Şimdi Ara

Tecil bozdurma sonucu sağlık kontrolüne girme sorunu? / Sonuçlandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Üst Bilgi: Skolyoz nedeniyle askerlikten muaf.

Mezuniyet sonuçlandıktan sonra E-Devlet üzerinde ki belgeyle diplomamı almadan askerlik şubesine gittim. Sağlık ocağına yönlendirip FTR polinikliğine yönlendirilmem içn belge doldurdular. Askerlik şubesine tekrardan gelerek Devlet hastanesine gitmem için kapalı mühürlü zarf verildi. Hastanede evrak kabul birimine zarfı açtırıp Baş hekim yardımcısına FTR sevki için hasta no alarak sevk yaptırdım. FTR doktoru muayene için röntgene yolladı. Röntgen çekildikten sonra Radyoloji uzmanında derece ölçümü için rapor istendi. Rapor sonucu çıktıktan sonra FTR doktoru rapor sonucunu heyete sunabilmek için Hasta Kuruluna yönlendirdi. Oradan çıkan belgeyi FTR bölümünde kuralına uygun yazarak doldurdular. Heyet Başkanı, askeri yasaya bakarak raporun geçerliliğini kontrol edip imza attı. Heyetin toplandığı güne randevu verildi. 5 gün sonra hastaneye giderek heyet önüne çıkarıldım. Gerekli kontrollerden sonra muaf raporu verildi ve askeriyeye belge götürmem istendi. Nihai karar posta ile yollanacakmış. E-Devlette askerlik işlemlerinde savaş harici muaftır belgesi aktif hale geldi.

Skolyoz görüntüm mevcuttu. Torokal Bölgede 29 derece ölçüldü.

Araştırma yaptıktan sonra tam cevabını bulamadım. 4 yıllık Lisans eğitimimi 10 gün sonra bitireceğim. 29 Şubat başvurusuna yetişirsem askeriyeye gitmek istiyorum. Fakat Skolyoz rahatsızlığım mevcut araştırmalarım da uzun bir kontrol süreci söyleniyor. Mayıs celbini kaçırıyorum. Bundan dolayı sağlık kurulundan geçersem bir sonraki olan Ağustos dönemine mi yazılmış oluyorum yoksa 2 yıl tecil etme hakkımı kullanabilme ihtimalim olacak mı?

Belki röntgen sonuçlarımı götürürsem askerlik şubesi gidebilir sonucunu doktora gitmeden verebilir mi? Üniversite hastanesine göre 33 derece skolyozum var. Omuzlar arasında eğrilik mevcut. Aramızda süreç hakkında bilgisi olan veya benim gibi durumda olanlar yardımcı olabilme ihtimaline karşı görsel ekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi banko121 -- 14 Mart 2018; 14:12:31 >

• Lisans mezunları, hiçbir sağlık problemleri olmasa bile, mezun olduktan sonra 2 yıl daha tecil yapma hakkına sahipler.

Skolyozunuz 33 derece ise, kesinlikle muaf olursunuz. Yönetmelik çok açık. Torakal (ilk resminiz) bölgede 26 derece ve üstü, lomber (ikinci resminiz) bölgede 21 derece ve üstü skolyozunuz varsa, askerlikten muaf oluyorsunuz.

Ben askerlik şubesine tecil için değil, askere gitmek için başvurdum. Revirde durumu anlattım, beni bir devlet hastanesine sevk ettiler. Ortopedi bölümde doktora göründüm, röntgen çektirdim. Ortopedi doktoru torakal bölgede 27 derece skolyozu saptadı. Konsültasyon (başka bir uzmana danışma) istedi. Radyoloji uzmanı torakal bölgede 28 derece skolyozu saptadı. Aynı hastanenin sağlık kuruluna sevk edildim. Kurulda 10 kadar doktor vardı. Tişörtümü çıkarttım, hepsi tekrardan baktılar. Önümüzdeki hafta sonucu alabileceğimi söylediler. Hafta başında gittim ve sonucu aldım. "Askerliğe elverişli değildir" sonucuna varmışlar. Sağlık kurulu sonucunu askerlik şubesine götürdüm. Onlar da askerlikten muaf olduğuma dair belgeyi bana verdiler.

Hastane kapalı bir zarf ile röntgen sonuçlarımı ve diğer belgeleri askerlik şubesine gönderecek ve askeriyedeki doktorların da incelemesinden geçecek diye düşünüyorum. 15 Ağustos'ta belgeleri askerlik şubesine teslim ettim ama hâlâ "Onay bekleme" diye bir şey çıkıyor e-Devlet'teki askerlik sorgulamasında. Askerlik şubesinden adresimi de aldılar, belgeler geleceği söylediler ama 5-6 aydır hiçbir şey gelmedi.

Sorgulama sonucum aynen bu şekilde gözüküyor;

Tecil bozdurma sonucu sağlık kontrolüne girme sorunu? / Sonuçlandı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Teşekkür ederim cevabınız için. Her şekilde elverişli dahi olsam en yakın teslim dönemine yetişemem gibi gözüküyor. Diploma aldığım gibi işlemlere başlayacağım öyleyse.

Skolyozla yaşamaya alıştım hayat şartlarında normal birey gibi davranabiliyorum. Askerlikten de korkum yok fakat tüm yaşamımda 5 kg üstü kaldırmamı doktorlar tavsiye etmiyor. Endişem bunu önemsememeleri olurdu. Bunu da şubede söyleyince demek ki gerekli kontroller yapılacak. Skolyoz olup geri hizmette görev yapanlar olduğunu da gördüm. Öyleyse bizler açısından fiziksel olarak zorlu bir süreç olmayacak gitsem bile.

İyi ve sağlıklı günler diliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: banko121

Teşekkür ederim cevabınız için. Her şekilde elverişli dahi olsam en yakın teslim dönemine yetişemem gibi gözüküyor. Diploma aldığım gibi işlemlere başlayacağım öyleyse.

Skolyozla yaşamaya alıştım hayat şartlarında normal birey gibi davranabiliyorum. Askerlikten de korkum yok fakat tüm yaşamımda 5 kg üstü kaldırmamı doktorlar tavsiye etmiyor. Endişem bunu önemsememeleri olurdu. Bunu da şubede söyleyince demek ki gerekli kontroller yapılacak. Skolyoz olup geri hizmette görev yapanlar olduğunu da gördüm. Öyleyse bizler açısından fiziksel olarak zorlu bir süreç olmayacak gitsem bile.

İyi ve sağlıklı günler diliyorum.

Skolyozu olan fakat askeriyenin sağlık yönetmeliğindeki şartlara uymayanlar askere alınıyorlar. Sağlık kurulunda bir arkadaşla tanıştım, 13 derece skolyozu vardı ve askere alındı. Yine de birçok şeyden muaf oluyorlar diye biliyorum. Örneğin, nöbet tutmuyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Benim daha yüksek ama kurulda önemsiz görürlerse eğriliği yinede gözle görülür olduğu için hafif bir askerlik yapmış olacağım. Keşke biran önce gitseydim 9 ay gibi süreç bekleyeceğim gitmek için.

Başka araştıranlar olabilir diye sizin gibi süreç bittikten sonra bilgilendirme yapacağım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.