Şimdi Ara

tek fazlı asenkron motorlar, röleler, bitmeyen hesaplaşmalar .)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar acil yardımınıza ihtiyacım var hatta o kadar acil olmalı ki bu gece olayı teoride bitirip yarın sabah erkenden malzemeleri almam gerek.

tek fazlı bir asenkron motoru ileri geri sürmem lazım. --> (bu olayın özetidir)

Motorda 3 giriş var. Bunlar; L1,L2 ve Nötr. Yani bu demek oluyor ki L1 enerjilenince sola, L2 enerjilenince sağa dönen bir tek fazlı asenkron motorum var.

Bu devreyi Hoca Moc3041 denilen bir optokuplör ile yap dedi fakat ben inanıyorum ki ben bu işi rölelerle yaparım ve daha sağlam olur.) İşte benim problemim burda başlıyor. Röle devresi nasıl olacak? ve çok güvenli bir sistem olması lazım, yani motoru yakmamam lazım(okulun malıdır, biraz pahalıdır)

yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar.. allah kolaylık versin hepimize...

• Tamam hoca moc3041 kullan demiş ama tek başına o bir işe yaramaz,o sadece sürücü birde onun önüne mikrokontrolcü,pic veya 8051 gibi bir şey koyman gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi electrolojix -- 28 Mayıs 2008; 21:45:05 >
  • evet kardeş haklısın yazmayı unutmuşum. sistemi PLC ile kontrol edeceğim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.