Şimdi Ara

Tax Free Hakkında Herşey (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
960
Cevap
130
Favori
206.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Fatura sahibi ile başvuru yapacak kişi aynı mı olmalı ?

Ya da ödeme yapan kişi ile başvuru yapacak kişi ?
  • Romanyadan tax free alabiliyor muyuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marrusia

Romanyadan tax free alabiliyor muyuz

https://www.romania.travel/special-interest/shopping-2/

alabiliyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yibo90

Merhaba,

Fatura sahibi ile başvuru yapacak kişi aynı mı olmalı ?

Ya da ödeme yapan kişi ile başvuru yapacak kişi ?

evet sikinti cikartabilirler eger isimler ayni olmazsa.

sayet ayni olmaza turlu dolandiriciliklar donebilir.

Ornek olarak ; turist arkadasiniz alisveris yapar sizde oturumu olan sahis olarak alirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pisco

quote:

alabiliyorsunuz.

Tesekurler hocam bende bunu bulmustum :) peki bildiginiz romanyada tax free kagidi veren teknoloji marketi var mi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: pisco

quote:

alabiliyorsunuz.

Tesekurler hocam bende bunu bulmustum :) peki bildiginiz romanyada tax free kagidi veren teknoloji marketi var mi

yok hocam valla sizin sormaniz lazim marketlere ama tahminim buyuk zincirler veriyordur tax free faturasi.

• Arkadaşlar ,

Bir konuda yardıma ihtiyacım var.

Pazartesi günü Almanya - Münih'teki Satürn firmasından bir adet cep telefonu aldım ve Tax Free,Faturası düzenlettim.Ama Almanya-Münih Havalanından çıkarken bu işlemi unuttum ve Fransa'ya geçtim.

Şu anda Fransa'dayım ve hafta sonuna kadar kalacağım. Tax Free Fatırasıondaki iadeyi Fransa'dan alma şansım var mı ? Yada bu iadeyi nerden-nasıl alabilirim , bir çözümü var mı ?

Kısacası ne yapabilirim ?

Selamlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 24 Mayıs 2017; 15:49:8 >
  • Papirus P kullanıcısına yanıt
    Tax Free Türkiye bürosundan bir yetkilinin az önce gönderdiği maili paylaşayım sizinle.

Tax Free iadesini 3 ay içerisinde herhangi bir AB Ülkesinden alabiliyormuşuz...

Bilginize...

---------------

Sayın .........,

Öncelikle bizimle iletişim kurduğunuz için teşekkür ederiz.
    Tax free formunuzun geçerli olabilmesi için alışveriş tarihini takiben 3 ay içinde herhangi bir AB üyesi ülkeden çıkış yaparken satın almış olduğunuz ürünlerde yanınızda olmak kaydıyla gümrük onayı almanız gerekmektedir.
    Fransa dan çıkış yaparken havalimanında gümrük onayı alıp iadenizi alabilirsiniz.
    Umarım bu bilgiler sizin için faydalı olacaktır.

Saygılarımla,

---------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 24 Mayıs 2017; 16:40:29 >

• Merhabalar, taxfree formuna alışveriş yaptığım debit kartın numarasını yazdım. Paranın yatırılmasında sıkıntı yaşanır mı? İlla kredi kartı mı olması gerekli?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de Hamburg havaalanindayim, erkenden geldim buraya yarin sabah 6 da ucagim kapidan gecemedim. Sabah 5 te muhurletecek biri olacakmis bakalim umarim hallederim sorunsuz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba arasıra Avrupa ülkeleri içerisinde geziyorum,

Bazen gemi bazen uçak ile seyahat ediyorum.

Gemi ile olduğunda pasaportu gemi alıyor siz gir çık yaparken sadece gemiye özel bir kart ile geminin durduğu noktalarda limandan ayrılıyorsunuz.

Gecen seyahatimde Yunanistan'da benden pasaport istediler tax free için, gemiyle gittiğimden ve sadece gemi kartı yanımda olunca alamadım.

Sizlerden böyle bir durum yasayan var mi?

Girdiğim yer Yunanistan'da bir teknoloji mağazası global blue etiketi yoktu, olması gerekli mi bilmiyorum, aydınlatirsaniz sevinirim.

Yine de tax free var mi diye sordum var dedi, pasaportunuz olmasi lazim dedi sonra da yunanistan da atina da ya da havaalanında çıkarken onaylatmak gerekli diye bilgi verdi.

Tax free faturasini muhurlettikten sonra Türkiye'ye geldiğinde nasıl iade işlemleri yapılıyor?

Ya da diyelim ki Yunanistan'da aldım ürünü gidip İtalya'da havaalanında tax free iadesini alabilir miyim?

Ürün 300 euro civari, elektronik.

İşlemler kolaysa telefon da almayi ve trde kaydettirmeyi düşünüyorum.

Bir de son olarak kredi kartı ile mi nakit mi almak daha faydalı oluyor iade islemleri için?

Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar ilk yurtdışı deneyimi olacak ay sonu Ukrayna Kiev gidiş ve dönüş odesa havaalanından olacak. Oradan bir telefon almayı düşünüyorum. Fakat odesa havaalanında global blue ofisi var mı onu bulamadım bir türlü. Kiev ve odesa da refund yapan yerler var global blue nun adreslerini internetten gördüm. Refund yaptırdıktan sonra çıkarken evrakları gümrük te onaylatıp global blue ofis ne vermek gerekiyor veya orada posta kutusuna koymak gerekiyormuş. Gece döneceğim için büyük ihtimal banka falan açık olmayacak ondan global blue kullanacam fakat havaalanında ofisi yoksa ne yapacağız ?

• Merhaba milanodan ürün aldım. Tax free yi bulgar gümrüğü kaşeledi şimdi tr deyim. Nereye göndermem lazım yada nereye gitmem lazım

• Arkadaşlar İspanya Barcelonadan çeşitli elektronik ürünler aldım, yaklaşık 250 euroluk vergi iadem var; maalesef uçağı kaçırmak üzere olduğumdan gümrük ofisinden damgalatamadım. Ne yapabilirim, araba ile Bulgar sınırına gidip damgalatabilir miyim? Veya başka bi Avrupa ülkesini ziyarete gidip gelsem oradan yapabiliyor muyum? Ne kadar sürem var? 3 ay mı süre? Arabayla Bulgar veya Yunan sınırına halledebiliyorsam çok iyi olur.

• can.avar kullanıcısına yanıt
    Nasıl onaylattin Bulgar sınırına kardeş, Türkiyeden gidip hemen girip hemen çıktım mı? Yunan sınırında da olur mu?

• Papirus P kullanıcısına yanıt
    Mail adresi ne kardeş?

• eerraayyss kullanıcısına yanıt
    Mail ile ulaşmak için : taxfree.tr@globalblue.com
  • portekiz cep telefonu tax free oranı nedir yardımcı olacak var mı işlemlerle ilgili
  • Merhaba arkadaşlar, isviçre zürih'de bir mağazadan cep telefonu aldım. Bu tax free olayından sonradan haberim oldu. Vergi iadesi alabilmek için alışveriş yaptığım mağazanın global blue üyesimi olması gerekiyor? Yoksa o ülkede herhangi bir mağazadan alışveriş yapmış olmam yeterlimidir? Bu arada TR'ye dönüş yaptım.
  • Sayin arkadaşlar bir tanıdık bugün Almanya Satürn den bana 999 Euro'luk bişey aldı kredi kartı ile. Tax free formu doldurmuş. Yarın dönüşte havaalaninda gerekli işlemleri yaptıracak. Bu ödemeyi nasıl alır. Kartami yüklenir, elde mi alır. Karta ise ne kadar sürer. Takip edecemde

Birde gümrüğe falan takılmaması için tiyo falan varmı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saheemr -- 22 Eylül 2017; 19:46:7 >
  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.