Arkadaşlar benim askerligim ertelenmişti son tarih 28 / 12 / 2024 yazıyordu o süre geçti ama hala o yazı var ve yoklama yapamıyorum bunun sebebi nedir? |
Tecil bittikten sonra askere ne zaman giderim ? (56. sayfa)
-
-
Sağlık nedeniyle mi ertelenmişti? (Yani kuruldan ertesi yıla bırakma kararı mı çıkmıştı)
-
evet ertesi yıla bırakma kararı cıkmıştı 28 son gündü ertelemenin
-
Sizin edevletlik işiniz yok. Ya şube ya aile hekimi tekrar hastaneye sevk ediyor diye biliyorum. Tekrar muayene olacaksınız. 30 Aralık pazartesi bakarsınız.
-
ben şimdi yoklama yaptırdım muayene oldum askerlik hizmet tercihini yaptım sınıflandırmanız bekleniyor diyor şimdi benim yapmam gereken başka bir iş var mı sadece bekleyecekmiyim. askerlik durum belgesinde de 2025 mayısa kadar ilişiği yoktur diye yazmaya başladı
-
bu islemleri yaptirmadan once ne yaziyordu?
-
31 aralık 2024 e kadar ilişiği yoktur yazıyordu
-
Beklicen artik mayisa kadar, sonrada mayis celbinde hangi ay cikarsa artik. -
bu arkadaş mayısa kadar bekledi sonra çıkan yeri begenmez ise bedelli yapmaktan yararlanabiliyor dimi hocam
-
Evet, ztn altta yazar bedelli hakkiniz var gibisinden. -
Son güne bırakmam oldukça sorumsuzca bir davranış oldu ama bu sistem e-devlet'te var diye anlık hallolur zannediyordum, süreç hakkında pek bir bilgim yoktu. Yoklama Başvurusu Süreç Takibi sayfası ve Hizmet Tercih İşlemleri 404 hatası veriyor, muhtemelen muayenemi henüz olmadığım içindir. Ancak yine de sormak istiyorum, yarın muayenemi olduktan sonra ve bu da sisteme düştükten sonra direkt olarak tercih yapabiliyor muyum yoksa arada onay bekleyen başka kurumlar da var mıdır? Askerlik şubeye mi gitmeliyim?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fxandmore -- 30 Aralık 2024; 20:28:16 > -
quote:
Orijinalden alıntı: a-f-hKesin kayıt sonrası tecil hakkı kazanılıyor. Sınava girmek (veya sınava gireceğini belgelemek) geçici de olsa erteleme imkanı sağlar mı onu şubeyle görüşünüz.
Hocam/Komutanım merhaba tam tarihini hatırlamıyorum ama 2024 içinde en son baktığımda tecilliydim ama 2024te bitiyordu heralde askerlik zamanı gelince çağırırlar çağrıldığımda giderim demiştim. Anlaşılan 24'ün sonuna kadar benim başvurmam gerekiyormuş.
Şimdi bugün üst üste iki mesaj geldi.1. Mesaj yoklama işlemlerini yıl sonuna kadar yapmalısınız mesajı... Bu 25'i mi kapsıyor yoksa geç mi gönderildi? 2.Aynı anda gelen mesaj "Yoklama kaçağı olarak takibiniz yapılmaktadır" bunu görünce irkildim hemen başvuru yaptım. Şimdi bana ceza keserler mi? Kaç günlük gecikme cezası kesilir? İtiraz edebilir miyim çünkü bana hiç önceden bildirim gelmedi haberim olunca derhal yaptım başvuruyu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aaaaa1111 -- 7 Ocak 2025; 2:39:4 >
-
Askerlik durumunuz 1 ocak öncesi, 31.12.2024e kadar ilişiği yoktur olarak yazıyorsa
1 ocaktan sonra ceza yazmaya başlamıştır.
Yoklama durumunu takip etmek sizin sorumluluğunuz olduğu için cezayı sileceklerini sanmıyorum.
Edevletteki sistem, kacağa düştüğünde SMS gönderiyor. Önceden haber vermiyor.
Buradaki duyuruları takip etmek gerekiyor.
https://www.msb.gov.tr/Askeralma/AsalDuyuruListe
Aile hekimleri de 10 ocak cumaya kadar grevde. 13 ocağa anca muayene olabilirsiniz. Ceza tutarını 13 ocağa kadar hesaplayabilirler. Olmadı yakındaki şubeyle görüşünüz.
Yoklama işlemlerini 28 şubata kadar tamamlarsanız mayıs - haziran - temmuz birinde askere (bedelli hariç) gitme durumunuz olacaktır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 7 Ocak 2025; 2:47:25 >
-
Çok saolun siz de olmasanız danışıcak kimse yoktu. Sistemde kaçak yazıyor kanun kaçağı oldum anlaşılan. Korku hikayeleri okudum hocam 20k 30k para cezası kesilenler olmuş! SMS kaçak durumu başladığında geliyor öyle değil mi? Buna göre eğer 6-7 sinde kaçaklık başladıysa 13 ünde yaptırsam 500-600 ödemeye razıyım
-
SMS de anında gelmeyebilir. Muhtemelen 1 ocaktan itibaren ceza yazmaya başlamıştır. Şuan günlüğü 46.32 TL. 20-30k için 3 sene falan kaçak olmak lazım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X