Şimdi Ara

-- TDI KULÜBÜ -- KULLANANLAR VE MERAK EDENLER BURAYA! (37 KİŞİYİZ!) (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
211
Cevap
2
Favori
23.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kapadokyalı hangi yokuş bu nerde tam? mrk ettim de belki bildiğim bir yerdir.
  • abi bizim sürtüüün bayır derler yaa sana demiştim..sizin tatlarine giderken muhakkak geçtiginiz yer..bizim bağ var oraya gidiyoduk..eski çöplüğün ordaki virajı döndüm 3e salladım arabayı kavradım rampayı tabii ayagımı gazdan çekmiyom 4ü istedi 4çektim basyıom hala 5 kişiyiz + bagaj var sürtüüün bayırda 5i istedi çektim 5e 130 km hızla çıkıyoz bayırı...bu mükemmel bi güç dedim kendi kendime ama aracı kontrol etmek biraz zorlaşıyo..bizim köyün bayırı var acaaayipp dik orda bile 2 kişi ile araba 4le çıkıyo bayırı 3e düşmüyo yanii..
  • Arkadaşlar zaten Vw Transporter kendi sınıfında 1 numara... TOURAN ise kendi sınıfında hem bir kral hem bir efsane. .. O bir güç ünitesi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gölge35

Arkadaşlar zaten Vw Transporter kendi sınıfında 1 numara... TOURAN ise kendi sınıfında hem bir kral hem bir efsane. .. O bir güç ünitesi.

biz caddy'den bahsetmiştik ama transporterde abisi sayılır.

• Transporter hatta caravelle 4x4 de kullandım.. Sonra caddy aldım.. Transporter ve caravelle nin sürüşü aynı.. Caddy den çıkıp da bunlardan birini kullanırsanız sizde kamyon kullanıyormuş hissi alabilirsiniz.. Hele caravelle daha ağır ve ağılığını direksiyonda hissettiriyor.. caravellem olsaydı onda şoförlük yapmazdım. Çok yumuşak süspansiyonu ve ses yalıtımı çok iyi onun için de keyf edilir. Hele VIP se tv ya da dvd izlerim yolda iken. Şoförünüz sağlam olmalı. Zİra arada bir dışarıya ne oluyor diye bakayım derken seyrettiğim filmin sahnelerini kaçırmak istemem..
    Çok mu hayalperest'im

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi müMKÜNsüz -- 25 Haziran 2007; 10:26:23 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ==>KAPADOKYALI<==

abi bizim sürtüüün bayır derler yaa sana demiştim..sizin tatlarine giderken muhakkak geçtiginiz yer..bizim bağ var oraya gidiyoduk..eski çöplüğün ordaki virajı döndüm 3e salladım arabayı kavradım rampayı tabii ayagımı gazdan çekmiyom 4ü istedi 4çektim basyıom hala 5 kişiyiz + bagaj var sürtüüün bayırda 5i istedi çektim 5e 130 km hızla çıkıyoz bayırı...bu mükemmel bi güç dedim kendi kendime ama aracı kontrol etmek biraz zorlaşıyo..bizim köyün bayırı var acaaayipp dik orda bile 2 kişi ile araba 4le çıkıyo bayırı 3e düşmüyo yanii..

galiba dediğin yokuş nevşehiri çıkarken eski çöplük biter bitmez başlayan yokuş dimi. orayı çok iyi biliyorum. ben orayı 92km hızla 5.viteste 2000devirde çıkıyorum o halde bile hızlanıyor caddy.

• 2001 Polo 1,4TDI 75hp 98.000KM
  • Polo 2001 1,4TDI bir aracım var...Babam yenisini aldığı için bana bıraktı.Olağan bakımları dışında bir bakım yaptırmadı araca daha önce...Araç 98000KM'de

3 gün önce aracımda bir ses fark ettim. Özellikle 1. Ve 2. Viteslerde gaza basarken motorun normal sesi dışında ıslık sesine benzer bir ses geliyordu.Aracımın bakımını yapan firmaya gittim.Dinlediler, duyamadılar, sonrada Turbo'nun sesi bu abi dediler.Bende sıcaktan mı çıkıyor daha evvel böyle bir şey yoktu dedim.evet öyle dediler.Tatmin olmadım.Anlayan arkadaşlarım lütfen bana cevap versinler...

Bu ses neden kaynaklanabilir?
    Aracımın rutin bakımı dışında ne tür bakımlar yaptırabilirim?
    Aracıma servis dışı en ekonomik bakımı ve parça teminini nasıl yapabilirim?
  • Evet turbodan kaynaklanabilir aslında turbolu araç ekstra bir dikkat ister mesela aracı stop etmeden evvel 1 dk rölantide bekletmek gerekirki turbo yağlansın. Yada araç tam turbonun aktif olduğu devirlerdeyken (basınç en fazlayken) vites değiştirilmemelidir , vs.. ama dikkatimi çekense sadece 1. ve 2. vitesde yapması oldu düz bir yolda rüzgarsız havada bir deneme yap bende turbodansa genelde her vitesde aynı sesi alırsın. Belki şanzımandanda kaynaklanıyor olabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ==>KAPADOKYALI<==enzinliler

abi bizim sürtüüün bayır derler yaa sana demiştim..sizin tatlarine giderken muhakkak geçtiginiz yer..bizim bağ var oraya gidiyoduk..eski çöplüğün ordaki virajı döndüm 3e salladım arabayı kavradım rampayı tabii ayagımı gazdan çekmiyom 4ü istedi 4çektim basyıom hala 5 kişiyiz + bagaj var sürtüüün bayırda 5i istedi çektim 5e 130 km hızla çıkıyoz bayırı...bu mükemmel bi güç dedim kendi kendime ama aracı kontrol etmek biraz zorlaşıyo..bizim köyün bayırı var acaaayipp dik orda bile 2 kişi ile araba 4le çıkıyo bayırı 3e düşmüyo yanii..

walla 2 tane olay war

1. izmir atatürk mahalesini bilenler çok dik yokuşlarınıda hatırlarlar herhalde neredeyse dimdik rampalardır. Caddy den 2 önceki aracım europaydı (tüplü 1.4) o yokuşlarda 3 attınmı kesin boğulurdu. 2 de çıkmak içinse kesinlikle yüksek hızda gelmen gerekirdir caddy de allah ne verdiyse 12345 basabiliyorsun

2. çeşme otobanıdır bilenler istihkam yokuşunu (izmir gişelerinde hemen sonraki ilk yokuş) bir çok araba orada tıkanır özellikle benzinliler orada 170-180 yptığımı biliyorum
    a
    caddy nin tek sorunu bence yük arabası olduğu için yüksek tavanlı bir araba olması rüzgar gerçekten çok etkiliyor 160-180 den sonra

• arkadaşlar merhabalar öncelikle ben yakın zaman içinde golf 1.9 tdi yada 2.0 tdi almayı düşünüyorum sizce hangisi daha iyi olur artıları eksileri nelerdir. Para mutlaka önemli bir faktör ama diyelim ki alış fiyatı önemli değil
  • Tabiki 2.0 alırım ben olsam neden 35 hp fazla birde dsg şanzıman oldumu deymeyin keyfine.
  • Öncelikle teşekkür ederim.

Aracımı iki ayrı seris firmasına gösterdim ikiside turbodan,zararı yok dediler.Pazar sabahı (1 Temmuz) 350-400KM bir yola gideceğim.Sanırım 1. ve 2. viteslerde devir yüksek olduğu için ses daha çok oluyor. Turbodan olduğuna artık inandım. Arabadada zaten bir problem yok. Çekiş süper.Şimdi ustaya bir daha gitsem artık adamlar sökecek arabayı zaten bişey olsada olmasada.

Birde 90.000KM bakımı falan yapılmamış arabaya.O nasıl birşey? Neler yapılmalı? Nekadara mal oluyor?
  • Slm arkadaşlar ben vw kullanıcı değilim hiçde kullanmadım bu güne kadar.

Ama golf hep hoşuma gitmiştir başka bi havası var arabanın yakın gelecekte (şu anda birikim yapıyorum) bi araba alıcam bizde şu anda corsa cdti var arabadan çok memnunuz benim alacağım ikinci arabamız olacak corsa babamda.

ben gene corsa mı alsam yoksa daha büyük bi arabamı alsam ikilemi içerisindeyim ve golflere bakıyorum bi taraftanda ama aklımda bazı sorular var.

ilk önce golf tdi'ın çokda yeni modelini alamam fiyatlar onu gösteriyo sizce vw den anlayan bilen,binen olarak en fazla kaç km ye kadar tdi alınabilir

(mesela 80000'de bi golf) alınırmı? masraf açarmı?

Birde asıl merak ettiğim okadar baktım ama tam tatmin edici verilere raslayamadım

GOLF TDİ ların yakıt durumu nedir?

Bir depo ile Kaç KM gider? Sehir içi? , Şehir Dışı?

Bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum,

şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orjinalden alıntı: omershener

Öncelikle teşekkür ederim.

Aracımı iki ayrı seris firmasına gösterdim ikiside turbodan,zararı yok dediler.Pazar sabahı (1 Temmuz) 350-400KM bir yola gideceğim.Sanırım 1. ve 2. viteslerde devir yüksek olduğu için ses daha çok oluyor. Turbodan olduğuna artık inandım. Arabadada zaten bir problem yok. Çekiş süper.Şimdi ustaya bir daha gitsem artık adamlar sökecek arabayı zaten bişey olsada olmasada.

Birde 90.000KM bakımı falan yapılmamış arabaya.O nasıl birşey? Neler yapılmalı? Nekadara mal oluyor?

bakımlarda neler yaptıklarını gösteren tablo

-- TDI KULÜBÜ -- KULLANANLAR VE MERAK EDENLER BURAYA! (37 KİŞİYİZ!)

tahminim 90000 km bakımı 500 ytl civarı olur

• quote:

Orjinalden alıntı: arimcal

Slm arkadaşlar ben vw kullanıcı değilim hiçde kullanmadım bu güne kadar.

Ama golf hep hoşuma gitmiştir başka bi havası var arabanın yakın gelecekte (şu anda birikim yapıyorum) bi araba alıcam bizde şu anda corsa cdti var arabadan çok memnunuz benim alacağım ikinci arabamız olacak corsa babamda.

ben gene corsa mı alsam yoksa daha büyük bi arabamı alsam ikilemi içerisindeyim ve golflere bakıyorum bi taraftanda ama aklımda bazı sorular var.

ilk önce golf tdi'ın çokda yeni modelini alamam fiyatlar onu gösteriyo sizce vw den anlayan bilen,binen olarak en fazla kaç km ye kadar tdi alınabilir

Birde asıl merak ettiğim okadar baktım ama tam tatmin edici verilere raslayamadım

şimdiden teşekkürler.

bence 50000 altı temiz bakımlı bir araç al bir depo ile basmazsan s.dışı 900-1000 s.içi 700-800 km gider bence golf IV daha güzel onu tercih et derim ama sen bilirsin yenilerinin teknolojik üstünlüğünüde unutmamak lazım

• quote:

Orjinalden alıntı: ustavolkan

quote:

Orjinalden alıntı: arimcal

Slm arkadaşlar ben vw kullanıcı değilim hiçde kullanmadım bu güne kadar.

şimdiden teşekkürler.

bence 50000 altı temiz bakımlı bir araç al bir depo ile basmazsan s.dışı 900-1000 s.içi 700-800 km gider bence golf IV daha güzel onu tercih et derim ama sen bilirsin yenilerinin teknolojik üstünlüğünüde unutmamak lazım

ustavolkan benimde golf IV hoşuma gidiyor zaten ama 50 bin kmye kadar olanlarını 27 kadar bulabilirmiyim acaba?

• Arkadaş bugüne kadar bugüne kadar TDI bir VW kullanmamışsan büyük bir eksikliğin var demektir. Hele VW yanında Opel

VW TOURAN 1.9 TDI
  • Bir VW TDI ortalama 400 bin km gider.

VW TOURAN 1.9 TDI
  • arimcal Kardeş bence al bi TDI bak keyfine........

VW TOURAN 1.9 TDI
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.