Şimdi Ara

Tecil bittikten sonra askere ne zaman giderim ? (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.131
Cevap
25
Favori
183.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Merhaba hocam öncelikle iyi geceler. forum içinde tüm konuları gezdim, farklı şeyler okudum. 2019 yılı lise mezunuyum ve e devlette 01/01/2023 tarihine kadar tecilim var gözüküyor. kimisi 01/01/2023 tarihinde yoklama kaçacağına düşeceğimi söylüyor kimisi de 31/12/2023 tarihine kadar yoklama yapabileceğimi. Şayet 31/12/2023 tarihine kadar yoklama yapabiliyorsam 2023 yılı içerisinde üniversiteye kayıt yapıp tekrar askerliği tecil edebiliyor muyum? Yardımcı olursanız sevinirim.

• Hocam yardımcı olduğunuz için cevap için çok teşekkür ederim çok sağolun,peki ben şimdi Mart'ta muaneyi yaptırınca yoklama kaçağı olduğum için beni Mayıs'ta gönderirler mi ? Bir bilginiz varmı bununla ilgili

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @tevdifeyz
    22 yaşınızı doldurmadıysanız (2001 ve sonrası doğumlu iseniz) muhtemelen sıkıntı olmaz. Pazartesi ak mı kara mı belli olacak.

@Serkann10
    Başvurduğunuz tarih itibarıyla hangi celbin başvuruları alınıyorsa o celbe tabii olursunuz. Yoklama kaçağı olmak durumu değiştirmiyor.

• Cevabınız için çok teşekkür ederim hocam. Pazartesi günü diyelim ki 31/12/2022 tarihine kadar yoklamaya tabiiyim. Bu durumda üniversiteye kayıt yaptırıp erteletebilir miyim?

• a-f-h A kullanıcısına yanıt

Teşekkürler hocam bilgilendirme için. Bugün 31.12 yoklama kaydımı yaptım. Pazartesi de aile hekimime gideceğim. Sağlık taraması sonrası, hizmet tercihini yapmam gerekir mi bu durumda? Sayfayı kontrol ettiğimde;

''01 Ocak 2023 - 30 Haziran 2023 dönemine ait bedelli askerlik bedeli belirli oluncaya kadar, Askerlik Hizmet Tercihi hizmeti geçici olarak kapatılmıştır. Bedelin belirlenmesini müteakip hizmet tekrar kullanıma açılacaktır. ''

uyarısı çıkıyor. Sağlık kontrolü sonrası eğer ki yoklama kaçağı durumuna düşmemişsem okula başlangıcım ile tecilim sağlanacak diye düşünüyorum. Bu yoklama kaçağı durumumu nereden kontrol edebilirim? Şimdiden sağ olun. İyi yıllar diliyorum.

• @tevdifeyz
    Eğer aralık 2023e atarsa üniversiteye kayıt olup tecil alabilirsiniz

@imtbt8
    1 ocakta bedelli ücreti zamlanacağı için hizmet tercihi sistemi kapatıldı. Ocakta memur maaş zammı kesinleştiğinde açılır. Normalde 3-4 ocakta enflasyon oranı açıklandıktan sonra memur maaş zammı belli oluyordu ama hükümet ek yasal düzenleme yapacak görünüyor, süreç uzayabilir. Hizmet tercihi sorun değil, daha sonra da yapılabilir.

Yoklama kaçağına düştüğünüzü ya askerlik şubesinden sorgulatırsınız ya da edevletten askerlik durum belgenize girdiğinizde en yakın askerlik şubesine uğrayın diye uyarı çıkarsa yoklama kaçağına düşmüşsünüz diyebiliriz.

Yoklama kaçağına düşmezseniz, yüksek lisans kaydıyla tecil alabilirsiniz.

• Hocam merhaba. Ben 27 Aralık'ta yoklama işlemlerini tamamladım. Sonra askerlik durum belgesine bakmıştım, hizmet tercihi yapmamıştım ama. Mayıs'a kadar ilişkiliği yoktur yazıyordu. Bugün yapacaktım hizmet tercihini ama sistem kapanmış. Yoklama kaçağına düşmem değil mi, ya da açılır mı hemen?

• EmircanD E kullanıcısına yanıt

Aile hekimi muayenesini atlattıysanız sorun yok. Yukarıda da yazdım, memur maaş zammı kesinleşince sistem açılacak.

Hocam şuan kontrol ettiğimde şubeye uğrayın uyarısı geldi, dediğiniz gibi kaçak durumu oldu sanırım. Muayeneye gittiğimde nasıl olur durum, bir değişiklik vs. olacak mı? yoksa şuan direkt Mayıs celbinde kesin gidilecek mi? Çok ekstra bir durum olduğu için benim de aniden elimden bir şey gelmedi yani. Bu durumda istisnai şeyler yapabilirler mi?

• imtbt8 İ kullanıcısına yanıt

Yoklama kaçağı, bakaya çetelesini ASAL sistemde tutuyorlar. Onu askerlik şubesinden öğreneceksiniz, istisna olur mu artık onlar bilir.

Aile hekimi muayenesi normal şekilde olur. Muhtemelen aile hekimi sadece sağlık durumunuzla ilgili bilgi girişi yapıyor. Sistemin geri kalanına erişim yetkisi yoktur.

Yoklama kaçağı durumu değişmezse (istisna olmazsa) mayıs - haziran - temmuz aylarından birinde askere alınırsınız. Ama parasını denkleştirebilirseniz bedelliye çevirebilirsiniz / başvurabilirsiniz. O zaman 2024te 1 ay askere gidersiniz.

O zaman suanki durumda yarin ilk olarak aile hekimime sonrasinda ise subeye mi gitmeliyim? Yoksa doktor sonrasi subeye gitmeyip internet uzerinden takip edebilir miyim hocam?

Ne yapılabileceği konusunda şubeye gitmeniz lazım. İstisna var mı yok mu bunu öğrenirsiniz. Yoksa da yoklama kaçağı işlemini orada hemen yaparlar. Sonrasını edevletten takip edersiniz.

• Hocam merhaba mezun olduğum için sistemde otomatik olarak 10/02/2023 tarihine kadar tecilli gözüküyorum. 2 yıl hakkımı kullandım yani. Bu tarih geldiğinde otomatik olarak 31/12/2023 e kadar tecilli olup yoklamaya girebilir miyim?

• Hocam merhaba. Benim tecilim 31/12/2022 tarihinde sona erdi. Daha önce hiç yoklama yapmadım. Bu yıl üniversiteye gireceğim. Bu Aralık ayı sonuna kadar yoklama şansım bulunuyor mu yoksa direkt askere mi alınacağım? Teşekkürler.

• @Fo101010
    11 şubata 31.12.2023e atacak. Yıl sonuna kadar yoklama yaptırmak için süreniz olacak.

@Rhapsody7
    Sizin durumunuz da @imtbt8 gibi. Askerlik durum belgenizde en yakın askerlik şubesine gidiniz yazıyorsa yoklama kaçağına düşmüşsünüz demektir. Yoklama kaçağı veya bakaya kaldıktan sonra okula kayıt yaptırmak da kurtarmıyor, tecil alamıyorsunuz. Askerlik şubesiyle görüşünüz.

• Hocam bir şans Cimer ile vs. görüşüp tecilimi 22 yaşımı dolduracağım tarihe kadar çekebilir miyim? 14/10/2000 doğumluyum. Liseden 20/07/2020 tarihinde mezun oldum. Mümkün müdür? Benim için hayat memat meselesi çünkü. Cevap için çok teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FeleginSuyu7 -- 3 Ocak 2023; 11:44:8 >
  • Cimere yazarsanız 1-2 haftadan önce cevap gelmez muhtemelen. Hızlı olsun istiyorsanız şubeden yüzyüze işlem yaptırmak.Ya da bu linkte askerlik şubelerin iletişim bilgilerini bulabilirsiniz. Telefon edip sorabilirsiniz.

https://www.msb.gov.tr/Askeralma

Ama şu var. Normal lise mezunuysanız (mesleki ve teknik lise değil) max 22 yaşa kadar tecil veriyorlar. Siz de bunu 2022de doldurmuşsunuz. Muhtemelen şube de bunu diyecektir.

Merhabalar hocam, yoklama kaydı yaptım Pazartesi günü aile hekimime gittim sağlık kontrollerimi tamamladım ancak dediğiniz gibi yoklama kaçağına düşüp geç kalmışım bu sebeple yüksek lisansa başlasam dahi erteleme alamayacağım. Askeri şubede işlemlerimi tamamladım, bana 4 Mayıs gibi bir tarih verdiler. Ve ayrıca olarak 1 günlük yoklama kaçağından dolayı 20tl ceza ödedim. Şimdiki süreçler hakkında sorum olacak size;

Kaçak durumuna düştüğüm için hizmet tercihi yapabilecek miyim?

Büyük ihtimalle bedelli yapmayı düşünüyorum. Bu durumda nasıl ne zamana kadar halledebilirim? Bana en geç şu zamandan önce yatırabilirsiniz gibi bir bilgi verebilir misiniz? Bedelliyi yatirdiktan sonra ne zaman askere gidebilirim? Şimdiden çok teşekkürler.

Bedelli ücretinin belirlenmesi diye sistemi kapatmışlardı, açılınca hizmet tercihini denersiniz. Baktınız olmuyor şubeye gidersiniz.

Mayıs celbi 1-2-3. Gruptan biri çıkabilir. Bu da Nisan sonu gibi açıklanacak mayıs celbi sınıflandırma sonuçlarında belli olacaktır. Hangi gruba çıkarsanız (mayıs haziran veya temmuz aylarından biri olabilir) o grubun sevk tarihine kadar bedelliye başvuru / çevirme yapabilirsiniz. Yalnız 1 temmuzdan sonra yine zam geleceği için ücret artacaktır, (sevk tarihin geçmemek kaydıyla) 30 hazirandan önce ücreti yatırma işini halletmeye çalışınız. İster şimdi başvurursunuz isterseniz sınıflandırma sonuçlarını beklersiniz, size kalmış.

Sevk tarihini geçirmeyin dememin sebebi, bakaya kalırsanız bedelli ücretine ek olarak fark ücreti alınıyor. Bakaya kalınan her bir ay için (2022de 1167 TL idi, yeniden değerleme oranı %122 oranında arttıysa 2500 TLyi bulmuştur.) bu kadar fark ücreti alınıyor, haberiniz olsun.

Erdoğan, memur maaş zammını %25 olarak açıkladı. Zam kesinleştiğinde (yasal düzenleme gerekiyorsa) sistem açılacaktır. Bedelli başvurusunu yapabilirsiniz. Ocak-haziran 2023 arası geçerli ücret 100 bin TL olacak.

Anladim hocam cok sagolun gercekten. Nisan sonu bu hizmet yerlestirme sonuclari aciklandiktan sonra yatirmayi dusunuyorum o halde. Peki bu bana verilen 4 Mayis'a kadar ilisiginiz yoktur suresi ne icin oluyor. Sevk tarihimiz direkt bu tarih olmuyor degil mi? Ben parayi ornek veriyorum 3 Mayista da subeye gidip yatirabilirim.

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.