Şimdi Ara

Technics SE-A70 Power Amplifikatör

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen gün bir müşterim arkadaşının moralinin çok bozuk olduğunu ,2 el aldığı Tecnics amplifikatörün gösterge ışıkları yanmadığıve Vu meter çalışmadığı için yakınında bir tamirciye verdiğini ,tamircinin iki arızayı yapamadığını ve tek kanalın çıkışları yaktığını ,morali bozuk bir şekilde teslim aldığını ,bu durumdan rahatsız olduğunu tamircinin ICQ entegresinin arızalı olduğu için bu problemlerin olduğunu belirtmiş .
    Bana getirdi cihazı , baktığımda çıkışlara ait 2 transistörün replika toshiba ile değiştiğini ,fakat tamirci orijinal olduğunu söylemiş
    baştan sona incelememde aslında problemin katı röle tabir ettiğimiz SSY9 rölesinin arızalı olduğu bu röleye belliki hiç bakmadığı (lehimleri bozulmamış) sanırım rölede EMK oluşmasın diye konan diotu plaket üzerinden ölçtü ,rölenin sağlam olduğu kanısına vardı !!!.
    çıkışlarda hop.koruma röleleride kontakları tam temas etmediğini gördüm , öyleki bazen 1200 ohm civarı değerler bazen 270 ohm değer okunuyordu ,olması gerekn sıfır ! ohm
    yazık olmuş diyorum ,sağlam gidiyor ,daha beter arızalı geri dönüyor ,basit bir arızayı çözmekten aciz adamlar ustalık belgesi alıyor ..verdikleri zarar çabası .
    replika transistörlerin orijinalleri üretimden kalkmış ,ciddi satıcı yurtdışı firmalarda yok . ebay ,aliexpress de dolu

Türkiyede tamircinin kullandığı muadil replika dolu
    orijinal muadili ingiltere çıkışlı firmaya sipariş ettim ,hop koruma gecikme rölelerini aynısını Matsushita olanı buldum . katı röle olan röleye sıcak hava tabancası ile sıcak hava verince çalışıyor . voltaj değerini ve çektiği akımı ölçüp buna muadil olanı temin ettim .
    şimdiiii asıl sorun şu ,acaba kasap daha nelere zarar vermiş olabilir . MN1404STE ICQ entegresi bu cihazın kalbi , tüm bias ayarları bu özel technics patenetli entegrenin içinde barınıyor . Türkiyede yok ,benim alışveriş yaptığım yurtdışı firmalarda yok . canım google translate sayesinde Japonyada bir firmada buldum tanesi 27 dolar ister . artı 29 dolar kargo bedeli .
    acele etmeyeceğim , önce bir orijinal transistörler gelsin ,çalıştırayım , sorunun ondan olup olmadığını tahmin edemiyorum çalıştırmadan , eğer bias ayarı yapılamazsa Japon amcaya müracat edeceğiz artık .
    basit bir röle değiştirip sorunu giderecekken ,heryeri söküp tekrar berbat lehim kabiliyetiyle içine edilmiş güzel bir amplifikatör ,önümüzdeki zaman içinde sonucu paylaşırım .
    Bu arada tek kanalı transistörlerini replika ile değiştirmiş değiştirmnesinede .Müşteriye hoparlöre gerilim akıyor demiş !!!. o harika lehimlerine baktığımda transistörün bağlantılarını koca kötü lehimleriyle kısa devre ettiğini gördüm . Yorum yazamıyorum daha Technics SE-A70 Power Amplifikatör Fotoğraf alıntıdır .
    Technics SE-A70 Power Amplifikatör Technics SE-A70 Power Amplifikatör Technics SE-A70 Power Amplifikatör Technics SE-A70 Power Amplifikatör

• Technics SE-A70 Power Amplifikatör

Ustanın !. yapmış olduğu harika lehim sanatından bir örnek ...
  • Havyayı temizlemede kullanmış resmen
  • Delerıum kullanıcısına yanıt
  • Hadi ikisi lehimli diyelim,, kasaplık bile bir sanatken, bu ne yani,, diğer üçüncü lehimi bari tazeleseydin ,, çamur gibi duruyor orda,,, gerçi o adam için onu ordan pompa ile almak, amann kalsın , plaket kalkar falan sevmeden gönülsüz iş yapmış, elektronik kartta o lehimi öyle görmeye, normalde elektronikcinin gönlü razı olmaz, tazeler ve iyi görününce içi rahat eder..
    Fazla birşey diyemiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 31 Mayıs 2017; 12:38:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O lehim sebebiyle transistörde kısa devre vardı ,hoparlöre dc akıyor demesi ondanmış ,transistör sağlam ,lehimi temizleyince kısa devre kalktı .
  • bence SSY9 röleye anlamdığı için bakmamıştır. ne yaparsın gülüp geçeceksin.

üstat...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • the_cantan kullanıcısına yanıt
    Büyük olasılıkla
  • Şükürler olsun ki cihaz tamir oldu
    ICQ entegresi MN1404 ü japonyadan getirtdim , vu metre entegresi TA7318 lerin hiç biri çalışmadı yerine BA6138 kullandım ,biraz kalbrasyon işleminden sonra sağlıklı değer veriyor .

gerçekten çok uzadı ve can sıkıcı süreç malzeme tedariğinden sonra tüm ayarların olması gibi olduğunu görüp keyif alacağı bir amplifikatör haline geri döndü .
    Güle güle kullansınlar ..
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    Elinize emeğinize sağlık,

keyifle dinlenecek bir cihaz daha can buldu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Technics SE-A70 Power Amplifikatör Technics SE-A70 Power Amplifikatör Technics SE-A70 Power Amplifikatör Technics SE-A70 Power Amplifikatör Technics SE-A70 Power Amplifikatör

• joven kullanıcısına yanıt
    En baştan konuşuyorum . bana zaten ümitsizler geliyor genelde
    cihaza değer vermeyen ,al satçılarla işim olmaz .
    ne yaptın ki diyen nadir olsada şu hikayeyi anlatıyorum .
    bir fabrikada bir makina varmış ,gün gelmiş bozulmuş , fabrikanın ustaları orayı söküyor burayı söküyor nafile olmuyor ,sonra bir usta çağırıyorlar , usta önce makinaya şöyle bir bakıyor , avadanlıktan çekiç çıkarıyor ,makinanın öyle bir yerine hafifçe vuruyor ki makina çalışmaya başlıyor . fabrika üretime devam ediyor .
    Usta faturayı muhasebeye gönderiyor . bir bakıyorlar tamir ücreti 10 bin dolar . patron görüyor ,köpürüyor ne yaptı bu adam diyor ,hemen ustadan ayrıntılı fatura istiyorlar .
    Usta ayrıntılı faturada 1 adet çekiç 5 dolar çekici nereye vuracağını bilmek 9995 dolar diyor .

• Her daim Sezar'ın hakkı Sezar'a

Bu piyasanın vurguncularıyla zaten muhatap bile olmayın ne yazıktır ki değerli ve değerini bileceğimiz nice seyretmeye doyamayacağımız cihazlar böylelerin eline geçiyor, üç kuruşa arızasını kozmetiğini düzelttirmeye çalışıp tabiri caizse keriz avına çıktıklarını sanıyorlar.

Yaptığınız işleri görüyorum büyük saygı duyuyorum. Şahsi olarak bir gün tanışmak sohbet etmek isterim.
  • e sıfırdan yapmışsın abi yeni gibi olmuş bu?eline sağlık,sahibi de güle güle kullansın.
  • Onardığım en sıkıntılı amplifikatörlerden biriydi , Technics in patentli entegresi MN1404S yi bulduğuma çok sevindim . Tecnics bu entegreyi yalnızca 2 amplisinde kullanmış ,o sebepten hiç bir yerde yoktu ,yalnızca Japonyada bir satıcıda buldum . google çeviri sağolsun anlaştık , dürüst satıcı kredi kartı numaramla manual order çekerek elzem olan ihtiyacımızı karşıladı ve amplifikatörün diğer arızalı elemanlarını ingiltere ve yurt içinden röle alarak sorunu çözdüm .
    yaklaşık 2 ay sürdü ,2 ay boyunca sahibinin sabırsız bekleyişi son buldu ,şimdi konuştum ,dün teslim almıştı . çok memnun olduğunu söyledi , En büyük keyif bu işte

• Sizi tebrik ediyorum ve başarılar diliyorum. Ülkemizde sizin gibi insanlar olduğunu görmek bana ayrı bir gurur ve keyif veriyor..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.