Şimdi Ara

Tax Free Hakkında Herşey (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
960
Cevap
130
Favori
206.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benimde öğrenmek istediğim birkaç konu var.

*Türkiye ye tanıdıklar geliyor yurtdışından onlara telefonu aldırsak ,Türkiyedeki aldığımız mağazadan tax free fatura alsak,kesinti olmadan iade almak için me yapmalıyız ?
    *iade almak için alışveriş faturası turist olan kişiyemi ait olması lazım ?
    *tax free fatura aldık sonra gümrükten onaylattık. o anda ofisten iade almadık veya alamadık diyelim. belgeleri başka birine versek o iade alabilirmi yoksa sadece fatura veya pasaport sahibimi iade alabilir ?
    cevaplar için teşekkürler.

< Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >
  • Turkiyede calculatoru hesaplayinca 2000 liralik urunde 83 tl iade gozukuor. Hatali degil mi bu. Telefon alacagim kdv /18 iken kac para komisyon aliyorlar da 83 tl kaliyor geriye?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba,

tax free için ilaki tax free faturası mı gerekiyor yoksa normal fatura oluyor mu ? ( Almanya )
  • Yakın zamanda Almanya'ya gitmeyi planlıyorum.
    Tax Free için en yüksek oranı alabileceğimiz firma hangisidir? (%12 ile %19 arasında değişiyormuş sanırım.)
    Ayrıca, iPhone 6s alacağım muhtemelen.
    Hangi mağazadan almam gerektiği ile ilgili ufak bir bilgi de sunabilirseniz sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RuthlessRiu

Yakın zamanda Almanya'ya gitmeyi planlıyorum.
    Tax Free için en yüksek oranı alabileceğimiz firma hangisidir? (%12 ile %19 arasında değişiyormuş sanırım.)
    Hangi mağazadan almam gerektiği ile ilgili ufak bir bilgi de sunabilirseniz sevinirim.

+1 bende arkadaşla aynı durumdayım.
  • Abim Amerika'dan geldi, 6s almış ancak Taxfree ile ilgili olmadığını öğrenmiş. Amerika'da Taxfree var mıdır?

Yıl sonunda Amsterdam'a gitmeyi düşünüyorum, acaba kozmetik ürünlerde Taxfree oluyor mu bilen var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alfredo -- 4 Ekim 2015; 16:26:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SakinAdam16

quote:

Orijinalden alıntı: RuthlessRiu

Yakın zamanda Almanya'ya gitmeyi planlıyorum.

+1 bende arkadaşla aynı durumdayım.

+1
  • 1 kişi 2 tane telefonun vergisini alabilir mi acaba yoksa 1 kişi 1 telefon mu?

• Ben şimdi telefon alıcam almanya'dan Tax Free o an telefon satışı yapılan kişinin pasaport bilgisine göre mi veriliyor yoksa telefonun kayıt edileceği pasaport'a göre mi işlem yapılıyor ?
    yani telefon alacak kişi başkası telefonu TR'de kayıt ettireceğim şahıs başka bununla ilgili bilgilendirirseniz sevinirm.
  • merhaba,

tax free için ilaki tax free faturası mı gerekiyor yoksa normal fatura oluyor mu ? ( Almanya )

hakkında bilgi verebilirmisiniz?
  • Merhaba , diyelimki polonyadan iphone6s aldım , avrupa birliği dışına çıksam mesela Fas a gitsem , tax free yi alabilirmiyim , yani avrupa birliği dışına çıkmak yeterlimi yoksa illa türkiyeye mi dönmem gerekir
  • Merhaba arkadaşlar, benim de sizlere bir sorum olacaktı. Arkadaşım İngiltere'de yüksek lisans yapıyordu ve Tax Free'ye iPhone 6s için başvuru yaptığını, hesap numarasını verdiğini paranın oraya geleceğini söyledi. Bazen günler, bazen haftalar, aylar sürebiliyor dedi sonuçlanma işi için. Bu konuda bilgisi olan var mı tahmini süresi nedir ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Mbaydar76

merhaba,

hakkında bilgi verebilirmisiniz?

Tekrardan merhaba,

Cumartesi günü almanya gidip sipariş ettiğim ürünleri aldım; e-posta ortamında gelen normal faturayı yazıcıdan çıkardım; Gümrük memuru damgaladı ayrıca ekstra bir belge daha verdi, arkasına adres pasaport bilgileri gibi bilgileri yazdım; formun ön yüzünü doldurdu; simdi alışveriş yaptığım firmaya posta ile geri göndereceğim oradan para hesabıma yatacak.
  • Gürcistan'dan tax free yapan arkadaşlar varsa bilgilendirmelerini rica ederim yakin zamanda telefon almayi planliyorum.
  • 2 kasımda köln'e gidiyorum. bir arkadaşıma Saturn mağazasından iphone 6s 16 GB alacağım. fiyatı 739 euro. global blue 82 euro indirim veriyor.

türkiyeye döndüğümde tecrübelerimi burada paylaşırım.
  • almanyadan telefon aldım ama bulgaristan vatandaşıyım tax free uygulamasında faydalanamıyor muyum
  • quote:

Orijinalden alıntı: psikobox

Merhaba , diyelimki polonyadan iphone6s aldım , avrupa birliği dışına çıksam mesela Fas a gitsem , tax free yi alabilirmiyim , yani avrupa birliği dışına çıkmak yeterlimi yoksa illa türkiyeye mi dönmem gerekir

alırsın avrupa birliği dışına çıkman yeter

• Arkadaşlar,

Kardeşim 7-8 aydır Almanya'da eğitim görüyor. Media markttan veya satürnden 740 euro luk bir telefon aldıracağım. Sorularıma gelecek olursak;

1- Kardeşim 7-8 aydır orada tax free'den yararlanabiliyor mu?
    2- Tahmini kaç euro ödeme alabilir?
    3- Hafta sonu 2 günlüğüne Türkiye'ye gelecek havaalanındaki taxfree ofislerinden bir miktar ücret kesiyorlarmış sanırım o yüzden media markttan veya satürnden aldığı tax free formunu gümrüğe kaşelettikten sonra direk media markttan bu geri ödemeyi alabilir mi?
  • psikobox P kullanıcısına yanıt
    Ab dışına çıkman yetiyor, tax free pulunu Polonya'da yapıştırttıktan sonra son AB sınırındaki tax free ofisinden paranı alabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykinad -- 5 Kasım 2015; 17:08:10 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam forumdaşlar, erasmus öğrencilerinin sadece D tipi erasmus vizesi varken yani oturma izni almamışken tax free yapması mümkün müdür? Bir diğer olası sorun da ikametgah, malum seçimden dolayı oy kullanabilmek için ikametgahımı Varşova'ya aldırmıştım, tax free hakkım yanıyor mu? Şimdiden teşekkürler!

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.