Şimdi Ara

Tecil bittikten sonra askere ne zaman giderim ? (53. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.066
Cevap
24
Favori
163.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

En yakın askerlik şubesiyle bir görüşün. Zaten sevk belgesini almak için de şubeye gitmeniz gerekecek. Sıradaki grup 19 eylül ile sevk olacak, onunla da alabilirler. 17 ekime de kaydırabilirler.

• Tietze sendromum var. İltihaplı göğüs kafesi hastalığı. Bu askerlikten muaf olur mu? Romatizmal bir hastalık.
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

Çok teşekkür ederim. Peki celp dönemi seçebilir miyim? Yoksa kendisi mi atar?

• Kosanbaris K kullanıcısına yanıt

Müsait bir grupla askere alınırsınız. Bu 19 eylül de olabilir 17 ekim de. Onu şubeye sorarsınız.

• Merhabalar, ben 16/06/2023'te Lisans eğitimimden mezun oldum. 2023 Eylül ayında yurtdışında yüksek lisansa başladım. Bu ay içinde öğrencilik evraklarımı konsolosluğa vereceğim ve yüksek lisans için kaç yıl daha tecilli olarak gözükeceğim? Ayrıca o süre bittikten sonra yine 1 yıl daha MEZUN/TERK ERTELİ şeklinde gözükebilecek miyim?

Tecil bittikten sonra askere ne zaman giderim ?

• batinumutpinar B kullanıcısına yanıt

https://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/kamu-personeli-yuksek-lisans-staj-aday-memur-vb-olanlarin-ertelemeleri

Yurtdışı yüksek lisans için 3 yıl erteleme veriliyormuş.

Lisans mezun tecili, 16 haziran 2025e kadar geçerli. O tarihten sonra geçerliliği olmayacak.

Anladım hocam, ben en yakın zamanda yüksek lisans ertelemesi için belgelerimi vereyim başım ağrımadan. Teşekkürler en azından 2026ya kadar garantiye aldık

• Ben 1999 doğumluyum 4 yıllık lisans bölümü mezunuyum 15 ağustos 2024'te tecillim bitti ve şöyle yazmaya başladı 31 aralık 2024 e kadar yoklama zamanınız var şimdi ben tekrar erteletmek istemiyorum yoklamayı aralık ayında yaptırsam sıkıntı olur mu ceza alır mıyım
  • Muh3232 M kullanıcısına yanıt

31 aralığa kadar yoklama işlemlerini tamamlamak için süreniz var, herhangi ceza durumu şuan için yok. Zaten cezaya düşseniz SMS'i gelirdi.

Yarın yoklamanızı tamamlasanız şubat 2025ten önce gitme ihtimaliniz yok. Bir an önce aradan çıksın diyorsanız yoklamanızı yaptırabilirsiniz.

Aralık ayında yoklamayı tamamlarsanız en erken mayıs 2025e gitme durumunuz olur.

sağolasın aga kpssye girdimde aralıkta tercih var ondan sorayım dedim dün mesaj atmışlarda yoklama dönemindesiniz 31 aralıka kadar yoklamanızı yaptırın diye şimdi askerlik şubesini aradım bi problem yok dedi bilgilendirme amaçlı atmışlardır dedi

• Arkadaşlar selamlar herkese,

6 Ocak 2025 tarihinde tecilim bitecek. Bitince yoklama kaçağı olmuyorum değil mi? 2025 yılının sonuna kadar yoklama yaptirmam gerekiyor.

Bedelli askerlik yapacağım da şöyle bir şey mümkün mü acaba:

6 Ocak 2025 de tecilim biter

Kasım 2025 gibi yoklama yaptırıp bedelli olarak 2026 içerisinde giderim.

Bedelli askerlik için tecil bitmeden yoklama yaptırmak gerekiyor yoksa hakkınız yanıyor gibi şeyler duydum da size danışmak istedim

• Felina. kullanıcısına yanıt

https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/a21ffd41faaf4dfaa85faafd90eda658

Bunun 2025 olanı önümüzdeki aralık ayında yayınlanır. Değişiklik olmazsa 31 aralık 2025e kadar süreniz olacaktır.

Bakaya / yoklama kaçağı bile olsanız (ekstra ücret çıksa da) bedelli hakkınız var.

Askerlik şubesini aradım memur dediki. Benim yoklamam 31 Aralık 2024 bitiyor. Ben yoklamamı 2025 mart yapsam beni mayıs celbiyle mi gönderirler yoksa agustos mu diye sordum. Adam ağustos celbi de olabilir dedi. Doğru mu bu?
  • maxpayne455 M kullanıcısına yanıt

https://www.msb.gov.tr/Askeralma/AsalDuyuruListe

Burayı takip edersiniz, şubat ayında mayıs 2025 celp duyurusu açıklanır. 2. Maddesinde

Alıntı

metni:
    Mayıs 2025 sınıflandırma döneminde silahaltına alınmak isteyen yükümlülerin, 28 Şubat 2025 (dâhil) tarihine kadar yoklama ve askerlik hizmet tercihi ile celp tercihini e-Devletten veya en yakın askerlik şubesine müracaat ederek yaptırmaları gerekmektedir.

Bu yazarsa, 1 mart sonrası otomatik olarak ağustos celbine kalacaktır.

Ayrıca aralık ayında, 2025 sevk takvimi açıklanırsa tablo altında dipnot olarak yazarlar. 2024 olanına bakabilirsiniz.

https://www.msb.gov.tr/Content/Upload/Docs/asal/2024_Siniflandirma_Faaliyet_Takvimi.pdf

Hocam ben 2025 kasımda gitmek istiyorum. 2025 ocak ayı itibariyle yoklama kaçağı olacağım. Cezamı ödemeye razıyım. 2025 haziranda başvuru yapsam beni kasımda mı yollarlar yoksa yoklama kaçağı olarak başvuracağım için direk ağustos celbiyle mi yollayacaklar?

• maxpayne455 M kullanıcısına yanıt

https://forum.donanimhaber.com/yoklama-kacagi-ne-zaman-askere-gider--159730068

Bu forumdaşı takip edebilirsiniz. Yoklama işlemlerini yapmış, askerlik durum belgesinde 1 şubat 2025 yazıyor. En azından şubata kadar bekleyecek.

Merhabalar hocam.

Aöf Lisans güz döneminden tek ders kaldı. 2025 aralık 28 yaşın sonuna kadar E devlette tecil gözüküyor. Bu zamana kadar her dönem hep aktiftik fakat kayıt ücretlerinin bir hayli artması nedeniyle bu önümüzdeki güz ve bahar dönemlerinde 2 dönem pasif kalmayı düşünüyoruz. Duyduğumuza göre 4 dönem kayıt yenilenmezse kayıt siliniyormuş. ve kayıt silinmediği sürece pasif öğrenci de olunsa E-devletteki tecilimiz bozulmuyormuş.Bizim aklımızdaki 2025 yaz okulunda o tek dersi verip mezun olup 2 ay içinde askerlik şubesine giderek mezun olduğumuz tarihten itibaren 2 senelik tecil hakkımızı kullanmak ve 2027 aralık ayında yoklama işlemlerini yaptırıp en erken 2028 mayıs ayında birliğimize teslim olmak.

Sorularımız

1)Aöf Dönem dönem Pasif kalınsa bile Kayıt silinmediği sürece E-devlette tecil sorunsuz kesin olarak devam eder mi?

2)Şimdi biz 2025 yaz okulunda değilde 2024 güz döneminde mezun olsak yine 2025 ocak veya şubatta mezun olmuş olacağız ve 2027 ocak şubata kadar 2 sene tecilimiz yapılabilecek ve 2027 aralık ayına kadar yoklama işlemlerini yaptırabileceğiz ve para cezasına uğramayacağız.Fakat tecilimiz 2027 başında biteceği için atıyorum bir işyerine askerlik tecil belgesi verme konusunda sıkıntı yaşarmayız? Yani yaz okulunda 6 ay daha geç bitirmenin bu açıdan bize bir avantajı olur mu?

3)Şimdi yaz okulunda oldu ki o tek dersi veremedik. Mezun olabilmek için 2025 güz dönemine başvuracağız ve 2025 aralık ayında yine yoklamamızı yaptıracağız.Peki sonra 2026 ocak veya şubat ayında mezun olsak.Ondan sonra askerlik şubesine gidip 2 senelik tecil hakkımızı kullanmak istiyoruz desek kullanabiliyor muyuz? Yoksa 2026 yılana kaldığı için mezuniyet sonrası 2 senelik verilen tecil hakkımız yanmış mı oluyor?

4)Şimdi 2025 yaz okulunda bitirdik.2 sene tecil sonrası da 2027 Aralık’ta askerlik yoklamamızı yaptırdık.Fakat 2028 Mayıs ayında birliğimize teslim olmadık.2028 Eylül ayında tekrar yoklama yaptırdık. Bu durumda şimdi bize 2028 Ocak’tan itibaren mi para cezası kesilir? Yoksa birliğimize teslim olamamız gereken 2028 Mayıs ayından tekrar yoklama yaptıracağımız 2028 Eylül tarihi aralığında mı ödememiz gereken bir ceza çıkar?

Teşekkürler...

• Kardeşimin AÖF kaydı var, 2024 şubatta ve eylülde kayıt yenileme yapmadı. Tecili hala devam ediyor.

Mezun tecilini, yoklama kaçağına bile düşseniz kullandırıyorlar.
    quote:

Soru : 29 yaşındayım dört yıl süreli yükseköğretim kurumunda halen öğrenim görmekteyim ve 30 yaşında (2023 yılı içerisinde) mezun olabilecek durumdayım. 28 yaşından büyük olmam sebebiyle askerliğim öğrenciliğim nedeniyle ertelenmedi ve 01.01.2022 tarihinden itibaren yoklama kaçağı olarak aranmaktayım. Yükseköğrenim kurumundan mezun olmama müteakip askerliğimi mezuniyetim nedeniyle erteletebilir miyim? Ayrıca, 2024 yılı içerisinde yurt içinde yüksek lisans eğitimine de başlarsam öğrenciliğim nedeniyle askerliğim yeniden ertelenir mi?

Cevap : Askeralma Kanunu’nun 20’nci maddesi ikinci fıkrası gereğince yükseköğretim görenlerin öğrenciliği nedeniyle askerlikleri 28 yaş sonuna kadar ertelenmektedir. 28 yaş sonuna kadar mezun olamayanlardan yoklama kaçağı veya bakaya durumuna düştükten sonra mezun olduklarını belgeleyenlerin askerlikleri 32 yaş sınırı dikkate alınarak mezuniyet tarihi itibariyle 2 yıl süre ile ertelenebilmektedir. Yüksek lisans eğitimi alanların öğrenciliği nedeniyle askerlikleri ise 32 yaşını doldurdukları yılın sonuna kadar ertelenebilmektedir. Yukarıda açıklanan hususlar doğrultusunda; yoklama kaçağı olarak aranmanıza rağmen 2023 yılı içerisinde mezun olur iseniz, mezuniyet tarihinden itibaren 2 yıl süre ile askerliğiniz ertelenebilecek ancak, yoklama kaçağı kalmak suçundan hakkınızda cezalı işlem yapılacaktır. Erteleme süresi içerisinde yüksek lisansa kayıt yaptırmanız halinde ise 32 yaş sonu sınırı dikkate alınarak askerliğiniz öğrenciliğiniz nedeniyle yeniden ertelenebilecektir.

https://www.msb.gov.tr/Genel/icerik/sikca-sorulan-sorular
    Askeralma Genel Müdürlüğü - > Öğrenci İşlemleri kısmına bakabilirsiniz.

Yoklama kaçağı veya bakaya kaldığınız günden itibaren para cezası yazmaya başlarlar.
    Mesela,
    Askerlik durum belgenizde tarih, 31 aralık 2025 ise eğer yoklama yapılmamışsa 1 ocak 2026dan itibaren ceza yazmaya başlar. Yoklamadan kastım sağlık muayenesinden geçmiş olmanız lazım. Sadece Edevletten yoklama başvuru formunu doldurmak yetmiyor.
    Ya da
    17 ekimde birliğe sevk olmanız lazımdı, ama gitmediniz. 17 ekimden itibaren ceza yazmaya başlar.

Birliğiniz belli olduktan sonra (sınıflandırma olduktan sonra) bir daha yoklama - aile hekimi muayenesi ile işiniz olmayacak.

Hocam Aöf Tecil 31.12.2025

1. Alternatif

2025 Ağustos sonu yaz okulunda tek dersi verip mezun olunursa 2027 Ağustos sonuna kadar 2 sene tecil ve 2027 31 Aralık yıl sonuna kadar hiç kaçağa düşmeden yoklama aile hekimi muayene sonrası 2028 Mayıs ayında bakaya kalmadan birliğe teslim olma

2. Alternatif

2025 Yaz okulunda tek dersi vermeyip mezun olmayarak 2025/26 güz dönemine kalmak fakat tecil 31.12.2025’e kadar olduğu için Aralık ayında yine kaçağa düşmeden yoklama ve aile hekimi muayene sonrası 2026 Ocak sonu tek dersi verip mezun olup 2028 Ocak sonuna kadar 2 sene tecil ve 2028 31 Aralık yıl sonuna kadar kaçağa düşmeden tekrar yoklama ve aile hekimi muayene sonrası 2029 Mayıs ayında bakaya kalmadan birliğe teslim olma

Hocam şimdi bu 2 alternatif içinde 1 sene tecil oynuyor.

Sorularımız

1) 2. alternatif için 2025 Aralık’ta yoklama aile hekimi muayenesi yaptığımızı düşünerek 2026 Ocak sonuna Biz Mezun olana kadar Birliğimizin belli olup teslim olma durumunuz o kısa zaman içinde kesinlikle olmaz değil mi? O konuda 2026 Mayıs ayına kadar rahatız.

2) Yine 2. alternatif için 2025 sonu Yoklama ve muayene sonrası 2026 Ocak’ta 2 sene mezun tecili yapılırsa 2028 Ocak ayına gelindiğinde 2028 Aralık Yıl sonuna kadar tekrar yoklama hakkımız devam ediyor mu yoksa 2025 Aralıkta bir kere yoklama yaptırdığımız için 2028 Aralık sonuna kadar tekrar bir yoklama süresi verilmez mi?

3) 2. alternatif için 2 sene sonunda mezun tecili 2028 Ocak’ta dolduğunda yoklamaya gerek kalmadan otomatik olarak 2025 Aralık’ta ki yaptırdığımız yoklamamız tekrar devreye girerse ve yine 2028 Mayıs’ta birliğe teslim olma durumu çıkacaksa bizim kafamızda planladığımız ekstra bir sene tecil durumu o halde olmuyor mu?

4)Hocam bir de bunların dışında belden dizden ayaktan bazı sağlık sorunlarımız var Yoklama sonrası aile hekimi kendisi veya bizim itirazımızla bizi hastaneye sevk ederse Hastene sonuçları çıkmadan Tecilimizin son günü geçip yeni yıla kalırsa yeni yılda yoklama kaçağı sıkıntısı yaşar mıyız yoksa resmî hastane süreci sürdüğü için bu durum bizi etkilemez mi onu da ayrı bir merak ediyoruz..

• quote:

Orijinalden alıntı: karizmaaa1907

Hocam Aöf Tecil 31.12.2025

1. Alternatif

2025 Ağustos sonu yaz okulunda tek dersi verip mezun olunursa 2027 Ağustos sonuna kadar 2 sene tecil ve 2027 31 Aralık yıl sonuna kadar hiç kaçağa düşmeden yoklama aile hekimi muayene sonrası 2028 Mayıs ayında bakaya kalmadan birliğe teslim olma

2. Alternatif

2025 Yaz okulunda tek dersi vermeyip mezun olmayarak 2025/26 güz dönemine kalmak fakat tecil 31.12.2025’e kadar olduğu için Aralık ayında yine kaçağa düşmeden yoklama ve aile hekimi muayene sonrası 2026 Ocak sonu tek dersi verip mezun olup 2028 Ocak sonuna kadar 2 sene tecil ve 2028 31 Aralık yıl sonuna kadar kaçağa düşmeden tekrar yoklama ve aile hekimi muayene sonrası 2029 Mayıs ayında bakaya kalmadan birliğe teslim olma

Hocam şimdi bu 2 alternatif içinde 1 sene tecil oynuyor.

Sorularımız

1) 2. alternatif için 2025 Aralık’ta yoklama aile hekimi muayenesi yaptığımızı düşünerek 2026 Ocak sonuna Biz Mezun olana kadar Birliğimizin belli olup teslim olma durumunuz o kısa zaman içinde kesinlikle olmaz değil mi? O konuda 2026 Mayıs ayına kadar rahatız.

2) Yine 2. alternatif için 2025 sonu Yoklama ve muayene sonrası 2026 Ocak’ta 2 sene mezun tecili yapılırsa 2028 Ocak ayına gelindiğinde 2028 Aralık Yıl sonuna kadar tekrar yoklama hakkımız devam ediyor mu yoksa 2025 Aralıkta bir kere yoklama yaptırdığımız için 2028 Aralık sonuna kadar tekrar bir yoklama süresi verilmez mi?

3) 2. alternatif için 2 sene sonunda mezun tecili 2028 Ocak’ta dolduğunda yoklamaya gerek kalmadan otomatik olarak 2025 Aralık’ta ki yaptırdığımız yoklamamız tekrar devreye girerse ve yine 2028 Mayıs’ta birliğe teslim olma durumu çıkacaksa bizim kafamızda planladığımız ekstra bir sene tecil durumu o halde olmuyor mu?

4)Hocam bir de bunların dışında belden dizden ayaktan bazı sağlık sorunlarımız var Yoklama sonrası aile hekimi kendisi veya bizim itirazımızla bizi hastaneye sevk ederse Hastene sonuçları çıkmadan Tecilimizin son günü geçip yeni yıla kalırsa yeni yılda yoklama kaçağı sıkıntısı yaşar mıyız yoksa resmî hastane süreci sürdüğü için bu durum bizi etkilemez mi onu da ayrı bir merak ediyoruz..

Hocam alt kısımda verilen bilgiler sanırım bizim kafamızda kurduğumuz ek bir sene tecil planımızı doğrular gibi sanki siz ne dersiniz..

@a-f-h

• 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.