Şimdi Ara

Tax Free Hakkında Herşey (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
960
Cevap
130
Favori
206.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşları acil yardım lazım şu anda luksemburgdayim iphone 6s plus alayım diyorum 800 euro tax free ile 70uro iade edecekler gel gelelim mağazadan formu aldım havalimanında gumruge onaylattim ama havalimaninda refond noktası yokmuş anladığım kadarıyla ve mağazaya geri dönüp iaede alma sansimda yok bu belgeleri hazirladam türkiyeye girişte istanbuldaki tax free ofise versem iade mi oradan alabilirmiyim bilen cevap verirse çok makbule geçecek sürem kısıtlı çünkü ona göre alacagim veya vazgececegim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Polonya'dan bir elektronik alacağım, bir süre orada kalıp başka bir Avrupa ülkesine geçeceğim. Merak ettiğim ise, Polonya'dan ayrılırken tax refund alabilir miyim? Yani illaki Turkiye'ye ya da AB dışında bir ülkeye mi dönmem gerekiyor vergi iadesini alabilmem için?
  • taltrap kullanıcısına yanıt
    Evet AB üyesi olmayan bir ülkeye çıkış yaparken alabiliyorsunuz, tabi belgeler ile birlikte.

• Mediamarkt alamnayada tax free oluyor değilmi?Kdv yüzde 19mu?

• pisco P kullanıcısına yanıt
    Bu mağazaya geri gönderme şeklinde refund alırken de tax free faturasi mi istememiz gerekiyor magazadan yoksa normal fatura da olur mu?

• "Mağazadan" vergi iadesi alırken mağazaya neler göndermem lazım ve bir yakınım benim yerime bu işi yapabilir mi? Mağazaya da mı sadece gümrük damgalı tax free formunu yollayacağız bilgisi olan?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bongo47

"Mağazadan" vergi iadesi alırken mağazaya neler göndermem lazım ve bir yakınım benim yerime bu işi yapabilir mi? Mağazaya da mı sadece gümrük damgalı tax free formunu yollayacağız bilgisi olan?

Cevap verebilecek olan yok mu? Bir de media markt tan aldığımız telefonun garantisi Türkiye'de de geçerli mi acaba?

• berlin'den mediamarkt veya saturnden ürünü alıp havalimanında nasıl tax free yaptırdınız ?
  • Arkadaşlar bu tax free faturasını normal gümrük kapısında mesela pazarkule de onaylatabiliyor muyuz ve para iadesini

• ` quaD. kullanıcısına yanıt
    1-ürünü alırken tax free faturası istiyorsunuz onlar hepsini hazırlıyorlar ekstra bir şeye gerek yok ama faturanın fotoğrafını garanti için mutlaka çekin.
    2-uçuş için havalimanına gelince CHECK-IN YAPTIRMADAN gümrüğü birilerine sorup buluyorsunuz.
    3-gümrükteki memur kağıdı doldurmanızı (önceden doldurup giderseniz zaman kaybetmezsiniz. Zaten isim soyisim,adres,pas.no gibi şeyler var.) ve uçacağınıza dair bir kanıt isteyecek.(uçuş şirketinin göderdiği e-mail yetiyor.) sonra faturanızı onaylayacak.
    4-Hemen yakında Global Blue var oraya gidip cash veya kredi kartına iade alabilirsiniz cash daha az olmak kaydı ile :)

Bu arada Media Markt şirket olarak kendileri tax refund yapmıyor, sadece Global Blue ile çalışıyorlar zaten faturada özellikle belirtilmiş oluyor bilginize :)
  • Uygulaman

• Kıyafet etiketlerini de görmek istiyorlar mı yoksa fiş yeterli mi? Tüm fişler tax free şeklinde elimde mevcut ama bazılarını giydim ve etiketlerini çıkarıp, attım

• Arkadaşlar şuanda ingiltere'deyim. Bulgaristan ve Türk vatandaşlığım var. Buraya Bulgaristan vatandaşlığıyla geldim çünkü vize vs gerek yok. iPhone 6s almak istiyorum İngiltere'den direk Türkiye'ye döneceğim TAX FREE alabilir miyim ?

Galiba EU vatadanşlarına tax free ödemesi yapmıyorlar diye okudum. Merak ediyorum açıkcası almış, alabilen veya kısaca anlatacak olan var mı ? Şimdiden teşekkürler.
  • Slovenya'da ya da benzer ufak bir ülkede Erasmus öğrencisi olarak yapan var mı bunu? 96 günlük D tipi vizem var bir telefon alacağım endişeliyim açıkcası vergiyi geri alabilir miyim diye.
  • Lazim olacak konu. Tesekkurler

• Merak ettiğim bir konu var;

İnternetten İngiltere için pre order olarak IPhone7 siparişi versem ürünü aldığımda tax free alabilir miyim?

Pre orderlarda internet üzerinden ödeme yapılıyor, yani mağazaya gittiğinizde direkt ürünü alıyorsunuz.
  • beyler para mı dağıtıyolar hangi siteden giriyoz kredi kartım elimde yazın hemen
  • Kasımda Almanyaya gitmeyi planlıyorum ve İphone 7 almayi düşünüyorum ama verginin tamamını geri almanın tek yolu amazon kullanmak. Siparişi gitmeden arkadaşımın adresine verip almayi düşünüyorum.

Amazon musteri hizmetleri eğer orjinal faturayı havaalanı gümrük memuruna damgalatip türkiyeye döndükten sonra pasaport fotokopisi(türkiyede yaşadığını kanıtlamak için başka bir belgede olabilirmiş) ile orjinal faturayı amazon almanya adresine postalayinca verginin tamamını kredi kartına atıyorlarmis.

Böyle satın almak istiyorum ama hiç böyle bir şey yapmış var mı merak ettim?

Tek sıkıntı olabilecek konu gümrük memurunun damgalamamasi tax free faturası olmadığı için. Ama amazon bunu söylüyorsa bir bildikleri vardır diye tahmin ediyorum :)

Teşekkürler.

• Arkadaslar sirket uzerine olan telefon faturasindan tax free alinabiliyor mu? Ulke Almanya.

• Ben de ekran kartı getirtecektim kuzene, onun oturum hakkı yok yurtdışında evlendi.
    Tax freeden yararlanabilir mi?

• 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.