Şimdi Ara

TEAC UD-501 USB DAC !!! TEST & İNCELEME

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Ben Göktuğ Uludağ . Son yılarda yaşanan digital müzik patlaması ve gelişen yüksek çözünürlüklü formatlarla birlikte Digital > Analog conventer cihazlarda Hi-fi Marketlerde sıkça boy göstermeye başladı. Size bu yazımda Teac Usb DSD Dac Hakkında elimden geldiğince bilgi vermeye çalışacağım. Özellikle Hi-Fi Audiophilie dünyasında mp3 -mp4 v.b sıkıştırılmış medya formatlarında müzik dinleyen yok gibidir. Özellikle Flac ve dsd albümler yurt dışında internet üzerinde piyasada sıkça bulmak mümkün. Eh tabi bu formtları da gerçek kalitesiyle kayıpsız sürebilecek ve anfilerinize ulaştıracak bir conventer'a ihtiyacınız var. İşte Teac UD-501 bunlardan sadece biri. Giriş > orta segment bir cihaz olmasına rağmen boyundan büyük işler başarabiliyor Teac UD-501'i tercih etmemdeki en büyük etken süphesiz Canada ve Abd'de piyasaya sürülmesinden sonra kullanıcılar tarafından oldukça beğenilmesi ve Hi-Fi test sitelerinde aldığı olumlu övgüler oldu.

Cihaz Standart ölçülerde 5.4 kg ağırlığında gayet güzel paketlenmiş bir kutuda geliyor. Cihazın çıplak ağırlığı 4.2 kg. Elinize aldığınızda hayli dolgun bir cihaz. Tüm panel ve gövde Aliminyumdan imal edilmiş. Alt kısım ayaklarda standart kaydırmaz silikon izalatörler kullanılmış. Cihaz içerisinde çift toroidal trafo barındırıyor. Her bir trafo farklı bir ses kanalını besliyor. Yani sağ ve sol ses çıkışlarını besleyen farklı trafolar ve birbirinden bağımsız ses çıkışları. Anfilerde ses çıkışlarını besleyen farklı trafolar olduğunu biliyoruz ancak çift trafo kullanımına giriş orta seviyesi bir dac'ta pek rastlamak mümkün olmasa gerek. Bu fiyatta bir cihaz için mükemmel bir özellik.

Ayrıca Her kanal için ayrılmış 2 adet 32 bit Burr Brown 1795 dac işlemciyi ve çift MUSES8920 ses işlemcisine değinmezsek haksızlık olur.

Cihazla birlikte kutusunda standart bir stereo Rca kablo + garanti belgesi, Kullanma Kılavuzları ve Elektrik kablosu geliyor.. Açıkçası yaklaşık 700 pound ödediğim bir cihazda daha üst kalitede bir rca kablo beklerdim. Hiç koymasalar da olabilirmiş. Zira bu tür cihazları kullanan Hi-Fi meraklılarının böyle bir rca kabloyu sistemlerdinde kullanacaklarını sanmam. Zira bende pre anfi bağlantısı için " Atlas elementary rca kablo kullanacağım. Pre-Power bağlantısında ise Van Den Hul Wave kullanılacak.

Cihazın Ön sol kısmında analog power tuşu, input Selector bulunuyor. Menü tuşu ve 2 satırlık turuncu karakterli Oled Ekran cihazın ortasına konumlandırılmış.Ekran parlaklığını 3 değişik modda ayarlayabiliyorsunuz + Ekranı 3 metreden ters ışık ve ters açılarda bile rahatlıkla okuyabiliyorsunuz. Lcd Ekranlardaki gibi bir görüntü kaybı olmuyor. Oled farkı bu olsa gerek Cihazın yan kısımları ise Tek parça aliminyum kapaklarla giydirilmiş ve cihazın ön kısmına dek uzanan, profesyonel raf tipi cihazlardaki gibi dışa doğru çıkıntı ve el tutamacı hissi verilmiş. Bu 50mm dökme aliminyum yan paneller aynı zamanda cihaz kasasını soğutmada da önemli rol oynayabilir diye düşünüyorum.

Gerçi cihazı burn in sürecinde ilk gün hiç kapatmadım, sonrasında 1 hafta boyunca günde 5-6 saatlik periyotlarla pişme süresine tabi tuttum. Cihaz bu yazıyı yazarken yaklaşık 120 saat kullanım süresine ulaştı. Ses daha yeni yeni yerine oturmaya başladı. Bu yazıyı ilk gün yazmak istemedim zira usb dac'larda pişme süresinin 500 saat sürebildiği söyleniyor.Bu konuyla ilgili (burn-in)pişme sürecinde cihaz sesindeki belirgin değişime yazımın devamında yer vereceğim

Gelelim cihazın arka paneline. Arka panelde ilk göze çarpan altın kaplama rca girişler ve 2 adet Xlr balance out. XLR & Rca sağ kanal çıkışlar , cihazın sağ kısmına. sol kanal çıkışlar cihazın sol kısmına konumlandırılmış. Usb girişi ve coax girişlere ise cihazın orta bölümünde yer verilmiş. 2 adet optik giriş ise cihazın orta sağ bölümünde. Cihaz Oldukça zengin bir in-out seçeneğine sahip. Birde ses kontrolü ve analog girş olsa pre anfi olarak bile kullanılabilirdi. Bu arada cihazın ön kısmında ses kontrolü mevcut ama bu ses potu sadece kulaklık çıkışını kontrol etmekte. Cihaz sesi pc üzerinden digital olarak kısılıp açılabiliyor. Cihazdaki Power girişi ise ses çıkışlarının en uzağına cihazın arka sağ kısmına konumlandırılmış. Elektro manyetik bozunumu engellemek için bence konumu çok iyi düşünülmüş

Evet Cihazı anlatmaya başlayalım. Öncelikle Cihazın driverlarını yüklüyoruz. Sonra Teac Media Player'ı yüklüyoruz. Windows altında Teac UD-501 Digital ses aygıtı olarak görünüyor. Ses özelliklerinden Teac Ud-501'i seçiyor ve " Varsayılan iletişim aygıtı olrak ata" dedikten sonra cihaz ekranında usb ready yazısı beliriyor. Aslında Cihaz tüm media formatlarını farklı programlar vasıtasıyla 192000 / 32 bit formatında çalabiliyor. ama can alıcı nokta DSD formatlar. Dsd çalmak istiyorsanız Cihaz kontrolü eline alıyor ve tüm ses ve ses işleme kontrolü dac'a' geçiyor. Windows'un ses açma kapama fonkisyonu bile devre dışı kalıyor. Windows ortamında Ancak 192000 khz'e kadar ses işleyebiliyorsunuz. 384000 khz ses frekansını cihazın upconvert seçeneği ile aktive ediyoruz. 2.8 yada 5.6 mhz dsd ve dsf formatlar için dac'ın kontrolüne ve Teac Media player'a ihtiyacınız var. Bütün kablolarımızı bağladık ve Teac ud-501'in driverlarını bilgisayarımıza yükledikten sonra cihaza güç veriyoruz. Power tuşunu kaldırdığınızda Cihaz Size önce Hoşgeldiniz (Welcome) diyor ,Sonra Kendini Tanıtıyor (Teac Ud-501) ve son olarak bilgisayara bağlandığını belirten (Usb Ready) Usb Hazır yazısı beliriyor

Cihaz 192000 khz çözünürlüğe kadar olan ses formatları 2 değişik formatta filtreleyebiliyor.Bunlar SHARP ve SLOW. İstenirse DF seçeneğini OFF konumuna getirerek Digital Filter (DF) Seçeneğini devre dışı bırakabiliyoruz. Sesler SHARP filtrelemesinde Canlı orta sesler daha belirgin SLOW Seçeneğinde ise midler ve vocal daha geri planda enstrümental ve bass sesler daha önce. OFF 'da ise ses flat diyebilirim. Benim seçimim "Sharp" Zira Kullandığım RF-7 hoparlörlerde ve dinlediğim Pop-Electronic Müzik için en iyi verimi bunda alıyorum. Son olarak UPCONVERT seçeneğinide "ON" konumuna getirerek 32 khz'den 96 khz'ye kadar olan tüm 16 ve 24 bit ses dosyalarını > 32 BIT 192000 KHZ çözünürlüğe yükseltiyoruz. Up convert yaptığımızda tüm düşük- orta ve üst frekanslar daha derinleşiyor ve ön plana geliyor. Sesteki perdeyi TEAC UD-501 çok iyi yok ediyor diyebilirim.

Cihazın Bir sonraki menüsünde Çıkış seçenekleri Mevcut. RCA-XLR 2 Ve XLR3. Rca çıkışı standart hepimizin bildiği analog çıkışlar. İşte Fark XLR 2 ile XLR 3 Arasında. XLR 2 seçeneğinde Balanca çıkışlarımızı her hangi bir XLR to Rca dönüştürücü kablo ile kullanabiliyoruz. XLR 3 ise sadece xlr girişli bir anfi girişine ihtiyaç duyuyor. Genelde üst düzey pre anfiler son saydığım XLR 3 desteğine sahip. TEAC burada xlr-2 çıkışıyla Orta alt segment anfiye sahip kullanıcılarıda düşünerek ek kablo yatırımı maliyetinden kurtarmayı amaçlamış ve böyle bir kullanım kolaylığı sağlamayı düşünmüş olsa gerek. Ve son resimde yer alan " OUTPUT BOTH > ON/ OFF " seçeneği ise kulaklık ve XLR-RCA ses çıkışlarının aynı anda çalışıp çalışmayacağını seçmemizi sağlıyor. "ON " seçeneğinde kulaklık takılıyken dahi cihazın anfi çıkışları etkin. "OFF" seçeneğini seçtiğimizde ise ön panele yer alan kulaklık girişine her hangi bir kulaklık & jack bağladığımızda cihazın XLR VE RCA çıkışları devre dışı kalıyor ve sesi direkt kulaklığa yönlendiriyor. Ön panelde sağ kısımda yer alan ses potansını sadece kulaklık taktığımızda kullanabiliyoruz.

Teac UD-501 Usb üzerinden açabiliyoruz. "USB POWER ON" şeçtiğimizde, cihazı pc usb portuna bağladığımızda otomatik açılabiliyor. Kabloyu çıkardığımızda ise cihaz 30 dk sonra standby moduna geçiyor. Ancak Bu seçeneği kullanabilmemiz için cihazın arkasında yer alan auto power save switch'ini de ON konumuna getirmemiz gerekiyor. Tam güçte 15-20 watt güç çeken bir cihaz için çok gerekli mi değil mi ? düşünülür. Ama cihazın uzaktan kumandasının olmadığı düşünülürse üşengeç kullanıcıılar için ve & trafoların kullanım ömrü için auto power save faydalı olabilir.

Ve işte başlıyoruz. İlk parçamız DSD 2.6 mhz formattaki 268mb büyüklüğe sahip " Cantata BWV 110 1. Chorus" parçası. 320 kbps bir mp3 parçanın 10mb olduğu düşünülürse 6 dk'lık 268mb'lik dsd format az çok çözünürlükle ilgili fikir verecektir. Parçada kullanılan enstürmentaller genelde yaylı çalgılar ve yan flüt. Ses gayet yakın ve dolgun, keman ve flüt sesler sanki yanınızda çalıyormuşcasına canlı. Teac'ın dsd formatlar için 4 değişik (AF) Analog Filtre seçeneği mevcut. Bunlar sırasıyla é FIR1-FIR2-FIR-3- VE FIR4 -Önceki bölümde anlattığımız digital filtering (sharp-slow-off) özelliğinden farklı olarak AF( analog filtering) özelliği sadece dsd formatlarda etkin oluyor. Çünki Flac ve mp3 parçalarda olduğu gibi DSD formattaki parçalarda sese her hangi bir (yükselttme) upconvert yada rendering yapılmasına gerek yok. Çünki ses zaten en yalın ve sıkıştırılmamış doğal halinde. Zaten tek bir parçanında 250mb üzerinde olması sıkıştırılmamış ham halde olmasından kaynaklanıyor. Dolayısıyla sese ancak AF seçeneği ile analog olarak filtreliyoruz. En güzel verim FIR-2 seçeneğinde alınıyor. Zaten cihaz fabrika ayarlarında FIR-2 etkin olarak geliyor. İstenirse FIR-1 yada FIR-3 ve FIR-4 etkinleştirebiliyoruz ancak FIR-1 -3 ve 4 FIR-2'nin canlılığından uzak- Fır-1'de Vocal sesler ölüyor. Enstrümental yönü kuvvetlendiriyor.

Teac Media player'ı açtığımızda Program ekranında şarkının türü-bitrate değeri ve çözünürlüğü ile ilgili tüm bilgilere ulaşabiliyoruz. aynı ekranı DAC'ın oled ekranında da görmek mümkün. Teac media player harici bir media Player kullanıldığında ASIO sürecileri devre dışı kalıyor ve cihaz kendisi 384 khz'e kadar Upconvert yapabiliyor. Orginal bitrate değerine sahip parçalarda ise Teac Media Player kullandığımızda Dac Ekranında "ORG" yazısı beliriyor. Bu parçanın upconvert yapılmasına gerek olmadığı anlamına geliyor. Zira parçanın 192000 khz üzerinde olduğunu anlamına geliyor. Teac Media Playerın en büyük özelliği Parçaların çözünürlüklerine windows yazılımlarının ve AİMP-Foobar gibi media playerların müdahale etmesini engellemek. Tüm işlem Dac'ta gerçekleşiyor. Diğerlerinde ise windows yazılımları sesin, EQ v.b bitrate değerleriyle oynayarak dac'a gönderebiliyor. Örneğin AİMP3 'de 384000 KHZ'e kadar upconvert mümkün.

Ve işte beklenen ses kalitesi. Açıkçası cihazı ilk kurduğumda hayal kırıklığına uğradım. Zira ses çok yavan ve düz idi. Hatta bu yazıyı kaleme almamayı bile düşündüm. Taki ilk gün cihazı açık bırakıp ertesi gün dinleyene dek. Sesler daha öndeydi. Tizlerdeki flatlık kesiklik- baslardaki kısa tokluk yok olmaya başlamıştı. Nihayet yüzüm biraz güldü ilk 24 saatten sonra.. Ve cihazı 1 hafta boyunca sabah işe giderken bilgisayarı açık bırakarak akşam işten dönene dek kullanıma bıraktım. ve bu yazıyı yazmaya karar verdim. Kablolarda-anfilerde belirli bir süre burn in periyodu olduğunu tüm hifi meraklıları kabul eder. Daha önce kablo ve anfilerimde de Belirli süre burn-in periyodu geçirdim ancak ilk kez bu kadar bariz bir fark hissettim kulaklarımda. Dac alacak olan arkadaşlara tavsiyem ilk 200 saat boyunca sabırlı olmaları. Zira yabancı forumlarda okuduğum kadarıyla dac'ların pişme süresi en az 200 saat. Naim ve bryston gibi hi-end cihazlarda ise 500-700 saati bulduğu söyleniyor. Bende kesinlikle buna katılıyorum. İlk gün dinlediğim Teac UD-501 ile bugün ki arasındaki farkı tarif edemem.

Gelelim ses karakteristiğine. Teac-UD 501'in giriş-orta segment bir cihaz olduğunu söylemiştik. Ama bu ses kalitesinin kesinlikle giriş seviyesi olduğu anlamına gelmiyor. Bence piyasada 1500 $ a kadar alınabilecek en iyi dac. Buna OPPO bdp-105'de dahil.(Her ne kadar Oppo All in one bir cihaz olsada bir çok Hi-end Meraklısının Tercih ettiği ve benimde geçtiğiiz yıl denemiş olduğum bir alet) Cihaz özellikle Pop-Techno Ve rock Parçalarda harikalar yaratıyor. Örnek vermek gerekirse Metallica'nın battery parçasının giriş bölümündeki Gitar Solo'yu sanki yanınızda çalıyormuşçasına hissediyorsunuz. Gözlerinizi kapadığınızda ayırt edemiyorsunuz. Ve yüzünüze tatlı bir gülümseme geliyor ve TEAC'ı daha bir sevmeye başlıyorsunuz. Cihazda Bass Ve midler ise çok dengeli. Hiç bir detay kaçmıyor. aslında basslar biraz dolgun bile diyebilirim. Özellikle benim gibi bass severler bu cihazı çok sevecek. Bunda tabi Kullandığım Klipsch RF-7 Hoparlörlerde etkin ama optik kabloyla dinlediğim parçayı Teac UD-501 üzerinden dinlediğimde farkı çok iyi hissedebiliyorum. Vocal ve insan sesleri ise sanki biraz geri plandaymış gibi ama bunda dinlediğiniz parçanın karakteristiğide etken. Teac Kesinlikle kulağınızı yormuyor. Arkanıza yaslanıp Notebook'unuzu kucağınıza alıp keyfini çıkaracağınız bir alet.

Gelelim eksi yönlerine. Aslında beklentilerinize ve verdiğiniz fiyatı fazlasıyla hak eden bir alet. Ama Bu cihazın Birde uzaktan kumandası ve Pre anfi özelliği olsa çok güzel olurmuş. Bu özellikleride eklendiğinde fiyatı 800-900 pound civarında bile olsa bence rakipsiz olur. Ve Kutudan çıkan o standart RCA kabloyu bence masraf edip koymasalar daha iyi olurmuş. Böyle bir cihazın yanında çok basit kalıyor- 700 Pound'a dac alan bir Hİ-Fİ meraklsı zaten o Kabloyu kullanmaz atar bir köşeye.

TEST SİSTEMİ:>
    HOPARLÖR:> KLIPSCH RF-7 II
    KABLO :> VAN DEN HUL CS122 SP. CABLE (DENON POA 5000 -> RF-7) - VAN DEN HUL WAVE RCA (PRE-> POWER AMP )- + ATLAS ELEMENTARY RCA ( DAC- > PRE AMP.)
    ANFİ:> PRE AMP : DENON AVP 5000 -- POWER AMP :> DENON POA 5000 (Gold & Hi-End series Monaural)

Fiyat Performans > 9
    Özellik ve Driver Desteği > 9
    Malzeme Kalitesi > 9
    Kutu İçeriği > 7
    Kullanım Kolaylığı > 10

Aklıma Geldikçe ve cihazı keşfettikçe bu incellemeyi güncellemeye çalışacağım. Bu yazımda cihazla ilgili Kişisel olarak görüşlerime ve Hi-Fi deneyimlerime yer verdim. Yanlışım var ise , kusuruma bakmayın. Herkese iyi günler

Göktuğ Uludağ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uludagnet -- 3 Haziran 2014; 10:46:29 >

• muhteşem bir ürünü harika bir şekilde incelemişsiniz. bir solukta okudum. ellerinize sağlık ve ayrıca hayırlı olsun.
  • Güzel inceleme, şu sitede de biri çok detaylı olarak incelemiş, ölçümleri oppo 105 ile karşılaştırması vb. var:

http://archimago.blogspot.com.tr/2013/05/initial-impressions-teac-ud-501-usb-dac.html

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihaz hayırlı olsun gule gule kullanın fakat bir sey dikkatimi çekti incelemenin referans olması adına soruyorum. 1500 USD kadar alınacak en iyi Dac demiş sınız bunu hangi acıdan yazdınız
    Dsd olması mı
    Ses kalitesimi
    Malzeme kalitesimi
    Desteklediği driver yapısı mı

Daha once evde misafir edip buna kıyas aldığınız 1500 USD Dac lari da yazarsanız okuyan arkadaslar için daha açıklayıcı olur

Mesela benim test ettigim iki Dac tada dsd var
    Ikiside pcm 1795 ve sabre es9018 gibi en iyi iki Dac chip kullanıyor
    Ses kaliteleri baglanti opsiyonlari olarak cok cok iyiler özel cnc ile açılmış bloklara yerleştirilmişler. Ve ayrıca uzaktan kumanda da var pre amp olarak ta çalışıyor

Driver destegin de ise ikisinin de kendine özel Windows driverlri var mac de ise plug end play driver var ve ikisi de 1500 USD simdi merak ettigim bunlardan hangisini almalı forumdas arkadaslar. Inceleme niz cok sami mı bende aynı lisanla yazdım hatamız varsa affola
    http://www.audiostream.com/content/m2tech-young-dsd-dac

http://www.pinkfishmedia.net/forum/showthread.php?p=2274974

http://www.head-fi.org/t/650686/matrix-x-sabre-dac-review-and-impression-thread

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 7 Mayıs 2014; 18:21:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• DSD desteklemesi Asio Driverlara sahip olması malzeme kalitesi ve giriş çıkış çeşitliliği-çift trafoya ve dual dac işlemciye sahip olması oled ekranı ve en önemlisi ses kalitesi bence cihazı bu fiyat skalasında rakipsiz yapıyor. Emsal olabilecek Matrix x-sabre ve yulong da-8 v.b 1000 1500$ bandındaki daclar ile kıyaslarsak Teac'ı tercih etmemdeki etkenler bunlar oldu. Almanya Best Buy'da Matrix-x sabreyi denemiştim ama ses sistemi çok farklıydı cihaz Onkyo m5000 pre power'a bağlıydı ve MA rx-8'ler ile sürülüyordu. Bass yoğunluğu ve midler teac'a göre daha sertdi. Aynı sorunu Pioneer A-70'de de hissetmiştim. zaten sonrasında A-70'i sattım Zira cihaz güç olarak RF-7- Bw naitulus gibi yüksek watt değerine sahip hoparlörler için çok zayıf geliyordu. incelemem şuanki ses sistemimi baz alarak yapıyorum. Zaten Matrix X-sabreye bakacak oluranız driver ve firmware desteğinde Teac kadar geleceğe yönelik olacağını sanmıyorum. Son günlerde Teac hi-fi piyasasında atılım içinde. . Ama oppo nun ses kalitesi Teac'den daha başarılı bulmadım. Dac ile ilk tanışmam oppo ile oldu, oppo ve x-sabrede kullanılan 9018 serisi dac'ların mid-tiz performansına diyeceğim yok Teac'a göre dafa flat çalıyor. Bunu yazarak tarif etmek güç biraz ama bence bass performansında Teac bir adım önde. Bunda cihazın çift trafoyla beslenmesi ve farklı bir dac çipi (burr Brown) kullanması etken sanırım. Ama x-sabre'nin kağıt üzerinde 6.8 Volt xlr çıkış gücü de sınıfında rakipsiz. Fakat Aynı şeyi rca çıkışı için söyleyemeyeceğim. Bence x-sabre v.b çipli dac'lar teknik firmalar için Güzel bir konser ekipmanı olur.Ama Teac tam ev tipi bir dac. Kişiselleştirilebiliyor. Oppo bu konuda çok katı. v.b X-sabre ise tabiri caizzse biraz sanayi tipi bir cihaz olmuş.

Verdiğiniz ilk linkteki cihazı bilmiyorum ama fiyatı 1695$. TR fiyatı 2500$ 'a yaklaşır. Matrix x-sabre ile ilgili görüşlerimi belirttim. Kişisel zevkinize göre denemeniz daha doğru olur. Ben bass severim. Müzik tarzıma daha uygun O sebeple Teac'ı tercih ettim. Ve size önerim Oled Ekranlı bir cihaz tercih etmeniz. Zira Dac'lar bep kapanmayı sevmiyor. Isınana kadar %100 verime ulaşamıyorsunuz. Buda ekran ömrünü etkiliyor. LCD ekranlı cihazlar 1-2 sene sonra ölüyor. Oled yada Florasan aydınlatmalı Holografik ekranlarda ekranı ömürlük kullanırsınız. ve fazla elektromanyetik alan ve ısı oluşturmazlar. buda kullanım ömrünü etkiler. Bence ya oled Ekranlı bir cihaz tercih edin yada ekranı olmayan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uludagnet -- 7 Mayıs 2014; 20:14:36 >

• Mono mono dac yapabilen bir firmayı yulong matrix gibi yeni yetmelerle ile kıyaslamamak gerekir sanırım....

• quote:

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

Mono mono dac yapabilen bir firmayı yulong matrix gibi yeni yetmelerle ile kıyaslamamak gerekir sanırım....

Bencede Kesinlikle TEAC.. Benim UD-501 de Mono Mono. Ama o resimdekinin yavrusu biraz.[;)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • uludagnet kullanıcısına yanıt
    Evet 30 tane ud 501 alırsınız ......

• quote:

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

Mono mono dac yapabilen bir firmayı yulong matrix gibi yeni yetmelerle ile kıyaslamamak gerekir sanırım....

Cok hos duruyorlar kac USD acep

• eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    45k

• HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    Ben kaçtım o paraya msb diamond var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 7 Mayıs 2014; 20:10:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: uludagnet
    Ama x-sabre'nin kağıt üzerinde 6.8 miliVolt xlr çıkış gücü de sınıfında rakipsiz. Fakat Aynı şeyi rca çıkışı için söyleyemeyeceğim. Bence x-sabre v.b çipli dac'lar teknik firmalar için Güzel bir konser ekipmanı olur.Ama Teac tam ev tipi bir dac. Kişiselleştirilebiliyor. Oppo bu konuda çok katı. v.b X-sabre ise tabiri caizzse biraz sanayi tipi bir cihaz olmuş.

öncelikle hayırlı olsun. güle güle kullanın. takıldığım bi kaç yer oldu.

''6.8 V'' demek istediniz herhalde. miliVolt olmaz! kaldı ki rca 2.2V çıkış neredeyse tüm Power amplileri sürmek için kafi gelir.

X-sabre DAC ile Oppo gibi all one CD multimedya cihazı ciddi ciddi kıyaslamamak lazım.

valla teknik seslendirmeler sanayi tip cihaz konusunda cd çaları vb. bilumum cihazlarda nedense Teac kullanmıyor değil... yani verilen mesajı anlaşılmaz değil lakin ben bu yaklaşımı hiç tutmadım.

• Düzelttim Hocam 6.8v/rms ..Eldeki imkanlar ile ancak bu kadar inceleme yapabildim. Zira tecrübe ettiğim daclar ile kıyasladım. Tabiki Siz piyasadaki 5-10 dac'ı yan yana koyup daha ayrıntılı bir test yayınlarsanız bizlerde memnuniyetle okuruz. Elbette Teac'ın endüstriyel ses ekipmanları mevcut. Bunu bilmeyen yok. Sanayi tipinden kastım diğer cihazlardaki tasarımın çok estetik olmaması ve çok fazla kişiselleştilememesi. UD-501'in menü zenginliği ortada. Farklı birşey anlaşılmasın.. Teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.