Daha önce yoklama yaptırıp sınıflandırmanız (gideceğiniz askeri birlik) belli olmadıysa sene ortasındaki birkaç aydan birsey olmaz. Ayrıca terkten dolayı tecil kullanırsanız bu sefer mezun olunca 2 yıl tecil kullanamıyorsunuz. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Tecil bittikten sonra askere ne zaman giderim ? (55. sayfa)
-
-
Hocam peki kaydi sildirdikten sonra ne olarak gozukucek benim askerlik durumum, universiteye kayit yaptirmama engel olucak sekilde yoklama kacagi vs. yazar mi ? Ayrica terkten dolayi ertleme yaptirirsam mezun olunca erteleme yaptiramayacagim konusunda emin misiniz? (daha once yoklama yaptirmadim liseden sinra direkt universiteye kayit oldum ve tecilim otomatik yapildi)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ricksanch -- 26 Aralık 2024; 18:30:51 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kayıt sildirdiğinizde 31 Aralık 2025e kadar ilişiği yoktur'a döner (sisteme düşmesi birkaç hafta sürebilir). Ondan sonra gider başka bölüme kayıt yaptırırsınız.
Burada yorumlarda denk gelmiştim.
https://youtube.com/watch?v=xz6OP0_oNQE&lc=UgxQMuEFuw_w2G60Aul4AaABAg&si=sG3mYD1LdyhATQZN
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Evet adam tam yazmamış ama bahsettiğiniz anlamına geliyor,ben iki farklı askerlik şubeyle konuşunca ikiside bana terkten sonra tecil uzatmasını kullanırsın ondan sonra kayıt yaptırırsın dendi o yüzden şuan ne yapacağımı bilmiyorum
Bu konu hakkinda baska bir bilginiz var mi? Terkten sonra ertleme kullanilinca bir daha mezun olunca yine kullanilabiliyor mu diye?
Merhaba @a-f-h hocam ben askerlik tecili için sevk döneminde tezli yüksek lisansa kaydoldum.(sınıflandırmam belli olmuştu) 3 yıl 4 ay tecil aldım. Ama derslerin hiçbirine katılmadım. Sadece kayıt yaptırdım. önümüzdeki bahar dönemi azami sürede son dönemim olacak. Şimdi ben tezsiz yüksek lisans için herhangi bir üniversiteye kayıt yaptırırsam diğer üniversitede kaydım silindiğinde tezsiz yüksek lisans ile o süreyi tekrar aynı şekilde uzatabilir miyim. Yoksa tecil bitince sınıflandırma dönemi mi dikkate alınır. Bu arada tecilim kaydım devam ettiği sürece 21 kasım 2026 da sona eriyor. Yani bakaya kalmadan kayıt yaparsam tecilim uzar mı diğer üniversitede ki kaydım silinirse.
Bir de olurda tecil alamazsam, sınıflandırmam belli olduğu için tecil biter bitmez askere mi gitmem gerekecek. hangi gün biterse o gün teslim mi olmam lazım birliğe. Yoksa en yakın askerlik celbinde de mi birliğe katılmam gerekecek.
-
@Armageddom751
Daha önce yüksek lisans mezuniyetiniz yoksa tezsiz yüksek lisans da tecil sağlar (tabi max 32 yaş sınırına kadar). Bakaya kalmadan yeni bölüme kaydolmanız lazım.www.msb.gov.trKamu Personeli Yüksek Lisans Staj Aday Memur vb Olanların Ertelemeleri MSB | T.C. Millî Savunma Bakanlığıhttps://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/kamu-personeli-yuksek-lisans-staj-aday-memur-vb-olanlarin-ertelemeleri
Sınıflandırma belliyse (er çıktıysanız) tecil bitimi/bozumu/düşümünü takip eden gidecek ilk grupla askere alıyorlar. Yedek subay ve yedek astsubay çıkanlar ise sıradaki celbin ilk grubuna alınıyor. Zaten tecil düştüğünde askerlik durum belgenizdeki xx tarihi de güncellenir.
Birden fazla yüksek lisans programına kaydolmak sorun olmuyor diye hatırlıyorum. Şimdiden tezsize kaydolun derim. Ne zaman kaydınız silinir, ne zaman askerlik şubeye bildirilir, hangi gruba denk gelirsiniz muamma. Birkaç haftaya 2025 celp ve sevk dönemleri/grup tarihleri açıklanır.
@ricksanch
Son gördüğüm örnek yukarıda resmini attığım.
-
Kusura bakmayin tekrar soruyorum ama bundan baska gordugunuz aklinizda kalan baska bir ornek var miydi anlaminda sormustum ,suan bulup atmaniz icin degilde aklinizda kalan belki vardir diye
merhaba benim 31 aralığa kadar yoklama yapmam gerekli ancak ben yks 25 e girmek istiyorum şunu kesin anladım ilk önce bir yoklama kaydını 31 e kadar yapmam gerekli ama bundan sonrası için sınava girip tecil şansım var mı eğer 2025 haziran ayına kadar askerliğe almazlar ise sınava girebiliyorum agustosa kadar almazlar isede kayıt yaptırabilirim bu şansı mı zorlamak istiyorum ama tüm bunlar olmaz isede bedelli yapma şansımda var param hazır senden ricam bana bir yol haritası çizer misin abi
-
Hizmet tercihini yaparsınız
Celp tercihinde en uzak aydan en yakına doğru sıralarsınız
Mayıs 2025e kadar sivilsiniz ama sonrası şansınıza kalmış.
Eğer Eylül-ekime kadar askerlik çıkmazsa üniversite kesin kaydıyla tecil alabilirsiniz.
Amaç, kesin kayıt öncesi yoklama kaçağı veya bakaya düşmemek.
öncelikle ilği ve alakan için çok teşekkür ederim birkaç sorum daha olucak bunları kesinleştirirsem çok rahatlayacağım. Ben normal yollar ile tecili zorlamak istiyorum şimdi 31,12,24 e kadar yoklama yapmam şart yoklamayı hallettim işlem tercih kısmı açılınca burada normal uzun dönem 6 ay gibi seçip 12. aydan başlıyarak sıraladım diyelim her şey istediğimiz gibi gider agustosa kadar sivil kalırsam bizim plan sağlanıyor okula kayıt oluyorum ve tecil olmuş oluyor yani. Diyelim olmadı mayısta silah altına alıncağımız senaryo gerçekleşti ben bu durumda bunu gördüğüm zaman bedelli seçme hakkına sahip olabilecekmiyim.
Kesin kayıt olana kadar askerlik çıkmazsa tecil edebilirsiniz.
Bedelliye çevirme hakkınız saklı.
Merhaba arkadaşlar, yaş sınırı(28) nedeniyle tecilim 31.12.2024 tarihinde bitiyor ancak mezuniyet icin 2 dersim kaldı ve bu derslerden birini sadece bahar döneminde alabiliyorum, dolayısıyla şimdi başvurup Mayıs celbine tabi olursam askerlik sebebiyle okulu en az 1 sene daha uzatmış olacağım. Yurtdışında bulunduğum için ancak bu işe kafa yormaya başlayabildim.
Ayrıca para kazanmaya kesinlikle devam etmem gerekiyor. Yani askerliğimi ya yedek subay olarak yapmak, çıkmıyorsa da bedelli yaparak geçirmek istiyorum. Bedelli parasını karşılayabilirim ancak bunun için birkaç ay çalışmaya devam etmem gerekecek, çünkü ödemem gereken borçlarım da var.
Ne tavsiye edersiniz? Her türlü ASAL'a gideceğim, mezun olmam için erteleme ihtimali doğar mı? Doğmazsa ne tür bir yol izleyebilirim? Bir şekilde Ağustos'a atmam gerekiyor kendimi.
Teşekkür ederim.
Not: 96'lıyım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fxandmore -- 27 Aralık 2024; 18:5:17 >
-
tamamdır hocam buğün tüm işlemler bitti hizmet tercihi aktif olunca 31,12,24 e kadar vakit tanımış 4 gün var yani o zamana kadar onuda hallederim sıralamayı 12.aydan arkaya doğru yapıcam agustos arkasına atarsa plan tutuyor atmaz isede bedelli yapıcaz artık rotayı bu şekilde oluşturuyorum bu şekilde bedelli filan seçebilirim yani dimi 2025 yılı içinde istediğim durum olmaz ise. Bu planın işleyişinde sıkıntı olmaz değil mi yani hocam. Cevapların için teşekkür ederim
-
Yoklama 31 araliga kadar yapilmali derse askerlik durum belgesinde ne yazar bilginiz var mi? 31 Araliga kadar askerlikle iliskisi yoktur mu yazar? universite kayitta askerlik durum belgesi isteiyorlar diye soruyorum.
@fxandmore
Şuan yapacağınız şey yoklama işlemlerini 31 aralığa kadar tamamlayıp hizmet ve celp tercihinde olabilecek en uzak aydan en yakına doğru sıralamak. Mayıs 2025e kadar sivilsiniz ama sonrası şansınıza kalmış.
Yedek subaylık çıkabilmesi için lisans mezunu olmanız lazım. Hizmet tercihinde akademik olarak en üst mezuniyetiniz neyse onun üzerinden değerlendiriliyorsunuz. Bundan önce lise mezunu iseniz er; önlisans mezunu iseniz yedek astsubay çıkabilir. Okulun bitmesine 1 sene daha sürecekse o zamana kadar sınıflandırmanız olmaması çok düşük ihtimal.
Msb'nin sitede sss kısmında şöyle bir soru-cevap var.
quote:
SORU: 29 yaşındayım dört yıl süreli yükseköğretim kurumunda halen öğrenim görmekteyim ve 30 yaşında (2023 yılı içerisinde) mezun olabilecek durumdayım. 28 yaşından büyük olmam sebebiyle askerliğim öğrenciliğim nedeniyle ertelenmedi ve 01.01.2022 tarihinden itibaren yoklama kaçağı olarak aranmaktayım. Yükseköğrenim kurumundan mezun olmama müteakip askerliğimi mezuniyetim nedeniyle erteletebilir miyim? Ayrıca, 2024 yılı içerisinde yurt içinde yüksek lisans eğitimine de başlarsam öğrenciliğim nedeniyle askerliğim yeniden ertelenir mi?
CEVAP: Askeralma Kanunu’nun 20’nci maddesi ikinci fıkrası gereğince yükseköğretim görenlerin öğrenciliği nedeniyle askerlikleri 28 yaş sonuna kadar ertelenmektedir. 28 yaş sonuna kadar mezun olamayanlardan yoklama kaçağı veya bakaya durumuna düştükten sonra mezun olduklarını belgeleyenlerin askerlikleri 32 yaş sınırı dikkate alınarak mezuniyet tarihi itibariyle 2 yıl süre ile ertelenebilmektedir. Yüksek lisans eğitimi alanların öğrenciliği nedeniyle askerlikleri ise 32 yaşını doldurdukları yılın sonuna kadar ertelenebilmektedir. Yukarıda açıklanan hususlar doğrultusunda; yoklama kaçağı olarak aranmanıza rağmen 2023 yılı içerisinde mezun olur iseniz, mezuniyet tarihinden itibaren 2 yıl süre ile askerliğiniz ertelenebilecek ancak, yoklama kaçağı kalmak suçundan hakkınızda cezalı işlem yapılacaktır. Erteleme süresi içerisinde yüksek lisansa kayıt yaptırmanız halinde ise 32 yaş sonu sınırı dikkate alınarak askerliğiniz öğrenciliğiniz nedeniyle yeniden ertelenebilecektir.
Yurt dışında 1095 günü çalışma izniyle geçirenlere dövizle askerlik hakkı tanınıyor. Uzaktan eğitim diye birsey veriyorlar ama içeriğini bilmiyorum. Bot bağlamadan askerlik yapıyorsun.
@ricksanch
Kayıt silinirse otomatik 31 aralığa atıyor. Bir tarafta kayıt sildirip diğer tarafa kaydolmaniz muhtemelen 1 haftanızı ya alır ya almaz. Size sıkıntı çıkaracak bir durum olmayacaktır.
@sabribey58
Bedelliye çevirebilirsiniz. Hizmet tercihini bedelli olarak doldurup ilgili bankalardan birine bedelli ücretini yatırıp bedelliye çevireceksiniz.
Ama şunu da söyleyeyim,
Mesela 25 Nisanda sınıflandırma açıklandı. 6 mayısa sevk tarihiniz çıktı diyelim. Bedelli ücretini 6 mayısa kadar yatırmanız lazım. Bakaya kaldıktan sonra standart bedelli ücretinin yanına ek bedel de çıkıyor.
-
çok çok sağol. Yani ben şimdi hizmet tercihini uzun dönem gibi yapsamda uzun dönemin sınıflandırma tarihi açıklandı istediğim tarih gelmediği vakit yine e devlett üzerinden bedelliye çeviricem yoksa askeri merkeze mi gidip çeviriğcem
2.olarakta uzun dönem askerliğin sevk tarihinin son gününe kadar bedelli çevirme şansım var yani böyle anladım
-
İlk önce edevletten denersiniz, olmazsa şubeden halledersiniz. Sevk tarihine kadar parayı ödemeniz lazım.
eyw tüm sorularıma cevap verdin Allah razı olsun. Şimdi gidiyorum hizmet tercihini uzun dönemden sıralıyorum inşALLAH planladığım gibi olur ve üni kayıt sonrasına sevk tarihi kalır olmaz da kayıttan önce sınıflandırma gelirse sevk tarihine kadar bedellimizi yatırır üniye kayıt oluruz 2026 yılınında okul tatil dönemlerinde bedelliyi yaparız büyük ihtimal bedelliyi tatil vakitlkerine denk getiririm çok daha iyi olur bu şekilde planladım şuan planıon son halinde hiç bir sıkın tı yok dimi hocam. başını çok agrıttım hakkını helal et.
-
Son dersimi 24-25 Mayıs'taki sınavla vermiş oluyorum, dolayısıyla Mayıs'tan sonraki sonraki sevk dönemleri çıkmadıkça pek bir iş görmüyor olacak. Öyle olursa da muhtemelen bedelliye çeviririm. Mayıs'a kadar işime ara vermeyeceğimi bilmek güzel.
Bilgilendirme için çok teşekkür ederim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X