Şimdi Ara

tda7386 amfi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar tda 7386 yla yapılmış bi amfi devrem var 4X40 160 wattlık .. bu devreyi sadece bi enstruman için kullanmak istiyorum ve 4 adet 10 wattlık hoparlör bağlamak istiyorum evde kullanmak için (yeterli sanırım) ama boşu bosuna 160 wattlık trafo almak istemiyorum 40 wattlık veya 60 wattlık bir trafo alsam neler değişir?boyle bişey yapabilir miyim :S :S

• cevabın için teşekkürler peki 4 çıkıs var her biri 70 in 4 e bölümü kadar mı çıkıs verir yani 18 watt civarı mı yoksa farklı bir hesaplama sistemi var mı ?
  • bu anfi 10w haparlörler için fazla gelecektir 10w haparlör kullanmak istiyorsan 4*11w lık tda1554lü devreyi yap o daha iyi
    12volt luk power sub ile beslersin devreyi
  • ztn sorun orda ben o kadar yüksek ses istemiyorum :) sadece 10 15 watt verse yeter o yüzden 60 wattlık bi trafo bağlasam nolur :S
  • Power subly kullanacaksan cıkışına yüksek kapasiteli bir kodansatör bağlaman cızırtıyı ortadan kaldıracaktır.
    girişe direk enstruman bağlayamazsın bir preampli devresi ve ton kontrol devresi gerekiyor
  • elektro-gitar bağlıcam . üzerinde ztn ekolayzer ı var gitarın ? bu yeterli değil mi çalıstırmak için?
  • evet 24 wattlık yamaha adaptör kullandım oldu. şimdi 70 wattlık adaptörü nerden bulabilirim (telsizlerde kullanılan)
  • quote:

Orijinalden alıntı: 15delgado15
    evet 24 wattlık yamaha adaptör kullandım oldu. şimdi 70 wattlık adaptörü nerden bulabilirim (telsizlerde kullanılan)

amfinin önüne bir preamp li devresi olsa daha iyi olur.
    kac voltluk bir besleme kullandın
    kullandığın besleme 12v ise bigisaray power subly kullanabilirsin
  • bilgisayardan 12 volt bağladığımda kaç amper akım çekicek 160 watt alabilicek miyim ikinci sorumda bilgisayar açıkken bunu ypabilir miym
  • hariçi bir powersub kullansan daha iyi olur
  • elimde 230 wattlık bi supply var aslında onu 160 watt lık bi şekilde yani amfiye uyacak şekilde ayarlayabilirsem beni bütün masraftan kurtarır ama nasıl?
  • beslemenin yüksek watt lı olması önemli değil amfi isdediği kadar güç ceker
  • quote:

Orijinalden alıntı: akur

15delgado15 istegin basit
    70 wattlik trafo bağlarsan tam gücüne yaklaşırsın ki daha sonra hoparlörleri değiştirdiğinde daa iyiolur
    60 wattlık bağlarsan sorun olmaz ama yine elindekilere fazla gelir
    sadece yapman gereken sesi fazla açmican yada girişe 50k pot takacan ayar verecen
    ibrahim iyi demiş power suplyde kullanada bilirsin

50 k pot takmak pek birşey değiştirmez. Ama pot unsağdaki giriş uçlarına 20 50 k arası iki minik direnç eklersen olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1brah1mmm

beslemenin yüksek watt lı olması önemli değil amfi isdediği kadar güç ceker

yani o güç kaynağını kullansam 160 wattlık enerji alabilirim...?
  • quote:

quote:

evet sorunsuz alabilirsin 160w tı
    girişe ton kontrollü bir preamp yapacak mısın
  • quote:

quote:

quote:

evet sorunsuz alabilirsin 160w tı
    girişe ton kontrollü bir preamp yapacak mısın

gerek yok sanırım üstünde stand by mute ve on-off anahtar var gitar için kullanıcam ve üzerinde 4 kanallı ton kontrol var
  • yeni amfi yaptim tda 7386 dan bunu oto teypine nasıl baglarım
  • erkanlord33 E kullanıcısına yanıt
    Teybin arkasinda kirmizi beyaz RCA out veya teybin semasinda belirtilmistir, ses sinyalini oradan alabilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.