Şimdi Ara

TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu (781. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: peyno Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 6 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
16.251
Cevap
431
Favori
876.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 779780781782783
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Tabiki,

Tv'de eArc var ama Soundbarda eArc yok onun yerine düz Arc var.

Tv ile normal Arc standardı ile bağlantı kuruyorsunuz demektir.

Bu senaryoda sıkıştırılmış PCM 2.0, Dolby Digital 5.1 ve DTS Digital Surround 5.1 seslerini almalısınız.

Kullandığınız Tv 745 hatırladığım kadarıyla. Ses çıkış ayarlarında bir kaç seçenek vardı, o ayarları kontrol ettinizmi?

Herşeyi kontrol ettim ama sadece PCM 2.0 verebiliyor ise birde Hdmi kablosu değiştirip kontrolünü yapın derim.

• tiestoly kullanıcısına yanıt

2 saatin sonucu mutlu son TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu 

• pocemonmutlu kullanıcısına yanıt
    Aynen tiestomutlu :)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • tiestoly kullanıcısına yanıt

Güzel bir nick ismi yarattın, bunu kullanabilirim TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu 

Old tiesto seversen kullan tabi hocam :)

Soundbar hdmi girişinde arc yazmıyor. Sadece hdmi yazıyor. Ama soundbar ekraninda arc yaziyor. Sadece pcm ses alabiliyorum. Bir arkadaşın önerisiyle en iyi 2.1 kabloyu da aldim. Daha önceki de 2.1 di. Hatta bu kabloyu bir kac kişi aldik. Onlar dolby sesleri aldilar. Bir tek ben alamadım. Soundbarin arc özelliği yoksa ekranda niye arc yaziyor. Kafayi yedirtti. Tek kumanda kullanmak istiyorum ama maalesef.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HDMI 2.2 geliyor yine sil baştan, yok Tv Hdmi 2.2'mi Sounbar bağlantısı Hdmi 2.2'mi 2.2 kablo nereden bulabilirimTCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu 

2025 yılından itibaren işimiz zor.

TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu
    TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konuteknoloji haberleri - shiftdelete.net
    8 yıl sonra güncelleme geliyor! HDMI 2.2 tanıtım tarihi belli oldu - ShiftDelete.Net
    https://shiftdelete.net/hdmi-2-2-tanitim-tarihi-belli-oldu
  • 29 kasımda indirimden 71k fiyata aldığım 75c855 ile sanırım birkaç güne yolları ayıracağım 😊 aileme verdiğim oled tv ile yola devam etme kararı aldım. Son 2 haftadır emin olamadığım ama artık olduğum bi sorun tespit ettim kendimde.

PWM hassasiyeti. Son 2 haftadır tv yi büyğk keyifle izlesemde 1 saat sonunda gözlerimde bir yorgunluk ve baş ağrısı oluştuğunu hissettim. Bunun neden olabileceğini araştırdığımda led karartma frekansı diye birşey karşıma çıktı. Yeni tv yi aldıktan sonra Ne zaman tv izlemeye başlasam 1 saat içinde oluşmaya başladı. Başlarda anlayamadım iş güç yorgunluğu diye ama gözlerimi tv den ayırdığımda etrafa baktığımda etrafı titreşimli gibi görme hissi oluyordu. Buna duyarlı insanlar olabileceği de yazıyor rtings sitesinde. Halbuki tv nin karartma frekansı oldukça yüksek ve çoğu kişinin bundan etkilenmeyeceği de yazıyor ama beni etkilediğini tespit ettim. İzlemediğim günler bir problem olmuyordu. Ne zaman ki izlemeye başladım 1 saat içinde gözlerimde inceden titreme hissi ve baş ağrısı başlıyor.

Burdan gol yiyeceğimi hiç tahmin etmezdim. Ama sanırım oledle yola devam edeceğim. Tv nin hdr ve dolby vision performansını da muhtemelen çok arayacağım ama malesef bende böyle bir durum oluştu. Halbuki monitörlerde bu etkileri yaşamıyorum. İlginç.

TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu

• escudo76 E kullanıcısına yanıt

Peki Tv'den gelen sesi sounbar Hdmi bağlantısı ile alıyormu?

Evet aliyor. Sadece pcm 2.0 şeklinde. Optik ile het sesi aliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya bu tcl modellerinin avrupa amerika farkı nerde yazıyordu. Bir ara bulmuştum.

• Zaten Arc anlamı bu oluyor Audio Return Channel

Ben uzun yıllar Arc ile Avr üzerinden bu ses formatlarını sorunsuz bir şekilde aldım.

Fakat o yıllardaki max çözünürlüğüm 1080p 60hz idi.

Sen 4k içerik izlediğin için sesi taşıyamayıp Pcm'emi düşüyor diyeceğimde oda saçma, görüntü kaynağı geçirmiyorsunki Soundbardan.

• O.o.spawn.o.O kullanıcısına yanıt

Detay konusunda tartışırken gözlerinin keskin olduğunu anlamıştım bu yüzden konuyu kapatmıştım TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu 

Göz sağlığı herşeyden önemlidir dostum. Para harcanmak içindir, başka bir model alırsın TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu 

Aynı hassasiyet bende de var Samsung Oled başlığında da bir ara tartıştık.

Yurtdışında yaşayan bir üye arkadaşımızda G4 ile S95D satın alıp ikisini test edip G4'e karar vermişti. İade süresi bitmeden içerik izleme esnasında gözlerinde rahatsızlık olduğunu paylaştı ve Lg iade edip Samsung ile yoluna devam etmişti.

Yazışmaları bulursam paylaşırım.

Edit: Bazen gizli reklam yapıyormuş gibi hissediyorum yazılarımdan ve bazen yanlışta anlaşılıyorum biliyorum ama s95c ev kullanımımda tecrübe ettiğim ilk Oled Tv'dir.

Herkes imkanı dahilinde iyi bir ürün kullansın isterim.

Tv'yi bildiğin monitör gibi kullanıyorum ve saatlerce de forumu Tv üzerinden takip eder yazışırım, sıfır göz ve baş ağrısı.

Özet: "Reklam içerir" Koreliler yapmış beTCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pocemonmutlu -- 18 Aralık 2024; 22:56:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: pocemonmutlu

Detay konusunda tartışırken gözlerinin keskin olduğunu anlamıştım bu yüzden konuyu kapatmıştım  

Göz sağlığı herşeyden önemlidir dostum. Para harcanmak içindir, başka bir model alırsın  

Aynı hassasiyet bende de var Samsung Oled başlığında da bir ara tartıştık.

Yurtdışında yaşayan bir üye arkadaşımızda G4 ile S95D satın alıp ikisini test edip G4'e karar vermişti. İade süresi bitmeden içerik izleme esnasında gözlerinde rahatsızlık olduğunu paylaştı ve Lg iade edip Samsung ile yoluna devam etmişti.

Yazışmaları bulursam paylaşırım.

Edit: Bazen gizli reklam yapıyormuş gibi hissediyorum yazılarımdan ve bazen yanlışta anlaşılıyorum biliyorum ama s95c ev kullanımımda tecrübe ettiğim ilk Oled Tv'dir.

Herkes imkanı dahilinde iyi bir ürün kullansın isterim.

Tv'yi bildiğin monitör gibi kullanıyorum ve saatlerce de forumu Tv üzerinden takip eder yazışırım, sıfır göz ve baş ağrısı.

Özet: "Reklam içerir" Koreliler yapmış be 

Açıkçası böyle bir konu olduğundan bile haberim yoktu. Araştırıyım bi derken önüme çıktı. Etkiler bendeki ile aynı. Çok şaşırdım.

Diğer yandan memnunum da tv den ama migren var bende ve onu da tetiklemeye başladı. Oledde neden olmuyor diye baktığımda böyle bir frekansın onda 0 olduğu gözüküyor.

O değil bizimkilere zaten tv alacaktım zaten bilseydim 85c755 falan alırdım. 😊 farkı anlamazlardı.

Biyandan da tekrar 65 e düşmekte ayrı hissettirecek etkisini. Neyse artık şimdilik tekrar bi macera aramıycam. Belki 1-2 sene sonra 77 olede geçerim.

Yalnız hocam her nekadar oled tv ler yanma konusunda gelişse de statik görüntü en büyük düşmanı sana tavsiyem tv ni asla monitör olarak kullanma. Bugün değilse de yarın bigün mutlaka yakarsın. Artık geçti yanma yok diyenlere inanma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.o.spawn.o.O -- 18 Aralık 2024; 23:1:10 >
  • 77b4 bakıyım diyorum kullandığım oledden pek bi parlaklık farkı yok aynı nit değerlerini veriyor. C4 ya da s90 ların 77 si de çok saçma fiyatlar gerçekten. Bu saatten sonra da yeni tv yi 65 almam. O yüzden elimdekiyle devam bakalım.

Hocam gömleği soracak en son kişi sensin o kadar uğraştık ya cam işçiliği yapan bir adamın görüntüsü vardı karanlıkta gömleği belli olmuyordu siyahlar harikayken siyahların ayarını harikadan çok iyi azaltınca gömleğin detayları olması gerektiği gibi belli olmuştu ya herkes de ona göre ayarlasın buradaki yazmıştım ben sonuç olarak.

Tabii sen de zaten o problem yoktu Hatırladığım kadarıyla

Smart YouTube hem kolayca bütün video ve ses formatı ayarını gösteriyor kolayca seçebiliyoruz daha da önemlisi reklamsız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 18 Aralık 2024; 23:5:6 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • gimmeluck kullanıcısına yanıt
    Poce reis onu senle tartıştık ya çok :)

• O.o.spawn.o.O kullanıcısına yanıt
    Eldeki TV neydi hocam kaç yıllık model vs?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • gimmeluck kullanıcısına yanıt
    Hocam 2016 model aslında baya da 8 yıllık tv. 65c6v ama 120hz dolby vision + hdr var tv de 😊

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.o.spawn.o.O -- 18 Aralık 2024; 23:7:53 >
  • 
Sayfa: önceki 779780781782783
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.