Merhaba arkadaşlar.boyum 1.85 kilo 65 bacaklarım esnek.yapım uygun oldugu için kickboksa baslamayı düsünüyorum hatta kaydınıda bu hafta yaptırıcam..sizden bir konuda fikirlerinizi almak istiyorum. Ben kickboksun yanında bir dövüs sporu daha yapmak istiyorum.bu boks yada muay thai olacak bana göre.çünkü en kısa sürede sokakta kendimi en iyi şekilde koruyabilecegim spor dalları bunlar arastırmalarım neticesinde.gidersem bu sporlara 1-2 sene kadar gitmeyi düsünüyorum min. 1 sene giderim en azından. zamandan tasarruf için (1 sene kickboks gidip 1 sene geçince ardından 1 sene muay thai yada boks filan degilde) iki sporada 1 sene gidip zamandan tasarruf yapmak istiyorum.tabi çok yorucu olur ama alısabilirim fakat bunun kaslara bir zararı dokunur mu. overtraining denen olay olur mu tabi ben fitness yada bb yapmıyacagım bunların yanında.. şimdiden tavsiyeleriniz için teşekkürler...
yardım edecek arkadas yok mu
zamanım daralıyor kayıt için. tavsiye veren yok mu abilerimden
40 kişi okuyor 1 kişinin fikri tavsiyesi olmuyor. ilginç. neyse karar verdim zaten konu silinebilir
KickBoks'u bırak Muay Thai'ye git içinde KickBoks'da var Boks'da var. Muay Thai ve Krav Maga'ya git. Muay Thai kadar yorucu değildir ama çok çok etkilidir. Uzun zamandır Dövüş Sporları sayfasına girmemiştim girseydim yorum yazardım kusura bakma.
Sen beni dinle ve eğer KB veya Boks'u aynı anda yapma paran boşa gider. Sadece Krav Maga'ya gitsen bile 1 senede çok şey kaparsın.
Ayrıyetten neden bir dövüş sporu yapmak istiyosun, merak ettim.
Bence ninjutsuya git.Rakibin kırmadık eklemini bırakmazsın ve rakibin sinirlerine vuruş yaparak adamı felç bırakırsın.Rakibi kan akıtmadan öldürmeyi bile öğretiyorlar.Ama ninjutsu bir dövüş sanatı değil,savaş sanatı.İstanbuldaysan erenköyde Ercan Şarbat'ın kursu var ben halen oraya gidiyorum ve çık memnunum.
Boyun iyiymiş.Kick boks veya muay thai yapabilirsin ama ne olursa olsun 2 dövüş sporuna birden gitmeni tavsiye etmem.
kendimden biliyorum :) boks ve güreş aynı anda yap gelişimi göreceksin en kısa zamanda
bence nınjutsu spor değil zaten adamı felç bırakmaya ne gerek var veya adam öldürmeye yıl2013 daha spor gibi dövüş sanatları yapmak daha mantıklı ileride en azından antrenörü olabileceğin para kazanabilecğin elinde elle tutulur bişe olması gerekir hayatında bu öğrendiğin şeyler ne zaman yaricak bu işin master ı olduğunda nolucak bence daha geniş düşünmek gerek ben 2 yıl basket oynadım 2 yıldır taekwondo yapıorum taekwondo tekmeye dayalı esneklık isteyen serilik çabukluk önemli musabakası olan olimpik bi spor tabiki biraz eksikliği var o da sokakta sadece tekmenin işe yarmaması fakat bence spor dövüş sporu düşünüyorsan öneririm özellikle profesyonel düşünüyorsan bencede body e gerek yok zaten hergün sporunu yaparsan vucudun gayet sağlam olur boyun uzun kilon ona göre az bu yüzden muay thai bence ağır gelebilir daha sağlamlaşmalısın eğer muay thai istiyorsan
bence wing tsun stilinde kung fu en iyisi :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme