Şimdi Ara

Tax Free Hakkında Herşey (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
960
Cevap
130
Favori
206.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mbaydar76

quote:

Orijinalden alıntı: Mbaydar76

merhaba,

tax free için ilaki tax free faturası mı gerekiyor yoksa normal fatura oluyor mu ? ( Almanya )

hakkında bilgi verebilirmisiniz?

Tekrardan merhaba,

Cumartesi günü almanya gidip sipariş ettiğim ürünleri aldım; e-posta ortamında gelen normal faturayı yazıcıdan çıkardım; Gümrük memuru damgaladı ayrıca ekstra bir belge daha verdi, arkasına adres pasaport bilgileri gibi bilgileri yazdım; formun ön yüzünü doldurdu; simdi alışveriş yaptığım firmaya posta ile geri göndereceğim oradan para hesabıma yatacak.

Printerdan çıkardığım ve Köln Havalimanında Gümrük memurun verdiği belgeyi alışveriş yaptığım firmaya gönderdim. MwSt sütündaki tüm tutarı herhangi bir kesinti yapmadan iade ettiler. Global Blue veya diğer tax free firmaları komisyon alırken bunlar herhangi bir kesinti yapmadan iade etmeleri süper oldu. 557 EUR (MwSt) dahil olan ücretten 92.41 EUR iade aldım.

• Merhaba, forumu genel anlamda okudum ama net bir cevap verilmemiş. İnternette de net bir cevap yok.
    Erasmus öğrencileri ( 6 ay dan az süreli ) Tax free den yararlanabilir mi ? D tipi vizem var, oturma iznim yok. Kasım ortasında alışveriş yapıp, ocak sonunda ( 2.5 aylık bir süre) Türkiyeye dönüş yapacağım. Cep telefonu alacağım, kullanabilir miyim bu süre içinde ? Ülke Portekiz. Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: FaTaL21Tr

Beyler önümüzdeki ay almanyaya gideceğim. Yukarıdada sorulmuş ama tax free oranları almanyada firmadan firmaya göre değişiyormuş. Hangi firmalarada alışveriş yaparsak yüksek iade alabiliyoruz ?

Tam bunu soracaktım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almanyadan iphone 6S plus almayı düşünüyorum acaba apple store da tax free oluyormu?Meadia markt veya satürn de oluyormu?Hangi mağazalarda oluyor tax free?????

• yunuss.10 kullanıcısına yanıt
    en yuksek yuzde 19 ama bir suru kagit kurek devlet kurumlariyla muhattap olmaniz lazim.

5 dk icinde paranizi almak istiyorsaniz havalimanlarinda sadece ve sadece tax free faturasiyla yuzde 12 sini alabilirsiniz .

Saygilar
  • pusat1249 kullanıcısına yanıt
    media markt saturn ve apple store ya da herhangi bir alisveris merkezi farketmiyor.

soracaginiz tek soru ^ tax free faturasi veriyormusunuz?^ Bildigim kadariyla hepsi veriyor bu saydigimiz 3 yerde.

alisverisinizi yapmadan sorun .Sayet tax free faturasi veriyorlarsa urununuzu alabilirsiniz.

saygilar
  • The Sephia Tone kullanıcısına yanıt
    genelde yogun degil .

10 dk surmuyor islemin kendisi
  • ab üyesi bi ülkede oturma iznim var . yılbaşında TR ye geleceğim tax free olarak alışveriş yapsam vergiyi geri alabilirmiyim?
  • dbaggio kullanıcısına yanıt
    bu soruya daha once cevap verdik diye hatirliyorum ama tekrar cevaplamak gerekirse tr den yaptiginiz alisverisin tax ini geri alabilirsiniz.
  • Ben alisverisi ab uyesi ulkede yapip tva yi tr ye geldikte sonra veya tr den donuste alisveris yaptigim magazadan almak istiyorum. Sorun su ki tax free damgasini vuracak gorevli bana sen burda yasiyosun zaten bu haktan faydalanamazsin dermi

• merhaba arakadaşlar, almanya dan alınan ürünün tax freesini italya da alabiliyor muyuz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ab üyesi ülkede oturumu olan arkadaşların tax free alışverişlerine dair bir bilgi :

gümrük memuru ile yaptığım görüşmede işin aslının turistlere yönelik sağlanan bir fayda olduğu fakat , ürünü geri getirmeyeceğinize dair kendilerini tatmin edici bir konuşma yapabilirseniz damgayı bastıklarını öğrendim.
    yani tamamen gümrük memurunun keyfine kalmış :)
    eğer tr ye kısa süreliğine gidiyorsanız ürünü alırsınız,gümrükte damgalatamazsanız geri dönüşünüzde ürünü geri iade edersiniz .
  • Benim de bir sorum olacaktı arkadaşlar

Polonyadan çıkış yapıp Fransaya gidecegim tax free den faydalanabiliyor muyum?
  • quote:

Orijinalden alıntı: pisco

en yuksek yuzde 19 ama bir suru kagit kurek devlet kurumlariyla muhattap olmaniz lazim.

5 dk icinde paranizi almak istiyorsaniz havalimanlarinda sadece ve sadece tax free faturasiyla yuzde 12 sini alabilirsiniz .

Saygilar

Üstat peki almanyadan aldığım ürünün iadesini italyadan veya türkiyeye dönüş yapacağım ülke olan macaristan dan alabiliyor muyum?
  • polonyada erasmus öğrencisiyim 10 aylık D tipi vizem var ve tax free alabildim hiçbir sorun yaşamadan . 16 kasımda iphone 6s 64 gb aldım berlinden saturnden ve tax free belgesini de aldm , 26 kasımda ispanyadan fas'a geçerken ilk olarak güvenlikten önce gümrükte belge onaylandı , görevli ürüne veya vize tipine bakmadan 1 dakkada halletti , sonra güvenlkten snra global blue ya gittim , nakit alıcaktım ama mümkün deil dediler , kart numarası aldılar , 2 hafta içinde yatar dedi makbuz verdi . daha yatmadı ama yatırırlar sanırım en kötü bi ofisine giderim tekrar :) ve % 11.4 ünü geri veriyolar
  • tam bu mesajı gönderdiğimde kontol ettim kartımı , aldım tax free yi :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: psikobox

polonyada erasmus öğrencisiyim 10 aylık D tipi vizem var ve tax free alabildim hiçbir sorun yaşamadan . 16 kasımda iphone 6s 64 gb aldım berlinden saturnden ve tax free belgesini de aldm , 26 kasımda ispanyadan fas'a geçerken ilk olarak güvenlikten önce gümrükte belge onaylandı , görevli ürüne veya vize tipine bakmadan 1 dakkada halletti , sonra güvenlkten snra global blue ya gittim , nakit alıcaktım ama mümkün deil dediler , kart numarası aldılar , 2 hafta içinde yatar dedi makbuz verdi . daha yatmadı ama yatırırlar sanırım en kötü bi ofisine giderim tekrar :) ve % 11.4 ünü geri veriyolar

paylasimin icin tesekkurler sanirim bu mesajin bir cok sorunun cevabi niteliginde.
  • dbaggio kullanıcısına yanıt
    Yasal olarak alabilirsin dostum.Gumruk memurunun keyfine kalan bir olay degil aslinda ama adamlarin kesin haberi yoktur.

Global blue nin sitesinde vardi bilgi ancak silinmis.Baska bir firmanin sitesinde yaziyor simdi buldum.

http://www.qonsey.com/WebSite/taxfree.com/en/travelers.php

Asagida Who are eligible to get VAT refund ? basliginda yaziyor.

Saygilar
  • Bugun Dusseldorf Saturn"den Xbox aldim. Faturasini aldim , tax free formunu aldim doldurdum .. simdi sirada havaalaninda aldigim formu muhurletmek var ama acaba kutuyu hic acmadan mi gumruk kismina goturmek lazim tax free almak icin . Kutuyu acip urunu calistirsam bi sorun olur mu acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: pisco

Yasal olarak alabilirsin dostum.Gumruk memurunun keyfine kalan bir olay degil aslinda ama adamlarin kesin haberi yoktur.

Global blue nin sitesinde vardi bilgi ancak silinmis.Baska bir firmanin sitesinde yaziyor simdi buldum.

http://www.qonsey.com/WebSite/taxfree.com/en/travelers.php

Asagida Who are eligible to get VAT refund ? basliginda yaziyor.

Saygilar

benim durum o örnekten farklı.

ben yurtdışında ikamet ediyorum. ve ürünü yurtdışından alıyorum. türkiyeye gelirken ab üyesi ülkenin gümrüğünde faturayı onaylatıp tax i yaşadığım ülkeye geri gelince alıyorum. (bu örnekte yurtdışında oturumum olduğu için gümrük memuru tax free faturasını onaylamıyor. adam soruyo :

Senaryolar:

Senaryo 1:

Memur : nasıl geldin buraya
    Ben: vizayla (oysa yalan oturum iznim var)
    Memur : Hani viza ?
    Ben : -----
    Memur : 90 gün burda turist olarak kaldığını onaylayamazsan kaşeyi basmıyorum

Senaryo 2:

Memur : nasıl geldin buraya
    Ben: oturum iznim var
    Memur : tax free sadece 90 günü aşmayan turist vizasi olanlara geçerli.

sizin verdiğiniz örnekte ise, ben yurtdışından türkiyeye gelip alışveriş yapıyor olacağım, geri dönerkende kdv yi türkiyeden alıyo olacağım (bunu bilmiyodum iyi oldu)

• 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.