< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Tecil bittikten sonra askere ne zaman giderim ? (17. sayfa)
-
-
Bilgiler icin teşekkürler. Hocam yurtdışı universite olduğu için diplomanin cevirisi ve yok tanima belgesi ile bizzat basvurmam gerekiyor. 8 kasimda mezun oldum ama diploma gelmedi. Bu sure zarfinda ulkeye giriş cikis yapmam gerekli. Askerlik subeye sordum evet 1 ocakta kacak olursun dediler. Konsolosluga sordum yurtdisi çalışma izni olduğu için 1 defaya mahsus 3 ay ertelenebilir askerlik sube tarafindan dendi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
O konuyu bir askerlik şubesiyle veya Asal genel merkezle bir görüşünüz.
Sevk ve hastanede geçen süreç de yoklamadan sayılıyor. Sonuçta muayene onaylanana kadar askerlik durum belgesinde 31.12.xxxx kadar ilişiği yoktur yazıyor. Teknik olarak sorun olur gibi duruyor ama şube farklı bir cevap verebilir.
Tamamdır, çok teşekkür ederim.
Arkadaşlar benim 24 sonuna kadar tecilim vardı ancak e devletten baktığımda en yakın askerlik şubesine gidin diyor, sistemsel bir hata mı var yoksa tecilim mi bozulmuş?
-
Yaş, eğitim, mezuniyet gibi durumlarınızı net belirtmeden bu konuyla ilgili hiç kimse sorunun neden kaynaklanabileceğini bilemez. 2017'de 4 senelik bir üniversiteye kaydolurken erteleme aldıysanız 2024 sonuna kadar azami eğitim süresi ertelemesi olur. 2021'de mezun olup, mezuniyeti bildiren işlem yapmadıysanız, 2022'de sistem otomatikman yoklama kaçağı olarak niteleyip, durum belgesi sorgulamaya izin vermez. En yakın askerlik şubesine gidin şeklinde sistem bildirimleri genelde yoklama kaçağı nitelendirmesinin bir sonucudur. Mezun olduğunuzda eğitim nedenli olan ertelemeyi önce iptal ettirip ardından mezun nedenli ertelemeyi sisteme tanımlamanız gerekir. Ve bunu mezun olduğunuz yıl içerisinde yapmanız gerekir. Erteleme süreniz 2 yılı doldurmayacak noktadaysa, şubeden durumu düzeltebilirler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Araştırmatör -- 16 Aralık 2022; 23:37:13 > -
İşlemleri 1 Ocak'tan önce başlatanlar için, bu durumlarla ilgili bir aksaklık çıkacağını sanmam. Zaten sistemlerde 1. aşama geçildi falan yazacağı için sağlık kontrolleri, hekim onayı gibi konular gecikirse de sıkıntı olmaz. Söylediğim şey; 1 takvim yılı içerisinde mazeret bildirmeyenlerin ya da herhangi bir işlem yapmayanları, sistemlerin otomatik olarak kaçak olarak tanımlayabileceği ile ilgili bir uyarı.
Bunun yanı sıra sınıflandırma kaynağına alındığı halde yani yoklama-muayene-hekim onayı aşamalarını geçtiği halde, henüz sınıflandırılması açıklanmayanlar bile eğitim nedenli ertelemeler alabiliyor. Bunların sınıflandırılması açıklansa bile; okula kayıt tarihleri sınıflandırılmanın açıklanacağı günden önceyse, sınıflandırılıyorlar ama sınıflandırılıp ertelenmiş oluyorlar. Yani sınıflandırma sonuçları diyelim ki Mayıs Celbi için Mart ayı içinde açıklanıyor olsun. Mart ayından önce bir okula kayıt durumu varsa, Mart ayı listelerinde sınıflandırma sonucunu görse bile, yaşının izin verdiği ölçüde eğitim nedenli erteleme alıyor. Sağlık durumuyla ilgili bir değişiklik yaşamaz veya bildirmezse diyelim ki 2 sene sonra yine aynı sınıflandırıldığı şekilde askerlik yeri nereyse oraya gidecek anlamına geliyor.
-
Cevabınız için teşekkür ederim.Dediğiniz gibi geçen sene mezun olmuştum ve bildirmem gerektiğini bilmiyordum açıkçası,sanırım ondan dolayı bozuldu tecilim.Bedelli yapmayı planlıyordum zaten fiyatı artmadan,umarım sıkıntısız yapabilirim.
-
İlginiz için çok teşekkür ederim hocam.
arkadaşlar çok zor durumdayım kafam karışık lütfen yardımcı olur musunuz 2020 haziran da mezun oldum 2 yıl tecilim uzadı 31/12/2022 de tecilim bitiyor şu an 27 yaşındayım 2023 martta 28 yaşında olacağım benim tekrar tecil hakkım var mı ? tecil hakkım yoksa su an yoklama yaparsam mayıs celbine tabi olacağım ocakta ise yüksek lisans yapacağım ben tecilim bittikten sonra yoklama yaptığım için mayıs celbine kadar askerlikle ilişiği yok yazısı alabilir miyim ve yüksek lisans başvurusu yapabilir miyim lütfen yardımcı olur musun arıyorum asal yardımcı olmuyor askerlik şubesine de gidemedim çok yoğunum diye
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: MZ7RN4U5YF
arkadaşlar çok zor durumdayım kafam karışık lütfen yardımcı olur musunuz 2020 haziran da mezun oldum 2 yıl tecilim uzadı 31/12/2022 de tecilim bitiyor şu an 27 yaşındayım 2023 martta 28 yaşında olacağım benim tekrar tecil hakkım var mı ? tecil hakkım yoksa su an yoklama yaparsam mayıs celbine tabi olacağım ocakta ise yüksek lisans yapacağım ben tecilim bittikten sonra yoklama yaptığım için mayıs celbine kadar askerlikle ilişiği yok yazısı alabilir miyim ve yüksek lisans başvurusu yapabilir miyim lütfen yardımcı olur musun arıyorum asal yardımcı olmuyor askerlik şubesine de gidemedim çok yoğunum diyeÖncelikle şunu belirtmek lazım ki 2020 Haziranda 4 senelik bir eğitim kurumundan mezun olduysanız; 2022 Haziranda mezuniyet nedenli erteleme zaten bitmiş olur. 31 Aralık 2022 olan tarih, yoklamanızı yaptırmanız gereken 1 takvim yılı içindeki son tarihtir. Bunu teyit etmek için Personel Temin veya Pertemin şeklinde dış kaynaktan personel alım başvurularının yapıldığı site var. Orada başvuru adımlarından ilerlediğinizde askerlik durumunuzun erteleme nedeni yazar.(Başvuru sihirbazı ekranı personel temini olduğu için sonuna kadar gidip onay vermeyin. Bu Jandarma vs. gibi dış kaynak alımı için site) Örneğin Son Yoklamaya Tabii şeklinde. Yani yoklama yılı içindeki son tarih olan 31 Aralık'a kadar yoklama yap veya mazeret bildiren belgeni göster anlamına gelir.
Benim tecilim bittikten sonra yani 31 Aralıktan sonra yoklama yapayım derseniz, sistem yoklama kaçağı olarak tanımlayabilir. Sizin ertelemeniz tekrar belirtmek gerekirse 2 yıl mezuniyet tarihinden itibaren olandı.(2020-2022 Haziran arası) 31 Aralık, yoklamanızın yapılacağı son tarih anlamına geliyor. İşlemler bu tarihten önce başlarsa, sistem sınıflandırma kaynağına sizi alır. Sınıflandırma kaynağına alınmak için son başvuru tarihi 28 Şubattır. 1 Aralık-28 Şubat Mayıs Celp döneminde sınıflandırılmak için yapılacak başvuru aralığı bu tarihler arası. Ancak tabii olduğunuz yoklama yılındaki son tarih (31 Aralık) aslında sizin için son başvuru tarihi anlamına gelir.
Sınıflandırma kaynağına alınmak için yoklama-muayene-hekim onayı vs. gibi adımlardan sonra sınıflandırmalar beklenir. Sınıflandırma sonuçları açıklanmadan önce diyelim ki Ocak-Şubatta yüksek lisansa başvurdunuz. Okula kayıt eğer ilgili kurum kayıt yaparsa, sınıflandırıldıktan sonra erteleme şartları altında olur. Bunun anlamı diyelim ki şimdiki yoklamadan sonra Mayıs dönemi için sınıflandırılmaya alındınız, yüksek lisans nedenli sınıflandırıldıktan sonra erteleme şartları ortadan kalktığında takip eden ilk celp dönemi hangisiyse o dönemde sınıflandırıldığınız ve yerinizin belli olduğu şekilde yine aynı yere gideceksiniz manasına gelir.
Tekrar belirtmem gerekirse 31 Aralık'tan sonra yoklama işlemi başlatırsanız, yoklama kaçağı tanımlanabilirsiniz. Yine de iyice sorun, soruşturun ama sistem genelde ertelemeleri ilgili yıl içinde sona eren veya yıl içinde iptal edilen kişileri yıl sonuna kadar yoklama işlemlerini tamamlaması için hazırlık süreci şeklinde işliyor. Bu tarihi geçmek, sistemde yoklamadan kaçmak olarak tanımlanmaya neden olabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Araştırmatör -- 17 Aralık 2022; 11:38:15 >
-
hocam cevabınız için teşekkür ederim lakin merak ettiğim konu şuydu aslında 31/aralık tarihine kadar yoklamamı tamamlarsam ocak içinde yapacağım yüksek lisans başvurusu geçerli olur mu yani mayısa kadar askerlikle ilişiği yok belgesi verilir mi bana yani sizin dediğinize göre yüksek lisans için tecil hakkım olmuyor anladım teşekkür ederim
Yoklama başvurusundan sonra, zaten erteleme tarihi, celp döneminde gidecek kafilelerin ilk gidiş tarihi olan tarih neyse örnek veriyorum Nisan ayının 15'i diyelim önce o tarihe kadar uzar. Sonra sınıflandırma sonuçları açıklanır o da diyelim ki Mart ayının son haftası açıklandı. Sizin gideceğiniz kafile diyelim ki Haziran ayının 15'i yani 3 kafilenin sonuncusu oldu diyelim, erteleme tarihi o tarihe kadar tekrar güncellenir. Bu süreç içinde yüksek lisansa başvurursanız, sınıflandırılıp erteleme alabilirsiniz. Yani gideceğiniz askerlik yeri, er olarak sınıflandırıldıysanız er olarak sınıflandırma değişmez ama erteleme alabilirsiniz. Tabiiki erteleme sona erdiğinde diyelim ki 1 sene 4 ay tezsiz yüksek lisans erteleme süresi sona erdikten sonra 2024 yılında bu sefer şayet sağlık durumunuzda bir değişme olmadıysa veya değiştiğine dair belge sunmadıysanız, yoklama yapılmadan aynı yere askerlik sevkiniz gerçekleşir.
Bu arada sınıflandırması er olarak yapılmadan önce hizmet tercihini değiştirenler Bedelli askerlikten yararlanabiliyor mu? orasını net bilmiyorum. Yalnız sınıflandırma yapıldıktan sonra er'se er, subay veya yedek subaysa o şekilde sevk ediliyor. Sizin durumunuz şayet sınıflandırma yapılmadan önce okula kayıt şekilde olursa; belki sistemlerde okula kayıt olduğu tarih, sınıflandırmanın açıklanacağı tarihten önceyse; sınıflandırmadan da ertelenebilir. Bu tip mevzuatlar yoruma açık.
Mantıken düşündüğümüzde 28 Şubata kadar, Mayıs celp sınıflandırması kesinleşmiyor. O tarihe kadar başvuran asker adayları, sadece sınıflandırma kaynağına alınıyor. Mesleğine göre, eğitim durumuna göre, tercih ettiği hizmete göre, gözündeki, psikolojisindeki hassasiyete göre bir sınıflandırma kaynağı belirleniyor. 1 Marttan itibaren, bu kaynağa alınanlar Türkiye genelinde askerlik eğitim kurumlarının ihtiyacına göre peyder pey ilgili kurumun eğitim yerine atanmak suretiyle atama veya yer belirlemesi belli oluyor.. Sonra toplu olarak 25 mart diyelim örneğin, E Devletten ilgili kişilerin hepsinin kendi yerlerini öğrenebileceği şekilde kullanıma açılıyor.
Dolayısıyla yoklama bile yaptırsanız, sınıflandırma kaynağındayken okula kaydolursanız, o kaynak eğer siz hem okuyup hem askerlik yapmak istiyorumu işaretlemediyseniz, sınıflandırıp ertelemez diye düşünüyorum. Sınıflandırmayı es geçip erteler ve yüksek lisans bitince tekrar yoklama yapmanızı ister. Zira 2023 yoklama duyurusunda 2021 yılı ve öncesinde yoklaması olduğu halde ibaresi var. Bu ne demektir; 2021 ve öncesinde yoklama yapıpta erteleyenler, sınıflandırılıp ertelenmediyse tekrar yoklama yapsın demektir. Buna göre 2024 yılında da 2022 ve öncesinde yoklama yaptırdığı halde sınıflandırılmadan ertelenenler tekrar yoklama yapsın demektir. Ha sağlık durumu elvermezse, zaten sınıflandırılsa bile benim sağlığım sonradan bu şekilde değişikliğe uğradı şeklinde elinde rapor ve belgeyi ibraz ederse yine mevcut sağlık durumuna göre ertelemesi uzatılabilir.
Not: Bu tip konular, her ne kadar yoruma açık alanlar bıraksa da yine de kendiniz için en sağlıklı bilgiyi, askerlik şubeleri, başkanlıkları ve bu tip konularda uzman hukuk bürolarından almanız daha faydalıdır. Dolayısıyla yaptığımız yorumlar, mutlak bir kesinlik arzetmiyor. Bunları bilerek, şayet emin olamadıysanız ilgili kurum ve kişilere danışmanız kendiniz için en isabetli karar olacaktır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Araştırmatör -- 17 Aralık 2022; 14:44:43 >
-
hocam cevabınız için vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim Sınıflandırmayı es geçip erteler ve yüksek lisans bitince tekrar yoklama yapmanızı ister. Zira 2023 yoklama duyurusunda 2021 yılı ve öncesinde yoklaması olduğu halde ibaresi var. bende bu şekilde olduğunu okudum ama net olsun diye askerlik şubesine gideceğim ki muhakkak sizin dediklerinizi söylerler ben yoklama başvurusunu yapıp yüksek lisans yapacağım öyle tecil ettireceğim sonrasında yeniden yoklama isterse bedelli askerliğe başvurabilir miyim onu da soracağım
Mrb ben 2020 temmuz önlisans mezunuyum.Mezun olduktan sonra şubeye gidip tecil yaptırmam gerekiyormuş. Ve 2 yıl hakkım bitiyor. Sistem de halen öğrenci olarak ve 2024 tecil olarak görünüyor. 1 ocak 2023 yoklama kaçağına düşecem. Gidip şimdi yoklama mı yapsam idari para cezası uygulanır mı zamanın da yapmadığım dan dolayı. Bedelli askerlik için şimdi gidip tecil tarihimi değiştirip, yoklama ve bedelli ücretini ödesem bedelli de fazla eksta yoklama cezası veya idari para cezası vs eklenir mi? Birde bedelli celp ayları son ayları seçsem çıkar mı?
Mrb ben 2020 temmuz önlisans mezunuyum.Mezun olduktan sonra şubeye gidip tecil yaptırmam gerekiyormuş. Ve 2 yıl hakkım bitiyor. Sistem de halen öğrenci olarak ve 2024 tecil olarak görünüyor. 1 ocak 2023 yoklama kaçağına düşecem. Gidip şimdi yoklama mı yapsam idari para cezası uygulanır mı zamanın da yapmadığım dan dolayı. Bedelli askerlik için şimdi gidip tecil tarihimi değiştirip, yoklama ve bedelli ücretini ödesem bedelli de fazla eksta yoklama cezası veya idari para cezası vs eklenir mi? Birde bedelli celp ayları son ayları seçsem çıkar mı?
@Araştırmatör bey rica etsem yardımcı olur musunuz?
quote:
Orijinalden alıntı: Burkyy35
@Araştırmatör bey rica etsem yardımcı olur musunuz?Öğrencilik nedenli erteleme iptal edilince 31.12.2022 tarihi görünür. Yoklama işlemlerine hemen başlayınca eğer yetişirse 2023 için bedelli celp dönem tercihi yapılabilir. 2 hafta daha süre olduğu için ceza uygulanmaz diye düşünüyorum. Yalnız süre daraldı, işlemleri hızlı yapmakta fayda var. Sistemlerin aslında eğitim durumunu E Devletten çekip, güncellemesi lazım ama yapılmadıysa, sizi de sorumlu tutabilirler. Eğitim durumunuzla ilgili değişiklikleri zamanında bildirmediniz de diyebilirler. Yine de 2020-2022 arası mezuniyet nedeniniz olduğu için idari para cezası uygulanmaz diye düşünüyorum.
-
Tşk ederim efendim bedelli celp tercihinde son ayları seçmek istiyorum çıkma ihtimali yüksek mi sizce
Bu sorum için görüştüm ve 31 Ocak'a kadar süreniz var, dediler.
Alıntı
metni:Hocam, 31 Aralık tarihine kadar yoklama işlemleri tamamlanmalı, yazıyor. Ancak mayıs celbi için aralık ve şubat arası işlemler devam edebilir diye biliyorum. Bu durumda hastane sevk işleri uzarsa ve mesela ocak ayına sarkarsa kaçak durumu, hizmet tercihi seçememe durumu olur mu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ohol Oula -- 19 Aralık 2022; 16:32:40 >
Aday memurluk nedeniyle 21.09.2023e kadar ilişik yok diyor ama ben asal yoklama başvurusu yaptırdım bedelli için , fakat sağlık raporu falan almadım nasıl bir süreç olur bu durumda bilgisi olan cevap verebilir mi lütfen tecilim devam eder mi tekrardan
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X