Asp.Net te 3 aylık bir deneyimim var kendime proje hazırladım fakat bu projede sadece tek bir sayfaya istediğim ip nin erişmesini istiyorum internette aşağıdaki kodu buldum bunu nasıl entegre edebilirim. Veya bana ne tavsiye edersiniz. Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim...
if() Request.ServerVariables("REMOTE_ADDR") = "000.000.000.0"; Response.Write("İşlem Yok..."); Response.Close(); Ent if
ip ler degişkendir her modem açılıp kapanmasında degişir bunları biliyormusun ?
istediğin ip eğer bir statik ip ise olur. Eğer kendi ip'den bahsediyorsan statik ip servisini satın almalısın.
Rainbow_SixR
kullanıcısına yanıt
Evet biraz bilgim var ip konusunda önemli olan ukarıdaki kodu uyarlayabilirmiyim veya ne tavsiye edersin..
quote:
Orijinalden alıntı: TR_Buluttt
Evet biraz bilgim var ip konusunda önemli olan ukarıdaki kodu uyarlayabilirmiyim veya ne tavsiye edersin..
UYARLARSIN if(Request.ServerVariables["REMOTE_ADDR"].ToString()== "000.000.000.0") { NE YAPMAK İSTİYORSAN YAP }
Rainbow_SixR
kullanıcısına yanıt
Kod sistemine ne şekilde uygulamam gerekiyor tarif edermisin.
nerede çalıştırman gerekiyorsa orada sayfa yuklendiginde kontrol etmek istiyorsan load olayında butn tıklandıgında ip kontrolü yapacaksan click olayında yazacaksn ev ödevimi bu ?
Aslında tam bir ödev aspyle sql veri kaydettim bu veriyi asp kodlarıyla xml dosyası olarak kaytettiriyorum ve xml dosyasını sadece benin istediğim ip sahibinin bilgisayarı görecek olay bu. Projeyi servere attığımda herkes siteyi görebilir ama xml dosyasını sadece benim ip sini kaydettiğim kişi görmeli bu 1 kişi de olabilir 10 kişide, if yapısı bu işi çözer kesin ama bende if else yapısına hiç hakim değilim..
quote:
Orijinalden alıntı: TR_Buluttt
Aslında tam bir ödev aspyle sql veri kaydettim bu veriyi asp kodlarıyla xml dosyası olarak kaytettiriyorum ve xml dosyasını sadece benin istediğim ip sahibinin bilgisayarı görecek olay bu. Projeyi servere attığımda herkes siteyi görebilir ama xml dosyasını sadece benim ip sini kaydettiğim kişi görmeli bu 1 kişi de olabilir 10 kişide, if yapısı bu işi çözer kesin ama bende if else yapısına hiç hakim değilim..
sana ne anlatsak boş if else yapısını bilmiyorsan ama yinede 2 kelam edelim hangi sayfada veri gösteriliyorsa sayfa yüklendiginde yani load kısmına
string alinanip=Request.ServerVariables["REMOTE_ADDR"].ToString(); if(alinanip!= "000.000.000.0"&&alinanip!="000.000.000.0") && kullanarak bir den çok kontrol yapabilirsin != ise deilse yani kulanıcını ip si "000.000.000.0" deilse { burdada kritere uymayanları Responce.redirect("default.aspx "); diyip istedigin sayfaya geri döndürürsün bu kadar basit }
Klasik asp ile mi yapıyorsun yoksa Asp.Net ile mi yapıyorsun ona göre insanlar bilgi paylaşır?
İp adresi değişir arkadaşların dediği gibi, yetkiye sahip olacak kişinin statik ip adresinin olması lazım bunun için.Yani sen yukarıda belirli bir ip adresini if else yapısı içine alsanda sonuçta statik ip sahibi değilse o ip adresi değişecek... İp adresi olması şart mı? Birsürü alternatif yolu var birkişinin tek sayfayı görebilmesinin...
quote:
Orijinalden alıntı: CatchFire
İp adresi değişir arkadaşların dediği gibi, yetkiye sahip olacak kişinin statik ip adresinin olması lazım bunun için.Yani sen yukarıda belirli bir ip adresini if else yapısı içine alsanda sonuçta statik ip sahibi değilse o ip adresi değişecek... İp adresi olması şart mı? Birsürü alternatif yolu var birkişinin tek sayfayı görebilmesinin...
O birsürü alternatif yolu ve uygulamayıda ben bilmiyorum Örnek verirseniz ve nasıl kullanılacağını ayaklarım yerden kesilir ve ucarım..
.xml uzantılı bir sayfaya asp.net kodları ekleyemezsin, yapman gerken XML dosyasını direkt olarak değilde herhangi bir şifreleme metodu ile şifreleyerek kaydetmek (örn: RC4) , böylece dosyayı görselerde şifrelenmiş biçimde görecekler ve birşey anlaşılmayacak. Dosyaya erğişmesini istediğin kişiye şifrelerken kullandığın anahtarı verirsin oda çözer ya da bir asp.net sayfası kodlarsın o çözer.
2. yol olarak: XML dosyasının bulunduğu klasörün izinlerini değiştirip kullanıcıların girmesini engellersin:
daha sonra bir asp.net sayfası oluşturursun ve bir text alanı eklersin text alanına kullanıcı şifre girer, şifre doğruysa xml içeriğini indirmesini yada göstermesini sağlarsın.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme