Şimdi Ara

Tecil bittikten sonra askere ne zaman giderim ? (52. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.066
Cevap
24
Favori
163.560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Merhabalar aynı durumu ben yapacağım. Haziran sonunda kaydım silinecek 24 temmuz - Ağustos başı arası tezsiz yüksek lisansa kayıt yaptıracağım. Ben 2018 yılında yoklama yaptırmıştım durum farkeder mi? Anladığım kadarıyla süresi dolduğu ve sınıflandırma olmadığı için yeniden yoklamaya girmem gerekiyor. E-devlette de yoklama başvurusu yap seçeneği gözüküyor.

Son olarak böyle bir işlem 2021 yılında yaptım kaydımı Ağustos ayında sildirdim bana ortalama iki ay yani ekim ayının ortasına kadar erteleme verdiler. O tarihler arasında sorunsuz şekilde kayıt yaptırdım. Sizce yine aynı durum mu olur?

Cevabınız şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jstsx -- 9 Haziran 2024; 1:56:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jstsx J kullanıcısına yanıt

Sınıflandırma belli mi değil mi bir şubeden teyit edersiniz. Duruma göre hareket edersiniz.

• a-f-h A kullanıcısına yanıt

Hayır belli değil.

• Şu an uzaktan tezsiz yüksek lisans okuyorum kaydımı sildireceğim. Kaydımı sildirdikten sonra 1 yıl erteleme hakkımı kullandım diyelim. 1 yıl sonra ertelemenin bitiş tarihi gelmeden başka bir uzaktan tezsize kayıt olup askerliği uzatabilir miyim? Sonuçta mezun olmadım ama mezun olunca veya ilişik kesilince verilen uzatma hakkını kullandım. Bu sıkıntı yaratır mı?

• Tecilim 31 Aralık 2024'de bitiyor. 2025 kasım celbiyle askere gitmek istiyorum ya da 2025 ağustos. 1 martta yoklama yaptırsam en erken tarihte mi gönderir yoksa tercihe göre 2025 kasım celbiyle mi giderim? Çalıstığım kurumda 2 aylık yoklama kaçağı durumu sorun olur mu? 1 ocak- 1 mart 2025 tarihleri arasında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxpayne455 -- 13 Temmuz 2024; 15:10:50 >

Tecilim 31 Aralık 2024'de bitecek. 1martta yoklama yapsam kasım celbiyle mi ağustos celbiyle mi giderim? İlk tercihim kasım olacak.

• maxpayne455 M kullanıcısına yanıt

Para cezasına razıysanız 1 haziran 2025e kadar beklersiniz. Yoklama kaçağı olarak başvuranları sonraki celplere kaydırmıyorlardı en son.

Aralık 2024te yoklama işlemlerini tamamlayıp celp tercihini de en uzak aydan, en yakına doğru sıralarsınız. Mayıs 2025ten sonrası artık şansınıza kalmış.

Para cezasına razıyım. Ağustosta kpss'ye gireceğim. Olurda haziranda çağırırlarsa kpss maratonundan kopmak istemiyorum. Şimdi eylülde işe gireceğim benim tecil 31 aralıkta bitiyor. Milli Savunma Bakanlığın'dan çalıştığım yere yoklama kaçağı çalıştıklarına dair kağıt ne kadar süre içinde gelir? 1 ay mı? Dediğiniz gibi haziranda başvuracağım askerliğe kasım gibi de gitmeyi planlıyorum.

İşyerine tebligat ne zaman gider; işyeri ne aksiyon alır bilemiyorum.

Haziran 2025'de başvursam kasım 2025'de mi gönderilirim yoksa temmuz 2025'de mi gönderirler hemen?

Yoklama kaçağı olsanız da normal süreç size de işleyecek.

Anladım hocam yani haziranda başvursam kasım celbine mi tabii olacağım? Askerlik şubesini aradım birisi kasımda gidersin diğeri temmuzda dedi. Temmuz diyen bilmiyordu bence.

• arkadaşlar 22 temmuzda tecilim bitti fakat 31 aralık 2024 e kadar yoklama kaçağı gözükmemem lazım degıl mi fotoğraf bırakıyorum bende neden böyle ? yas 26

ösym tyt ayt girdim lisans yazıcam acıktan tecil olmaz mı cevap verirseniz sevinirim

Tecil bittikten sonra askere ne zaman giderim ?
  • OrcnnYlmzz O kullanıcısına yanıt

hocam 22 temmuz 2024 tecilim bitti önlisans mezunuyum tyt ayt girdim lisans yazcam ama benım yoklamam 31 aralıga kadar değil mi ?

Tecil bittikten sonra askere ne zaman giderim ?
  • Arkadaşlar selam benim de bir sorum olacak temmuz 2017'de üniversiteden mezun olduktan sonra yoklama kağıdı geldiği için askerlik şubesine gitmiştim ağustos 2017'de yüksek lisansa baslayınca tecilim oldu daha sonra o okuldan ayrıldım 2021 aralıkta acemi birliğim belli olmuş ama ben o sırada tecilliydim aralık 2024'e kadar. Şimdi mezun oldum ve askerlik durum belgemde 19 eylüle kadar ilişkisi yoktur diyor ama aralık 2021'e kadar sevk basvurusunda bulunun yazıyor ben hayatımda muayeneye bile girmedim kilo sınırının da üstündeyim benim ne yapmam gerekiyor. Tecilliyken de 2021 yılındaki bu sınıflandırma sonucum görünmüyordu edevlette hatta 1 ay önce bile görünmüyordu dün tesadüfen gördüm.

• Kartes35 K kullanıcısına yanıt

Yoklama yapılmadan sınıflandırma olmaz. 2017de veya daha sonra aile hekimine falan gittiyseniz onu sayarlar.

Bu zamana kadar tecilli olduğunuz için sistemde görünmez.

Sınıflandırmanız daha önce yapıldığı için sevk belgesini sadece şubeden alabilirsiniz.

Bu arada TSK sağlık yeteneği yönetmeliğindeki boy-kilo tablosundaki sınırlar esnebiliyor. Üst sınırı +30; alt sınırı -10 kadar esnetebiliyorlar.

Tecilim aralık 2024 bitiyor. Yoklama başvurumu 2025 haziran yapsam 2025 kasımda mı giderim yoksa 2025 ağustos celbiyle mi yollarlar? 2025 Kasımda askere gitmek istiyorum çünkü ağustos 2025 kpss sınavı olacak. 5 ay yoklama kaçağı olmayı göze aldım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Yoklama kaçaklarını başvurdukları celple alıyorlar, daha erken değil.

Hocam o zaman 2025 haziranda başvururusam 2025 kasımda alınacağım askere değil mi? Bir de haziranda yoklamamı yaptığim an yoklama kaçağı durumu ortadan kalkiyor mu?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar askerlik sınıflandırmam varken erteletmiştim. Gideceğim yer belli. 20/9/2024 tarihinde tecilim bitiriyor. Hangi celp döneminde giderim acaba?

• 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.