Şimdi Ara

-- TDI KULÜBÜ -- KULLANANLAR VE MERAK EDENLER BURAYA! (37 KİŞİYİZ!) (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
211
Cevap
2
Favori
23.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

dizellerde gücün 4000den sonra düşüşe geçmesinin en önemli sebebi şu: dizel motorlar yüksek devir yapamazlar benzinlilerin yaptığı gibi.

işin özü şudur; Mazot benzin kadar hızlı yanamaz...
    Bu arada benide ekleyin; 2001 Golf IV 1.9 TDI 110 ps Comfortline Otomatik... 72 binde...

Ayrıca; Yeni çıkan 1.6 TDI ların 140 lık ve DSG olanları sadece efsane mi yoksa gerçekten çıkıcak mı? bilgisi olan var mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: boragencer

Merhaba arkadaslar,

Bende primera 2.0 wardi simdi sattim ve dizel bir araba almak istiyorum. Ama mevcut butceye gore iki araba arasinda secim yapmam gerekio:

1-) Citroen Saxo 1.5 d
    2-) Volkswagen Golf III 1.9 TDI

Ama ikisi arasinda gidip geliyorum devamli, sonucta Citroen 2002-2003 model olacak, ama golf un ve TDI motorun keyfi ve kalitesi tartisilmaz. Merak ettigim soyle 150.000 de bir Golf III 1.9 TDI bana cok fazla bi masraf cikarir mi? Yoksa 75.000 bir Citroen daha mi mantikli.(Bildiiniz gibi Citroen lerin motoru duz 1.5 dizel kamyon mazotuyla bile calisio :)) Birde satarken Golf III zorluk cikarabilir mi acaba?

Simdiden tesekkurler...

Burda mantıklı olan elbette citroen.Yaşlanmış bir araba herşekilde problem çıkarır ve çırarırsada masraflı olur.Siz CİTROEN alın ve o kasaya 1.5dizel motor bence performanslı olur diye düşünüyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: VW_Passat

quote:

Orjinalden alıntı: erdor

2.0TDİ şehiriçi ve dışı yakıt tüketimi nasıl acaba?Araç passat veya golf olabilir?

VW Passat 2.0 TDI 140HP 6 Vites Manuel

Sehir ici yakitim , ortalama: 6.3litre
    Sehir disi yakitim, ortalama: 5,7litre

Teşekkürler eğer bu değerlerse bence mükemmel. 1.9TDİ passat kullanıcısı 8-9lt şehiriçi yakıtı olduğunu söylemişdi.Demek 1.9 ile 2.0 arasında hem performans hem yakıt avantajı var.

• bende yeni araba aldım polo 2005 80 hp tdı ı kırmızı renkte (anlamı nedir bilmiyorum) 65000 km daha önce hiç dizel araç kullanmadım bilgileiniz çok güzel turbo işi baya karışıkmış benide aranıza alırsanız sevinirim saygılar

-- TDI KULÜBÜ -- KULLANANLAR VE MERAK EDENLER BURAYA! (37 KİŞİYİZ!)
  • vw golf 1.6 tdi trendline 90 ps, 1 temmuzda plakamı çıkarmayı umut ediyorum.
  • Hayırlı olsun,bu motor iyi bir motordur.
  • arkadaslar merhaba

aranıza katılmak isterim

2008 Golf 5 Tour Tdi / Ankara
  • yeni arkadaşları da listeye ekleyeceğim.
  • 2008 VOLKSWAGEN PASSAT 2.0 TDI 140HP 6-DSG COMFORTLİNE - 17.000KM -

Topiği yeni farkettim beni de eklerseniz sevinirim...Aranızda olmaktan mutluluk duyarım
  • golf 6 klubüne de yazmıştım aslında
    ben 1-2 ay içinde bi golf 6 almayı düşünüyorum ama motor konusunda karara varamadım

1.4 tsi 122 hp dsg higline mı
    1.6 tdi 105 hp dsg highline mı

1.6 tdi dsg nin yakıt değeri şehir içi 5.6 şehir dışı 4.2
    1.4 tsi dsg nin yakıt değeri şehir içi 7.7 şehir dışı 5.0

yılda yaptığım km en fazla 15.000

fabrika verilerine göre bi hesap yaptım 1.6 tdi da 15.000 km de yakıttan 1640 lira kar ediliyor bu sadece şehir içi
    sadece şehir dışında ise her 15.000 km de 767 lira yakıttan kar ediliyor.
    BAKIM MASRAFLARINI HİÇ KATMADIM.
    ha bu arada 2 araç arasında 4.000 tl fark var
    bakım masrafları nasıl tdi ın tsi a göre çok fark var mı
    yardımcı olursanız çok sevinirim

bide biraz bu yeni çıkan 1.6 tdi motoru tartışalım.. bu türkiye ye özgü üretilmiş bir motormuş siz ne düşünüyorsunuz bu yeni motor hakkında

• quote:

Orijinalden alıntı: memocan6027

bende yeni araba aldım polo 2005 80 hp tdı ı kırmızı renkte (anlamı nedir bilmiyorum) 65000 km daha önce hiç dizel araç kullanmadım bilgileiniz çok güzel turbo işi baya karışıkmış benide aranıza alırsanız sevinirim saygılar

-- TDI KULÜBÜ -- KULLANANLAR VE MERAK EDENLER BURAYA! (37 KİŞİYİZ!)

merhaba; hayırlı olsun.

aynısının metalik gri renginden var bende de. "I"'nın kırmızı olması aracın 80 beygir olduğunu gösterir.
    2006'dan sonra çıkanlarla kırmızı değildir. onlar 70 beygir.

• bu arada beni de listeye yazabilirsiniz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: M@rvellous

2008 model golflerde 2.0 ve 1.9 tdi ler eski teknoloji dizeller mi yoksa yeni common rail mi?
    Ayrıca 2008 öncesindeki dizeller sarsıntılı mı ve içeriye mazot kokusu alıyor mu?

2009 SONRASI CR
  • Intercooler olmasa olur mu Eğer olursa yaz beni de listeye de bilgi ve tecrübelerimi paylaşayım, 1988 Audi 80 TurboD. 80HP güç, 155 NM tork tahminimce rektifiyeden sonra 20000km,kaporta kaç km yapmış dersen 400.000 i geçmiştir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berxolid -- 11 Şubat 2010; 3:30:12 >
  • Merhaba Skoda Fabia 1.4 TDI 80 hp aranıza katılıyorum.
  • merhabalar arkadaşlar

1.9 TDI jetta midline 2009 model araç ile aranıza katılmış bulunuyorum.

Aracım otomatik acaba bu motor yeter mi?

İnanılmaz derecede az yakıyor...

temizini bulursanız kaçırmayın derim bu aracı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.f.y. -- 11 Mayıs 2010; 22:50:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet_faruk_yücel

merhabalar arkadaşlar

Hayırlı olsun ...

DSG şanzuman ses problemi var mı? Bütün formlarda bu tartışılıyorda?Araç kaç binde?
  • quote:

Orijinalden alıntı: lucky_boy

quote:

Orijinalden alıntı: ahmet_faruk_yücel

merhabalar arkadaşlar

Hayırlı olsun ...

DSG şanzuman ses problemi var mı? Bütün formlarda bu tartışılıyorda?Araç kaç binde?

herhangi problem yok. çok sessiz geçişler. araç 7.000 km idi üstüne 15000 km de ben yaptım. 8500 km de araç.
  • herhangi problem yok. çok sessiz geçişler. araç 7.000 km idi üstüne 15000 km de ben yaptım. 8500 km de araç.

Sanırım 1.9 'lar 6 ileri,7 ileri 1.6'larda çok şikayet var..
  • Orijinalden alıntı: lucky_boy

herhangi problem yok. çok sessiz geçişler. araç 7.000 km idi üstüne 15000 km de ben yaptım. 8500 km de araç.

Sanırım 1.9 'lar 6 ileri,7 ileri 1.6'larda çok şikayet var..

evet 6 ileri dsg benimkisi.

bende 7 ileri olanlarda sorunlar yaşandığını duydum. Demekki 7 ileri olayı tam oturmadı.
  • Orijinalden alıntı: lucky_boy

sanırım 22.000 km de diyecektiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzhand09 -- 22 Mayıs 2010; 23:06:40 >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.