Teşekkür ederim sizi de biraz uğraştırdım. Önceki sayfalarda sorular sorduğunuzu da görmüştüm. Bizzat durumu tecrübe ettiğiniz için sizin deneyimleriniz burayı okuyan başkaları için daha verimli olacaktır. Çünkü ben teorik olarak ne kadar çok yazarsam yazayım, durumun içinde olan kişiler kadar ikna edici olamıyorum. Bu arada yoklamanızı tamamlamış mıydınız? buna dair önceki sayfalarda 31 Ocakla ilgili bir tarih vermişsiniz. Askeri şube neden 28 Şubat tarihini değil de 31 Ocak'ı verdi diye ben sizin adınıza biraz tereddütte kaldım. Umarım bir mağduriyet yaşamazsınız. Çünkü Mayıs celbi için son başvuru tarihi 28 Şubat. 31 Ocak'ın ne gibi bir özelliği var duyurularda vs. hiç rastlamadım daha önce. |
Tecil bittikten sonra askere ne zaman giderim ? (19. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Rica ederim, burada herkese yardım edenlerin yanında inanın hiçbir uğraştırıcılığı olmadı. Evet, yazdan beri askerlikle ilgili buralarda çok soru sordum ve cevaplarını da sağ olsunlar aldım. Özellikle böyle hassas konularda insanın, ikna olması biraz güç olabiliyor. Şahsen ben birkaç kez soruyordum bazı şeyleri, iyice ikna olmak için.
e-Devlet üzerinden birinci adımı tamamladım. Ancak henüz ikinci adım olan muayene işine başlamadım. Pazartesi günü bizatihi MSB Asal ile iletişim kurdum ve şunları dediler:
Alıntı
metni:31 Ocak'a kadar ikinci adım olan sağlık işlemlerini halledebilirsiniz. Ancak olası bir uzama konusunda -tahlil, film vb.- gibi edineceğiniz bir raporu 1 Şubat itibarıyla ilgili şubeye vermelisiniz. Aksi takdirde sorun olabilir. Sizin gibi ben de tereddütte kaldım ancak bu cevaptan sonra ikna oldum. Bir hafta sonra sağlık muayenesi işlemlerime başlayacağım zaten. Sevkim de kesin. Bakalım, ne olacak.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam cevap için teşekkürler, bir iki sorum daha olacak.
Öncelikle hatırlatayım, 28 yaşındayım askerlik durum belgesinde "31 Aralık'a kadar askerlikle ilişiği yoktur" yazıyor. Bu arada sizin söylediğiniz MSB'nin personel temin sitesinde "Son Durum: 35C ÖĞRENCİ EYT" yazmakta.
Benim durumum şu an aile sebebiyle askere gitmeye uygun değil. 6 aylık bir süre benim için çok. Bedelli ücreti de yeni yılda sanırım 100 bini bulacakmış.
Eğer iş gücümü arttırırsam, ekstra krediyle 3-4 aylık bir zaman diliminde bedelli ücretini çıkarabilirim diye düşünüyorum, yani kısacası bedelli için bana 3-4 aylık bir zaman lazım. Eğer ben 31 Aralık'a kadar yoklamayı yaparsam, Mayıs celbine düşeceğimle ilgili bir garanti var mı?(bazı arkadaşlar şubenin Mayıs demesine rağmen Şubat'a sevk verildiğini söylüyor, böyle bir durum benim için çok kötü olur) Ayrıca, normal er olarak başvuru yapıp Mayıs gelmeden(fiilen askere gitmeden) o ara süreçte bedelli için tekrar başvuru yapmam mümkün müdür?
Bir diğer sorum şu; bedelliye başvurduktan sonra ücreti yatırmak için 2 aylık bir zaman dilimi veriyorlarmış. Hiç yoklamaya girmeden 2-3 ay geçirip, daha sonra bedelli için başvurmak sizce mantıklı mıdır?
Biraz kişisel sorular oldu ama kafam karışık, fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
-
www.msb.gov.tr
Milli Savunma Bakanlığıhttps://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/2022-yili-bedelli-askerlik-basvuru-duyurusu-14122022
Yoklama kaçağı olanlara aylık (2022 için, 2023te artabilir) 1167 TL/aylık ek bedel çıkarıyorlar haberiniz olsun. 90-100 bin TL'nin yanında büyük bir rakam değil belki ama siz yokken 1 faturayı karşılar.
31 aralığa kadar yoklamanızı yaptırırsanız en azından 4 mayısa kadar rahatsınız. O arada parayı toparlarsanız bedelliye çevirebilirsiniz. Hizmet tercihini bedelli şeklinde güncelleyip ilgili bankaya bedelli ücretini yatırırsınız.
-
Kardeşim bende 94 doğumluyum lisans mezunuyum 10.09.2020 mezun sonrası verilen 2 yıl ertelemeyi kullandım 10.09.2022 ye kadar attı otomatik bu tarihten sonrada yıl sonuna 31.12.2022 ye kadar attı yoklama yapmak için son tarih bu hafta bitiyor cuma günü yoklamamı yaptım aile hekimine gittim hastaneye sevk etti yarın hastaneye gidiyorum heyete sevk ederse muaf olacağım bakalım . Yani şuan ki senin durumun benimle birebir aynı yoklamanı her türlü yapmak zorundasın şuan yapmazsan 1 Ocak itibariyle yoklama kaçağı na düşersin günlük 9-10 tl para cezası varmış boş yere ceza yemeye gerek yok bide polis durdurduğunda arabayla kaçak olduğunu görür tutanak tutar yoklamani yap acil hemen aile hekimine git cumaya kadar bu işleri halletmen gerek . Yani 28 yaş son yoklama yapmak için lisans mezunu isen sadece yüksek lisansa kayıt olursan 32 ye kadar erteleyebilirsin . Ama bence biran önce git gel ertelemenin sonu yok .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam ben şuan hastaneye sevkim yarın gidiyorum hizmet tercihi son 31.12.2022 olduğu için otomatik o tarihte kendisi yapacak ben kendim sıralama yı en geç olacak şekilde yapayım mı şuan hastane sonucunu mu bekliyim
Hastaneden elverişli kararı çıkarsa hizmet tercihini yaparsınız. Bildiğim kadarıyla yoklama süreci (hastanedeki süreç de bunun bir parçası) tamamlanmadan hizmet tercihine geçilemiyor.
Tamamdır. Yoklama yaparken uyarı olarak göründü orda 31.12.2022 hizmet tercihi için son tarih yoksa sistem otomatik yapsın seçeneğini zorunlu işaretletti yoksa yoklama tamamlanmıyordu. Hastane süreci tamamlanmadan hizmet tercihi olmuyorsa hastane işlemi 31 Aralık tan sonraya kalırsa hizmet tercihini kendim yapamam diye korkuyorum çünkü Kasım 2023 seçeceğim sisteme bırakırsam mayıs 2023 seçer geçer.
Kulak burun boğaz doktoru elverişli kararı verdi bugün dahiliyeye de girmek için yazı yazdırdım sağlık kuruluna kulakcinin verdiği kararı bozdu heyet heyete girmeme karar verildi yarında dahiliyede tahlil incelemem yapılacak sıfırdan elverişli değil kararı çıkarsa yarın hastane işlemimi sonuçlandıracağım noktayı koyacam hastane işleri gerçekten rezillik yediğim azarı lafları koşuşturmayı söylemiyorum bile rezillik heyet almak.
Arkadaşlar merhaba benim tecilim bu ay sonu itibariyle bitiyor en erken ne zaman askere alırlar
Up
31 aralıktan önce sırayla videolardaki işlemlere başlayınız. En erken mayıs celbine tabii olursunuz. Mayıs - haziran - temmuz aylarından birinde askere alınabilirsiniz. İlk videodaki işlemlerden sonra aile hekimine gidip askerlik muayenesi olacaksınız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 29 Aralık 2022; 2:23:43 >
-
hocam merhabalar ben celp dönemi tercihinde ilk üçü aralık, kasım ve ekim olarak sıraladım. bu aylardan birinde askere gitme ihtimalim yüksek mi acaba?
Bedelli olarak başvurduysanız o aylardan biri muhtemelen çıkar.
Ama normal askerliğe (6 ay er veya 12 ay yedek) bunun garantisi yok. Askerlik durum belgenizde 04.05.2023 tarihine kadar ilişiği yoktur yazıyorsa mayıs celbine de alabilirler. 1 martta nitelik güncellemesi olur muhtemelen, eğer durum belgenizdeki tarih xx.08.2023 (ağustos 2023e) atarsa bir 3 ay daha yırtarsınız.
öncelikle teşekkür ederim cevapladığınız için.
hayır, bedelli olarak başvurmadım. dediğiniz gibi 4 mayıs'a kadar ilişiği yoktur yazıyor. önlisans mezunuyum. en azından ekim'den önce olmazsa temmuz'da sınava girip 4 yıllığa tamamlarım düşüncesindeydim.
aslında yedek astsubay olarak başvurmak isterdim ama sosyal anksiyetem var. bu şekilde yapmak beni daha da zorlar diye düşünüyorum. birilerine şunu yap, bunu yap diyecek yapıda biri değilim. o yüzden er olarak başvurmayı daha mantıklı buldum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhabalar bir sorum var hocam, benim tecilim Aralık 31 de bitiyor, ben yoklama başvurusu yaptım ama sağlık muanesine gitmedim, yoklama kaçağına düşerek,özel sebeplerden dolayı Mayıs yerine Ağustos ayında gitmek istiyorum ,ne zaman sağlık muanesine gidiyim hangi ay cevap verebilirseniz sevinirim
Muhtemelen 1 mart ile ağustos celbi başvuruları başlar.
Burayı takip edersiniz. Mayıs celbi duyurusu açıklanınca, son tarih olarak 28 şubat yazarsa; 1 marttan itibaren ağustos celbi başvuruları başlar demektir.
Yalnız 2 ay kadar (ocak-şubat) (59 gün) yoklama kaçağı kalacağınız için para cezası çıkacaktır haberiniz olsun. En son 9-10 TL / günlük cezası vardı diye hatırlıyorum. Ama 2023te zam gelirse artacaktır. Harç ve cezalar için yeniden değerleme oranı %61-62 açıklanmıştı. Bu zam uygulanırsa 1000 TL civarı birşey çıkabilir.
Hocam yardımcı olduğunuz için cevap için çok teşekkür ederim çok sağolun,peki ben şimdi Mart'ta muaneyi yaptırınca yoklama kaçağı olduğum için beni Mayıs'ta gönderirler mi ? Bir bilginiz varmı bununla ilgili
Merhabalar arkadaslar,
97 dogumluyum. 2020'de 4 yillik universiteden mezun oldum. Ayni sene icerisinde beklemeden yuksek lisansa basladim ve techilim bununla birlikte 02.2024 oldu. Ama suan yuksek lisans ogrenimimde bir kural sebebi ile kaydim silindi ve ogrenciligim bitti. E devlette kontrol ettigimde birden askerligim 31.12.2022 tarihine alindi. Suan calismaktayim ve planlarim alt ust oldu. Siz bilir kisiler ne yapmami onerirsiniz? Ocakta tekrar basvurular baslayacak ve yuksek ihtimalle ayni ogrenciligime devam edecegim. Bu surecte ne yapmaliyim sizce?
Tesekkurler simdiden
31 aralığa kadar yoklamanızı yaptırmaktan başka çare yok. Ama araya hafta sonu giriyor. Aile hekimine 2 ocak pazartesi görünebileceksiniz. İnşallah yoklama kaçağı diye yazmazlar.
Yoklama kaçağına düşerseniz, yüksek lisansa kaydolsanız da tecil alamazsınız.
www.turkiye.gov.tr
ASAL Yoklama Başvurusuhttps://www.turkiye.gov.tr/mill-savunma-asal-yoklama-basvurusuAlıntı
metni:Lisansüstü eğitim, kamu personeli ve sporcu erteleme işlemlerinde uyulması gereken usul ve esaslar MADDE 53 – (1) Ertelemesi yapılacak yükümlülerden; a) Ertelemeye esas başlangıç tarihinden önce yoklama kaçağı veya bakaya durumunda olanlar ile yoklama kaçağı olarak muayenesi yapılarak sınıflandırma kaynağına alınacakların, sevke tabi tutulacağı celp tarihine kadar geçen süre içinde kayıt yaptıranların askerlikleri ertelenmez. https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2020/07/20200722-5.htmwww.resmigazete.gov.tr
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X