Şimdi Ara

Tecavüzcü bir saat sonra aşırı kanamadan öldü... (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
121
Cevap
0
Favori
2.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ahmetdemir

Anlama konusunda aramızda ciddi bir problem oldugu ortada; ama inanın daha açık nasıl anlatacağımı bilemiyorum.

İdam cezasının hangi durumda, medeni memleketlerde kime verildigini belirttim aynı şeyleri iki kez yazmayacagım; ama siz yukardakileri iki, hatta bir kac defa daha okursaniz eminim ki olayı biraz daha iyi kavrayacaksınız, tum sorularınızın cevaplarını verdiğimi goreceksiniz.

Ha sahsen ben tecavuzcuyu olduren adama BİLE, yani cinayet suçuna, devletin birlik ve butunlugunu, temel ideolojisini tehdit etmedigi surece idam cezası verilmesinden yana değilim, o tamamen sahsi dusuncemdir. USA cinayete verir, batı avrupanın hukuk anlayışı toptan karsıdır v.b.

Bu arada bilginin kaynagı ise temel hukuk mantığı olarak, ticaret hukuku alanında gorduğum 3 senelik eğitimdir; ceza hukuku ise kendi ilgi alanım, bir nevi hobi olarak bakabiliriz. Elalem said-kurdinin kitaplarını okurken biz bunları okuyoruz...

Neyse arkadası cok sıkıştırdık, burada rahat bırakalım.

ticaret hukuku alanında 3 senelik eğitim gördüğünü söylüyorsun ben ticaret ve turizm eğitim fakültesinde okuyorum ticaretle alakalı tüm hukukları gördüm burda hava atmanın anlamı yok.

Hı unutmadan hem Bediüzzaman Said Nursi nin kitaplarını okuyorum hemde senin okuduklarını

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenahiz -- 29 Mart 2006; 1:34:25 >

• @ahmetdemir.
    Sanırım biraz yanlış anlaşılmışsın. Dediklerinde haklısın. hukuk devleti olmayı savunmak demek

arkadaslar
    tecavüzcülerin haklarını savunma kdemek değildir . Gercek bir hukuk devletinde boyle adi suclularada gerekli ceza verilir. Gerekirse idam de verilir. ben idama karsı falan da değilim. Demek istediğim bunu bir otoritenin , devletin yapması. Yasalara ve hukuk kurallarına göre tabiki. yoksa Orman kanunu ile işler yürümez. Hukuk devleti olmak demek aynı zamanda devletin herkese hak ettiği cezayı vermesi demektir aynı zamanda. Böylece kimse kendi ceza vermeye kalkmaz.Ama türkiyede bu yok malesef. Türkiyede caydırıcı cezalar yok. adam öldürüyosun bakmıssın 5 sene sonra dısardasın. yok su indirim. yok hafıfletici sebep v.s. Herkes suclulara cezasını kendi vermeye kalkarsa toplum ne olur bunu düşünün biraz.....

@Nejat 342
    quote:

Bedüzzaman Said Nursi yi ne kadar tanıyosunda böyle konuşuyorsun. Ben Bedüzzaman Said Nursi nin kitaplarını okurum ve bundan gurur duyarım.
    Anlaman kıt heralde adam 10 yaşındaki bir kız çocuğuna tecavüz etmiş. o adamı öldürürüm ve paşa paşa gider yatarım.
    Sen büyük bir ihtimal Türkiyede yaşamıyorsun. Bizim dinimize göre gelenek ve göreneklere göre öldürülmesi şart. Bana AB ve ABD yi örnek gösterme.

İyi be tecavüz et git hapiste yat yok kardeşim böyle bi şey olmaz o adamın mezarda yatması lazım Ahmet bey.

Sen neden bahsediyorsun.
    Gelenek görenekten bahsetmişsin. İslama göre öldürmeliyiz onu demişsin. Emin misin. Diyanete bir sor.
    Ayrıca Said nursi hakkında yazılan diğer eserleride okursan biraz daha aydınlanırsın

• nejat kardeş bilgili(!) kardeşimiz bilgisizliğimize dayanamayıp kaçtı galiba ne dersin
  • quote:

Sen neden bahsediyorsun.
    Gelenek görenekten bahsetmişsin. İslama göre öldürmeliyiz onu demişsin. Emin misin. Diyanete bir sor.
    Ayrıca Said nursi hakkında yazılan diğer eserleride okursan biraz daha aydınlanırsın

sen baya okumuşsun belli daha islamda hangi suçun cezasının ne olduğunu bilmiyorsun bak benden sana bir tavsiye dinle ilgili şeyleri ha sokaktaki alalalen bir insana sormuşsun ha diyanete!!!

elinde internet var aç bakayım kur-an ı hadisleri ne dieniyor yok buraya link koy dersen onuda yaparım da sen kendi yolunu bul

,öyle bilip bilmeden söylemler vermek hoş değil..

bu atasözünü hjerdün yazar oldum ama napım..

biliyorsan konuş ALİM sansınlar bilmiyorsan susta ADAM sansınlar...

• quote:

Sen neden bahsediyorsun.

Diyanete değil Kuran-ı Kerim e bakmak lazım. Ayrıca ben Bedüzzaman Said Nursi nin hakında yazılan eserleri okumadım bedüzzaman said nursinin yazdığı kitapları okudum ve okumaya devam ediyorum .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenahiz -- 29 Mart 2006; 1:54:28 >
  • Abi nerdeyse herkes pembe görüyor dünyayı.Bende itiraf.comdaki olaylara inanmam ama farzedelim bu olay gerçek ;

Doktor bence çok iyi yapmış.Eğer o işi yapan abim olsa acımam(Ki abim böyle bi iş yapsa zaten bu kadar sevmezdim. işten kastım tecavüz)

Yukarda bir yorum var.O hasta sen olsaydın haksızlıkla oraya gelseydin vs.Bir kere muhtemelen tecavüz eden.Madalyonun diğer yüzünden bakalım.Çokcuk kurtulup 3 sene sonra çıkıp sana tecavüz etse ne olur?Eğer türkiyede adalet olsaydı o doktorları asmak gerekirdi ki bu ülkede adalet olmadığndan o doktorları tebrik ediyorum.
    Kapkaççıyı linç edenlere laf ederler kapkaççı 2 sene yatar afla çıkar yine kapkaç yapar yine birini öldürür.Acımayacaksın.Vicadnın kestiği parmak acımaz.

İyi olmuş ben şurda bir kapkaççıyı linç edilirken görsem 2 tekmede ben vururum.Ölmezse ya içerde hayatını yaşar ya da çıkınca birinini hayatına daha mal olur.

• quote:

Orjinalden alıntı: tharun

quote:

Sen neden bahsediyorsun.

sen baya okumuşsun belli daha islamda hangi suçun cezasının ne olduğunu bilmiyorsun bak benden sana bir tavsiye dinle ilgili şeyleri ha sokaktaki alalalen bir insana sormuşsun ha diyanete!!!

elinde internet var aç bakayım kur-an ı hadisleri ne dieniyor yok buraya link koy dersen onuda yaparım da sen kendi yolunu bul

,öyle bilip bilmeden söylemler vermek hoş değil..

bu atasözünü hjerdün yazar oldum ama napım..

biliyorsan konuş ALİM sansınlar bilmiyorsan susta ADAM sansınlar...

Seni tavsiyene ihtiyacım yok. teşekkür ederim.
    Evet

ŞU AYETİ KOYDA GÖRELİM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Plan-M -- 29 Mart 2006; 3:09:19 >

• belki o çocuga ceza kesmiş olabilirler ama genelde doktorlar ve hemşireler normal bir hastayıda kaale almıyolar ilgilenmiolar yani yarın sizde gittiğinizde aynı duruma düşebilirsiniz hastanede
  • Palavra...Bence kızın ailesi onu yaralı komazdı...Doktorlara da Önce bak bakalım o mu yapmış sonra terket dimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cesur civcil -- 29 Mart 2006; 3:00:43 >
  • bu zihniyeti taşıyan doktorlara aldıkları eğitim için yazıklar olsun...

ettikleri yemini ertesi gün unutuyorlar...

çocuğu yargılama vazifesini üstlenen de suç işlemiştir.
    yazık olmuş, Allah taksiratını affetsin...

quote:

Orjinalden alıntı: YANKILAR

belki o çocuga ceza kesmiş olabilirler ama genelde doktorlar ve hemşireler normal bir hastayıda kaale almıyolar ilgilenmiolar yani yarın sizde gittiğinizde aynı duruma düşebilirsiniz hastanede

• bilgi edinmek elbette harkulade bir durumdur, lakin

KÜRT said nursi yi okuduğunuz kadar onun hakkındaki dier yazılanları da olkuyunuz..

beyninizin nasıl ütülendiğini anlamak için...
  • bu olay basına hiç geçmedi.

uydurma olduğu belli.

keşke gerçek olsaydı. bencede bu tür suçları işleyenler hemen öldürülmeli.
  • Sizin o çok beğendiğiniz şeriat hukukuyla yönetilen ülkeleri de görüyoruz. Mükemmel bir adalet sistemi var değil mi? Bırakın bunları allahaşkına. Yaş ortalamanız kaç sizin. Siyasi ufkunuz nedir? Ben buna sadece Osmanlı hayranı budalalar sürüsü derim başka bir şey değil. 500 yıl geriden gelen kafalarla bu ülke ancak bu kadar yönetilir. ASlında haklısınız size adalet madalet fazla. Getirecen bu ülkeye Stalin gibi birisini sizi ancak o paklar. Adam öldüren, tecavüz eden öldürülmeliymiş, hadi ordan. Kız kardeşine olsaymışmış, peki ya sizin bi akrabanız adam öldürse ya da birine tecavüz etse. Kendi ellerinizle öldürebilir misiniz? Eğer yapamayacaksanız burada boş yere atıp tutmayın. Beyin fakirleri.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gerilla
    Kız kardeşine olsaymışmış, peki ya sizin bi akrabanız adam öldürse ya da birine tecavüz etse. Kendi ellerinizle öldürebilir misiniz? Eğer yapamayacaksanız burada boş yere atıp tutmayın.

Çarpıcı bir tesbit
  • gerilla beyin fakirleri dediğin insanlar arasında henüz bu topicte karşıt fikirler bulunmasına rağmen tartışma veya hakaret yaşanmadı
    fikirlerini savunacaksan fikirlere saygılı olmalısın
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gerilla

Sizin o çok beğendiğiniz şeriat hukukuyla yönetilen ülkeleri de görüyoruz. Mükemmel bir adalet sistemi var değil mi? Bırakın bunları allahaşkına. Yaş ortalamanız kaç sizin. Siyasi ufkunuz nedir? Ben buna sadece Osmanlı hayranı budalalar sürüsü derim başka bir şey değil. 500 yıl geriden gelen kafalarla bu ülke ancak bu kadar yönetilir. ASlında haklısınız size adalet madalet fazla. Getirecen bu ülkeye Stalin gibi birisini sizi ancak o paklar. Adam öldüren, tecavüz eden öldürülmeliymiş, hadi ordan. Kız kardeşine olsaymışmış, peki ya sizin bi akrabanız adam öldürse ya da birine tecavüz etse. Kendi ellerinizle öldürebilir misiniz? Eğer yapamayacaksanız burada boş yere atıp tutmayın. Beyin fakirleri.

Akrabalarımdan birisi adam öldürürse ona karışmam ama tecavüz ederse gözünün yaşına bakma hemde 10 yaşında birine. Senin adalet dediğini Abd mi AB liği mi sağlıyor. Ben Osmanlı zihniyetindeyim sen ABD nin peşinden gitmeye devam et . ABD nin Irakta yaptıklarını görmüyorsun değil mi? Hı unutmadan ABD Türkiyenin çok çok ilerisinde(!)

Senin adalet dediğin şey nerde uygulanıyor?

• bence doktorların tavrı yanlış çünkü doktarların görev tanımı içerisine yargılama girmiyor.ülkemiz anayasasında yargılama görevinin kimlere düştüğü açıktır.aynı doktarların,yada hemşirelerin ya da bi polisin ve ya herhangi bir vatandaşın size düşüncenizden ya da yaptığınız herhangi bir şeyden dolayı cezalandırmasının önüne nasıl geçebilirsiniz.bu doktorların mantığı doğru ise çek senet mafyasının da maliye görevlisi , teröristlerinde "özgürlük savaşcısı" diye anılması gerekirdi.

doktorlar konusunda ise doktorların bu insanı kurtarıp yargıya teslim etmeleri en doğrusu idi.

Bence o doktorlar bir insanı öldürmüşlerdir.Umarım bir gün yargılanırlar.

• Bazı arkadaşlarımız çok taraflı bakmış konuya...

Aynı şey sizin 10 yaşında kız kardeşinizin başına gelseydi ? Ve tecavüzcüyü hastanede güzelce tedavi edip 2-3 ay hapiste yatırıp tekrar salınsaydı dışarı ne yapardınız ?
    Gaspçıların,tecavüzcülerin,hırsızların,kapkaçcıların hapishaneyi kısa süreli tatil olarak gördüğü güzel ülkemizde maalesef ..

İnsan ne yaparsa mutlaka hakettiğini bulur,bu itiraf doğru yada yalan burdan çıkartılacak ders budur

• Bence doktor ve hemşireleri yargılamadan önce iyi düşünülmeli eger onlar tecvüzcünün polise teslim edilince hak ettigi cezayı alacaklarına inansaydı zaten iylestirirlerdi burada suclu adalet sitemi
  • Bence de doktorlar kendi işlerini yapmalılar. Yargılama işini ise yargıya bıraksınlar. Zaten Hipokrat yemini ederek hiçbir din, ırk, mezhep ve milliyet ayırımı yapmadan herkese hizmet etme andı içerek başlıyorlar bu mesleğe. Kesinlikle ihmalden ölüme sebebiyet vermekten yargılanmalılar. Söz konusu şahıs da tedavi edildikten sonra yargılanıp cezaevine yollanmalıydı. Burası dağbaşı değil arkadaşlar, herkes kendi cezasını kendi vermeye kalkarsa anarşi oluşur.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.