Şimdi Ara

TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu (659. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16.312
Cevap
435
Favori
884.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 657658659660661
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2014-2015 senelerindeki 11.11'in kıyısından geçebilecek bir indirimden bahsetmek mümkün değil. Hiç değilse o dönem fiyatları düne göre %9 arttırıp, 11.11'de %11 aşağı çekme gibi ali cengiz oyunları yoktu. N11'in nasıl kampanyalar yaptığını hepimizi gördük, yaşadık.1 haftadır fiyatı 43.999 olan TV'yi 11.11'de 48.313'e çıkardıktan sonra indirime koyduk demek insanların aklıyla dalga geçmek demektir.

• pardon asıl konuyu yazmamısım.

tv ile ilgili tek şoku eARC hdmi portun 4k@60hz olması ile yaşadım.

Denon 4K@120 hz destekli yeni AVR var bende.

PC hdmi in ve TV EARCden takılı şu anda, PS5 de belki takacağız.

hdmi2.1 kablom yolda amazon.eu dan geliyor. kabel2.1b

Polk audio 5 uydum var.

şu anda eARC geriye 5 kanal ses iletebiliyor. iptvde ve uyduda sorun yok o açıdan.

TV kumaanda hepsini birden kontrol ediyor.

bu durumda PS5 takacakken ne yapcagım bilmiyıorum,

PCden ise zaten zayıf gpu nedeniyle 4K60fps oyun oynamam mumkun değil de şu an )))

• el_chancho E kullanıcısına yanıt

o tip hile çamur zaten bir ton hocam.

yasak aslında ama kontrol eden yok siteleri.

• gimmeluck kullanıcısına yanıt

Bilgilendirme için teşekkür ederim.

Kabel2.1b aldım ben de gayet iyi kablo ancak mevcut tv 2020 model ve eArc 2.0 olduğu için faydalanamadım ancak yeni nesil 2.1 portlu cihazla denediğimde sorunsuz iletti.

Bende Yamaha 2.1 4k/120 cihaz var, dali ile 5.1.2 kurulu. Netflix üzerinden 5.1.2 alabiliyorum arc üzerinden (earc değil). eArc açtığımda sorun başlıyor. Açıkçası tam olarak farkı stream üzerinden görmek de zor zira true hd stream tv üzerindeki uygulamalarda yok. Google tvler üzerindeki durumu bilmiyorum. Xbox doğrudan tvye bağlı iken (hdmi 2.1 üzerinden 4k/120) ses gecikmesi oluyor. Muhtemelen arc nin hızı yetmiyor, earc gerekiyor. Şayet xboxu avrye bağlarsam bu sefer yine earc 2.0 (4k/60) sorununa takılıyor. Uzattım kusura bakmayın, kablonuz geldiğinde psyi direkt tvye bağladığınızda earc üzerinden sorunsuz 5.1.2/7.1 alabilecek misiniz onu görmek lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • conquerorpolat C kullanıcısına yanıt

hocam

kablonuz geldiğinde psyi direkt tvye bağladığınızda earc üzerinden sorunsuz 5.1.2/7.1 alabilecek misiniz onu görmek lazım.

2.1 kablo gelmedi henüz ama şu an kullanfığım kablo ile zaten 5 kanal alıyorum, 7-8 kanal da oluyordur sanrırım.

hangi platformda deniyeyim ki,TVden iptv , tvnin uydu alıcısı, PCden hdmi kablo ki onun zaten TVdeki eARC ile alaksı yok. hepsinde direkt 5 kanal sesi alabildim zaten.

TV seçeneklerinde pass through seçeneği var zaten sound için.

AVR yeni benim rusyadan gelirken getirdim , 19bin tl idi ozon.ru fiyatı... Denon AVR-S760H

PS5 almadım daha, ama alıp hdmi ile AVR ye takarsam, AVRde tek hdmi çıkışı oldugu için haliyle TVye de tek giriş şansım var. eARC + 4K@120hz yi yapamam. (2 hmdi out lu AVRler gereksiz yere pahalı idi)

2 seçeneğim var;

TVde eARC olan hdmi slotunu değil digerini kullancağım ama o zaman TVden hd sesleri geriye AVRye passthrough yapamayacağım için - sanırım- TVden açtıgım hiçbirşey multi kanal ses olmayacak, iptv, tv kanalları, TV usb sinden filmler tabi bu cinayet olur.

ASlında şu anda da deneyebilirim bunu ama gözler kapanıyor..)))

diğer seçenek ise PS5i AVRye değil TVnin 4K@144hz hdmina takacagım , PS5de den optik çıkış ile AVRye bağlayacağım, düzenim biraz bozulacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 12 Kasım 2024; 2:20:18 >

• Arkadaşlar Rtings de incelenr TCL marka TVler buradaki hangi modele denk geliyor bir türlü anlayamadım, Türkiye de P,C serileri var ama orada farklı?

TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu

• frekans76 kullanıcısına yanıt
    2024 modellerin kodları TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • frekans76 kullanıcısına yanıt

Q8 - C8x

Q7 - C7x

Q6 - C6x

NXTFRAME sadece ABD de. Beyaz çerçeveli, tablo gibi. Niş ürün.

PSi doğrudan 1.hdmi (144hz) bağlayıp sesi avrye earc üzerinden bağlarsanız hem tv hem de ps ses geçişini 5.1 olarak çözmüş olursunuz. Mevzu bu çözüm üzerinden 5.1.2 (atmos) ve 7.1 de çözülecek mi. Özetle; 2.0 earc, 2.1 earcnin işini ses açısından (4k120hz hariç) yapacak mı, yapar mı??? Var mı böyle bir denemede bulunan :)

Benim de gözler gitti, iyi geceler forum.

• conquerorpolat C kullanıcısına yanıt

hocam cevabı görünce bi an gözlerim açıldı )))

Sesi earc üzerinden avr ye bağlamak yani AVR nin "hdmi IN" slotlarından birine baglamak mı?

yani PS5 hdmi144hz slottan ses ve görüntüyü TVye aktaracak, TV ses pass though ile dokunamdan AMfiye gönderecek? bu nasıl bir yolculuk ama denerim :D

yani kendi oynatıgı bir kaynaktan gelen sesi earc ile amfiye gönderir de dış kaynaktan hdmi ile gelen sesi de gönderir mi, bilmiyorum. sesde gecikme vs de olmasını istemeyiz tabi.

bu arada hocam neden 5 kanal seslerle 5.1.2 veya 7.1 i ayrı tutuyosunuz ki, işin o kısmı zaten farketmiyor olmalı pass though geçiyor sesi işlemeden iletiyor zaten.

ister normal DD DTS oolsun ister DTSHD trueHD vs olsun.

yani kendi oynatıgı bir kaynaktan gelen sesi earc ile amfiye gönderir de dış kaynaktan hdmi ile gelen sesi de gönderir mi, bilmiyorum.

Gönderir hocam neden göndermesin. Benim Apple TV HDMI 2.1 den TVye bağlı. Samsung soundbar da HDMI eARC den TV ye bağlı. Apple TV sesi TVye gönderiyor, TV de sese dokunmadan soundbara gönderiyor. HDMI CEC sağolsun bu üç aleti de Apple tv kumandasından kontrol ediyorum.

• BurakBilgin kullanıcısına yanıt

anladım hocam deniyeyim.

şu an masaüstü PCdeki gpu zayıf, ondan 120hz isteyeceğimi sanmıyorum.

Ama isteyecek olsam,

yine aynı problem olmaması için

PC direkt TVye 120hz hdmi bağlamak.

PS5 direkt TVye 120hz hdmi bağlamak.

TVden hem tvde çalışan iptv kanallar vs yi , hem de bu iki cihazın sesini eARC ile Amfiye göndermek.

bu mudur?

AVRyi merkezde kullanacakken TV yi merkezde kullanmak , vay çok garip oldu , ses gecikmeleri vs olmaz inş. TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 12 Kasım 2024; 3:55:28 >

Aynen hocam. Deneyin ben de merak ettim, hiç AVR kullanamadım çünkü daha önce. Ama eARC üzerinden sesi passthrough yapınca gecikme olacağını pek sanmıyorum:)

PC ------> HDMI 2.1 ----->TV

PS5 ----> HDMI 2.1 -----> TV

TV -----> HDMI eARC ---> AVR

• BurakBilgin kullanıcısına yanıt
    Merhaba arkadaşlar ben geçen ay c845 tcl almıştım. Şimdi indirime girince de x937u soundbar aldım. Bağlantı sorunu yaşamam heralde dimi. Çok anlamıyorum ama özelliklerinde earc var. Tv ile tam uyumlu mudur?
    Bazi site yorumlarında arka hoparlörlerde ses gelmiyor atmos olmuyor yazmış da biri kullanan var mı?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • tcl 55p635 tv alınırmı arkadaşlar, yazlıkta kullanacagım, bazı yorumlarda panel arızasından bahsedılıyor kendı kendıne arızalanıyormuş

• social kullanıcısına yanıt

P735 tavsiye ederim

• TCL 85c655

Hepsiburada kampanya yapmış kuveyttürke 12 taksit 68000 tl ye almış bulundum gece gece.
    Tv ile ilgili tecrübe/bilgisi olan var mı?
    Arkadaşıma da 75 c655 Pro modelini aldık.
    2 Tv arasındaki fark nedir ?(ekran boyutları hariç)

• künefeci kullanıcısına yanıt
    4 taksit gosteriyor hocam kuveyt icin. Vade farksiz mi 12 yapti ? Fark aldiysa yuzde kac ekledi acaba

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sorunu çözdünüz mü hocam?

ben sorun yaşamadım uydu kanallarında, ayalradan sesi direkt dgiital geçiş ayarlamak lazım.

USBden film ve IPTVden diye ise oynatıcıda bu ayar var, ama bazeı ıoynatıcılar başarısız.

@Akhenaten34

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 12 Kasım 2024; 18:53:21 >
  • 
Sayfa: önceki 657658659660661
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.