Şimdi Ara

Tda 7377 tepki vermeme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkeze merhaba arkadaşlar meslek lisesi okuyorum okulda 11 sınıfların yaptıgı tda 7377 entegresinin şemasını vs aldım.Devreyi yapdım büyük bi özenle lehimdir bağlantıdır yaptım hata yaptığımı sanmıyorum.Teknik bilgi ve tecrübe eksikliği yüzünden biyerlere varamadım bi türlü bi yardımcı olursanız çok mutlu olurum.İyi forumlar
     Tda 7377 tepki vermeme sorunu Tda 7377 tepki vermeme sorunu Tda 7377 tepki vermeme sorunu Tda 7377 tepki vermeme sorunu Tda 7377 tepki vermeme sorunu

• Yardımcı olabilecek kimsemi yok arkadaşlar ?
  • Blackghost22 B kullanıcısına yanıt
    Devrede güç varken,
    7377'nin 7. pininden min. 3,5V değer okuman lazım. Voltaj okunmuyorsa entegre stanby modundadır. Daha sonra entegrenin datasında giriş ve çıkışlar var. Giriş pinlerine dokunduğunda ilgili çıkıştan cızırtı alman lazım. Bunlar oluyor ise Sorunu entegreden önceki katlarda arayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 4 Şubat 2016; 15:17:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi kontrol ediyorum.
  • Sağdan solamı sayacağız yoksa solda sağamı ?
    Çizimden farkedebildiğim kadarı ile Standby pinine voltaj gelmiyor. Standby pinine ya direkt 1k dirençle 5V verilir ya da 10k seri dirençle beslemeye bağlanır. Entegrenin yazılı tarafı size dönükken soldan sağa doğru zikzak şeklinde sayacaksınız.
     Tda 7377 tepki vermeme sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 4 Şubat 2016; 15:26:32 >
  • Ölçme işini şuan gerçekleştirdim hem sağdan hemde soldan denedim soldan sağa doğru olan denememde 0.04 volt veriyordu daha sonra tamamen sinyaller kesildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blackghost22 -- 4 Şubat 2016; 15:25:15 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SMPS Düşük Voltaj Sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Peki bu dediğiniz standby pinine kablomu çekeceğiz napacağız
  • Dediğiniz bölüme kondansatör ile atlama var sanırım şimdi takip ettim.
  • Az önce gerilim verip tekrar pinlerin hepsine parmagımla dokundum ama çıkışların hiçbirinde cızırdı vs olmadı
    Stanby pinini 10k seri dirençle beslemeye bağlayabiliriz. Bir de standby ile şase arasına 10uf kondansatör atmak lazım filtrasyon için.

• Bu devreyi okulda öğrenciler yapmıştı bu haliyle çalışıyordu anlamıyorum neden çalışmıyor bayada inceledim devrede ek bir işlemde uygulanmadı benmi hata yaptım anlamıyorum.
    Bozuk eleman vardır.

• Peki nasıl anlayabiliriz?
    Burada büyük olasılıkla entegreler bozuk. Lehim yaparken fazla güçlü havya kullanmışsanız ya da havyayı 7 8 saniyeden fazla tutmuşsanız entegreler zarar görmüştür. Onun da yolu başka entegrelerle deneme yapmak.
    Entegrelerin datasheetleri elinin altında olsun mutlaka. Orada gereken şemalar değerler falan olur.

• Lehimlerim genellikle anlık oldu çok ısıtmadım bile.
  • Yinede tavsiye ettiğiniz nedir ?
  • Benim tavsiyem baskı devre yapmadan breadboard da deneme yapmak

Breadboard üzerine entegrenin datasında verilen şemaya göre bir bağlantı yapıp, ses sinyali vererek denemek. Tda7377 nin bozuk olup olmadığı böylece anlaşılabilir.

• entegreyi söküp en basit haliyle devreyi kurup deneyebilirsiniz 3 kondansatör 1 direnç ile. breadboard da yada uzay montaj olarak. entegrede sorun yoksa ton kontrol katında ararsınız sorunu

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.