Şimdi Ara

Tecavüzcü bir saat sonra aşırı kanamadan öldü... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
0
Favori
2.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: umutsuzvaka

itiraf comdan alıntıdır
    quote:

ladoctoresse; Cinsiyet: Kadın; Yaş: 27; İl: Ankara
    Acil serviste ilk nöbetlerimden biriydi. On yaşlarında bir kız gelmişti. Tecavüze uğramış. Yara bere içindeydi. On dakika sonra on yedi yaşlarındaki tecavüzcü geldi. Yaralanmış. Kızın ailesi onu saklandığı yerde bulmuş ve cezasını vermiş. Ortalık mahşer yeri gibi. Bu kalabalıktan ve karışıklıktan faydalanan hemşireler ve nöbetçi doktorlar tecavüzcünün yanına gitmediler. Bir şekilde oyalandılar. Tecavüzcü bir saat sonra aşırı kanamadan öldü. Kimse tepki göstermedi.

Sizce yapılan ne kadar Doğru ?

yada

Siz doktor olsaydınız ne yapardınız ?

Sonuna kadar doğru

• iyi olmuş öldüğü...

dünya'da bunun gibilerine yer yok...

• ARKADAŞLAR YUKARIDA YAZDIM PEK GÖRÜLMEDİ GALİBA. LÜTFEN OKUYUN VE TEKRAR DÜŞÜNÜN..

Bir de şöyle düşünün gece vakti evinize dönüyorsunuz. Birden karşınıza bir grup çıktı ve size doğrı koşmaya başladılar.İşte tecavüz eden buydu diye bağırmaya başladılar.Ellerindeki sopalarla öldüresiye vurmaya başladılar.Çok ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldınız.Acildeki dr lar size bakmadı ve öldünüz.Ertesi gün gazetelerde haberleriniz ''tecavüzcü cezasını buldu diye''. Aileniz acı ve utanç içinde. Şimdi durun ve düşünün ...
  • doktorlar ve hemşireler hata etmiş bence.hipokrat yemini etmemişler anlaşılan hipopotam yemini etmişler.ama şurası muhakkak ki sistemin adaleti sağlayamadığı bir ülkede halk adaleti kendi uygulamaya çalışır.ve malesef bu durum suçlulardan çok masumlara zarar verir.mutlaka adalet hızlı ve "adil" olmalı.katiller 3-5 sene yattıktan sonra ellerini kollarını sallayıp dolaşırsa, tecavüze uğrayan tecavüzcüsüyle evlenmek zorunda kalırsa, içkili araç kullanıp ocakları söndürenler birkaç ay sonra serbest kalırsa bu olaylarla karşılaşmak olağan olacak
  • quote:

Orjinalden alıntı: HARBİYELİ

ARKADAŞLAR YUKARIDA YAZDIM PEK GÖRÜLMEDİ GALİBA. LÜTFEN OKUYUN VE TEKRAR DÜŞÜNÜN..

Bir de şöyle düşünün gece vakti evinize dönüyorsunuz. Birden karşınıza bir grup çıktı ve size doğrı koşmaya başladılar.İşte tecavüz eden buydu diye bağırmaya başladılar.Ellerindeki sopalarla öldüresiye vurmaya başladılar.Çok ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldınız.Acildeki dr lar size bakmadı ve öldünüz.Ertesi gün gazetelerde haberleriniz ''tecavüzcü cezasını buldu diye''. Aileniz acı ve utanç içinde. Şimdi durun ve düşünün ...

saçma.

• quote:

Orjinalden alıntı: KageBunshinNoJutsu

quote:

Orjinalden alıntı: HARBİYELİ

ARKADAŞLAR YUKARIDA YAZDIM PEK GÖRÜLMEDİ GALİBA. LÜTFEN OKUYUN VE TEKRAR DÜŞÜNÜN..

saçma.

geçen aylarda bir kameraman öldürüldü hatırlayan varmı ? kavga ettiği adamdan kaçarken adam "hırsız var yakalyın"diye bağırdığı için hırsızlıkla alakası olmadığı halde linç edilip öldürüldü

• Daha 17 yaşında. Belli ki ailesinden ve çevresinden gerekli eğitimi, ahlakı almamış ve sonucunda bir hata yapmış. Ölmese, devletin himayesine alınıp gerekli cezası verildikten sonra, eğitim ve iş imkanı sağlansa ileride evlenecek, çocukları olacak ve belki de bu çocuklar topluma yararlı mükemmel fertler olacaklar, örneğin çok büyük bilimsel gelişmelere imza atacaklar veya dünya çapında şair olacaklar. Kız için de gerekli sağlık hizmeti ve rehabilitasyon sağlansa, pediatri uzmanlar ve psikiatrler sayesinde kız da korkularından arındırlıp topluma yeniden kazanılsa ve herkes böyle bir hatanın ne kadar üzücü bir durum olduğunu ve asla YANLIŞIN BAŞKA BİR YANLIŞLA DÜZELTİLEMEYECEĞİNİ anlasa. Anlasa ki toplum olarak böyle şeylere daha duyarlı olalım, kavga değil, ceset değil, mağdur değil, çözüm üretelim. Kızmamız gereken tecavüscü çocuk değil kendimiz olmalıyız. Devletin gerekli kurumlarını kurup bunların işler halde çalıştırılmasını sağlayamadığımız için. Bunun sebeplerini ve sonuçlarını iyi tahlil edemediğimiz için. O genci o hale getiren bizleriz. Sonuçta öldüren de bizler olduk. Yarın bir gün siz de başka bir hata yaptığınızda sizin hakkınızda da birileri karar verir ve infaz ederse bu sefer kimi suçlayacaksınız. farzedin ki politik düşüncenizin zıt olduğu bir doktor da sizin ölmenizin iyi olacağına kanaat getirdi. Buna nasıl karşı çıkacaksınız bu cümlelerinizden sonra. Çocukların eğitimi, gelişimi ve rehabilitasyonu devletin asli görevleridir. Eğer böyle bir olay yaşanmışsa bunun sorumluluğunu devletin nezdinde kendimizde aramalıyız. Bu itiraf başlı başına bir suç duyurusudur. Olayın vuku bulduğu hastane ve yetkililer, doktorlar ve hemşireler derhal tespit edilip yargılanmalıdır. Burada yazı yazan arkadaşların yazdıkları da (" gerçekleşmiş bir suçu ve suçluyu övmek") başlı başına bir suç unsurudur. Yazdıklarımıza biraz daha dikkat edelim. Eğer adaletsizlikten ve hukuksuzluktan dem vuruyorsak önce hukuka kendimizin saygı göstermesi gereklidir. Savcılarımızı göreve çağırıyorum.

• Üzerime düşen sorumluluğu yerine getirerek gerekli yerlerle irtibat kuracağım ve adli mercilerin sitenin sahibiyle bağlantı kurmasını sağlayacağım. Adalete kim karşı gelirse cezasını çekecektir bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.
  • @gerilla kendini yorma zaten bi itiraf.com takipçisi olarak sitedeki yazılanların günlük olarak takip edildiğini sanıyoeum yani sen daha bildirmeden onlar gerekli araştırmaya (tabi yazılana inanmışlarsa) başlamışlardır. Bu diğer forumlar içinde geçerli...

neyse konu bu değil

olaylara üstlenilen görevler ve edilen yeminler yönünden yaklaşıldığında yapılanın doğru olduğunu kabullenmek benim için de zor ancak duygusal olarak sıradan bir insan mantığı il bakıldığında yukarıdada dediğim gibi aynı şeyi aynı şekilde yapmamak elde değil...

sanmıyorum ki verilmesi gereken cezayı kanun ve mahkemelere bırakmak lazım diyenler sonuna kadar verilecek cezaya güvenip adaletin hakkıyla işlediğini söyleyebilsin

ve yine sanmıyorum ki yapılması gerekeni o anlık dahi olsa yapmayıp kendince cezayı uygun görenler (ki aralarındayım) yaptıklarının aslında cinayet ve yanlış olduğunun farkında olmasın

yani aslında olay tam bir karmaşa

bi yanda olan daha doğrusu olması gereken adalet gücüne inanç var diğer tarafta ise resmi adaletin yetmeyeceğini yada gecikeceğini düşünen insani duygusallık...

• herkes kendi kafasına göre adaleti sağlamaya çalışırsa ne olur halimiz bir düşünün bakalım.
  • yanlış....
  • quote:

Orjinalden alıntı: arghhh

doktorlar ve hemşireler hata etmiş bence.hipokrat yemini etmemişler anlaşılan hipopotam yemini etmişler.ama şurası muhakkak ki sistemin adaleti sağlayamadığı bir ülkede halk adaleti kendi uygulamaya çalışır.ve malesef bu durum suçlulardan çok masumlara zarar verir.mutlaka adalet hızlı ve "adil" olmalı.katiller 3-5 sene yattıktan sonra ellerini kollarını sallayıp dolaşırsa, tecavüze uğrayan tecavüzcüsüyle evlenmek zorunda kalırsa, içkili araç kullanıp ocakları söndürenler birkaç ay sonra serbest kalırsa bu olaylarla karşılaşmak olağan olacak

+1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waterman -- 28 Mart 2006; 16:28:28 >
  • İtiraf.com'daki itirafların çoğu asparagas yani uydurma.Buna da inanmadım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: alpha06

İtiraf.com'daki itirafların çoğu asparagas yani uydurma.Buna da inanmadım.

Konu artık olayın olup olmadıgı değil Böyle bi durumda ne yapılması gerektiği
  • bence adalet sistemimize güvensizliğe ve onun yetersiz olduğunu düşünmemize sebep olanlar utansın bu sağlık görevlilerinden önce
  • cezası ilgilenilmemek olmamalı ... kesinlikle yanlıs.. iyilestirdikten sonra cezası neyse kanunlara gore verilir ama bu durumdaki birine (hele ki 17 yasında) yardım etmeleri gerekirdi ... daha dogrusu soyle soyleyim ; onun cezasını doktor / hemsireler veremez... 10 yasındaki cocuga tecavuz eden 17 yasındaki gencin (!) zaten akli dengesinden suphe edilmelidir ...
  • çooooooooooooooooooooooook iyi olmuş...adalet yerini bulmuş...herkes bi şekilde bi bedel öder...
    TESTERE yi izleyin
  • uydurma bir haber olduğu kesin.
    zaten böyle bir olay olmuş olsaydı günlerce manşetlerden inmezdi.
    bilerek uydurulmuş bir haber.mağdur yaşı küçük bir kız, tecavüzcü de yaralı,
    her ikisi de hastaneye geliyorlar.suçluya kimseye bakmıyor ve ölüyor.
    vah zavallı tecavüzcü(!)...yani bunu dedirtmek istiyor her kimse.

bir arslan zavallı koyunu veya koyunları parçalamış
    bir avcı da aslanı öldürmüş. hayvanseverler basıyor yaygarayı
    zavallı aslanı niye öldürdün diye.!!!
  • Olayın gerçek olup olmamasını geçtik aslında... asıl vahim olan buradaki tablo.. böyle bir durumda o doktor ve hemşireleri haklı olacağını savunan o kadar çok kişi çıktı ki hareytler içinde kaldım... toplum sağlımızda ciddi problemler var
  • çoğu arkadaşımız sağ duyulu mesajlar yazmış.bu suçu işleyenin daha çocuk olduğu,ailesinde problemler olabileceği,topluma kazandırılması gibi mesajlar verilmiş.peki ben bu arkadaşlara soruyorum O MASUM KIZ ÇOCUĞUNUN ANNESİ BABASI ABLASI YADA ABİSİ OLDUĞUNUZU BİRAN İÇİN DÜŞÜNÜN YADA AYNI ŞEY ÇOK YAKININIZIN BAŞINA GELSE YİNE AYNI SAĞDUYULU MESAJLARI VEREBİLİRMİSİNİZ.? ben yapılanın doğru olduğunu savunmuyorum ama buna bi çözüm bulunması gerekir.adalet sisteminin yeniden yapılandırılması şart.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.