Şimdi Ara

Tek Pc den 5 farkli monitore 5 farkli grafik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uzatmadan direk konuya girmek istiyorum;

Suan bir restoranta bir sistem kurmak istiyorum, menüleri 5 farkli LCD Monitöre HDMI ile baglayarak hepsinde ayri ayri grafiklerin oynamasini istiyorum.

Yani 5 Monitor ve hepsinde farkli Videolar dönecek sekilde.

Yani Burger King Mc donalds ta ki gibi mesela.

Bunun icin ekran karti mi almam lazim veya bunun icin nasil bir ayar yapabilirim ?

2 Gün icerisinde cözümlemis olmam gerekiyor cunku 3. gun acilis var :(

Simdiden hepinize cok tesekkur ederim.

• Sanirsam aradigim sey tam olarak bu; Quadro NVS 450

• o kart profesyonel kart aradığın kart aşağıdaki ama iki sistem toplaman daha mantıklı olur. satmaya kalksan yarı fiyatına müşteri bulamayacağın bi karta para verilmez.
    http://hesaplidukkan.com/urundetay.asp?id=5649

atide eyefinity denen bişey var ve yukarıdaki kart o sayede 6 çıkışa sahip. 3 çıkışlı 5450 gibi bi kart alıp 3 görüntüde alabilirsin 2 pc toplaman gerekirki mantıklı olan o. crossfire yapıp 6 görüntü alabilirm gibi bi fikre kapılma eğer bi değişiklik yapmadıysa ati 2 kartın sadece master olandan görüntü alınabiliyor yani yine 3 çıkış.
  • Hocam karti satmayacagiz zaten sonradan kart hep kalacak dedigim gibi Restauranta aliyoruz bu yüzden, gerekirse sistemde toplariz bunun icin cunku 5 LCD TV siparisi verildi yarin gelecekler ve benim yarina 4 gibi patrona bir cözüm sunmus olmam gerekiyor,

Yani 2 pc ile tek pc arasinda fark nedir ?

Suan bürosunda güclü bir pc var olmazsa 1 görüntüyü ordan alalim hdmi den diger dördünüde yeni bir sistem ile alsak ?

Crossfire vs pek anlamiyorum hocam acikcasi, bu yüzden pratik ve uygun olmasi sart.
  • ATI Radeon™ HD 5870 Eyefinity 6 Edition icin nasil bir sistem toplamam gerekli acaba ? Varmi abir öneriniz acaba ?

Bu kart sanirsam 6 cikisa izin veriyor hepsinden ayni kalitede goruntu almam mumkun mu ve dedigim gibi bu 5 monitöre de farkli ekranlar yansitmama izin verecekmi acaba?

• dostum o ekran kartına vereceğin paraya iki adet sistem toplanır. dediğim gibi bir adet 5450 bile 3 farklı monitöre görüntü verebiliyor bildiğim kadarıyla. iki kasa toplasan zaten sana maliyeti sadece o ekran kartı kadar tutar. bir diğer nokta o ekran kartındaki portlar hdmi değil mini display port. mini display portdan görüntü almak skıntı. tv de bu portlar olmaz heralde normal display port vardır vga diyozya o. bi ucu mini diğer ucu büyük vga port kabloda varmıdır bilmem. yani o işe girme bence kumar olur.

bu arada tv alırken neden usb den video oynatma yeteneğine bakmadınız? çoğu yeni tv de var bu özellik kabloydu bilgisayardı derdiniz olmazdı maliyetide daha düşük olurdu..
    ha birde 6 tane farklı video oynatmak için tek bilgisayar gene sıkıntı. ekran kartın 6 görüntü versede 6 videoyu birden bir pc den oynatmak kaliteli videolarda sorun olabilir gerçi full hd video oynatacak değilsiniz heralde. grafik accelaration sayesinde ekran kartı o işin altından kalkar aslında ama dediğim gibi o ekran kartı sakat iş dediğim o display portlar işi bozar. o ekran kartının asıl amacı farklı zaten mesela bir oyunun 6 da 1 ini her bir monitörlere eşit yayıp çok yüksek çözünürlüklere ulaşma amacı taşıyor felan filan..

• HD 5870 Eyefinity 6 yerine HD 5770 Eyefinity 5 almak daha mantıklı hem maliyet düşer hemde istenilen görüntü 5 tane
  • Evet daha mantikli bu ,

Peki bu görüntüleri tek tek nasil atacagim ekranlara harici bir yazilim vs gerekir mi ?
  • en az 3 pci-ex slot u olan bir anakart lazım güçlü bir işlemci ve 3 tane orta seviye ekran kartı yeterli gelir

özel yazılım gerekmez ama digital signage yazılımları kullanılabilir sadece video ise vlc işini görür

yapacagın şey sli veya crossfire ı aktif etmeden 3 kartı anakarta takıp masaüstünü genişletmek sonra videoları tek tek aıp ekranlara yaymak en basit ve ucuz çözüm bu olur

ben şirkette x58 ud9 ile 4 ekran kartı takıp 8 vga çıkışlı bir pc yapmıştım,eyefinitiy mükemmel bir özellik fakat 1 karta çok fazla yüklenilmiyor daha ucuz ve kullandığı görüntü arayüzü daha bulunabilir olan kartlar almak daha mantıklı

4650-70 veya 6570 ve nvidia muadili kartlar işini görür

en yaptığım sistemde 6850 kullandım fakat sürücülerden olsa gerek bir takım sorunlar oldu bende 3 adet gtx 570 bir sistem yaptım kendi tecrübelerime dayanarak nvidia nın bu tür uygulamarda daha iyi oldugunu söyleyebilirim

• unutmadan yazmak istedim o gösterdiğin nvidia nvs 450 kartdan 4 tane satıyorum

çok kullandım bırak video oynatmayı 4 çıkışta explorerda bile yavaşlar sakın alma böyle bir iş için
  • Yeni anakartlarin uzerinde HDMI ve DVI ya da VGA cikis bulunuyor. Buradan 2 cikis aldiniz.
    Benim kullandigim 5770'te de DVI, HDMI ve Display Port olmak uzere 3 cikis var.

Totalde de bu 5 cikisi kullanabiliyorsunuz. Sonuc olarak amaciniz EyeFinity sistem kurmak degil.
    5 ayri ekranda 5 ayri goruntu istiyorsunuz.

Buna benzer bir calisma yapabilirsiniz
  • 6970'in üzerinde bile 4 çıkış var. Sırf 2 çıkış için 1700 TL vermek de ayrı bir konu tabii.
  • Yorumda bulunan tüm arkadaslara tekrar tesekkur ederim, lakin hamburgda olmamdan dolayi yukarda yazdigim kartlari bulamadim,

Sanirsam asagida ki 4 cikisli veya 3 olsun bundan 2 tane alsam ayni olayi yapabilirmiyim acaba ?

http://www.karstadt.de/MSI/R6850-Cyclone-1GD5-Power-Edition-OC-Grafikkarte-Radeon-HD-6850/p/?pid=3832336&pfad=2974+884201+893109+891617&fromKid=891617

• 2 sistemle hallet bence ısınma sorunu olmaz
  • Hepinize tesekkur ederim arkadaslar 3 grafik karti bir pc aldim 6 cikis elde ettim.

Simdi sorun surda ben her Monitorde bir slayt oynatmak istiyorum.

Yani 1.Monitorde farkli bir sunum 2.de farkli bir sunum vs vs.

Powerpointin o ozelligini kullaninca biri oynuyor digerleri donuyor.

Nasil bir cozum bulabilirim buna acaba ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.