Şimdi Ara

Tecrübe ettiğiniz Analog interconnect ara kablolar ve düşünceleriniz..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
5
Favori
4.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Başlıktan da anlayacağımız gibi ucuz veya pahalı fark etmez daha önce kullanıp "olumlu" veya "olumsuz" tecrübe ettiğiniz Analog Interconnect kablolar hakkında konuşalım...Mutlaka birbirimize faydası olacaktır...Kablo konusu hi-fi'da dipsiz bir kuyu her üretici kendi kablousunun diğerlerinden farklı ve daha iyi olduğunu söylüyor tabii ki kimse sütüm ekşi demez işte tam burada kullanıcı faktörü işin içine giriyor...En büyük referans aslında kullanıcılar o yüzden izlenimlerinizi yazarken kabloyla beraber kullandığınız sistemi de yazarsanız daha doğru sonuçlara ulaşabiliriz...

Benim kullandığım bazı kablolar;

1)Oxypure ultra high performance series oxy pga4201 = Kesinlikle bu fiyata muhteşem...En az fiyatının 3-5 kat üstü performans verdiği açık...

2)Chord Crimson Plus = Enteresan bir şekilde enstrümanlarda detaylı ve açık çalıyor fakat daha sıcak ve dingin ses seviyorsanız belki de bu köşeli ve mekanik detay sizi rahatsız edebilir..

3)Monster i-cable = Adından da anlaşılacağı gibi apple ürünleri için geliştirilmiş bir kablo ve bir ucu 3,5mm stereo diğer uçları da 2xRCA bu kablonun sesini seviyorum gerçekten çok doğal sesi var çok rahat dinliyorum her türlü şarkıyı bu kablo ile ve çok çok ucuza bunu başarabilen başka bir kablo bence yok (30 tl civarı fiyatı var :))

Benden şimdilik bu kadar interconnect kabloların sese olan etkileri çok büyük sizde tecrübelerinizi paylaşırsanız güzel bir topikimiz daha olur..

saygılar
    atalayalper,

• Bayagi bi kablo degistirdiniz sanirim. Su an sayilik bayagi bi kablonuz var. Bende sunu sorayim stereo icin optikmi daha iyi yoksa interconnectmi. Pioneer sclx71 ile pioneer bdp 51 fd kullaniyorum. Bunlara harman kardon 3490 stereo amfi pre olarak bagli. Kolonlar klipsch rf 82. Cd player olarakta pioneer blurayi kullaniyorum. Tavsiyeniz bu sisteme gore hangi yonde olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,
    Bundan bir önce Chord Crimson Plus ara kablo kullanmıştım,Aradığım detay mutlaka ama ( sayın Atalayalper,in bahsettiği gibi kablo gayet detaylı)benim aradığım o dinginlik özellikle sıcaklık(benim için sıcak olmazsa olmaz)ve metalik sesin rahatsız ediciliği bu kabloyla 5 aylık bir süreden sonra ayrılmama neden olmuştu,

sonrasında epey olumlu yorumlar okuduğum,ECOSSE NU DİVA ara kabloya geçtim,
    uzuuun sürelerde ayrılmamaya niyetliyim,
    ürünü 2.el almıştım,sanırım 220tl gibi bir rakamdı......
    sahnenin olabildiğince koyu (bu arada hoparlörler KEF iq1)olması sanırım herkesin istediği bir durumdur,
    kabloda kullanılan gümüşün etkisiyle üst frekanslar istediğim kadar parlak,çil çil
    detay açısından bence gayet zengin ama bu kabloyu bu kadar sevmeme neden olan
    SICAK çalması,sahneyi koyultması,alt frekansları abartmadan verebilmesi benim açımdan tarif edilemez....
    referansım olan,defalarca dinlediğim NAXOS gitar kayıtlarında sanatçının parmakları gitar tellerinden
    hareket ederken duyduğum o sıcak detaylar,nota geçişlerinin mükemmele yakın olması,
    hep hayal ettiğim tonları yakaladım,daha iyi bir cd transport/dac ikilisi belki ileride lambalı tercihi ile elde edebileceğim sesi düşünemiyorum.....

• quote:

Orijinalden alıntı: headbanger6

Bayagi bi kablo degistirdiniz sanirim. Su an sayilik bayagi bi kablonuz var. Bende sunu sorayim stereo icin optikmi daha iyi yoksa interconnectmi. Pioneer sclx71 ile pioneer bdp 51 fd kullaniyorum. Bunlara harman kardon 3490 stereo amfi pre olarak bagli. Kolonlar klipsch rf 82. Cd player olarakta pioneer blurayi kullaniyorum. Tavsiyeniz bu sisteme gore hangi yonde olur

Aslinda cok fazla kablo degistirmedim toplasaniz 4-5 dir...harman kardon ve klipsch rf serisi birlikteligi icin gumus karisimli hybrid yapida kablolar almayin bunlarla zaten parlak olan hoparlorleriniz daha fazla parlayacaktir...Bunun yerine saf bakir tercih edin...

atlas equator mk2, atlas equator superior, van den hul the wave, merlin mozart, audioquest cobra, g-snake...vs..vs.. Bunun gibi bir cok markayi hizli bir sekilde Futureshoptan getirtebilirsiniz..

• Burak, istedigin kabloyu tam olarak anlayamadim biraz daha tarif eder misin :)) iki ucu da mi 3.5mm? Foto olursa daha da iyi olur

• Hmmm burak senin tarife uygun monsterin, slink'in ve philipsin kablolarini hatirliyorum baska maalesef gozume carpan olmadi kardesim..

• En başarılı di-elektrik malzemesi nedir diye düşünen varsa cevap zaten belli de ben bir tablo buldum paylaşayım;

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu kablo sanırım.

Tecrübe ettiğiniz Analog interconnect ara kablolar ve düşünceleriniz..
  • mhb..kablolarla cok uzun zaman ugrasmıs biri olarak sırf size cevap yazmak icin uye oldum..kablo cok zor bir konu. sistemi kurduktan sonra odada son ayarları kablo ile yapıyorsunuz. ornegin: govdeli calan bir kablo sizin sistemde ve odada sesleri tasırıyor ve basslar uzamaya yapıp odayı ugultu sarıyor. hoparlor kucuk olsa ses yinede bozulmaya bilir. bilesenlerden herbiri kablonun sesini degistirebiliyor. cok pahalı kablolar bile sisteme gore asırı govdeli ,ince ve renkli hızlı yavas olabiliyor..sisteme uyumu cok onemli..peki tam dengeli ,ne ince ne cok govdeli ne cok parlak,,kontrollu naturel fiatı gercekci kablo hangisi derseniz? kimber select derim. arkadaslar.
  • Kimber select dinledim, hem kendi hemde baska sistemlerde, aq sky dinlememis olsam soylediginize %100 katilirdim. Yalniz sky dinlemis birinin transparan kablo deyimi hakkindaki fikirleri farklilasir. Audiogon da bir kullanici olmayan kablo diyordu sky icin guzel bir tanimlama idi. Bu arada select de sky da ust segmentte, fiyatli kablolar.
  • Burak sen enteresan bir baglanti yapiyosun o zaman galiba hmm :)) Cunku stereo baglanti yaparken video girisine ihtiyac olmaz be kardesim hala anlamadim belki de o yuzden boyle yaziyorum neden üçlü rca ariyorsun sonucta bir stereo amplin var (left+right channel) ve bunu bir kaynaga baglayacaksin baglanti seçenegi olarak da iki tarafi da rca veya bir tarafi cift rca diger tarafi tek 3.5mm olan olabilir byalinin ornek verdigi kablo gibi...

• 50 poundluk bir rca kablo ile 1000 poundluk bir kablonun ic kesitlerini inceledim aradaki yegane fark birinde teflon kullanilmis digerinde ucuz olaninda yani polyethylene kullanilmis....baska hic bir fark yok sadece gorsel olarak 1000 poundluk olan daha albenili....simdi insan soruyor kendine teflon ve polyethylene arasinda bu kadar fiyat farki olur mu piyasadaki bazi markalar ve modeller bence insafsizca pahaliya satiliyorlar

• asıl soylemek istedigim kabloyu iyisine gore degil sistemin gereksimine gore yani bizim nasıl bir ses istedigimize gore sececegiz. aynı kablo her sistemde farklı calacaktır. hep ayar ve dengeleme isi ornek tube anfiye solid kaynak gibi.
  • kabloyu pahalı kılan kullanılan bakır ve gumusun saflıgı ve teflon.
  • Kablo işinde şoyle de bir gözlemim var...kablonun yapisinda ne kadar cok eleman malzeme,ekranlama vs..varsa ne kadar cok katman varsa ses ozellikle insan seslerinin oldugu frekans araligi o kadar cok kapaniyor...Fakat tam tersi alt frekans ve ust frekanslar açiliyor hele ki bir de işin icine gumus girerse...

Her neyse ust seviye referans serilerinde de goruruz incecik kablolar var fazla ekranlanmamis, yalitilmamis kablolar ve denediginizde test ettiginde goruyorsunuz ki sanatci sarkiyi seslendirirken resmen ben burdayim diyor..uzun lafin kisasi cok fazla sarip sarmalanmis kablolarda bazi frekans bosluklari ve kayiplar oluyor...Ben sahsen cok fazla katmanli ve duble yalitilmis kablolarin giriş seviyesi Sistemler icin cok yanlis secim olabilecegini dusunuyorum...Zaten genelde bu ise yeni baslamis olanlarin sistemleri sinirli kapasitede olan guçsuzce sistemler ve boyle kablolari secerek kendi sistemlerinin onunu kapatiyorlar....

• son bir ornek daha vericem..eger anfimiz lambalı watı dusuk basları zayıfsa audioquest midnight iyi olur ama solid bir anfide ise baslar kontrolsuzca yuzumuze vurur. kablo aynı. herkese iyi aksamlar
  • İyi guzel hos da Teflon ve diger malzemeler arasinda performans acisindan daglar kadar fark yok bence

• gorusune katılıyorum..seninde dedigin gibi transparanlık malzemenin saflıgından geliyor. birde lambalı anfilerde gumus kablo kullanımı. gumus orta ve ustleri acarken govdeyi inceltiyor. artı govdeyide veren gumus hoparlor kabloları 4000 dolardan baslıyor. aynı marka icinde 1500 dolar ve 150 dolar olan kabloların arasındaki fark bas kontrolu..onerebilecegim ara kablosu kimber hero 150 dolar kabloyu 2.el alınmasını tavsiye ederim. hem pismis olur hemde daha ucuza bulabilirsiniz. hoparlor kablosu vhl revelation..asırı govdeli ses istiyorsan sonoran plateau.
  • Sayin alper peki benim sistem icin hoparlor kablosu ne onerirsiniz. chord silverscreenler nasil olur.

• Sisteminizi yazar misiniz lutfen headbanger06

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.