Şimdi Ara

Tecrübeli abilerime sorularum var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ben yaklaşık bir haftadır evde vücut çalışıyorum.ve bir kaç sorum olacaktı tecrübelirl kardeşlerime

1.haftada 5 gün göğüş, karın, kol çalışıyorum hergün 2 gün de dinlenme. sizce bu doğrumu yoksa diğer düşüncem olan bir gün gene aynı çalışmaları yapıp bir gün yapmayayım sonra tekrar. böyle daha mı iyi olur?
    2.her gün protein ve karbonhidrat bakımından zengin yiyecekler yiyemiyorum. mesela bu gün öğlen patlıcan ve tarhana çorbası vardı başka yemek yeme şansım da yok ve besin değerlerine netten baktım içim rahat etmedi az bişey pirinç pilavı vardı dünden kalma onlar beraber bir yemek kaşığı da lor peyiniri yedim öyle geçti. sizce böyle yapmam doğrumu?
    3.antrenmanı sabah kahvaltısından 2 saat sonra yapıyorum ve antrenmandan sonra bir kaşık lor peyniri yiyorum(ev yapımı) sizce bunu antrenmandan önce de almalı mıyım?
    4. evdekiler ben dambıl aldıktan sonra olmaz böyle sakatlancan tek başına olmaz bu iş falan demeye başladılar sizce spor salonuna gitmeli miyim ve maliyeti ne olur aylık?
    bilginiz olsun yaşım 15 kilom 55 boy 1.75. kilo almak için yazılcam ve spor salonunda toz vs. almam gerekir mi ?

şimdiden cevap yazan herkeze teşekkürler

• up
  • up
  • sametg S kullanıcısına yanıt
    Huahahahahahh.
    Neyse güldükten sonra , daha 15 yaşındasın ayrıca 1 haftada hele de evde vücut çalışmak pek yararlı olmaz ama daha yaşın küçük boyun uzar daha sen evde devam et dumbellden sakatlanan görmedim henüz şimdiden zor gelişen kaslara odaklan sonra rahat edersin bacak , sırt , karın kaslarına odaklan 18 yaşına kadar sonra yazıl spor salonuna omriliğine yük binmesin boyunun uzamasını yavaşlatır.Protein tozu felan da uğraşma sağlıklı beslen kilon çok düşük ha bir de çok öyle inanılmaz bir gelişimi kısa sürede ne proteinle ne de evde kendi kendine yapabilirsin belirtiyim sen şimdiden altyapı hazırlamaya başla 1 haftada felan olucak işler değil bunlar yıllar alıyor.
    toza lanet olsun.
    toza lanet olsun.toza lanet olsun.
    toza lanet olsun.toza lanet olsun.toza lanet olsun.
    toza lanet olsun.toza lanet olsun.toza lanet olsun.toza lanet olsun.
    toza lanet olsun.toza lanet olsun.toza lanet olsun.toza lanet olsun.toza lanet olsun.
    toza lanet olsun.toza lanet olsun.toza lanet olsun.toza lanet olsun.toza lanet olsun.toza lanet olsun.

dambılla vücut geliştirme olmaz.yeterli değil.salona gitmeli yada evdeki setini geliştirmelisin.bir deadliftin yaptığı etkiyi dambıllarla göremezsin.tavuk ton balığı peynir yiyerek protein hitiaycını çooooooooook rahat karşılarsın.maakrna pilav ile de karbonhidratını alırsın.oooh
  • montevo kullanıcısına yanıt
    toza niye bu kadar karşısınız? ayrıca evde olmayacağını anladım spor salonuna yazılcam yarın. önerileriniz için teşekkürler.
    Çünkü senin şu anda protein tozu almanla bir devlet memurunun salonda süs olarak durması için 100 liralık çakma bir gitar almak yerine 10 bin liraya tıpatıp aynı görünen ancak orjinal olan gitar almasıyla eşdeğer.

(yazar burda senin protein tozu almana saçma demek istedi)
    tozu iksir gibi görüyor millet.içince kaslar çıkıcak ertesi güne.bu gözle bakıyorlar.hele bi ağırlık kaldırmaya başla.55 kilosun ben senin boyunda 85 kiloyum.senin toza değil 6 öğün gümbür gümbür yemeye ihityacın var.
  • montevo kullanıcısına yanıt
    dedikleriniz çok mantıklı. ama öğünlerim pek sağlıklı olmuyor.yani annem ne yaparsa ve isteğime göre de pek hareket edemiyor, her gün et ve balık yeme gibi lüksüm yok mesela bugün öğlen tazefasülye ve mercimek çorbası yedim, sağlıklı besinler ama değerleri düşük, bu yüzden bende bir kaşık lor peyniriyle bir elma yedim. doğrumu sence hocam?
  • Kardeşim tavsiyem ne sagliksiz olmadigi sürece ne bulursan ye ama acik demiyorum karnindaki tokluk hissi gidince yine ye ben böyle kilo aldim sahsen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sametg

dedikleriniz çok mantıklı. ama öğünlerim pek sağlıklı olmuyor.yani annem ne yaparsa ve isteğime göre de pek hareket edemiyor, her gün et ve balık yeme gibi lüksüm yok mesela bugün öğlen tazefasülye ve mercimek çorbası yedim, sağlıklı besinler ama değerleri düşük, bu yüzden bende bir kaşık lor peyniriyle bir elma yedim. doğrumu sence hocam?

Zaten yaşın küçük. Öyle günlük diyetlere ihtiyacın yok. Birçok yiyecekte protein var ama en kaliteli olanları hayvansal olanlarda. Buda bildiğin et , süt , yumurta.

Sabahları kahvaltıda 2 tam yumurta yiyebilirsin. Yatmadan önce büyük bi bardak süt içebilirsin. Ara öğünlerde peynir yiyebilirsin. Yani mümkün olduğunca hayvansal gıdaları gün içinde tüketmeye bak.

Kilo almana gelince. Ne kadar çok yersen o kadar çok kilo alırsın tabikide. Ama hızlı kilo almak seni gereksiz yağlandırıcaktır. Yani sürekli tartıl kilona bak. Çok hızlı kilo almamaya çalış. Spor salonuna yazıl. Haftada 3 gün gidip fullbody şeklinde çalışırsın. Bu şekilde devam ettikçe güzel sonuçlar alıcaksın garanti veriyorum.

Bu arada her gün et yeme lüksüm yok demişsin ama toz soruyosun. Tavuk göğüsü protein tozuna oranla çok daha ucuzdur. Büyük kutu alsan bille protein tozunun ölçeği 2,5 - 3 lira arasında oluyo genellikle. Normal besinlerden aldığın proteinle fazla bi farkı yok zaten merak etme. Mesela ben belli bir seviyeye geldiğim için çok fazla protein tüketiyorum. Her gün 600-700 g et yemem mümkün değil. O yüzden eksiğimi kapatmak için kullanıyorum.

Sen kafanı supplementlere takma. Belli bir seviyeye gelmiş kişilere birazcık destek olur sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lentus -- 29 Ağustos 2014; 4:20:00 >

1 günlü yedikleirnin protein değerlerini hesapla bakalım 80 gr felan ediyorsa yeterli gelir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.