Şimdi Ara

Tax Free Hakkında Herşey (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
960
Cevap
130
Favori
206.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya merak ettiğim bir konu var, Polonya'dayım Erasmus yapıyorum, oturma izni almıştık zamanında. Bazı arkadaşlarım dedi ki "Erasmus yapanlara normalde vermiyorlar ama bazıları almış bazıları alamamış" Bu birinci merak ettiğim konu

İkincisi Polonya vergisi %23 ama biz bu siteden kontrol edince 13 14 falan çıkıyor sebebi ne? Neden bütün vergiyi alamıyorum?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sucuklu Pizza

Ya merak ettiğim bir konu var, Polonya'dayım Erasmus yapıyorum, oturma izni almıştık zamanında. Bazı arkadaşlarım dedi ki "Erasmus yapanlara normalde vermiyorlar ama bazıları almış bazıları alamamış" Bu birinci merak ettiğim konu

İkincisi Polonya vergisi %23 ama biz bu siteden kontrol edince 13 14 falan çıkıyor sebebi ne? Neden bütün vergiyi alamıyorum?

2.soruna cevap olarak;Global Blue,vergi iadesi üzerinden komisyon alıyor diye biliyorum.
  • Benim de bir sorum olacak;Almanya'dan iphone getirteceğim.Tax free formunu oranın gümrüğünde onaylattıktan sonra tahsil edemezsek(ofis kapalıdır veya zaman yetersizdir vs.) TR'de tahsil etmek mümkün müdür,bu şekilde yapan var mı?
  • arkadaşlar alışveriş yaptığınız ülkedeki vergi oranı % kaç orandaysa , aynı oranı alışveriş yaptığınız ülkeden geri alabilirsiniz.

örneğin Polonydan telefon aldık, %23 kdv li faturasını da aldık, şimdi önümüzde 3 seçenek var

1- Polonyaya geri dönme imkanımız varsa faturayı alışveriş yaptığımız mağazaya getirip , KDV oranını aynı miktarda nakit veya hesaba havale şeklinde alabiliriz
    2- Faturayı alışveriş yaptığımız mağazaya posta ile gönderip KDV oranını aynı miktarda banka havalesi şeklinde alabiliriz
    3- Dünyanın herhangi bir yerinde Global Blue ofisine faturayı getirip belirli bir kesinti dahilinde KDV miktarını nakit veya hesaba havale şeklinde alabiliriz.

Bu ofis Ankarada armada alışveriş merkezinde ve yarı yarıya komisyon alıyorlar.

Global blue aracı firma gibi bişey.Bana kalırsa aceleniz yoksa işleri kendiniz halletmeniz.

Oturum izini olanaların olayı ise tamamen gümrük memurunun keyfine kalmış.Hediye aldım geri getirmicem gibi ikna edebilirseniz imzalıyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: horrorshow

Benim de bir sorum olacak;Almanya'dan iphone getirteceğim.Tax free formunu oranın gümrüğünde onaylattıktan sonra tahsil edemezsek(ofis kapalıdır veya zaman yetersizdir vs.) TR'de tahsil etmek mümkün müdür,bu şekilde yapan var mı?

Global Blue mailime şu şekilde cevap vermiş,işinize yarayabilir:

Öncelikle bizimle iletişim kurduğunuz için teşekkür ederiz.

Global Blue Tax free iadelerinizi ödeyebilmemiz için gerekli belgeler,

-- Gümrük onaylı Global Blue tax free formunuzun orjinali,

Tax free formunuzun Cıustomer Declaration bölümünü eksiksiz doldurarak ( pasaport no, ad soyad, adres, telefon, mail adres,) mutlaka imzalayınız.

(Gümrük onaysız ve imzasız tax free formlar geçersiz olduğundan işleme alınamamaktadır.)

-- Fatura orjinali, ( Fatura fotokopisi ile işlem yapılamamaktadır.)

-- Pasaportunuzun resimli sayfa fotokopisi,

-- Türk Lirası vadesiz mevduat hesabınıza ait TL İban numaranız veya hangi bankaya ait olduğunu belirteceğiniz Kredi kartı numaranız.

(Hesap sahibi ismini ve Vadesiz Türk Lirası mevduat hesabınıza ait İban numaranızı eksiksiz olarak yazdığınıza emin olunuz.)

-- İletişim bilgileriniz (telefon, e-mail adres)

Belirtilen belgeleri eksiksiz olarak aşağıdaki adresimize güvenli bir posta ile ulaştırabilirsiniz.

GLOBAL BLUE TURİSTİK HİZMETLER A.Ş

FERAH SOKAK NO:29

34365 TEŞVİKİYE-İSTANBUL

Lütfen evraklarınız bize göndermeden önce mutlaka birer fotokopisini alınız.

Yurtdışı merkezimizden alacağımız onay süreci tamamlandıktan sonra iadelerinizi belirttiğiniz TL hesabınıza veya kredi kartınıza ödeyebiliriz.

Evraklarınız bize ulaştıktan sonra yaklaşık ödeme sürecimiz 30 gündür.

İade ödeme üst limitimiz Almanya tax free formları için 1500 euro , diğer ülke tax free formları için 1000 eurodur. İade tutarı bu limitlerin üzerinde olan tax free formlar kredi kartına ödenmek üzere Slovakya merkezimize yönlendirilmektedir.

Bu arada, lütfen göndereceğiniz formların Global Blue ya ait olduğuna emin olunuz.

Hizmetlerimizi kullandığınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımla,

• Arkadaşlar portekizden iphone 6s aldım. Tax free ofisinden ücreti aldım . Havaalanında kaşaletip kutuya attım.. Ama 1 ay sonra kartımdan para çekilmiş :( kimle nasıl iletişime geçmem gerekiyor.. başına bu durum gelen var mı ?
  • Geçen pazartesi kartıma iade edilmek üzere tax free başvurusu yapmıştım 5 gün dediler ancak hala gelen yok. Tecrübeli bir arkadaş yazabilir mi ne kadar sürüyor bu işlem? Teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyler diyelim ki ben ürünü polonya'da tax free faturasıyla birlikte aldım ama polonya'dan otobüsle berlin'e ordan da türkiye'ye geçeceğim. Bu durumda nerenin gümrüğünü onaylatmam gerekiyor? Polonya'dan otobüsle ayrılmadan önce havalimanına gidip gümrükte onaylatıp,ondan sonra almanya'dan türkiye'ye geleceğim zaman, almanya'da havalimanında mı alacağım tax free'yi yoksa direk almanya gümrüğüne mi onaylatmam gerekiyor?
  • Londra stansted havalimanında global blue sitesinden baktığım kadarıyla gb ofisi yok.
    Bu durumda sadece oxford streetteki yerden geri alabileceğim sanırım. O zaman da tekrar gümrüğe onaylatma işlemi nasıl oluyor?

Bir de ingiliz birisi istanbulda çalışıyor ve 1 senelik oturma ve çalışma izni var. Kendisi türkiyeden aldığı ürün için vergiyi geri alabiliyor mu? Hem türkiye hem ingiltereden aldıkları için faydalanabiliyor mu?İkisi için de faydalanamıyor mu yoksa?

• Polonya'da erasmus öğrencisiydim, ürünü tax free belgesiyle aldım.An itibariyle berlin tegel havaalanındayım. Belgeleri gümrükte onaylatamadım. D tipi 4 aylık vizem var, oturum iznim yok ama mühürü vurmadılar. İlla 3 aydan az süreli olmalı dediler.
  • Polonya'da erasmus öğrencisiydim, ürünü tax free belgesiyle aldım.An itibariyle berlin tegel havaalanındayım. Belgeleri gümrükte onaylatamadım. D tipi 4 aylık vizem var, oturum iznim yok ama mühürü vurmadılar. İlla 3 aydan az süreli olmalı dediler.
  • Türkiye' de tax free faturasını bir çok esnaf bilmez. :) Allah yabancı turistlere sabır versin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar bir sorum var. Amsterdam'a gideceğim ve oradan iphone almayı düşünüyorum. Tax free konusunda kafam karıştı. İphone u oradaki apple store dan alsam ve tax free faturası alsam. Kesinti olmaması adına hiç global blue yu karıştırmadan havaalanında gümrükte faturayı onaylatsam ve İstanbul'a gelince faturayı Amsterdam apple store a göndersem tax free tutarının tamamını alabilir miyim?

Global blue sayfasında %10-12 gibi bir oran çıkıyor oysa Amsterdam'da kdv oranı %21

Ya da yapmak istediğim şey için sizin öneriniz ne olur?

• Kesintisiz iade icin faturayi alisveris yaptiginix magazaya gonderin

• theCrooLL kullanıcısına yanıt
    Onclikle gecmis olsun.Daha once bu duruma bir ornek vermistim.bu durumda tamamen gumruk memurunun insiyatifi devreye giriyor,aslinda ulkeyede bagli.cunku polonya romanya sirbistan bulgariistan pek takmiyo bu olayi,ama almanya hollanda cok kati .

Gumruk memurunu bi sekilde ikna ederseniz onayliyorlar.ogrenciydim geri donuyorum,hediye aldim vs ...ama tamamen sans

• Arkadaslar sabiha gokcende gumruk ofisi nerde bilen varmi

• Arkadaşlar Öncelikle Merhabalar,

Yazın Avusturya'dan İphone 6s almayı planlıyorum. Konuda okuduğum kadarıyla her yer aynı oranda tax free vermiyormuş.

En iyi tax free veren mağazalar vs. hangileridir acaba ? Nerden almalıyım ?

Şimdiden teşekkürler.
  • Arkadaşlar merhabalar babam haftaya almanyaya gidecek. Ordan simlock bir 6s alacak.fakat 1 haftadan uzun süre kalacağı için içine 1 hafta alman hattı takarak simfree yapmış olacak. Telefonu alırken taxfree belgesi alıp gümrükte onaylandıktan sonra vergi iadesi alabilmek için onaylanmış belgeyi, ürünü aldığımız yere akrabalarım götürse vergiyi geri alabilir miyim? sonra Türkiye'de 130tl pasaport kayıt vergisi haricinde başka bir vergi ödememiz gerekiyor mu? Biraz karışık oldu ama kusura bakmayın.

• iyi günler arkadaslar. ben gidip almanyadan telefon aldym geldim yaptiklarimi anlatayim arkada?lar ihtiyacy olan bilgiyi içinden seçsin.

almanyada bi SATURN magazasina gidip iphone 6 plus 64GB telefonu 800€ verip aldim. aman dikkat magazadaki fiyati 850 civariydi internet sitesinde 799€ yaziyordu sitedeki fiyati gösterip 799€dan aldim telefonu. kasaya gidince bildigim kadariyla 'I want the tax free form' dedim :) okey deyip mavili beyazli üzerinde Tax free form yazan bi kagidi imza kase biseyler yapip faturalarla beraber verdiler. sonra Düsseldorf hava limaninda kontrol noktasindan geçmeden önce Ynformation yazan yere gidip (tabi yanimda orda yasayan akrabamla birlikte) bu formu nerde onaylatabiliriz diye sorduk. orda bizim gümrük memurlarina benzeyen bi adama yönlendirdiler. oraya gittik. bilet, pasaport, telefonu falan gösterdikten sonra onaylattik. sonra para iadesini nerden alabiliriz diye sorduk. orda hava limaninin içinde change office yaziyodu sanirim döviz bürosuna gidip evraklari verdik. kredi kartina iade olursa 85€ nakit olursa 80€ olur dediler. cash olsun didik :) 80€ yu alip geldim. gelincede ilçelerde mal müdürlügü illerde defterdarliga gidip telefonun imei nosunu pasaportu götürüp sanirim 130tl verdikten sonra e-devletten girip kaydi tamamladik. sikintisiz telefonu kullaniyorum.

simfree simlock dan anlamam ama yaptigim bi hata var döviz bürosu faturalarimi falan hepsini aldi. bende evraklarin fotografini çektim bi sikinti olursa diye. ama önceden fotokopi çektirip fotokopisini verseydim kabul ederlerdi muhtemelen yada en azindan faturanin fotokopisi olurdu elimde. Suan bisey olsa elimde faturanin fotografindan baska bisey yok.

Edit: formu onaylatirken telefonun kutusu kapaliydi hiç açilmamısti. kutu açik olsaydi problem olurmuydu bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mozomort -- 11 Mart 2016; 0:38:20 >

• Merhaba

Arkadaşlar bir tandıığım fransada yaşıyor, şuan trde buradan bir telefon alacak. Alacağı telefonu TR'den ayrılırken tax free yaptıracak. Yazları TR'ye geri geliyor. Türkiyeden çıkışda Tax free ücreti aldığında bu telefonu tekrar Türkiyede kullanmak isterse IMEI kaydı filan gerektirir mi?
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.