Abi bana oledde görüp c855' de göremeyeceğim bir detay video örneği paylaşır mısınız? Gerçekten merak ettiğimden denemek istiyorum. Lakin tekrar olede dönüş yapcam özel sebeplerden ama c855'e geçtiğimde karanlık sahnelerde gözüm gönlüm açılmıştı benim. Nasıl detay kaybı ben aksine kendi oledimden sonra aynı karede özellikle dolby vision içerikte oledin ne kadar black crushinge maruz kaldığını gözlemledim. |
TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu (783. sayfa)
-
-
Mesela şimdi bu videoda c855 qn95'den karanlık durmakta ve detay kaybı var gözükmekte. Ben öyle olmadığını düşünüyorum ama hadi öyle olsun diyelim. (Hem karartma sayısında hem nit değerinde tokatlamış qn95'i teknik olarak nasıl olacaksa)
Abi burada birkaç hafta önce oled vs. c855 videoları paylaşıldı. c46'nın detayları black crushingi videolarda bariz kötüydü. Bunu oled kullanan biri olarak belirttiğimde, burada üstüme toprak atıyodunuz :) videolara bakmayın! öyle değil! kamera exposuredan! artık şu tarz karşılaştırma içeriklerine bakmayın! Ekmek parası için çekiyolar! falan diye. Şimdi video attırmayın bana buraya oledlerde siyahlardan çıkamıyor gözüküyor videolarda :D
C855' i bukadar yabana atmayın abi kullandım biliyorum. Size abartısız söylüyorum siyahlarının oledden zerre farkı yok. Teknik olarak imkansız diyeceksin ama gözüm gerçekten hassastır iddia ediyorum imkanlı. Bayağı karanlık filmlerde izledim hiçbir karanlık sahnede detayların öldüğünü görmedim. Olsa söylerim. Şimdi oledle devam edeceğim ve black crushinge özellikle dolby içeriklerde tekrar bir selam çakacağım.
Özellikle siyah arka plan varken parlak vurguları çok iyi verebilen bir tv. Dün bir demosunu izledim sony'nin karanlık havada havai fişek atımları. Havai fişeği tv'den izlemiyorum oda da atıyolar sanki. O flaş etkisini vurguyu çok iyi veriyor tv hdr'da.
-
Yazılarımdan yola çıkıp evet oled almalıyım yada Samsung almalıyım diye bir izlenime kapılma. Sana uygun model neyse doğru odur.
Şimdi yanımda 845 olsaydı aynı kaynakları Pc'den vs. bir şekilde açıp telefon kamerasıyla olabildiği kadar çekim yapar gösterebilirdim.
1-Oyun oynarken derinlik 3D pop etkisi Oled panelde çok farklı.
2-Yıldızlı hareketli bir içerikte yıldızlar 845'de daha az görünüyor.
3-Aynı içerikte hızlı hareket yumuşatma güncel kullandığım Tv'de test ederken 845 kötüydü.
4-Hdr içeriklerde koyu temalı bir karede parlak alanlar çok parlıyor.
5-Windows arayüzünde mouse imleci mini ledlerin belirgin takip eden bir parlaklık artışı rahatsız ediciydi.
Siyah ezilme 90c/845 test ederken gördüm ve bunu Samsung Oled başlığında tartışmıştım.
Hatta gölge detaylarını 845 gibi ayarlamakla uğraştım yapamamıştım.
Tabi Sıfır Oled panelin biraz rodaj süreside var, bunada dikkat etmeden yorumladım.
95c'de ise çok farklı bir kalibre ile karşılaşmıştım.
Gölge detayları olması gerektiği gibi görünüyordu, bunuda forumda anlatmıştım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pocemonmutlu -- 19 Aralık 2024; 13:5:22 >
-
Şimdi sende 855'i 8 yıllık Oled ile kıyaslıyor farkları görerek yorumluyorsun.
Parlaklık kaybı görmüyorum yada gözüm alıştı belkide diyorsun.
Sonuçta yıllardır sana hizmet eden bir Oled panelin var, belkide ledler ilk günkü performansını kaybettiği için yeni bir cihaz ile kıyaslayınca siyah ezilmenin 855'e baktığın zaman fazla olduğunu gözlemliyor ve buna göre yorumluyor olabilirsin
İnceleme videolarını gerçekten kıyas yapma. Çünkü daha parlak ışık yayan kaynağın yanındaki düşük ışığı kamerada ezer.
-
90c ile 95c arasında one connect dışında anlamlı bir fark yok hocam. Rtings de karşılaştırmasında böyle demiş. Birkaç sahne dışında parlaklığında farklı olmadığından. Puanlamaları birebir aynı. Yani dediğiniz gibi bir etki olsaydı puanlamaya etki ederdi diye düşünüyorum. Ama siz gözlemlemişsiniz bişey diyemem😊
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ben inceleme videolarına göre kıyas yapmıyorum hocam artık. siz yukarda qn95 ile karşılaştırma videosu attığınız için diyorum. Şimdi qn95 karşısında ozaman videoya göre c855 de detay kaybı var gözüküyor.
Ben gördüğüme göre yorum yapıyorum tabiki
Yoksa yazılana bakarsak her Oled Tv'ler aşağı yukarı yakın puanlarda geziniyor ama fiyat farkları çok abzürt.
Kağıt üstünde uçan kaçan binlerce ürünün realde öyle olmadığıda yıllarca çok görülmüştür.
-
Tamamda 855 nit değeri 3500 değilmi?
Bu senaryoda Qn95'i nit farkından tokatlaması gerekmezmiydi?
Videoda ise tam tersi bir durum var. 855 siyahlar eziliyor!.
Yukarıda yazdığım sonuca çıkıyor. 845 için çok şikayet vardı globalde. Siyahların olması gereken siyahta olmaması bantlarda grilik olması vs.
855 ile Led parlaklığını arttırarak siyaha odaklandılar çiçeklenmeyi göstermemek içinde detaydan ödün verdiler.
Kalibre edilsin o zaman bak ne olur 855, qn95'e yakın görüntü elde edilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pocemonmutlu -- 19 Aralık 2024; 13:26:4 > -
-
Ne alakası var Samsung ile dostum
Lg yada başka bir markayla kıyas yapalım video kıyası yapıyoruz madem
-
Yok ben anlamadım hocam sizi 😁 neyse kıyası siz yaptığınız için diyorum yukarda. Ya bütün videoları referans alın ya da hiçbirini böyle olmuyor efendim 😊quote:
Orijinalden alıntı: pocemonmutluNe alakası var Samsung ile dostum
Lg yada başka bir markayla kıyas yapalım video kıyası yapıyoruz madem
Allah'ım sanana geliyorum
Dünden beri bu video incelemesi üzerine değilmi konu? bende bu video üzerine yorum yapıyorum yaw.
Elimde s95c var şimdi, bu model üzerinden yorum yapabiliyorum.
Lg bir Tv alsaydım ona göre kıyas vs. yorumlardım.
Eski yazılarımı oku, 845'e toz kondurmazdım, konuşana ağzının payını veriyordum çünkü bana çok iyi geliyordu görüntüsü.
Evet bir kaç gözüme hoş gelmeyen noktaları vardı ama genel olarak beğeniyordum.
Başka marka modele geçip kıyas yapıncada daha iyisi varmış demekki ki beğendiğim 845'i beğenmedim sonra.
Bu kadar yazımda markacı şucu bucu kafasında yorum yapma dostum. Benim imkanım var bu gün gider G5 çıkar alırım daha iyiyse o benim için en iyisi olur yorumlarımda ona göre olur.
Senin için en iyisi 855 ise senin için en iyisi odur
-
Çok üstten ve kibirli bir tavır. Özellikle benim imkanım var şunu alırım bunu alırım. Benim için en iyisi odur. Gizlediğiniz megalomanyanız dışarı fışkırdı sanırım. Daha önce de sizin için aynı yorumu yapmıştım mutevazılıktan çok uzak. Yanılmadığımı gösterdiniz. Hayatta başarılaaaar iyigünleeer 👋
Benim yıllardır konuşma tarzım böyle ama, yanlış algıya düştüysen kusura bakma.
Paramın olmadığı zamanda oldu paramın olduğu zamanda.
Anlatmak istediğim herşeyi alırım egosu değil, imkanım var yani alırım denerim benim için daha iyi ise iyi odur diyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pocemonmutlu -- 19 Aralık 2024; 14:1:4 > -
windows yüklü ise bilgisayardan windows+P tuşlarına birlikte basın, ya da ayarlar ekran kısmına girin. Kablosuz bir ekrana bağlan seçeneğini tıkladığınızda aynı ağa bağlı smart tv'yi bulacaktır. Bunu seçip TV'de gelen bağlantıya izin ver seçeneğini tıklayın. Çok hafif de olsa bir gecikme olur ama. Oyun oynayacaksanız pek tatmin etmez bu bağlantı, iyi bir hdmi kablo ile daha iyi sonuç alırsınız.
-
Arkadaşlar benim gibi orijinal TV kumandasını kullanmak istemeyen:) varsa bu kumanda tercih edilebilir c755 ile tam uyumludur ses komutu yok bilginize
n11'den Huayu Tcl Rm-l1768 Ses Komutsuz Tcl Rc902v Rmr1 Netflıx-prıme Vıdeo-guard-medıa-youtube Tuşlu Lcd Led Tv Kumandası seçtim! Milyonlarca ürün, kaçırılmayacak fırsatlarla sana gelir!www.n11.comHuayu Tcl Rm-l1768 Ses Komutsuz Tcl Rc902v Rmr1 Netflıx-prıme Vıdeo-guard-medıa-youtube Tuşlu Lcd Led Tv Kumandası Fiyatları ve Özelliklerihttps://www.n11.com/urun/huayu-tcl-rm-l1768-ses-komutsuz-tcl-rc902v-rmr1-netflix-prime-video-guard-media-youtube-tuslu-lcd-led-tv-kumandasi-59498585?magaza=aytticarettt
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enigma98 -- 19 Aralık 2024; 17:51:24 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Arkadaşlar bir sey fark ettik, TCL Tv lerde wifi 5 olan Tv ler , internet hizi 1000 lerde modemden wifi olarak aldigi hiz 300 ù gecemiyor. Internet hizi 1000 e kadar olanlar da bi bakabilir mi ? Onlarda da Tv wifi hizi 300 ù gecmiyor mu ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
430 falan alıyorum 500mb internet ile c855 ile
855 de wifi 6 ozelligi var, ondan mi acaba ?
Wifi 5 de 300 ù geçmiyorda, modemden mi yoksa Tv wifi 5 in ozelligi mi bilemedim.
bu tv hakkinda ne dusuniyorsunuz 855 muadilimidir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X