Şimdi Ara

Tchibo pikap için iğne tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
3.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Tchibo'da satılan Lenco çakması olarak geçen pikaptan sonunda aldım. Daha öncesinde telefonla kayıt bırakmıştım ve stoğa girince hafta içinde aradılar. Ben de kabul edip pikabı aldım.

Aslında tereddütte kaldım. Çünkü iade olan bir cihazı mı satmaya çalışıyorlar diye düşünmüştüm. Fakat ürünün paketlemesine bakınca kullanılmamış ve daha önce açılmamış olduğuna kanaat getirdim. Ama şansıma 1 kanaldan ses gelmiyor. Sorunun pikaptan olduğuna eminim çünkü amfi bağlantılarını değiştirince ses diğer hoparlörden geliyor. Herneyse sonuçta tchibo sorunu çözecek.

Şimdi benim sorum, bu pikapa 100tl'ye kadar hangi iğneyi alabilirim? Yaptığım araştırmalardan bu fiyat aralığında Shure M92 iğne önerilmiş. Tabii bu işin çok başlarında olduğum için pek bir yorum yapamayacağım ama sizlerinde fikrinizi almak istedim.

Yardımcı olan herkese teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Fotolar
     Tchibo pikap için iğne tavsiyesi
     Tchibo pikap için iğne tavsiyesi Tchibo pikap için iğne tavsiyesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 8 Haziran 2014; 19:39:35 >

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam öncelikle hayırlı olsun güle güle kullan keyifle dinle bir kanaldan ses gelmiyor demişsin pikapla mı alakalı yoksa bağlantılarla mı ? birde bağlantı için phono katlı bir amfi veya phono pre gerekir belki kartuş bağlantılarındada sorun olabilir ayrıca üstünde gelen kartuş iğne yanılmıyorsam numark groove tool yani gt olması lazım daha yeni bence hemen değişim gerektirecek durum yok ileride duruma göre 100 değilde 150 veya daha fazla olan kartuş ve iğne alırsın veye phono pre alabilirsin gibi tabi gene karar senin
  • des_955 kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler.

Sorun anladığım kadarıyla pikapın kendisinde. Çünkü benim iğneyi götürüp bir tanışta denedim ve de onunkini de deneme amaçlı aldım. Orada normal çalan iğne bende yine tek kanal ses veriyor. Yalnız ödünç aldığım iğne ortofon Concorde S, bariz şekilde kalitesini gösteriyor. Tek kanal bile olsa da, ses şiddeti %50 arttı diyebilirim.

Bu arada bağlantılarda sorun yok, herşeyi kontrol ettim. Benim avr'de phono girişi olmadığı için alttaki phono katını aldım. Hilhan bey daha öncesinde bu ürünü önermişti, ona güvenip aldım. Şu an için bir sıkıntısı yok.
    http://m.sahibinden.com/classifiedDetail.html?id=74657410&rnd=8125

Tchibo teknik servis yarın arayacak. Bakalım nasıl bir cevap ve öneri gelecek?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 8 Haziran 2014; 23:35:07 >

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam ilginç bir durum tahminimce pikabın kedi çıkış katında sorun var gibi geldi bana en kötü değişim yaparlar ortofon kartuşlar bayağı iyidir bende 2m serisini severim inşallah sorunun kısa sürede çözülür sende pikabını keyifle dinlemeye devam edersin
  • Merhaba. Aynı pikaptan ben de almıştım. Şimdilik üzerinde gelen üniversal kafa ve iğneyi kullanıyorum. Şu linkte Asım Uysal isimli arkadaşın yazdıkları son derece faydalı;http://www.stereomecmuasi.com/forum/viewtopic.php?f=4&t=3916&start=60

Buradan yola çıkarak Shure M44G veya M44-7'den birini alacağım. Şu an fiyatları 150-160 TL civarında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

... Yalnız ödünç aldığım iğne ortofon Concorde S, bariz şekilde kalitesini gösteriyor. Tek kanal bile olsa da, ses şiddeti %50 arttı diyebilirim.

...

Sayın üstad, siz de bilirsiniz ki ses şiddetinin %50 artması kaliteyi göstermez. Genellikle daha düşük kalite mm kartuşların sinyal çıkış voltajı daha yüksektir. Yüksek sinyal çıkışı pikap preamp girişini aşırı yükleme sorunu da yaratabilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursun_ -- 2 Ekim 2014; 15:06:34 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ne tesadüftür ki bu pikabı 1.5 yıl kadar önce ben de satın aldım ve bir kanalından ses gelmiyordu! Sonra servise gönderdim, İstanbul'a gidip geldiği halde 1 haftada cihazı tamir edip gönderdiler hala sağlam. Ama stok kartuşla çok matah bir sesi yok aletin ben daha iyi bekliyordum. Şimdi ben de audio technica almayı düşünüyorum, at95 veya at100.
  • At95 i ben geçen hafta satın aldım. Kartuş Sanyo st-09'un yanından bile gecemez. Ses çok vasat. Tizleri öldürdü. Sanyo st-09 da cistak cistak çalan anfim aynı ayarlarda çok kuru ses veriyor şimdi. Belkide kafa yeni ve biraz çaldıktan sonra açılır diye düşünüyorum. 400 TL bu kafaya verilmez. At100e videoları seyrettim. Sanyo st09 a eşdeğer o sanırım. At95e bende neden böyle bir kuru ses verdi gerçekten anlamadım. Kafa ayarı mi yapmak gerekiyor bilmiyorum. Diğerini söktüm. Bunu taktım. Ama dediğim gibi basslar iyi ama tizleri berbat. Bilginize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi citto -- 25 Nisan 2019; 8:25:35 >
  • citto C kullanıcısına yanıt
    Normal olarak ses sisteminin "cistak cistak" çalmaması lazım. Netice olarak bu zevk meselesi...

Bir fono kartuşun iğnesinin kulağımızın duyduğu frekansların üzerinde bir rezonans frekansı olur.
    Ucuz kartuşlarda bu frekans biraz düşük, kulağımızın duyabileceği frekanslarda olabilir. Bu da alınan sesi aşırı parlak ve abartılı tizli olmasına neden olabilir. Sanyo ST-09 ile daha önce aldığınız ses bu nedenle aşırı tizli olabilir.

Sizin de belirttiğiniz gibi kartuşun pikap koluna montajının tekrar yapılmasında yarar var.
    Bunun için gerekli iletki:
    www.vinylengine.com
    Free Cartridge Alignment Protractors - Vinyl Engine
    https://www.vinylengine.com/cartridge-alignment-protractors.shtml

Youtube'da detaylı bir açıklama:https://www.youtube.com/watch?v=WM-aIDwfrhc

Bunun dışında kablolarınızın ve amfinizin pikap girişinin AT-95'in beklediğinden fazla kapasitansı olması da mümkün. Bunun için en azından farklı bir kablo (pikap ile amfi arasında) deneyebilirsiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.