Şimdi Ara

Tek Bilgisayar Birden Fazla Kullanıcı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
6.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Konuyu doğu yere açtığımı umaraktan konuya giriyorum.

Bundan birkaç ay öncesinde düşündüğümüz birşeydi. Fakat Henüz adım atamadık. Şu an bir tercüme bürosu işletmekteyiz. Ancak bilgi işlem yöneticisi olarak büroda bilgisayarlar konusuda sıkıntılıyım. Çünkü bilgisayarlar bütün itirazlarıma rağmen göz yumulduğu için gelen misafirler tarafından kullanılıyor ve herkes bilgisyarlara bütün uyarılarıma ve önerilerime rağmen, kafasına göre gerek güvenlik gerek oyun gerekse farklı tür de programlar kuruyorlar ve açıkçası uğaşmak çok zor oluor. Şimdi diğerlerine nazaran yaşım da küçük olduğundan (21) pek dikkate alıınmıyorum. Ben de bu konuda patronumla görüşüp, olabileceğine kesin gözüyle baktığım bir sistem önerdim. Sistem şöyle olacak.

Bir tane ana bilgisayarımız olacak. Sunucu, iş istasyonu veya PC olup olmaması yanıtını sizlerden bekliyorum. Bütün depolama işlemleri ve lisanslı programlar (işletim sistemi dahil) bu bilgisayarda olacak ve her tercümanın önünde sadece monitörü, klavyesi ve faresi bulunacak. Hepsi bu bilgisayara bağlı olacak. Aynı anda oturum açabilecek ve herhangi bir programı kullanabilecekler. Ancak program kurma yetkisi siste yöneticisi olarak ben de olacak. (Linux olduğu takdirde böle bir sorun yaşamayacağım açık). Bu konuda araştıma yaptım fakat ayriyeten donanım gerektiğini öğrendim. ancak her kişi için ayrı ayrı parça almam gerekiyormuş. parçaların maliyeti ana bilgisyarla beraber 3 5 bilgisayar parası tutacak gibi geldi. niyetim bir noktada hem bilgisayar temiz ve güvende olsun hem önüne gelen kullanamasın hem de programların lisans maliyetleri, bilgisayar bakım maliyeti vs. düşsündü. ama bu şekilde daha da artacak gibi göründü gözüme. Bu konuda üniversitenin bilgi işlem dairesinden çok detaylı olmasa da Terminal sunucu ile bu işi yapabileceğim bilgisini aldım fakat nasıl yapılır edilir bilmiyorum.

Bilgisayarlarda bulunan standart donanımların yazılımların ve işletim sisteminin böyle birşeye imkan tanıma olsaılığı var mıdır? Harici donanım olmadan bu işlemi yapabiliorsam, yeniden bilgisayar toplayacağım. Açık anlatamadıysam, belirtin, biraz daha derlemeye çalışırım anlatmak istediğim noktaları. İlgilerinize şimdiden teşekkürler.

• kendi yapmak istediğin yerine, sorunu ve neye çözüm üretmek istediğini belirtirsen daha iyi yardımcı olabilirim.
  • Sorun şu. Maliyet, güvenlik ve bakım gibi olaylarda rahalamak amacıyla, herkesin önünde işlemci barındıran bir kasa olmadan tek bir bilgisayar üzerinden işlme yapması. Aynı power tuşunu aynı işlemciyi, aynı harddiski, aynı ekran kartını, aynı ses kartını, aynı işletim sistemini, aynı veya farklı programları aynı anda, birden fazla kişi kullanabilmesini sağlamak için standart donanımların kendileri yeterli midir? Ya da bunun için toplanacak bir bilgisayara özel donanımlar var mıdır. Mevcut bir bilgisayara harici bir donanım bağlamaktan söz etmiyorum ama. Her kullanıcının önünde aynı ekran kartına bağlı birer monitör klavye ve mouse bulabilir mi?

Edit.

Kardeşim ilgin teşekkür ederim. Aradığım şeyi adı "thin client" olarak geçior. Örneğin 10 tane kullancın var ve 10 tane bilgisayarın olması gerekiyor. Ancak sen tek bir bilgisayar ve aynı anda 10 kullancı istiyorsun. Bunu sağlamak için standart donanıma thin client adı verilen, kendine ait özel bir anakartı bulunan ve oturum verileri gibi verileri bir flash bellekte tutan donanım bağlanması gerekiyormuş. Yani benim istediğim şekilde olmuyormuş.

İlgilenen başka arkadaşlar varsa aklıllarında bulunsun. HP vb. bilgisayar markalarının sitelerinde thin client (ince istemci) olarak aratırsanız bulmanız mümkün. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TradeMark -- 14 Şubat 2009; 15:05:15 >

• tinklaynt mı neydi böle okunuyor size bu lazım bi server ve serverı kullanan küçük kullanıcılar

• Yapmanız gereken Terminal Server yapısına geçmek...

Uygulamarı tek güçlü bir server üzerinde çalıştırırsınız ona göre hak verrirsiniz kullanıcılara hangi programları kullanıp kullanmayacaklarına göre.. Mesela Terminal Serve'a bağlandığında direk istediği program çalışır o program kapandığında otomatik olarak düşer...

Dediğiniz olay için yapmanız gerekn embedded kasalr var mini Pc gibi de denebilir. sadece bağlantı kurmak için yani. Zaten uygulamalar server da çalışacağı için iş yükü oluşturmaz pc lerde...

Server'da da güçlü Dual Core XEon, veya İtanıum veya Opteron işlemcili SCSI diskli bir makina olursa sorun oluşturmaz...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BİRDEN FAZLA KULLANICI
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yazılım olarak ücretsiz temin edebileceğimiz alternatifler varmı? trial versiyon buldum ama freeware olarak bulamadım bu tarz iş gören programları.
    sadece 2 kişi için kullanıcam 1 bilgisayarı.
  • program kurmalarını engellemek için;
    her bilgisayarda ,çalışanların girmesi için bir kullanıcı hesabı oluşturursun ve o hesaba program kurma kaldırma yetkisi vermezsin.
    administrator hesabının şifresi yalnız sende olduğundan,kimse senden habersiz program kuramaz.

her bilgisayara,tüm çalışanlar için hesap açarsınız,herkes kendi hesabını,dolayısıyla masaüstünü kullanır.
    böylece bilgisayarda bir sorun olduğunda "birine bilgisayarı kullandırtmışsın,başında durmamışsın ondan bozulmuş,çekil de halledeyim" diyebilirsin.
    böylece herkese kendi bilgisayarının sorumluluğunu vermiş olursun,bu yüzden daha dikkatli olmak zorunda kalırlar.

işe yarar mı?orasını bilemedim
  • konu ile ne alaka yazdıklarınız anlayamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: TradeMark

Ancak bilgi işlem yöneticisi olarak büroda bilgisayarlar konusuda sıkıntılıyım. Çünkü bilgisayarlar bütün itirazlarıma rağmen göz yumulduğu için gelen misafirler tarafından kullanılıyor ve herkes bilgisyarlara bütün uyarılarıma ve önerilerime rağmen, kafasına göre gerek güvenlik gerek oyun gerekse farklı tür de programlar kuruyorlar ve açıkçası uğaşmak çok zor oluor.

• quote:

Orijinalden alıntı: hezafençelebi

program kurmalarını engellemek için;
    her bilgisayarda ,çalışanların girmesi için bir kullanıcı hesabı oluşturursun ve o hesaba program kurma kaldırma yetkisi vermezsin.
    administrator hesabının şifresi yalnız sende olduğundan,kimse senden habersiz program kuramaz.

her bilgisayara,tüm çalışanlar için hesap açarsınız,herkes kendi hesabını,dolayısıyla masaüstünü kullanır.
    böylece bilgisayarda bir sorun olduğunda "birine bilgisayarı kullandırtmışsın,başında durmamışsın ondan bozulmuş,çekil de halledeyim" diyebilirsin.
    böylece herkese kendi bilgisayarının sorumluluğunu vermiş olursun,bu yüzden daha dikkatli olmak zorunda kalırlar.

bencede en mantıklısı bu şirketler böyle yapıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: opr

quote:

Orijinalden alıntı: hezafençelebi

program kurmalarını engellemek için;

bencede en mantıklısı bu şirketler böyle yapıyor

neyi yorumladığınızı biliyormusunuz arkadaşlar. konuyu kilitleseler iyi olacak.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.