Şimdi Ara

Tax Free iPhone Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2 Aylığına litvanyada bulunuyorum ve haftasonu birkaç günlüğüne almanyaya gitmeyi planlıyorum. Almanyadan tax free olarak iphone alsam, litvanyaya geri dönerken geri ödeme alabilirim değil mi? Türkiyeye hemen dönmüyorum diye sıkıntı çıkma ihtimali var mı? Aralık ayının ortasında Türkiyeye dönüş yapacağım.

• Ülkeden çıkış yaparken alabilirsiniz diye biliyorum hocam. Yani illa ki ülkenize dönmeniz gerekmiyor. Tax free ödemeleri için gümrüğü geçtikten sonrasında hangi uçağa bindiğinizin bir önemi yok diye biliyorum. Biletinize bakmıyorlar sonuçta tax free de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kicker -- 13 Kasım 2015; 8:47:37 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • AB'yi terkederken alınabilir diye biliyorum
  • globalblue sitesine göre Litvanya için vergi iadesi Türkiye, İsviçre, Norveç, İzlanda gözüküyor Avrupada.

Resmi bilgim yok ama.
  • quote:

Orijinalden alıntı: duduco

globalblue sitesine göre Litvanya için vergi iadesi Türkiye, İsviçre, Norveç, İzlanda gözüküyor Avrupada.

Resmi bilgim yok ama.

evet onu bende kontrol ettim ancak sonuçta ben litvanya vatandaşı değilim, 1 ay sonra türkiyeye dönüş yapacağım.

http://www.globalblue.com/customer-services/tax-free-shopping/tax-free-shopping-faqs/

How do I obtain an export validation?
    When you are leaving the country to head home or to continue your journey, take your purchases, receipt and passport to the Customs desk* to get your Tax Free Form validated. Make sure the goods are unused. Don’t pack away your purchases in your check-in luggage as you will need to show them to the Customs Officer. Please allow enough time for the refund process before your flight departs.
    * Remember: No Customs Stamp = No Refund
    ** For purchases bought in Norway the export validation is to be obtained from the agents at Global Blue Customer Service Centres. If you leave the European Union by train or by car, your Tax Free Form must be validated at your final point of departure from EU.

Burada böyle bir ifade var. Sanıyorum sıkıntı olmayacaktır. Yine de detaylı bilgisi olan arkadaş varsa cevabını bekliyorum.

• LaMidas kullanıcısına yanıt
    Aslında @Kicker'ın dediği gibi uçak biletine değil pasaporta, faturaya ve tax-free belgesine bakıyorlar oradan Litvanya'ya dönerken onaylatmanız da sıkıntı olmaması lazım. Tabi mutlaka Alman gümrüğünde iade almanız gerekir. Sonucu yazarsanız bizim için de bilgi olur
  • Benim durumum biraz farklı çünkü Türkiyeye dönüyorum ve şu an Münih havalimanındayım. Buradan satın aldığım PS4 için biraz önce vergi iadesi aldım. Arkadaşların da dediği gibi alışveriş yaptığınız yerden aldığınız tax free formu, uçağa biniş kartınız ve ürünün faturası gerekiyor. Sonrasında gümrüğe evraklarınızı kaşeletip para iadenizi sorunsuzca alabilirsiniz.

@LaMidas 'ın paylaştığı metinde alabileceğinizi söylüyor aslında :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki sadece 1 ürün için mi iade alabiliyorsun , yoksa farklı ürünler için iade alabilmek mümkün mü?
  • GencFB kullanıcısına yanıt
    Alabiliyorsunuz. Tax free konusunu olumanızda fayda var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: duduco

Aslında @Kicker'ın dediği gibi uçak biletine değil pasaporta, faturaya ve tax-free belgesine bakıyorlar oradan Litvanya'ya dönerken onaylatmanız da sıkıntı olmaması lazım. Tabi mutlaka Alman gümrüğünde iade almanız gerekir. Sonucu yazarsanız bizim için de bilgi olur

Dün ürünü aldım va biraz önce havaalanına geldim. Gümrükteki görevli pasaportumu, tax free formumu ve uçak biletimi istedi. Litvanyaya gittiğimi görünce burdan değil, Türkiyeye dönerken son durağınızdan damgalatmanız lazım dedi. Emin olmak için yan taraftaki globalblueya da sordum, oradaki görevli de son durağınızdan dedi. Yani benim tax free 1 ay sonraya kaldı. Umarım türkiyeye dönerken de almanyadan yapmanız lazımdı diyip kıllık yapmazlar. Ben şimdi bu telefonu kullanmak için 1 ay bekleyecek miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaMidas -- 17 Kasım 2015; 9:25:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.