|
Tekirdağ Namık Kemal Tıp
-
-
Hocam öncelikle tebrikler geçen yıl 600 kişi civarı geriledi Nkü tıp sıralaması bu sene kontenjan 10 kişi azalmış galiba yine 500 600 geriler diye düşünüyorum yani Nkü tıp gelme ihtimali biraz düşük gibi ama Kırklareli tıp da Nkü de orası kesin gelir
-
Namık Kemal tıp hakkında biraz bilgi vermek gerekiyor galiba zira forumda yanlış bilgiler var.
Öncelikle fakültemiz akredite ve akredite olan fakülteler arasında en genç olanı donanımsal açıdan hiçbir eksik yok 4 kadavra var lab maket imkanları da ortalama üstünde diyebilirim
Akademik kadro nicelik olarak az gibi gözükse de (Prof sayısı vs ) nitelik olarak çok iyiler bence (her okulda olduğu gibi kötü hocalar da var ama azınlıktalar bence)
En güzel yanı hoca ve öğrenci sayısı az olduğu için birebir etkileşim çok yüksek hocaların çoğu ist ten çıkışlı ctf den gelen hocalar var
eğer 10k civarlarında sıralamanız varsa ve İstanbul gibi Tekirdağ’a yakın illerde oturuyorsanız ve 3 büyük şehire puanınız yetmiyorsa tercih listenize ekleyebileceğiniz bir okul
Hastane yeni ve büyük vaka konusunda da periler olunmasına rağmen gayet memnun herkes (asistanlardan duyuyoruz vaka yoğunluğunun gayet tatmin edici olduğunu söylüyorlar )
sadece yks puanlarına bakmayın yks puanı olarak bizden daha iyi olan bölgedeki bazı fakültelerin bazı bölümlerinin tus puanları ydus puanları bizden daha düşük bunun önemli olduğunu düşünüyorum bir tıp mezunu bir kliniği yazarken vaka durumu hocaların durumu gibi parametrelere bakar bölümün tus puanınının yüksek olması o kliniğin daha iyi olduğu anlama gelir staja çıktığınız zaman da sonuçta o klinikte staj yapacaksınız ve asistanlar için geçerli koşullar sizin için de geçerli olacak
son olarak online eğitimde bence gayet başarılıydık bir mağduriyet olmadı yani sınıf geçmek (60 puan almak) bence çok zor değil standart çalışmayla alınabilir ama hedefiniz 80 90 ortalamaysa biraz çalışmak lazım günü gününe sınavlarda 60 70 soru orta ve kolay olurken geri kalan 30 40 soru zor orta arası olur genelde ama dediğin gibi hocalar sınıf geçmemiz için her türlü çabaya açık sırf sınıfı bırakmak için zor sormuyorlar bazı hocalar gerçekten çok iyi anlatıyor (biyokimya mesela )dolayısıyla da zor sorabiliyorlar
aklınıza takılan bir şey olursa sorabilirsiniz ayrıca YouTube da şöyle bir video var bol şans tercih yapacak herkese
egewhatyoutubeSelam ben Ege, NKÜ Tıp Fakültesi dönem 3 öğrencisiyim. Sizlere faydalı olabileceğini düşündüğüm bilgileri paylaşmak istedim. Üniversite tercihi yapmak kafa karıştırıcı olabiliyor bu video ile Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi hakkındaki kafa karışıklıklarınızı azaltmak istiyorum. İyi seyirler :) 0:00- Giriş 0:40- Kampüs 2:41- Eğitim 6:47- Konaklama 9:25- Yaşam 15:04- Ulaşım 18:58- Kapanışhttps://www.youtube.com/watch?v=KWxTG7CwU3s&feature=youtu.be
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X