Şimdi Ara

(tek dosya) 3-4 gb civarındaki verileri kopyalarken gelen sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar resimde de görüldüğü gibi bir hata ile karşılaşıyorum. bilgisayarımdaki yada cd lerimdeki hd filmleri(tek dosya halide ve boyutları 4 gb civarında) harici harddiskime kopyalamak veya taşımak istiyorum fakat bu hatayı veriyor. yardımlarınızı bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slayomer -- 12 Mart 2008; 20:29:13 >

• resim görünmüyor ama eğer harici hdd FAT32 ise dosya sistemi,4gbdan daha büyük tek dosyayı kopyalayamazsın üstüne.ya dosyayı böleceksin ya da fat32 ollan hdd yi ntfs olarak biçimlendireceksin.
  • eğer fat32 ise hdd atamazsın win xp convert tool ile ntfs e çevirmen gerekir.
  • arkadaşlar öncelikle hemen ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. resmi yeniledim şimdi bakılabilir durumda kontrol ettim.

1- baktım gerçekten de fat32 ile biçimlendirilmiş (tahminim aldığımda ben bu şekilde biçimlendirmişimdir, eşşek kafam keşke ntfs ile biçimlendirseymişim)
    2- @mesuthaksoy dosyayı ikiye böldüğüm zaman hd filmlerimde kalite düşermi
    3- benim harici 250 gb ve ve şuan 130 gb si dolu bu 130 gb yi yedekleme yerim yok bilgisayar da full dolu.
    4-@blackened win xp convert tool programını kullandınmı. bununla çevirirken hdd deki dosyalarım garantide mi?
  • FAT veya FAT32 birimi NTFS'ye nasıl dönüştürülür

Not: Dönüştürme işlemi sırasında herhangi bir bozulma veya veri kaybı olasılığı son derece düşük olsa da, dönüştürme işlemine başlamadan önce dönüştürmek istediğiniz birim üzerindeki verileri yedeklemeniz önerilir.

Varolan FAT veya FAT32 birimleri NTFS'ye dönüştürmek için şu adımları izleyin:
    1. Başlat'ı tıklatın, Tüm Programlar'ın üzerine gelin, Donatılar'ın üzerine gelin ve sonra Komut İstemi'ni tıklatın (yada windows tuşu + r kombinasyonu ile run'ı açıp cmd yazıp enter'a basın.).
    2. Komut isteminde şunları yazın, burada sürücü harfi dönüştürmek istediğiniz sürücüyü temsil eder: convert sürücü harfi: /fs:ntfs
    Örneğin, E sürücüsünü NTFS'ye dönüştürmek için aşağıdaki komutu yazın: convert e: /fs:ntfs
    Not İşletim sistemi çalışırken dönüştürme işlemi tamamlanamaz. Bu nedenle, işletim sistemi dönüştürmekte olduğunuz sürücü üzerindeyse, bilgisayar yeniden başlatıldığında çalıştırılmak üzere görev zamanlanması istenir. İstendiğinde, EVET'i tıklatın.
    3. Komut isteminde aşağıdaki iletiyi aldığınızda, dönüştürmekte olduğunuz sürücünün birim etiketini yazın ve ENTER tuşuna basın: Dosya sistemi türü FAT.
    Sürücü harfi sürücüsü için geçerli birim etiketini girin.
    4. NTFS'ye dönüştürme tamamlandığında komut isteminde şu iletiyi alırsınız: Dönüştürme tamamlandı
    5. Komut isteminden çıkın.

• quote:

Orjinalden alıntı: slayomer

arkadaşlar öncelikle hemen ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. resmi yeniledim şimdi bakılabilir durumda kontrol ettim.

1- baktım gerçekten de fat32 ile biçimlendirilmiş (tahminim aldığımda ben bu şekilde biçimlendirmişimdir, eşşek kafam keşke ntfs ile biçimlendirseymişim)
    2- @mesuthaksoy dosyayı ikiye böldüğüm zaman hd filmlerimde kalite düşermi
    3- benim harici 250 gb ve ve şuan 130 gb si dolu bu 130 gb yi yedekleme yerim yok bilgisayar da full dolu.
    4-@blackened win xp convert tool programını kullandınmı. bununla çevirirken hdd deki dosyalarım garantide mi?

1-he he
    2- winrar ile sıkıştır ama en başta boyutu ayarla 2 ye bölerek sıkıştır.sonra birleştirip açarsın,hiçbirşey olmaz.
    3-keşke bişey yapabilsem
    4- fat32 den ntfs ye çevirmede verilere birşey olmadığı söyleniyor.ama yüzde 100 garantisi yok.o yüzden benim de tavsiyem datalarınızı yedeklemenizdir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.