Şimdi Ara

TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu (636. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: fkurt97 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16.458
Cevap
442
Favori
898.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
37. Sırada  bugün en iyi #4
Sayfa: önceki 634635636637638
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sony 65xf9005 var local dimming 256 zone var. 65 c855 e gecmek sinif atlatirmi . Siyah konusunda ve parlaklik basarim elde edecegimden şüphe yok ama goruntu işleme , hareketli sahnelerdeki akicilik vs gibi konularda soru isaretlerim var acikcasi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deppechemode45 -- 2 Kasım 2024; 11:7:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pocemonmutlu kullanıcısına yanıt
    oledinizin modeli ve kaç yıllık hocam? günde 15-18 saat mi çalışıyor ?

bu oled koruma işlerini tv ler default olarak auto yapıyor diye biliyorum . özellikle girip kapatan yoktur sanırım.

Bir arkadaş yazmıştı buraya dikkat etmeden kullanıp bir LG halletmiş bu şekilde 4 yılda.
    Sonra Philips almıştı sanırım dikkat ederek kullanmış 2,5 yılda Yanıklar oluştu demişti, şans.

Ben Vestel Rusya lcdtv fabrikasında çalıştığım zamanlarda ccfl aydınlatma vardı sadece o yüzden pek ahkam kesmek istemem.
    ama oledlerin parlaklığı 4-5 yıl sonra birden yarıya düşmüyordur sanırım, doğrusal olarak ilk yıldan itibaren azalıyordur diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 2 Kasım 2024; 11:29:46 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • OLED tabi organik bir panel olduğu için aslında kullanıldığı her dakika ömründen biraz biraz gidiyor. Ama mesela 5 sene sonra çıplak gözle anlaşılacak bir parlaklık kaybı olmaz. Ben de geçen sene LG OLED bir TV ile TCL arasında kalıp C835 tercih ettim. Çok da memnun kaldım şuana kadar açıkçası keşke OLED alsaydım demedim hiç. Benim şansıma ölü piksel yada gözle görülür bir DSE falan çıkmadı panel tertemiz geldi. LCD panellerde oynanan kumar büyük oluyor ne yazık ki biraz şanslı olmak lazım.

Ama güzel bir Mini Led TV bence OLED'i yüzde 90 aratmaz, parlaklık vs gibi konulurda da avantajı var ve de daha uzun ömürlü.SONY de 2024 model TVlerinde tepe modeli miniled yaptı Bravia 9. Fakat karşılaştırmada OLED her zaman kazanacaktır küçük bir farkla bile olsa. Piksel düzeyinde karartma gelene kadar bu böyle devam eder.

Ben de PC monitörü olarak OLED tercih ettim çünkü monitör olarak aşırı mantıklı. Sadece ben kullandığım için gözüm gibi bakıyorum, tepki süresi harika, HDR oyunlarda döktürüyor. 1000 saati devirmek üzereyiz hala ilk günkü gibi. IPS yada VA monitörlerin berbat ışık sızması bulutlanmasını vs her gün göreceğime varsın OLED 3 yılda yansın problem yok değiştiririz :)

• Hepsiburadada 75p755 35bin liraya indi anında bitti, ben amazondan 75p735 almıştım 34e tam iptal ediyordum kaçırdık.

• Benim kuruluma 3 gundur gelen giden yok, bu kadar yogun talep mi var ankarada?

• gimmeluck kullanıcısına yanıt

Ürün modeli: S95C

Model Yılı: 2023 üretim tarihi 2024

Satın alma yılı:2024

Kullanım ayı: 5. aya girdi

Kullanım saati: yaklaşık 2000 saat

Koruma özellikleri Default olan yazılımsal eklentiler zorunlu zaten kapatamazsın.

Seçenekli olan koruma bakım özellikleri:

Pixel kaydırma

Logo parlaklık ayarları

Hareketli aydınlatma

Oto kapatma

Ben yukarıda bu ayarlar hakkında yazdım.

Bir arkadaşta 90C'yi günlük 2-3 saatlik kullanmış hatta Tv'yi kullanmamış gibi birşey ama 1 senede panelde izler olduğunu test ettiğinde görmüş isyan etmiş.

https://forum.donanimhaber.com/2022-samsung-qd-oled-s95b-ana-konu--152625317-370#159900601

Sence böyle kısa bir sürede bu kadar az çalışmış, Rtings sitesinde ödül almış globalda deli gibi satmış en iyi satın alma listesinde başı çeken bir modelin böyle olacağını mantığın alıyormu?

Belliki Tv'nin yazılımsal koruma özellikleri aktif çalışamamış yada başka bir hatası var.

Sigaradan yada motorla hız yaparken ölmez isem ilerleyen zaman zarfında 95C hakkında sorun yaşarsam paylaşırım TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu 

• BurakBilgin kullanıcısına yanıt

Bende Tv üzerinden yoğun bir şekilde oyun oynayan biri olarak ve 7 aylık C845 deneyimim olduğu için net şunu söyleyebilirim, 3D derinlik hissini başarısını hiçbir Lcd tabanlı Tv veremez net.

Buna katılırım hocam. OLED panellerde görüntü sanki dışarı çıkıyormuş kadar yakın ve gerçekçi duruyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: pocemonmutlu

Ürün modeli: S95C

Model Yılı: 2023 üretim tarihi 2024

Satın alma yılı:2024

Kullanım ayı: 5. aya girdi

Kullanım saati: yaklaşık 2000 saat

Koruma özellikleri Default olan yazılımsal eklentiler zorunlu zaten kapatamazsın.

Seçenekli olan koruma bakım özellikleri:

Pixel kaydırma

Logo parlaklık ayarları

Hareketli aydınlatma

Oto kapatma

Ben yukarıda bu ayarlar hakkında yazdım.

Bir arkadaşta 90C'yi günlük 2-3 saatlik kullanmış hatta Tv'yi kullanmamış gibi birşey ama 1 senede panelde izler olduğunu test ettiğinde görmüş isyan etmiş.

https://forum.donanimhaber.com/2022-samsung-qd-oled-s95b-ana-konu--152625317-370#159900601

Sence böyle kısa bir sürede bu kadar az çalışmış, Rtings sitesinde ödül almış globalda deli gibi satmış en iyi satın alma listesinde başı çeken bir modelin böyle olacağını mantığın alıyormu?

Belliki Tv'nin yazılımsal koruma özellikleri aktif çalışamamış yada başka bir hatası var.

Sigaradan yada motorla hız yaparken ölmez isem ilerleyen zaman zarfında 95C hakkında sorun yaşarsam paylaşırım  

S95D modelinin fiyatı var nette.

neyse hocam zaten fiyat olarak bu modeller karşılaştırılmaz kıyma ile pastırma karşılaştırıyoruz fiyat olarak.

Ben 30 bin liraya bir şey alırım derken 5-10 bin daha ver 5 10.000 Daha Ver şunu al tavsiyeleri ile 53,5 bin liraya çıkıp 65 C 855 aldım

Şimdi biraz daha verip LG'nin en alt OLED B4 panelini alayım desem bu işin sonu yok 10.000 daha ver olacak hele hele s95 D alayım desem olayın suyu çıkacak bir yerde durmak lazım.

• Ben p735 aldım p755 çok daha mı iyidir beklesem mi derken oled keyfi yapıyorsunuz :D

• 65c745 ve 65c755 arasında kaldım. 65c745 40.500 (Hepsiburada), 65c755 45.500 (Amazon). Sizc hangisi tercih etmeliyim? Aradaki 5.000 farka değer mi?

Tabiki bütçe/beklendi karşılığındaki model seçilmesi gerek.

Ben en iyisini istiyorum diyen adam cebine bakar evet der gider alır en iyisi onun için neyse artık.

B4 kötü bir Oled değil, ama parmakla gösterilen modelde değil tabi.

Madem tavsiyelerle C855 modeline kadar çıkmışsın, çıkmaya devam edelim TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu 

5-6 daha çık 65"B4

Yada 15 çık 65" S90C

Bu kadar çıktım diyorsan madem 27 daha çık 65" S95C

Buralara kadar geldiysen neden 2024 model almayacaksın değilmi, çık 52 daha 65" S95D TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu 

Ama hep Samsung yazdın, artık bu rakama kadar çıktım başka ne var dersen çık 70 daha 65" G4. TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pocemonmutlu -- 2 Kasım 2024; 21:16:34 >

• irresistible86 İ kullanıcısına yanıt

C745 qled , c755 miniled. Ayrica c755 in ses sistemi çok daha iyi. Yani değer

hocam C845 kaç inchti ve ona noldu 8 ay sonra?

• incelemenin sahibi adam da cevap yazdı.

TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu
  • Bu testi 144hz lg monitörümde denedim en alttakiyazı için.

60hz ve 144 hzde o yazının kayışı ile ilgili fark göremedim TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu 

TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konuGabor Tothyoutube
    LCD display motion test 60fps
    https://www.youtube.com/watch?v=vigX3H7WX5Q

Ne zaman aldiniz 53500 e,daha enson 1 haftadir yeni yeni 59500 un altina hic dusmedi

65 inçti. 7 ay, Sattım.

• Televizyon IP TV ayarlayacağım yazacağım linki çok uzun ve Abuk karakterler var Nasıl elimdeki Texti telefona gönderebilirim direkt kopyala yapıştır yapmak için

• 
Sayfa: önceki 634635636637638
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.