Şimdi Ara

Tek usb girişli TVye usb çoklayıcı takarak birden fazla usb kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bende Samsungun 32eh6030 led tvsi var ve bunda 1 usb girişi var. Ben de usb çoklayıcı aldım tvnin usb girişine taktım ve 3 tane usbyi bağladım. Hiçbir sorun olmadı hepsini de gördü ve tv sorun olmadan hepsini de çalıştırdı. Acaba böyle birşey yapmak ileride sorun oluşturur mu TVye zarar verir mi? Çünkü tvnin usb girişinde 5V, 0.5A yazıyor. Sizce böyle yapmak tvye zarar verir mi? Şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetkurkcu -- 20 Ocak 2013; 11:43:21 >

• modeli nedir usb çoklayıcının kardeş?
  • Usb coklayicinin harici beslemesi yoksa zarar verme ihtimali var.
    Bilgisayarlarda da usb'ye fazla yuklenince surucu hatasi veya usb'yi hic gormeme gibi problem olabiliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cabriolet1981

Usb coklayicinin harici beslemesi yoksa zarar verme ihtimali var.
    Bilgisayarlarda da usb'ye fazla yuklenince surucu hatasi veya usb'yi hic gormeme gibi problem olabiliyor.

zarar derken ? tvnin usb çıkışımı nakavt oluyo yoksa Allah göstermesin yangına kadarda gidermi ?
    yoksa sadece bikaç portumu çalışmıyor?
    birde harici güçle beslemenin faydası olmadığınıda belirten çok esaslı yazılar okudum..
    doğru olan hangisi acaba? çünkü bu tür cihazlar her nedense ülkemizde yokmuş taa amazonlarda dolanıyorum sırf bunun için...
    milletmi bu konuyu yanlış biliyor?yoksa yanlışmı yönlendirme yapıyorlar forumlarda yazan kişiler? ya da gerçekten ülkemizdeki usb hublarmı dandik? -ki öyle olma ihtimali çok fazla okuduklarımdan...neyse..
    1 tane usb çoklayıcı bulunmazmı arkadaş yaaa...? böyle saçmalıkmı olur? nasıl bir şey bu anlamadım gitti..
    neyse.. birde şu var aldığın usb hub hddyi yaakarsa ya da tv yi o zaman olşan bu masrafı kim karşılayacak???
    es kaza tv gitse hdd gitse.. 3 kuruşluk hub için onca zararı kime ödettirebilirsinki??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0FFAC63F0 -- 9 Şubat 2013; 21:24:09 >

• Usb 2.0 portu 500 miliamper elektrik saglar. Tek bir porta coklayici yoluyla birkac tane cihaz bagladiginizda yetersiz guc nedeniyle hem hdd'te veri kaybi olabilir hem usb portunda ariza cikabilir.
    Bunlar bilgisayarlar icin gecerli. Tv'de de mutlaka 1'den fazla cihaz kullanmak isterseniz harici adaptorlu hub tavsiye edebilirim ama direkt model soyleyemem pek arastirmadim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriolet1981 -- 9 Şubat 2013; 21:31:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cabriolet1981

Usb 2.0 portu 500 miliamper elektrik saglar. Tek bir porta coklayici yoluyla birkac tane cihaz bagladiginizda yetersiz guc nedeniyle hem hdd'te veri kaybi olabilir hem usb portunda ariza cikabilir.
    Bunlar bilgisayarlar icin gecerli. Tv'de de mutlaka 1'den fazla cihaz kullanmak isterseniz harici adaptorlu hub tavsiye edebilirim ama direkt model soyleyemem pek arastirmadim.

peki
    şimdi ben ne yapmalıyım? usbden bağlanan klavye mouse hdd nin amperlerin güçlerinemi bakmalıyım bakmalıyım?
    güç yetmediğinde adaptörlü usb hub mı aramalıyım?
    hem bu kadar cihazın tektek amperini bulmak mümkün görünmüyor bunun kolay bir yolu varmıdır?
    3.5luk hddnin çekim gücü 2.5 hddnin çekim gücü usb 2.0 ve 3.0 olanların çekim güçleri standartmıdır?printer dvd writer lar kaç amper çeker?
    yük fazla ise ne yapmalıyım?

• 300 mü 500mü?? nette 300 yazan bir yazı okudumda..
    şimdi onca aletin amperini esaplayamazyız hem nerdne bulcam kaç amper çekip çekmediğini..
    ama
    ortalama olarak, 2.5 hdd , 3.5 hdd , printer , writer lerin herhalde çektiği bir akım gücü standardı vardır değilmi?
    bunlar bir araya gelse , hubda ortalama kaç amperlik bir güç tüketir ve hub yada tv çıkışı bunları kaldırabilirmi ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.