Zaten Yanma konusundan dolayı yıllardır Oled markalarını ne kimseye tavsiye ettim nede satın alıp kullandım. Tv'yi satın alırken ihtimal dahilinde olduğunu ön görerek ekstra 3 yıl daha Burn-In garantiyi uzattırdım. Tv'nin bu modelini kullanan bilir tabi gerçekten parlaklık düzeyi yüksek. Kurulduğu günden beride enerji tasarrufu açık şekilde kullanıyorum. Yani az elektrik harcasın diye değil, parlaklığı 50 den 25 e düşürdüğü için kısa yol gibi kullanıyorum Hdr içeriklerinde ise parlaklık kısık olmasına rağmen bu parlaklık katlanıyor. Samsung Mutlu etmeseydi Tv'yi satar başka Tv alırdım çünkü biz evcil insanlarız, içerik tüketmeyi severiz. Senin Oled ne kadar süre sonra iz vs. oluştu? |
TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu (782. sayfa)
-
-
Hocam ben neredeyse statik görüntüden hep kaçındım yerel kanalları açtığımızda da artık risk aldık. 1 kez panelin değişti logo yanmasından dolayı. Şimdi logo yanığı yok ama sağ alt yarafta ince bir netflix logosu var. Ama kırmızı ekran verip şaşı bakman lazım görmen için. Ailedekilere gösteriyorum göremiolar mesela 😊 ben görüyorum kırmızı ekranda ama. Pratik kullanımda hiçbişey gözükmüyor. Bunu da yeni tv yi almadan 1 hafta önce falan farkettim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.o.spawn.o.O -- 18 Aralık 2024; 23:16:39 > -
Peki toplam kullanım saatini biliyormusun yada Tv menü ayarlarından görüyormusun?
Bendeki kullanım saati Smarthing üzerinden görünüyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pocemonmutlu -- 18 Aralık 2024; 23:19:20 > -
Hmm onu bilmiyorum hocam. Sanki bi servis menüsü falan vardı bi araştırıp bakıyım ona. Ama toplam kullanım saatşnden ziyade statik görğntğnğn nekadar süre kaldığı önemli hocam. Bu tv yi istersen en yğksek hdr parlaklıkta 7-24 dinamik görüntü ile aralıksız 1 ay çalışsın yanmaz. 3 saat ver statik görüntüyü yanar.quote:
Orijinalden alıntı: pocemonmutluPeki toplam kullanım saatini biliyormusun yada Tv menü ayarlarından görüyormusun?
Bendeki kullanım saati Smarthing üzerinden görünüyor.
-
Şimdi erken konuşmak istemem tabi, 7 ay oldu galiba kullanmaya başlayalı 3000 saati devirdim.
Bu süreçte Tv'nin 1500-2000 saat sonra uzun pixel yenilemesine izin verdirmedim (kısa pixel yenilemeleri zaten her tv kapanışında yapar o normal işliyor).
Peki nasıl izin verdirmedim sıfırladım sıfırladım sıfırladım.
Peki neden? Olayı şöyle açıklayayım, araçların motoru en çok aşınması nerde olur? ilk çalıştırmada.
Eski bir Oled panel uzmanı bir abim var, ondan yukarıda örnek yazdığım benzer bilgileri aldım. Elle yapılan pixel yenileme ve belli periyodlardaki pixel yenileme organik ledleri eşitlemek için firmaların kendi paneline göre belirlediği elektrik şoku tabir edilen voltaj arttırımı ile düzeltme yapar, yaparkende parlaklıktan gıdım gıdım götürür.
Peki pixel yenileme hikayesi nedir? vertical banding oluşumunun önüne geçmek ledleri eşitlemek.
Uzun yada hard diyelim pixel yenileme bir bakımada planlı eskitmedir
Vertical banding artışı başlarsa el mahkum planlı eskitmeye katkıda bulunup hard pixel yenilemeye basacağım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pocemonmutlu -- 18 Aralık 2024; 23:44:47 >
-
Evet dediğiniz gibi elle yapılan piksel temizliği ledlerin parlaklığından ödün verdiğini okumuştum. Ancak ben bunu belli periyotlarda yapıyorum. Ayda 1-2 kez mutlaka yapıyorum. Riske giremem yeni bir model değil çünkü. Diğer yandan tv kapattığında rutin kendi yaptığı yazıyor kullanım kitapçığında. Ama ben parlaklığında bir azalma da hissetmedim ya. Yani 8 yıldaki farkı yavaş yavaş azaldıysa da hissedememiş olabilirim 😊 ama sizin masaüstü görüntüsünde özellikle alt windows çubuğu gibi sabit kısımlar çok büyük risk yine de benden söylemesi. İyi yapmışsınız garantiyi +3 yıl uzatmakla.quote:
Orijinalden alıntı: pocemonmutluŞimdi erken konuşmak istemem tabi, 7 ay oldu galiba kullanmaya başlayalı 3000 saati devirdim.
Bu süreçte Tv'nin 1500-2000 saat sonra uzun pixel yenilemesine izin verdirmedim (kısa pixel yenilemeleri zaten her tv kapanışında yapar o normal işliyor).
Peki nasıl izin verdirmedim sıfırladım sıfırladım sıfırladım.
Peki neden? Olayı şöyle açıklayayım, araçların motoru en çok aşınması nerde olur? ilk çalıştırmada.
Eski bir Oled panel uzmanı bir abim var, ondan yukarıda örnek yazdığım benzer bilgileri aldım. Elle yapılan pixel yenileme ve belli periyodlardaki pixel yenileme organik ledleri eşitlemek için firmaların kendi paneline göre belirlediği elektrik şoku tabir edilen voltaj arttırımı ile düzeltme yapar, yaparkende parlaklıktan gıdım gıdım götürür.
Peki pixel yenileme hikayesi nedir? vertical banding oluşumunun önüne geçmek ledleri eşitlemek.
Uzun yada hard diyelim pixel yenileme bir bakımada planlı eskitmedir
Vertical banding artışı başlarsa el mahkum planlı eskitmeye katkıda bulunup hard pixel yenilemeye basacağım
-
Oled alacak kişi şöyle baksın. 5yıl içinde Burn in olursa panel değişimi, + bir 5 yıl daha kullanım ömrü Buda Tv için oldukça iyi bir süredir. Tabi bunun için güvenilir yerden garanti uzatması yapılmasıdır. Teknosanın abuk sabuk ucuz garantiledi değil aman uzak durun gulf mulf diye isimli sigortalar var.
Hem bu 10 yıl içerisinde Tv sektöründe bir çok yenilikler göreceğimiz için o kadar bile beklemeden Tv bile değiştirebiliriz
-
Şimdi ortalama bir hesap yapalım. Hanım ara ara memleketine gider bende genelde Pc başında geç saatlere kadar forum youtube oyun takılırım. Forum modunda alt görev çubuğu sabit kafadan 4-5 saati durur statik.
Şimdi bunu günlük minimum 3 saatten alıp çarparsak 7 ayda 600-650 belkide çok daha üstü saat ekranda görüntü sabit kalmış görünüyor.
Bu durumda ya ekran koruma yazılım özellikleri başarılı çalışıyor yada Qd-Oled panel teknolojisi bu konuda yol katetmiş görünüyor.
Senin tahminin nedir bu duruma peki.
-
Yani dediğiniz gibi gelişme kesinlikle olmuştur. Çok iyi seviyededir şuanda ekran tutulması muhtemelen yeni modellerde. Bunun qd ile alakalı olduğunu düşünmüyorum. Bunun en büyük sebebi ekranın çalışma sıcaklığıdır. Muhtemelen ekranın çalışma sıcaklığını düşürmüşlerdir. Aklıma ilk gelen bu.
Hiç baktınız mı yabancı forumlarda falan s95c yakan var mı? -
Rtings sitesindeki ekibin test sonucu gözlemlediği tespit yorumlarını okumuştum. Bir bakıp geleyim tekrar
Ratings'te daha önceki okuduğum sayfayı bulamadım ama güncelledikleri başka yazı buldum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pocemonmutlu -- 19 Aralık 2024; 0:27:22 >
-
Günlük kullanımda muhtemelen yanma göstermez s90 lar. Yine de kişisel tercihim bilgisayarı yansıtmaya kıyamazdım 😊 gemileri yakıp 77s90d ye dalıyım diyorum da bi tv ye de o parayı vermeye gönlüm razı değil.
Şu göz rahatsızlığı muhabbetim olmasa çok memnundum aslında c855 den yaw. En çok da stremio yu arıycam heralde 😁
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.o.spawn.o.O -- 19 Aralık 2024; 1:10:12 > -
Rahat ol akışına bırak. Elektronik ürünler bebeğin değil normal gönül rahatlığı ile kullanın şu Oledleri yaw
Garantin var bozulursa tamir edilir. Ekstra garantin varsa uzun süre sonra bozulursa yine tamir edilir. Garantin bitti bozuldu emsal karar var misliyle değişir.
Ferrari almışım motor ısınmasın benzin yakmasın camım kirlenmesin diye hayatmı yaşanır yaw
Sony dediğimiz zaman aklımıza ne gelir, kalite uzun ömür dayanıklılık minimum sorun.
Sony amiral Oled Tv'si A95L modelinde Samsung'un geliştirdiği QD-Oled paneli kullanması çok manidar
Bak yine gizli reklam yaptım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pocemonmutlu -- 19 Aralık 2024; 1:17:13 >
-
Ver 60 tl al bir premium hesap aç B4 inceleme videolarını feyzal
Ne o ya smart yoyo moyo tube falan.
Gömlek benimle alakalı bi konu değilmiş anladım
-
Merhabalar, Tcl 55C645 aldım. Laptoptan bir türlü görüntüyü aktaramıyorum (kablosuz olarak). Aynı Wifi ağına bağlılar, bluetooth açık vs. her yolu denedim yapamadım bilgisi olan varmıdır? Bir konuda letsview uygulaması önerilmiş laptopa sorunsuz indiriyorum ama tv de yok ki bu uygulama...
-
Hocam gömlek konusunu ilk Aslında başlatan sendin bir inceleme videosunda bir ekran paylaşmıştın ve siyahları iyi göstermek için tcl'nin fazla karanlık çekimi yaptığını ve orada bir çubuk mu Ne vardı Onun kaybolduğunu göstermiştin bir ekran görüntüsü ile.
Ben de aynı inceleme videosunda Ona gerek yok zaten demiştim hemen aynı videonun içinde bir adamın gömlek detayını hiçbirini göremiyorum tcl de ama s23 Ultra telefonunda görebiliyorum diye.
Sonra da ayarlarımızı buna göre yapmıştık diğer arkadaşlarla
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 19 Aralık 2024; 1:45:33 > -
Lcd panelde siyahı siyah göstermesi için mini ledleri kullanarak başarı sağlıyor evet ama detaylardanda ödün verir 2x2=4
Mini ledin nirvanası olan Sony bravia 9 modeli bile kendi oled Tv'sine kafa tutmasına ramen bir Oled olamıyor.
-
Vesile ile tekrar paylaşayım
Aynı ayarlar c755 modeli içinde geçerli olabilir bilmiyorum ama şu muhabbeti görmeyen varsa tcl sahibi herkes bu videoyu açıp siyah ayarlarını Buna göre yapmalı 5 dakikalık iş.
O gömleğin görünebilen detayını kaybetmeyecek şekilde Black level ve Black streç ve dinamik kontrast ayarını yapmaları lazım Ben 100 üzerinden 55 siyah seviyesi yapınca gerçeği buldum 50 yapınca gömleğin detayları çok azalıyor 55'te siyahlar hala iyi ve gömleğin detayları görünebiliyor mesela Diğerlerini de Low ayarda bıraktım.
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160083580 -
Hatırladım şimdi "kardeşimmm"
Videoyu tekrar izledim ve olayın aslı şu.
Chigz Tech ReviewsyoutubeIn this ultimate mini LED TV comparison, we pit the Samsung QN95D against the TCL C855K to see which one comes out on top. Watch this detailed comparison video to find out which TV is the better choice for your viewing experience! #IFA2024 #ifaberlin Samsung QN95D vs TCL C855K - Ultimate Mini LED TV Comparison - Which one is better? TCL C855K ▶️ Official: https://bit.ly/3X0k0X1 TCL C855K Specs: 65” QD-Mini LED 144Hz TV 3500nits Peak Brightness 3840 x 2160, 144hz 10bit SOC: AiPQ Pro AI MT9653 Pentonic 700 Quad-Core 1344 Local Dimming Zones AMD FreeSync Premium Pro HDMI 2.1 VRR (48Hz - 144Hz) Input Lag: FHD=14ms, UHD 60=13.9ms, UHD 120=5.7ms Dolby Vision IQ / HDR10 + / HLG 6 X 10W Speakers (2.2.2CH Sound) Dolby AC4 / Dolby TrueHD / Dolby ATMOS / DTS Virtual:X Official Google TV v12 WIFI 6 / BT Handfree Google Assistant X4 HDM1 2.1 / eARC ---- Samsung QN95D ▶️ Official: https://bit.ly/3WYwxKx Samsung QN95D Specs: 65” NeoQLED MINI LED 144Hz TV 2300nits Peak Brightness 3840 x 2160, 144hz 10bit SOC: NQ4 AI Gen2 Quad-Core 792 Local Dimming Zones AMD FreeSync Premium Pro HDMI 2.1 VRR (48Hz - 144Hz) Input Lag: FHD=14ms, UHD 60=13.9ms, UHD 120=5.7ms ? Dolby Vision IQ / HDR10 + / HLG 70W Speakers (4.2.2CH Sound) Dolby ATMOS / Dolby Digital Plus Tizen 8.0 Smart TV OS WIFI 5 / BT 5.2 Handfree Google Assistant X4 HDM1 2.1 / eARC --- Chapters: 00:00 Intro 00:48 Screen sizes 01:12 Prices 01:55 Design 02:45 Dimensions 03:15 Rear I/O 05:44 Speakers 07:03 Boot-up Test 08:30 Remote Controls 09:57 Sound Test 11:55 Displays 13:01 Differences 15:13 TCL C855K Settings 18:05 Samsung QN95D Settings 19:33 Video Sample Compare 24:35 Streaming 4K 25:22 OS 26:33 Netflix 4K 26:58 Processing Power 27.29 Gaming Features 29:02 Playing Fortnite 30:40 Live TV 32:02 PS5 Gaming 42:40 Final Thoughts -- #TCLC855K #SamsungQN95D #MiniLEDTV #comparisonhttps://www.youtube.com/watch?v=-zvfALrNOMU&feature=youtu.beTcl 855 varsayılan kalibresi mümkün olduğunca siyah başarımı için ayarlanmış ve Tv ilk kurulumda tüketiciyi büyülemeye odaklanmış.
Kalibre edildiğinde tahmini Qn95d görüntüsüne yaklaşacaktır.
Qn95d görüntüsü ise detayların kaybolmaması için optimize bir kalibre yapmış, ama çiçeklenmeyide açığa çıkartmış.
Sonuç:
Lcd panelden tam detay istenirse çiçeklenme olasılığını kabul edeceksin.
Sıkı bir siyah istenirse detaydan biraz ödün vereceksin.
Hepsi olsun istenirse Oled izleyeceksin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pocemonmutlu -- 19 Aralık 2024; 2:58:25 >
-
Avcı youtubeSamsung Neden HER ŞEYİN Sahibi? Bir Balık Satıcısı Nasıl Durdurulamaz Bir İmparatorluk Kurdu (Tartışmalı Samsung Hikayesi) - Samsung bir bakkal dükkanından dünyanın en büyük iş imparatorluklarından birine nasıl dönüştü? Samsung sadece teknoloji alanında değil, belki de farkına bile varmadığınız birçok sektörde hakimiyet kuruyor. ÇILGIN Tartışmalı Samsung Hikayesini anlatan bir başka znyusuf mini iş filmine hoş geldiniz! 😉 Samsung'un nasıl başladığından günümüze kadar uzanan bir yolculuğa çıkıyoruz ve Samsung'un devasa büyüklüğüne, faaliyet gösterdiği birçok sektöre ve şimdiye kadarki en büyük pazarlama felaketine bakıyoruz. Önemli bir not: Tüm bu iş hikayelerinde amacım tek bir şirketi öne çıkarmak değil. ÇOK sayıda farklı şirket hakkında videolar yapıyorum, bu bölüm sadece Samsung hakkında. Samsung'a karşı kesinlikle hiçbir şeyim yok ve aslında ürünlerini kendim de kullanıyorum. Bu videoların amacı sadece birçok farklı büyük işletmenin arkasındaki ilginç hikayeleri özetlemektir. instagram:https://www.instagram.com/yusuf.shg/ sounf efekt by pixbay fujihttps://www.youtube.com/watch?v=V_ftedNb7xc&t=518s
Reklam saati
-
aynen
Bu arada dün gönderdiğim şarkı klibindeki ilk 1 dakikada beyaz piyano başında her taraf simsiyah kolayca yapabiliyorum siyah level'ı 6-7 puan geri çekilince mükemmel siyahlar görünüyor
tabi öyle bişiy yapmadım , sadece denedim
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X