Şimdi Ara

Tavuk ızgara sosu???

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba.

    Arkadaşlar tavuk ızgara yapmadan önce sosta bekletiliyormuş. Ben daha önce hiç denemedim. Nasıl güzel oluyor mu?
    İnternette yoğurt veya süt ile yapılan soslar var. Acaba eti sütle veya yoğurtla sos yaparsak et bozulur mu?

    Birde yoğurtla yapılan soslar mangaldan önce yoğurtları temizliyormuyuz yoksa temizlemiyormuyuz?

    Sizin yaptığınız sos varsa paylaşırmısınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • NEden bozulsun ki yoğurtlu sos yapınca. Pişirmeden önce temizlemeye de gerek yok. D
  • Ben yapıyorum sos şu şekilde 1 kg tavuk için ;

    5-6 kaşık yoğurt (yada üzerinden akmayacak kadar)

    1 tatlı kaşığı karabiber

    1 tatlı kaşığı kekik

    1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

    2 tatlı kaşığı tuz

    Bunları tavuk ile karıştırıp buzdolabında 10 saat kadar bekletiyorsun sonra yoğurdu ayırmakla uğraşmadan pişiriyorsun.Terbiyeli tavuk olmuş oluyor bu.Çok daha lezzetli oluyor ve et kurumuyor.Kesinlikle tavsiye edilir
  • Sarımsak , domates ve biber ile birde acı :) nefis sos

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: scapin

    Ben yapıyorum sos şu şekilde 1 kg tavuk için ;

    5-6 kaşık yoğurt (yada üzerinden akmayacak kadar)

    1 tatlı kaşığı karabiber

    1 tatlı kaşığı kekik

    1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

    2 tatlı kaşığı tuz

    Bunları tavuk ile karıştırıp buzdolabında 10 saat kadar bekletiyorsun sonra yoğurdu ayırmakla uğraşmadan pişiriyorsun.Terbiyeli tavuk olmuş oluyor bu.Çok daha lezzetli oluyor ve et kurumuyor.Kesinlikle tavsiye edilir



    Emin olmak için soruyorum.
    Bu tarif ızgara tavuk için mi?

    Tavuk 3 kilo olsa verdiğiniz tarifin 3 katı miktarda mı katacaz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RhyFelix


    quote:

    Orijinalden alıntı: scapin

    Ben yapıyorum sos şu şekilde 1 kg tavuk için ;

    5-6 kaşık yoğurt (yada üzerinden akmayacak kadar)

    1 tatlı kaşığı karabiber

    1 tatlı kaşığı kekik

    1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

    2 tatlı kaşığı tuz

    Bunları tavuk ile karıştırıp buzdolabında 10 saat kadar bekletiyorsun sonra yoğurdu ayırmakla uğraşmadan pişiriyorsun.Terbiyeli tavuk olmuş oluyor bu.Çok daha lezzetli oluyor ve et kurumuyor.Kesinlikle tavsiye edilir



    Emin olmak için soruyorum.
    Bu tarif ızgara tavuk için mi?

    Tavuk 3 kilo olsa verdiğiniz tarifin 3 katı miktarda mı katacaz?

    Evet bu ızgara tavuk içindir,baharat miktarına çok takılma keyfine göre ayarlayabilirsin,acı istiyorsan acı koyarsın tusuz seviyorsan tuz atmazsın ayarla işte.3 kg tavuk pişireceksen 3 katı malzeme koyacaksın bu da sorumu




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.