Selam arkadaşlar. 19 Haziran 2021'de tecilim bitiyor. Güz dönemi yüksek lisans kesin kayıt tarihleri gördüğüm kadarıyla bu tarihten daha sonra, Temmuz gibi mesela.
Net bir bilgiye ulaşmak zor gibi ama deneyimli bir arkadaş vardır diye sormak istedim. Teşekkürler şimdiden. |
Tecil Bittikten Sonra Yüksek Lisans ve Bedelli Askerlik Hakkında Bilgiler
Tecil hakkınız sona erdikten sonra yüksek lisans eğitimine başlamayı düşünüyorsanız, askerlik tecilinizi bir kez daha uzatma hakkına sahip olabilirsiniz.
Yüksek Lisans ile 2. Kez Tecil
Tezli yüksek lisans programlarında normal eğitim süresi en fazla 2 yıldır. Bu süre zarfında yüksek lisans öğrencilerine askerlik tecili hakkı verilir. Ancak tezsiz yüksek lisans programlarında eğitim süresi 1 yıldır ve bu süre zarfında askerlik tecili verilmemektedir.
Yüksek lisans eğitiminiz sırasında tez yazmıyorsanız, eğitiminizi bitirdikten sonra tekrar tecil hakkınız bulunmamaktadır. Ancak yüksek lisans eğitiminizi tezli olarak tamamlarsanız, tez teslim tarihinden itibaren 1 yıl süreyle askerliğiniz tekrardan tecil edilir.
Tezsiz Yüksek Lisans Sonrası Askerlik Tecili
Tezsiz yüksek lisans eğitiminizi tamamladıktan sonra askerlik tecilinizi uzatmak için bedelli askerlik seçeneğini değerlendirebilirsiniz. Bedelli askerlik, askerlik hizmetini belirli bir ücret karşılığında yerine getirme imkanı sunan bir uygulamadır.
Bedelli askerlik başvuruları, Milli Savunma Bakanlığı tarafından belirlenen tarihler arasında kabul edilmektedir. Bedelli askerlik ücretinin tutarı ise her yıl değişmektedir.
Bedelli askerlik başvurusu yapmak için aşağıdaki şartları taşımanız gerekir:
- Türk vatandaşı olmak
- Askerlik hizmetinize başlamamış olmak
- Askerlik yükümlülüğünüzün bulunması
- Bedelli askerlik için belirlenen ücreti ödemek
Bedelli askerlik başvurusu yapmadan önce detaylı bilgi almak için Milli Savunma Bakanlığı'nın resmi internet sitesini ziyaret etmeniz önerilir.