Şimdi Ara

TED ÜNİVERSİTESİ CENG

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sıralamam 24k geldi. Ankara da kalmak istiyorum. Forumda bu bölümün mezunları bilgilendirirse sevinirim

• kısaca iş bulursun, üni hayatı yaşamazsın.

• https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/153358187

Yazılım Mühendisliği için soru soran birine yazmıştım. Belki sizin de işinize yarar. Ama ben mezunu değil daha geçen yıl girmiş öğrencisiyim. Ve mezunların mezun olduğu TEDÜ ile şimdiki TEDÜ biraz farklı olabilir çünkü son 2 yılda 4 iyi hocamız yurt dışına gitti. Yazılım Mühendisliği bölümü ortaya çıktı. CENG bölüm başkanı değişti. O açıdan pandemi öncesi mezunlarının döneminde şartlar daha farklı olabilir bilginiz olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alphe7 -- 20 Temmuz 2022; 2:17:46 >
  • kodAdıYassuo31 K kullanıcısına yanıt

Yani Ankara'da kalmak istediğine göre şehrin merkezinde seçebileceği bir başka yer Gazi Üniversitesi ve onun da mühendislik fakültesi Beşevler'de değil yine Sıhhiye'de tek bir binanın içinde. Orada Mühendislik ve Mimarlık'ta normalde TEDÜ kadar bile yeşil alan yok. Ama kampüs hayatı için isterse Beşevler'e gidebilir dersen orası başka tabi.

Ankara Üniversitesi desen onun Mühendislik Fakültesi de Gölbaşı'nda ve orada mühendislikler dışında sadece Spor Bilimleri Fakültesi var. 50. Yıl kampüsü de öyle kampüs hayatı sağlamaz.

AYBÜ desek o da Etlik'in en kuzeyinde Hukuk ve Diş Hekimliği'yle birlikte tek binada ve onun da kampüsü yok. Başkent desen onlar da orada bir kampüs olsa da yıllardır Hazırlık binasının içinde okuyorlar ve binaları bitse bile kampüs ta Bağlıca'da. Çankaya Üniversitesi çevre yolunun bile dışında. Atılım da İncek'te. Ankara Medipol bile desen onun da "kampüsü" TCDD'den devralınma binalardan ibaret. Evet kampüs olmaması hoş değil, bu durumdan ben de hoşlanmıyorum ve ben de siz de elbette kampüsü düzgün bir yerde okumak isteyeceksiniz lakin hem Ankara'da kalıp hem Bilgisayar Mühendisliği isteyip hem Hacettepe'ye yetmeyecek bir sıralamayla gelince üzgünüm, fazla bir çareniz yok ve bazı tavizler de burada verilmesi gerekiyor. Ya konum olarak uzakta olup kampüs hayatı olacak, ama trafikte çok vakit kaybedecek. Ya da konum olarak daha merkezde olacak ama kampüs hayatından feragat edecek. Ne yazık ki durum bu.

• kodAdıYassuo31 K kullanıcısına yanıt

Tabi insanların kendi tercihi elbette. Ama Bilgisayar Mühendisliği'ni onun ne için istediğini bilemeyiz. Ben ortaokuldan beridir bu bölümü okumak istediğim için 29 bin yapmama rağmen TEDÜ'ye gittim. Ama başka bölümleri de istiyorsa elbette Hacettepe Endüstri'yi hatta ODTÜ İnşaat Mühendisliği'ni bile düşünebilir.

İnsanların CENG işini bu kadar abartması bana da garip geliyor. Artık yurt dışında iş, geleceğin mesleği vesaire diye öyle ünlendi ki düzgün sıralamalarda bile CENG seçerken artık pek çok şeyi kara kara düşünüyorsun. Daha 2019'da 29K ile Gebze Teknik seçilebiliyorken şimdi belki de Gazi'nin bile seçilemeyecek olması bana üzücü geliyor ama ne yazık ki öğrenciler böyle buyuruyor, bir süre de böyle gidecek gibi.

• alphe7 kullanıcısına yanıt

gebze 2018 de 40k imiş :/

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gazi CENG/EEM vs Hacettepe ME
    5 ay önce açıldı
    GTÜ CENG VS IYTE CENG
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.