizin bu x-530 tavsiyeleriniz, lütfen ya hep aynı şeyin etrafında döndürmeyelim insanları birçok seçenek var bunu sizde biliyosunuz....
  • quote:

Orijinalinden alıntı: atalayalper

Yaa iyi güzel hoş insanlara fikir veriyosunuz da hepiniz sürekli neden hep aynı speakerı tavsiye ediyosunuz sözleşmiş gibi anlamadım bunun bi kotası falan mı var 100 kere tavsiye edince logitech size x-530 speaker falan mı hediye edicek...??? başka sistem mi yok ama artık bıkkınlık verdi sizin bu x-530 tavsiyeleriniz, lütfen ya hep aynı şeyin etrafında döndürmeyelim insanları birçok seçenek var bunu sizde biliyosunuz....

+1111111111111
  • editlenmiştir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @RİF_D -- 23 Ağustos 2005, 13:33:42 >
  • quote:

Orijinalinden alıntı: eroni

quote:

Yaa iyi güzel hoş insanlara fikir veriyosunuz da hepiniz sürekli neden hep aynı speakerı tavsiye ediyosunuz sözleşmiş gibi anlamadım bunun bi kotası falan mı var 100 kere tavsiye edince logitech size x-530 speaker falan mı hediye edicek...??? başka sistem mi yok ama artık bıkkınlık verdi sizin bu x-530 tavsiyeleriniz, lütfen ya hep aynı şeyin etrafında döndürmeyelim insanları birçok seçenek var bunu sizde biliyosunuz....

+1111111111111

...........ya kardeş işte böyle bu işler hep böyledir,uğraştırıyorlar insanı.........neyse bak sana sadece şunu diyeceğim z-5300 kumaqndasının kablolu olması hiç sorun yaratmıyor.....sistemi açıp ayarlarını yapıyorsun mbassları,uydu hoparlörlerin ses seviyelerini felan bu kadar....ayarı bir kere yaptınmı ondan sonra dvd kumandasından sesi isteğine göre açar yada kapatırsın...zaten adamlar düşünmüşler bunu gerçekten fark etmiyor.........gel dinle bizi al şu z-5300....................

• doğru diyorsun ama bir de şu var , ben başka alternatif bulamadım aynı sınıfta multimedya hoparlörler arasında mesela , siteleri falan incelediğimde , varsa bildiğin en azından söyle de herkes yararlansın
    quote:

• bence yanlış düşünüyorsun demekki aklın yolu birki herkez aynı sistemlerin etrafında dönüyor daha iyisi varsa ve hakikaten iyi ise kimse ona kötü demez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekcig -- 23 Ağustos 2005, 16:47:11 >
  • @atalayalper dostum yanlış değil ÇOKK yanlış düşünüyorsun ve kusura bakma ama biraz mantıksız konuşmuşsun ve saçmalamışsın Ne demek öyle kota tutturmak falan vs...Evet f/p olarak x-530 en iyisi,üstüne alınmana gerek yokki,kimse sana x-530 önermiyor,bırakta önerdiğimiz kişiler söylesin bıktıysa,kimseye zorla bişey aldırmıyoruz,tavsiye isteyenlere yardımcı oluyoruz ve sen girip bunları okumak zorunda değilsin dostum,hoşçakal,daha mantıklı konuşman dileğiyle,paylaşımın önüne geçmeyin lütfen

• +1111
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.