Şimdi Ara

Tchibo Kapsül Kampanyası(Yeni) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
2
Favori
6.776
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: zaftolga

İyi bir french press tavsiyeniz var mi

Starbucks takiler 10 numara Pişman olmazsın ömürlük.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tahaeray

herkese selamlar,tchibodaki kapsül kampanyası bayağıdır devam ediyor.
    http://forum.donanimhaber.com/m_73854438/mpage_2/f_//tm.htm#73927111

ben yaklaşık 20 kutu stokladım. söylentilere kulak asmayın gelen kahvelerden sadece india srisha son kullanım 9 ay geldi diğerleri 2014 tü. yani kullanım için bayağı süreniz var. latte yapmak için 200ml süte 1 adet espresso kapsülü yeterli geliyor. filitre kahve için yine 1 adet espresso kapsülünü filitre modunda demlemeniz güzel oluyor. coffee cremalar günün hersaati içilebilen hafif aromalı köpüklü kahveler.

frencpress te kahve demlemek isteyen arkadaşlara tavsiyem sitede bulunan 2*250gr. öğütülmüş kahveleri kullanabilirsiniz. bu kahvede de 1 alana 1 kampayası var.

Dediğiniz ürün french press için ince olmaz mı sanırım özellikle kalın çektirmek lazımmış bu alet için?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben bugün köpürtmeli makineden aldım. Sahibinden.com dan aldım kutusunda kullanılmamış. Teslim almadan önce kapsülleri alayım dedim ve nişantaşı tchibo ya girdim. Buradaki ürünlerden alırım diye fazla almayayım dedim ancak tüm kahvelerde bir alana bir bedava vardı. Bende 4 er tane aldım. Yani şubelerde de bir alana bür bedava var aklınızda olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: gekren

Ben bugün köpürtmeli makineden aldım. Sahibinden.com dan aldım kutusunda kullanılmamış. Teslim almadan önce kapsülleri alayım dedim ve nişantaşı tchibo ya girdim. Buradaki ürünlerden alırım diye fazla almayayım dedim ancak tüm kahvelerde bir alana bir bedava vardı. Bende 4 er tane aldım. Yani şubelerde de bir alana bür bedava var aklınızda olsun.
    Hocam eğer kafeinsiz kahve içerim derseniz sitesinde 1 alana 3 bedava gibi bir fiyat var. 12 tane aldım kargo dahil 31.80 ödedim.
    Son kullanma tarihleri de 20.10.2013 gönderdikleri kafeinsiz kahvelerin.

@gekren

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dextrr -- 24 Nisan 2013; 1:06:00 >
  • Ya bu kapsulu alsak filtre kahve makinasinin filtresine bosaltsak olmaz miki?
    Birde 6 kapsul aldim diyorsunuz mesela.1 kapsul 1fincan kahve mi oluyor. Ben tchibonun 2*250 grlik filtre kahvelerinden aliyorum. Tad olarak fark nedir arasindaki

• quote:

Orijinalden alıntı: BreakBeaT

Ya bu kapsulu alsak filtre kahve makinasinin filtresine bosaltsak olmaz miki?
    Birde 6 kapsul aldim diyorsunuz mesela.1 kapsul 1fincan kahve mi oluyor. Ben tchibonun 2*250 grlik filtre kahvelerinden aliyorum. Tad olarak fark nedir arasindaki

Hocam espresso haricindeki kahve kapsüllerinden alırsanız sorun olmaz kanımca,
    Filtre kahve biraz daha iri çekilir ama espresso daha ince çekilir, espressodan pek verim alamazsınız filtre kahve makinasında.

6 kapsül değildir dediğiniz muhtemelen 6 pakettir, 1 pakette 10 kapsül var ve normalde 1 kapsülden 1 fincan kahve çıkıyor,
    tabi iki küçük fincan da çıkarılabilir 1 kapsülden.

250 gr'lık kahvelerle kapsül arasında yöresel kahvelere ait özellikler dışında fark olmaz,
    ama 250 gr'lık kahveyi açınca hava aldığı için bayatlama ihtimali çok yüksektir, ama kapsüller tek kullanımlık olduğu için bayatlama sorunu daha az.

• quote:

Orijinalden alıntı: dextrr

quote:

Orijinalden alıntı: BreakBeaT

Ya bu kapsulu alsak filtre kahve makinasinin filtresine bosaltsak olmaz miki?

Hocam espresso haricindeki kahve kapsüllerinden alırsanız sorun olmaz kanımca,
    Filtre kahve biraz daha iri çekilir ama espresso daha ince çekilir, espressodan pek verim alamazsınız filtre kahve makinasında.

6 kapsül değildir dediğiniz muhtemelen 6 pakettir, 1 pakette 10 kapsül var ve normalde 1 kapsülden 1 fincan kahve çıkıyor,
    tabi iki küçük fincan da çıkarılabilir 1 kapsülden.

250 gr'lık kahvelerle kapsül arasında yöresel kahvelere ait özellikler dışında fark olmaz,
    ama 250 gr'lık kahveyi açınca hava aldığı için bayatlama ihtimali çok yüksektir, ama kapsüller tek kullanımlık olduğu için bayatlama sorunu daha az.

Cok tesekkur ettim ayrintili anlatimin icin

• kampanyayı haber veren arkadaşa cok tesekkurler.
  • Bu köpürtme işinde sınıfta kaldım. Neredeyse tavana sıçratıyorum :) Bu işin bir sırrı mı var?

• quote:

Bu köpürtme işinde sınıfta kaldım. Neredeyse tavana sıçratıyorum :) Bu işin bir sırrı mı var?

hocam hayırlı olsun. öncelikle çelik bir cezve edinin. mümkünse tchibodakini alın (ne gerek var denilebilir ama gerçekten fark var bu iş için yapılmış). öncelikle makine kullanıma hazırken köpürtme tuşuna basıyoruz ve sabit kırmızıyı bekle. kırmızı sabitlendiğinde latte için kullanacağın bardağa az miktarda su koyup köpürtme çubuğunu suya sokarak buhar vanasını çevirin önce biraz su gelir sonra hava basmaya başlar bardağınız ısısndığında vanayı kapatın. cezveye 200 ml soğuk yağlı süt koyun burada cezve boyutu önemli cezve yaklaşık 600ml. civarı olması lazım. buhar çubuğunu cezvenin dibine değdirip vanayı açın. dairesel hareketlerle çevirerek cezvenin altından ısısını kontrol edin ısınmaya başladığında buhar çubuğunun ucunu yüzeye yaklaştırın sütünüz tamamen köpürmüş duruma gelir. daha önce ısıttığınız bardağa hızılıca dökün. cezveye soğuk su ekleyin buhar düğmesine bir daha basın beyaz yanıp sönecektir. çubuğu suya sokun ve vanayı tekrar açın tüm düğmeler yandığında cihaz soğumuş olur. süt dolu bardağınızı alta yerleştirin ve içerisine 1 kapsül espresso hazırlayın. kısa sürede deneme yanılma ile başarılı olursunuz.
    afiyet olsun

• quote:

quote:

Bu köpürtme işinde sınıfta kaldım. Neredeyse tavana sıçratıyorum :) Bu işin bir sırrı mı var?

hocam hayırlı olsun. öncelikle çelik bir cezve edinin. mümkünse tchibodakini alın (ne gerek var denilebilir ama gerçekten fark var bu iş için yapılmış). öncelikle makine kullanıma hazırken köpürtme tuşuna basıyoruz ve sabit kırmızıyı bekle. kırmızı sabitlendiğinde latte için kullanacağın bardağa az miktarda su koyup köpürtme çubuğunu suya sokarak buhar vanasını çevirin önce biraz su gelir sonra hava basmaya başlar bardağınız ısısndığında vanayı kapatın. cezveye 200 ml soğuk yağlı süt koyun burada cezve boyutu önemli cezve yaklaşık 600ml. civarı olması lazım. buhar çubuğunu cezvenin dibine değdirip vanayı açın. dairesel hareketlerle çevirerek cezvenin altından ısısını kontrol edin ısınmaya başladığında buhar çubuğunun ucunu yüzeye yaklaştırın sütünüz tamamen köpürmüş duruma gelir. daha önce ısıttığınız bardağa hızılıca dökün. cezveye soğuk su ekleyin buhar düğmesine bir daha basın beyaz yanıp sönecektir. çubuğu suya sokun ve vanayı tekrar açın tüm düğmeler yandığında cihaz soğumuş olur. süt dolu bardağınızı alta yerleştirin ve içerisine 1 kapsül espresso hazırlayın. kısa sürede deneme yanılma ile başarılı olursunuz.
    afiyet olsun

Çok teşekkürler deneyeceğim

• quote:

Orijinalden alıntı: Poyri

quote:

soğumaması için bir taktik var mı frenh pressde

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: firatbjk

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: firatbjk

quote:

birde cahilliğimi mazur görün mesela sütle köpürmüş bir latte yapmak istiyorum. hangi kapsülden almak gerekiyor?

Latte için espresso olanlardan almalısınız. Ben en iyi kahve köpüğünü Ethiopia olandan elde ettim, brazil de fena değil. Elegant olan köpük açısından çok tatmin etmiyor.

çok teşekkürler renktaş...

Rica ederim kardeşim, afiyet olsun.

son olarak ricam her kartuştan 1 fincan kahve çıkıyor doğru mu anlamışım?

Ürünler bir kullanımlık, yani standart kullananlar için:) Bir çekim yapıp, ikinci çekim için yeni bardak koyarsan olmaz, ama bazı kapsüllerde aynı bardağa çift çekim yapıp ikiye bölebilirsin. Zaten kahveleri içmeye başladıysan hangisi yoğun hangisi daha hafif anlamışsındır. Biz bazı espresso çeşitlerini çift çekim yapıp ikiye bölüyoruz, bazen de çift çekim yapıp öyle içiyoruz. İlle iki kişi içecek diye bir durum da yok zaten, istersen kendin de kahve miktarını artırabilirsin. Standart olarak 125ml koyuyor(espresso 40ml) sen kapsül içindeyken dolum tuşuna tekrar basıp dilediğin yerde durdurabilirsin ve yoğunluğunu azaltabilirsin.
    Süt köpürtme işi zor, köpürse de krema kıvamını tutturmak zor:) ben de arayıştayım, elimizin ayarı gelirse sonrası devam eder gibi geliyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

afiyet olsun

bende başlarda cezve kullanıyordum fakat sonra elim alışınca artık direk kupada köpürtüyorum sütü sonra aynı kupaya kahve ilave ediyorum. aynı oluyor hatta kupada süt köpürtürken ısındığı için kahveyi soğutmuyor deneyin

• quote:

quote:

quote:

Su 100 Derecede kaynar.
    Sizin kahveyi içip dilinizin yanmaması ve tat almanız için ortalama 75-80 derece olması lazım.
    French Press zaten 4 dakikada demleniyor.
    Bu süre de suyu istenilen sıcaklığa düşürüyor

• Arkadaşlar Konya'da tchibo yok diye biliyorum internet sitesinden sipariş verirken kalın çekilmiş tercih şansı sunulmuyor sanırım bunun için ne yapabilirim?İnce çekilmiş çok mu kötü olur?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Su 100 Derecede kaynar.
    Sizin kahveyi içip dilinizin yanmaması ve tat almanız için ortalama 75-80 derece olması lazım.
    French Press zaten 4 dakikada demleniyor.
    Bu süre de suyu istenilen sıcaklığa düşürüyor

bu arada haklısınız ama french presse kaynar su dökülmemelidir. suyu kaynatıp kapattıktan sonra bir aç dakika dinlendirmek gerekiyor. kaynayan sıvı kahve çekirdeklerinde erimeye değil aşınıma neden olur

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: oksit

quote:

arkadaşlar kahve makinası tavsiyesi için konu açtım ancak oradan bir yanıt alamadım henüz. burada anladığım kadarıyla çoğu arkadaş tchibo kahve makinesi kullanıyor. kapsül sanıyorum biraz daha rahat ekstra süt haznesine vs. gerek kalmıyor. benim herşeyi yapar dediğim ürün bu

http://www.tchibo.com.tr/Cafissimo-CLASSIC-Noble-Silver-p400035256.html

acaba bunun dışındaki daha uygun ürünler de işimi görür mü yoksa bunu mu almalıyım? ayrıca digger granül kahve makineleri hakkında yorumunuz ne olur?

bende var kullanıyorum, tchibodan kapsül almanız gerek sürekli ona bağımlısınız. yakında tchibo varsa sorun yok ama internetten sipariş verilen kapsüllerin hep son kullanma tarihleri yakın oluyor. boşuna 1 alan 1 bedava vermiyorlar.

kullanması çok pratik, doldur suyu tak kapsülü kehve 4 dakikaya hazır. eğer arada latte yaparım atraksiyorn yaparım derseni onun içinde iyi, süt köpürtücüsü iyi çalışıyor. yok ben sadece filtre have içerim derseniz. alın 100 tl lik bir delongi kahve makinesi her yerden bulabileceğiniz filtre kahveler ile demleyip içebilirsiniz.

hatta iyi bir french press bile iş görür ama pazarda satılan çin malı dandik french pressleri tavsiye etmem.

Ben french press olarak tchibodan aldığım çelik termos şeklinde olanı kullanıyorum yaklaşık 1 litre kapasitesi var. kahveyi sıcak tutuyor ve muhteşem demliyor. Bunun üzerine french press görmedim daha ancak web sitesinde satışı sonlandırılmış, mağazalara sormak lazım. kesinlikle tavsiye ederim.

eğer bulamazsanız starbuksda satılan cam dışı siyah plastikten olan iyi bir markadır. sizi üzmez. piaysada 10-15 tlye satılanlar hiçbir işe yaramaz..

• quote:

Orijinalden alıntı: nickimsonikimsi

bu arada haklısınız ama french presse kaynar su dökülmemelidir. suyu kaynatıp kapattıktan sonra bir aç dakika dinlendirmek gerekiyor. kaynayan sıvı kahve çekirdeklerinde erimeye değil aşınıma neden olur

kesinlikle french press de kahve yapılırken sakın 100 derece kaynamış suyu kullanmayın. su biraz soğusun öyle kullanın, kaynar su kahveyi resmen yakıyor, lezzeti ciddi biçimde azalıyor. aynı durum çözünebilir nescafe gibi kahveler içinde geçerlidir.
  • iyi ki şu forumda şu konuyu görmüşümde şu aleti almışım. kahve neymiş öğrenmiş olduk.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.